duminică, 30 octombrie 2011

Comandantul Spitalului Militar Central, afacerist cu venituri de 40.000 de euro în doar 6 zile de activitate

Colonelul dr. Emilian Ranetti, comandantul Spitalului Militar Central, a făcut afaceri printr-o firmă proprie, încălcând grav statutul cadrelor militare. Ministerul Apărării trebuie să verifice dacă firma făcea studii clinice pe pacienți, folosind logistica și materialele spitalului.

În România, prostul management îl pune în pericol chiar şi pe preşedintele Băsescu. Este cazul situaţiei de la Spitalul Militar Central, o unitate de elită a Ministerului Apărării, care ar trebui să asigure asistenţa medicală de urgenţă în cazul în care preşedintele ţării are nevoie de ea. Documente obţinute exclusiv de DeCeNews.ro arată însă deficienţe grave în conducerea acestui spital, pe care Ministerul Apărării trebuie să le sancționeze.

SMC dă cu piciorul la 4.500.000 de euro pentru investiţii

În 2010, Spitalul Militar Central a primit de la bugetul de stat o sumă de 4.500.000 euro pentru investiţii în aparatură medicală, strict necesară performanţei medicale. Însă, conducerea spitalului nu a reușit să realizeze achizițiile, nici un leu nu a fost investit, iar spitalul a trebuit să returneze banii la buget. Acest fapt e cu atât mai grav cu cât însuşi preşedintele României a recunoscut necesitatea acestor investiţii, într-un interviu la un post de televiziune, acum un an.

„Aş fi fost foarte bucuros să fac publice rezultatele vizitei mele medicale pe care le am până la stadiul la care am reuşit să o fac. Spitalul, care prin hotărâre CSAT, trebuie să caute de sănătatea preşedintelui are RMN-ul ăla defect şi până vin piesele nu pot termina vizita medicală. Am început-o în ianuarie-februarie.” Preşedinetele Traian Băsescu făcea aceste afirmaţii pe data de 12 aprilie 2010, la B1TV.

Presa a scris că motivul acestei defecţiuni ţine de faptul că aparatul respectiv a fost înlocuit de conducerea spitalului cu un dispozitiv second-hand, achiziţionat de la o firmă oarecare.

DCnews.ro așteaptă în continuare explicațiile Ministerului Apărării, existând informații că se desfășoară o anchetă a corpului de control. Comandantul Spitalului Militar Central, colonel doctor Aurelian-Emilian Ranetti a refuzat şi dânsul să dea vreo explicaţie, pe motivul că spitalul, fiind subordonat MapN, doar ministerul poate răspunde public.

Provizii gigant prin achiziţii sancționate de ANRMAP

Spitalul a făcut o serie de achiziţii care au fost sancţionate de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Spitalul a făcut provizii pentru 20 de ani de medicamente care nu erau o necesitate pentru pacienţi. Este vorba de medicamentul Betaferon, folosit pentru tratarea sclerozei multiple recurent recidivantă, boală care nu este tratată cu predilecţie sau în exclusivitate în Spitalul Militar Central. Asta în condiţiile în care alte medicamente necesare pacienţilor internaţi în unitatea de elită a Ministerului Apărării nu au fost cumpărate, iar pacienții s-au plâns că trebuie să le cumpere din farmacii. Presa a mediatizat intens cazul pacientei decedate Elenei Galaman. Presa a scris şi atât. Nu a existat nici o consecinţă. Principalul reproș al ANRMAP a fost legat de lipsa unei licitații, iar amenda nu a fost atacată de col. dr. Ranetti, care s-a grăbit să o plătească, iar astfel și-a confirmat ”greșeala”.

Comandantul Spitalului, afacerist împotriva legii

Ministerul Apărării trebuie să verifice, însă, cum a fost numit colonelul doctor Aurelian Emilian Ranetti comandant al Spitalului Militar Central, în condiţiile în care acesta – militar fiind – a încălcat flagrant statutul cadrelor militare. În 2004, Ranetti şi-a făcut o firmă, înregistrată cu numele său la Registrul Comerţului, pe care a cedat-o ulterior altcuiva. Statutul militarilor le interzice să participe în orice formă în vreo societate comercială, cu excepţia celor din subordinea MapN.

În anul 2004, în decursul a doar 6 zile, firma SC Ranetti Medical Research SRL - al cărei obiect de activitate era „asistenţa medicală ambulatorie” şi nu avea nici un angajat - a avut o cifră de afaceri de 160.027,70 RON. Ce afacere sau asistență medicală ambulatorie aduce un profit atât de mare, în doar câteva zile de activitate? Ministerul Apărării trebuie să lămurească publicul dacă s-au făcut studii clinice pe pacienții internați în SMC și cum a fost folosită aparatura spitalului. Oricum, faptul că asociatul unic al firmei era Colonelul Doctor Aurelian Emilian-Ranetti contravine prevederilor şi regulamentelor militare.

Aceste date rezultă din documente oficiale publicate de autorităţi ale statului, printre care se găseşte şi hotărârea din data de 12 februarie 2005 semnată de ofiţerul Ranetti - care avea calitatea de unic asociat al firmei – privind retragerea sa din societate. Această hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr 2140/11.07.2006. Faptele nu beneficiază de termene de prescripţie.


Bianca Guruiță

sursa :http://www.dcnews.ro/2011/10/comandantul-spitalului-militar-central-afacerist-cu-venituri-de-40-000-de-euro-in-doar-6-zile-de-activitate/#comment-12669

ANUNT UMANITAR

Stimati colegi,

Subsemnatul Mr.(rez) Popescu Gr. Ion, cu domiciliul in Municipiul Caracal, str. Dragos Voda nr.1, Bl.B5D, Sc.2, Ap.16, telefon 0752122019, mentionez ca la data de 31.12.2009 am fost trecut in rezerva, in baza art.53 din Legea Nr.164/2001, cu o pensie militara de stat in valoare de 2959 lei, avind o vechime totala de 42 ani, conform deciziei nr.121719 din 09.02.2010 si a actelor din dosarul de pensionare inregistrat la nr.87 din 04.02.2010.

In data de 30.10.2010 am suferit un accident vascular cerebral hemoragic in urma caruia am ramas cu hemiplegie stinga (mina si piciorul sting nu pot sa le misc). De la aceasta data am fost nevoit sa stau internat si sa urmez tratament medicamentos si de recuperare permanent, care necesita aproximativ 1700 lei lunar, fara a lua in calcul alimentatia si celelalte cheltuieli familiale.

De cind m-am inbolnavit, sotia a fost nevoita sa isi lase serviciul pentru a avea grija de mine si de copii. Mentionez ca mai am in intretinere doi copii, dintre care unul mic, de 4 (patru) ani, si unul de 16 (saisprezece) ani, cu handicap psihic sever (retard psihic sever cu elemente autiste si comitialitate).

Va informez ca imi este foarte greu sa ma descurc cu toate cheltuielile de la o luna la alta, dar incepind cu 01.01.2012, cind pensia mea va avea o valoare de 1804 lei in baza recalcularii (nr.dosar.pensie 29553217), nu stiu cum ne vom mai descurca. Va rog faceti ceea ce este omeneste posibil, pentru a ma ajuta sa nu ajung un cersetor in haine militare.

Banii pot fi donati in contul RO62RZBR0000060008515683 deschis la Raiffeisen BANK-Filiala Caracal.

Va multumesc din suflet,

Mr.(r). Ion Popescu

PS Fratilor, chiar sa nu putem face ceva pentru acest camarad ?Eu cred ca DA !Va rog, aplecati-va putin asupra cazului !
zile grozave !

joi, 27 octombrie 2011

SA,, SPART BOSTANA,, CU DECORATII...

Decretul 762 din 20 octombrie 2011 privind conferirea unor decoratii Publicat in Monitorul Oficial 747 din 25 octombrie 2011 (M. Of. 747/2011)
In temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 4 alin. (1), ale art. 6, 7, 8 si 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare,
avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, in semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse institutiei militare, pentru rezultatele remarcabile obtinute in procesul de instruire, precum si pentru inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate,


Presedintele Romaniei d e c r e t e a z a:


Art. 1. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Comandor, cu insemn pentru militari, domnului general-locotenent Savu Gheorghe Gheorghe.
Art. 2. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, doamnei general de brigada Lupu Gheorghe Maria.
Art. 3. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Ofiter, cu insemn pentru civili, domnului Oancea Nicolae Viorel.
Art. 4. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-maior Seserman Vasile Dumitru;
2. domnului general-maior Zisu Nicolae-Stefan Catalin-Stefanita;
3. domnului general-maior Botos Ilie Ilie;
4. domnului general de brigada Ionescu Dan Gheorghe.
Art. 5. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili, domnului Rotaru Ilie Gheorghe.
Art. 6. -
Se confera Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului viceamiral Popa Constantin Aurel;
2. domnului general-maior Hapau Paul Marian;
3. domnului colonel Gavrilut Mihai Gheorghe;
4. domnului colonel Tase Gheorghe Marian.
Art. 7. -
Se confera Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili:
1. domnului Vasile-Ozunu Petre Mihail;
2. doamnei Gavrila Petre Georgeta;
3. doamnei Popescu Dumitru Adela-Loredana.
Art. 8. -
Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-maior Rus Iosif Alexandru;
2. domnului general de brigada Grecu Petre Dan-Florin.
Art. 9. -
Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de brigada Ionita Cristache Ariton;
2. domnului colonel Arseanu Eugenie Marcel;
3. domnului colonel Calin Sidor Florentin-Laur.
Art. 10. -
Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili, doamnei Marian Spiridon Anca-Eleonora.
Art. 11. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Comandor, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de brigada Ungureanu Zaharia Ion;
2. domnului colonel Stefan Ion Sabin-Daniel.
Art. 12. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de brigada Motoc Toader Gheorghe;
2. domnului colonel Cavaleru Costica Dan;
3. domnului colonel Ciobanu Dumitru Ionel;
4. domnului colonel Incicas Teodor Teodor.
Art. 13. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-maior Tabarcia Nicolae Niculae;
2. domnului general de brigada Oprea Haralambie Haralambie;
3. domnului general de brigada Moraru Ion Catalin-Adrian;
4. domnului general de brigada Muresan Mihai Mihai-Marius;
5. domnului general de brigada Popa Dumitru Maricel;
6. domnului general de brigada Serban Gheorghe Liviu;
7. domnului general de brigada Cosneanu Gheorghe Gheorghe;
8. domnului colonel Armanu Grigore Ioan;
9. domnului colonel Asan-Mic Gheorghe Virgil;
10. domnului colonel Balasa Marian Paul;
11. domnului colonel Burca Ioan Nicolae;
12. domnului colonel Ciocoiu Zamfir Nicolae-Stefan;
13. domnului colonel ing. Cirstoiu Corneliu Emil-Doru;
14. domnului colonel Dediu Costache Costel;
15. domnului colonel Lucan Ioan Dragos-Gheorghita;
16. domnului colonel Lungu Vintila Antonel;
17. domnului colonel ing. Macovei Neculai Mihai;
18. domnului colonel Negoita Alexandru Sorin-Vasile;
19. domnului colonel Popa Ion Nicolae;
20. domnului colonel Raileanu Costache Ivan;
21. domnului colonel Stefan Ioan Marius-Daniel;
22. domnului colonel Tarpescu Ion Ovidiu-Ionel;
23. domnului colonel Vrabie Gheorghe Cristian;
24. domnului locotenent-colonel ing. Popescu Adrian Horia;
25. domnului maior Iaru Nicolae Constantin-Viorel.
Art. 14. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili:
1. domnului Deliman Marian Adrian-Anton;
2. domnului Lepadatu Nicolae Anton;
3. domnului Mocanita Scarlat Dumitru;
4. domnului Musat Stoian Aurelian;
5. domnului Tudora Mihail Florin-Marius.
Art. 15. -
Se confera Ordinul Virtutea Aeronautica in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-locotenent Danila Stefan Stefan;
2. domnului general-maior Carnu Ghiorghe Fanica;
3. domnului comandor Bahneanu Constantin Catalin.
Art. 16. -
Se confera Ordinul Virtutea Aeronautica in grad de Ofiter, cu insemn pentru civili, doamnei Grosu Dumitru Ana.
Art. 17. -
Se confera Ordinul Virtutea Aeronautica in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de flotila aeriana Anastasof Dobre Laurian;
2. domnului comandor ing. Dodu Petru Petru-Eduart;
3. domnului comandor sing. Dragomir Neculai Dumitru;
4. domnului comandor Ion Gheorghe Cristinel-Reliu;
5. domnului comandor Lungulescu Florea Liviu-Marilen;
6. domnului comandor Voda Ioan Mircea.
Art. 18. -
Se confera Ordinul Virtutea Maritima in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului comandor Lepadatu Vasile Adrian;
2. domnului comandor Stanciu Alexandru Viorel.
Art. 19. -
Se confera Ordinul Virtutea Maritima in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului comandor Bradea Stefan Cristinel;
2. domnului comandor Hanganu Petrea Petrea;
3. domnului comandor ing. Panait Gheorghe Mihai;
4. domnului comandor Popa Ion Silviu-Fanel;
5. domnului capitan-comandor ing. Enache Ghita Costel.
Art. 20. -
Se confera Ordinul Virtutea Maritima in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili, domnului Avram Neculai Emil-Iordache.
Art. 21. -
Se confera Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, domnului maior Berbec Vasile Petre-Sorin.
Art. 22. -
Se confera Crucea Nationala Serviciul Credincios, clasa a III-a, cu insemn pentru militari, domnului plutonier adjutant Pavel Cristian Cosmin.
Art. 23. -
Se confera Crucea Nationala Serviciul Credincios, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Budica Tudor Stefania;
2. domnului Dida Duminica Ion;
3. doamnei Marales Polozache-Vasile Cornelia;
4. doamnei Mihai Dumitru Geta;
5. doamnei Nitescu Gheorghe Georgeta.
Art. 24. -
Se confera Medalia Nationala Serviciul Credincios, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Stefan Petre Constanta;
2. domnului Vasile Nicolae Petre.
Art. 25. -
Se confera Medalia Nationala Pentru Merit, clasa a III-a, cu insemn pentru militari, domnului caporal clasa a III-a Munteanu Radu Daniel-Bogdan.
Art. 26. -
Se confera Medalia Nationala Pentru Merit, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. domnului Anghelache Gheorghe Alexandru-Adrian;
2. doamnei Orzan Ion Niculina.
Art. 27. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa I, cu insemn pentru militari, doamnei plutonier adjutant principal Stoean Spiridon Chira.
Art. 28. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a II-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Gruia Tiberiu Mihai;
2. domnului maistru militar principal Prisacaru-Salaru Ilie Neculai.
Art. 29. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a II-a, cu insemn pentru civili, doamnei Spataru Grigore Luminita.
Art. 30. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a III-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Catargiu Constantin Vasile;
2. domnului maistru militar principal Constantin Vasile Ionel;
3. domnului maistru militar clasa I Bezea Ion Florin;
4. domnului maistru militar clasa I Diaconu Nicolae Gheorghe;
5. domnului maistru militar clasa I Gorun Vasile Liviu;
6. domnului plutonier-adjutant principal Cocina-Vaduva Constantin Dumitru;
7. domnului plutonier-adjutant principal Mateescu Nicola Marius;
8. domnului plutonier-adjutant principal Negru Marin Petru;
9. doamnei plutonier-adjutant Corneanu Dumitru Mariana;
10. domnului plutonier-adjutant Marin Gheorghe Gelu-Gabi;
11. doamnei plutonier-adjutant Stanciuc Grigore Daniela;
12. doamnei plutonier-major Dascalu Ioan Lorena-Mihaela;
13. domnului plutonier-major Fronea Tudor Eugen;
14. domnului plutonier-major Nistor Gheorghe Valentin;
15. domnului plutonier-major Tismanaru Gheorghe Aurel-Ion;
16. domnului caporal clasa a III-a Boza Lavinel Marian;
17. domnului caporal clasa a III-a Olaru Sever Toni-Sorin;
18. domnului caporal clasa a III-a Pop Viorel Marian-Cosmin.
Art. 31. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a III-a, cu insemn pentru civili, doamnei Paraschiv Stefan Maria.
Art. 32. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa I, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Grigoroiu Nicolae Nicolae;
2. domnului plutonier adjutant principal Vlaicu Alexandru Marian-Marcel;
3. domnului plutonier adjutant Badea Mircea Mircea-Mihaita.
Art. 33. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a II-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Vasile Ion Mihai;
2. domnului maistru militar clasa I Minciunescu Gheorghe Gheorghe-Dragos;
3. domnului plutonier-adjutant Ghimis Veneriu Emilian;
4. domnului plutonier-adjutant Petrescu Ghiorghe Vasilica;
5. domnului plutonier-adjutant Plontsch Florian Mihail-Laurentiu.
Art. 34. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a II-a, cu insemn pentru civili, doamnei Dima Toma Dana.
Art. 35. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a III-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Luca Eustatiu Stefan;
2. domnului plutonier-major Toader Gheorghe Petrisor;
3. domnului caporal clasa a III-a Cheval Ion Viorel-Raducan;
4. domnului caporal clasa a III-a Secrieriu Gheorghe Bogdan-Ioan.
Art. 36. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a III-a, cu insemn pentru civili, doamnei Vlad Nicolai Eugenia-Larisa.
Art. 37. -
Se confera Medalia Virtutea Maritima, clasa I, cu insemn pentru militari, domnului maistru militar principal Colesnicencu Gherasim Valeriu.
Art. 38. -
Se confera Medalia Virtutea Maritima, clasa a III-a, cu insemn pentru militari, domnului caporal clasa a III-a Simionov Stefan Daniel.
Art. 39. -
Se confera Medalia Meritul Sanitar, clasa I, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Bejenaru Gabriel Mariana;
2. doamnei Dinu Constantin Ana;
3. domnului Manaila Valeriu Adrian;
4. doamnei Nitescu Ilie Maria;
5. doamnei Teleaga Ioan Elena.
Art. 40. -
Se confera Medalia Meritul Sanitar, clasa a II-a, cu insemn pentru civili, doamnei Savulescu Corneliu-Lefter Corina-Liliana.
Art. 41. -
Se confera Medalia Meritul Sanitar, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Hornea Niculae Carmen-Silvia;
2. domnului Lefter Ion Ion-Marian;
3. doamnei Mihai Ion Florentina;
4. doamnei Platon Mihalache Elena-Stela;
5. doamnei Radu Dumitru Cristina-Maria.

marți, 25 octombrie 2011

HAI LA ȘTABU ȘI IA GRADU...

COMUNICAT DE PRESĂ
(25 octombrie 2011)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 25 octombrie a.c., următoarele decrete:

• Decret privind acordarea Drapelului de luptă Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”.


Acordare grad militar:
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Ciolponea Constantin-Adrian din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Duican Dorinel din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Roman Vasile din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Tărpescu Ovidiu-Ionel din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană – cu o stea domnului comandor Ion Cristinel-Reliu din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă – cu o stea domnului comandor Bocai Corneliu din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă – cu o stea domnului comandor Frăţilă Tiberiu din Ministerul Apărării Naţionale.





Departamentul de Comunicare Publică
25 Octombrie 2011

PS Ultimul n-o fi guristu-ncurcă lume ? Ce-o conduce, d-acu, c-o stea-n plus ?
Sau i-o fi dat-o, așa, sa-l mai lumineze ?

COMUNICATE A.N.C.M.R.R.

1. COMUNICAT
Din 05.10.2011

Prin prezentul Comunicat, exprimam pozitia Biroului Permanent Central al A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” fata de actiunile de protest pe care Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate urmeaza sa le desfasoare in ziua de 07.10.2011.
Am reiterat de nenumarate ori pozitia A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”- structura asociativa reprezentativa, fata de actiunile, in strada, ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate si nu odată ne-am exprimat dezacordul fata de aceste manifestari care nu se incadreaza in comportamentul demn si firesc pe care cadrele militare ar trebui sa-l aiba in orice imprejurare, indiferent de pozitia lor la un moment dat ( in cazul de fata in rezerva sau in retragere). Este, de altfel, opinia marii majoritati a membrilor Asociatiei din cele 47 filiale judetene si din sectoarele Municipiului Bucuresti, precum si a membrilor celor 5 structuri asociative afiliate.
Dezicandu-ne categoric de actiunile în stradă ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, ne exprimam dezamagirea fată de caracterul politic vadit si de partizanat al acestora.
Biroul Permanent Central recomanda tuturor pensionarilor militari, inclusiv celor care, din păcate, sunt si membri ai S.C.M.D., sa nu se lase amagiti de chemarea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate de a iesi in strada sau de a organiza manifestari si actiuni care nu cadrează cu demnitatea de cadru militar şi sunt neconforme cu prevederile Statutului Asociaţiei şi cerinţele devizei acesteia : „Patrie-Onoare-Demnitate”.
Reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate nu spun adevarul cand isi aroga succesele in domeniul pensiilor cuvenite militarilor. Precizăm că tot ce s-a obtinut se datoreaza demersurilor facute de A.N.C.M.R.R. si parteneriatului viabil pe care aceasta structura îl are cu Ministerul Apararii Nationale.


BIROUL PERMANENT CENTRAL AL A.N.C.M.R.R.


2.
Vineri 7 octombrie 2011, la sediul Flotilei 90 Transport Aerian, a avut loc ceremonia prilejuită de sosirea din misiunea internaţională în Afganistan, a detaşamentului ,,Romanian Lead Nation KAIA”, rotaţia I-a, la care a participat ministrul apărării, d-l. GABRIEL OPREA.
Cu această ocazie, A.N.C.M.R.R., prin reprezentantul său, d-l. General-maior (r) ing Vasile DOMNU, a transmis Şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, d-l General-maior CÂRNU FĂNICĂ, ,,Mesajul” prezentat mai jos.

MESAJUL
ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A CADRELOR MILITARE
ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE ,,ALEXANDRU IOAN CUZA”
cu prilejul sosirii din misiune a detaşamentului
,,Romanian Lead Nalion KAIA" rotaţia I-a.

Domnilor generali, ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi şi gradaţi voluntari,
Este onorant pentru mine, ca reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, să particip la această ceremonie şi cu acest prilej, în numele preşedintelui Asociaţiei, d-l General (r) dr. ILIESCU MIHAI, aduc mulţumirile noastre Şefu1ui Statului Major al Forţelor Aeriene, d-lui General-maior dr. CÂRNU FĂNICĂ, pentru invitaţia făcută.
Întoarcerea acestui detaşament cu un succes deosebit, recunoscut pe plan intern şi internaţional, din misiunea efectuată în teatrele de operaţii la care România, alături de aliaţii săi din NATO ia parte, îmi oferă plăcuta ocazie de a transmite cu satisfacţie şi bucurie, din partea conducerii şi membrilor A.N.C.M.R.R., bravilor ostaşi care şi-au îndeplinit cu devotament şi onoare misiunea încredinţată, sincere felicitări pentru activitatea desfăşurată departe de ţară şi de cei dragi.
Generalii, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în rezervă şi în retragere au urmărit cu emoţie şi deosebit interes evoluţia evenimentelor, munca plină de risc a acestei echipe închegate, dislocate la Kabul, care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul celor şase departamente de importanţă capitală în zonele de conflict.
Ne mândrim cu întreg personalul detaşamentului care, îndeplinind misiunile încredinţate cu competenţă şi profesionalism într-un teatru de operaţii complex, cu ameninţări multiple, cu reguli speciale care trebuie aplicate rapid, la standardele cele mai înalte, s-a dovedit a fi ambasadorii care reprezintă cu onoare şi mândrie România şi forţele sale armate în misiunile internaţionale.
Suntem profund convinşi că şi în continuare, veţi demonstra că deviza asociaţiei noastre ,, PATRIE- ONOARE- DEMNITATE ” este un exemplu demn de urmat şi pentru dumneavoastră în activitatea viitoare, aşa cum noi, veteranii militari, l-am avut în întreaga noastră carieră militară.
Alături de urarea de noi şi însemnate succese în activitatea pe care urmează să o desfăşuraţi în ţară, vă dorim multă sănătate şi fericire, dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră !

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere
General (r) prof. univ. dr. Mihai lliescu
07.10.2011
Bucuregti
3.

C O M U N I C A T

Biroul Permanent Central comunică :

Între activităţile organizate în întâmpinarea Zilei Armatei României – 25 Octombrie, s-a aflat şi simpozionul cu tema : „70 de ani de la intrarea României în cel de al Doilea Război Mondial 1941 – 1945”.
Organizat împreună – A.N.C.M.R.R., A.N.V.R., Secţia de Ştiinţe Istorice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi Filiala Cercetare-Învăţământ a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România - manifestarea ştiinţifică s-a desfăşurat în ziua de 18 octombrie a.c. , la Palatul cercului Militar Naţional, în prezenţa unui important auditoriu – veterani de război, generali, ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri în rezervă şi retragere, precum şi a unora din membrii familiilor acestora.
Simpozionul a debutat printr-un substanţial şi pertinent expozeu despre caracteristicile esenţiale ale celei de a doua conflagraţii mondiale 1939-1945, făcut de general (r) prof.univ.dr.Mihai Iliescu, preşedintele A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”, care a fost şi moderatorul întregii activităţi ştiinţifice.
În continuare, au fost prezentate comunicările :
a/ „Starea Armatei României la intrarea în cel de al Doilea Război Mondial – iunie 1941. Locul şi rolul Armatei Române în dispozitivul strategic de ansamblu”, de general (r) Marin Badea Dragnea, preşedintele A.N.V.R. ;
b/,, Relaţiile de comandament româno-germane şi româno-sovietice în campaniile celui de la Doilea Război Mondial”, de prof.univ.dr.Alexandru Duţu, şef catedră la Universitatea „Spiru Haret” ;
c/ ,,Activitatea Serviciului de Informaţii al Armatei în preajma şi în timpul celui de al Doilea Război Mondial”, de general de brigadă (r) Aurel Ene, preşedintele Asociaţiei Diplomaţilor Militari în Rezervă şi Retragere ;
d/ „Repere ale manifestării şi înnobilării artei militare în anii celui de la Doilea Război”, de general colonel (r) dr.Constantin Olteanu, membru al conducerii centrale al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, preşedintele Filialei Cercetare-Învăţământ :
e/ „Tratatul de pace încheiat de România cu Puterile Aliate şi Asociate în 1947. Semnificaţii istorice”, de prof.univ.dr.Ştefann Lache de la Universitatea „Spiru Haret”.
În acelaşi cadru a avut loc şi lansarea cărţii „Războiul de 2.194 zile 1939 – 1945” având ca autori pe Alexandru Duţu şi Constantin Olteanu, o lucrare de 479 de pagini, despre care prof.univ.dr.Ştefan Lache, apreciind temeinica ei alcătuire, erudiţia şi eforturile autorilor, a declarat că, după ştiinţa sa, „este unicat în isoriografia celui de la Doilea Război Mondial, de altfel deosebit de bogată”. Participanţii au avut posibilitatea de a procura cartea de la ştandul organizat în incintă şi de a solicita autografe autorilor.

În încheiere au fost adresate mulţumiri celor care au prezentat comunicări, toate acestea, fără excepţie, cuprinzând date şi fapte inedite, reuşindu-se relevarea pertinentă a eforturilor României în cel de al Doilea Război Mondial şi a nedreptăţilor ce i s-au făcut la încheierea acestuia.
Mulţumiri au fost adresate şi participanţilor care, înfruntând vitregiile vremii în răcire, au onorat invitaţia ce li s-a făcut.
Un salut camaraderesc a fost adresat membrilor activi ai Armatei României care, pe terenurile de instrucţie şi în poligoane, în sălile de specialitate şi pe noile teatre de operaţii întâmpină Ziua Armatei cu demne fapte ostăşeşti.
LA MULŢI ANI ARMATA ROMÂNIEI !
Biroul Permanent Central al A.N.C.M.R.R

4.

COMUNICAT
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere a fost onorată de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române cu invitaţia de a participa la sfinţirea bisericii ortodoxe române, construită de iscusiţi meşteşugari maramureşeni în oraşul Most – Cehia în cinstea celor peste 60.000 de ostaşi români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă in cel de-al Doilea Război Mondial pentru eliberarea Chehoslovaciei de sub ocupaţia nazistă, activitate la care a fost desemnat să participe generalul locotenent (r) Dumitrescu Victor , vicepreşedinte al asociaţiei.
Această biserică – memorial a fost construită cu efortul comun al celor două biserici ortodoxe surori, din România şi Cehia cu sprijinul autorităţilor de stat din România şi al celor locale din oraşul Most. A fost sfinţită pe data de 9 octombrie a.c. de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, impreună cu Preafericitul Krystoph Mitropolit al Cehiei şi Slovaciei, Înalt Presfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Ciprian Câmpineanu, Episcop Vicar Patriarhal, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi români şi cehi.
În faţa bisericii a fost construită o frumoasă troiţă ce va mărturisi peste veacuri curajul eroilor români care au luptat pentru eliberarea Cehoslovaciei, troiţă la care s-au depus coroane de flori din partea Preşedenţiei României, Guvernului, Ministerului Apărării Naţionale, Ambasedei României la Praga, A.N.C.M.R.R. şi A.N.V.R.
La ceremonie a participat un numeros public, reprezentanţi ai statului român şi ceh, ai diferitelor asociaţii ale românilor, cetăţeni cehi din oraşul Most, români stabiliţi în diferite părţi ale Cehiei şi Slovaciei.
Pe timpul acestei activităţi A.N.C.M.R.R. a fost de mai multe ori în discuţia înalţilor prelaţi bisericeşti şi a ambasadorului României la Praga, doamna Daniela Gâtman, iar Preasfinţitul Ciprian Câmpineanu, Episcop Vicar Patriarhal a adus, faţă de reprezentantul asociaţiei noastre, cuvinte elogioase la adresa A.N.C.M.R.R. şi în mod deosebit la adresa preşedintelui, domnul General (r) Iliescu Mihai, buna colaborare şi înţelegere realizate, evidenţiind totodată contribuţia asociaţiei, a membrilor săi la cumpărarea icoanelor destinate bisericii construite cât şi donaţia pentru construirea Catedralei Mânturea Neamului.
BIROUL PERMANENT CENTRAL

Sa nu uitam :de fapt, armata isi serbeaza ziua la pamant

u un buget de supravietuire, fara dotari care sa faca fata macar teatrelor de operatiuni in care este prezenta si fara vreo perspectiva de modernizare in viitorul apropiat, Armata Romana nu prea are motive de sarbatoare, chiar daca pe 25 octombrie este ziua sa.

Bugetul Armatei a fost redus substantial din cauza crizei. Inca din 2009 cele 2,3% din PIB asumate prin aderarea la NATO ca alocare anuala catre Armata s-au redus. La inceputul anului, Ministerul Apararii primea din promisiuni 1,3% din PIB. In realitate a primit doar 4,8 miliarde de lei, sub 1% din Produsul Intern Brut. La rectificare a mai beneficiat de vreo 200 de milioane de lei - un buget care nu-i poate asigura inzestrarea militara de care are nevoie, ci doar supravietuirea. In strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014 se vorbeste despre o alocare de aproape 2,4% din PIB. Dar e doar o strategie in care se promit multe, inclusiv crestere economica.

In anii de dinainte de criza, cand bugetul Ministerului Apararii era mai consistent, s-au facut investitii paguboase pentru tara noastra. Cel mai „celebru exemplu este cel al fregatelor pe care statul roman a platit britanicilor peste 120 de milioane de euro, desi aceste nave erau recuperate de la fier vechi si, probabil, urmau sa fie utilizate pe post de tinte navale de catre marina regala britanica (in 2002, in timp ce partea romana negocia cu reprezentantii BAE Systems, Ministerul Apararii din Marea Britanie a aprobat un plan de utilizare a fregatelor de tipul 22 drept tinte navale pentru antrenamentul celorlalte nave militare, doua dintre aceste nave fiind scufundate).

Anul trecut Romania a fost la un pas de o noua afacere paguboasa. Blocata temporar de criza financiara, achizitia de catre tara noastra a 24 de avioane de vanatoare F16 second hand de la americani era noul tun pregatit de mai marii Armatei. Suma vehiculata pentru aceasta tranzactie era de un miliard de dolari, situatie in care fiecare F16 romanesc costa 41,6 milioane de dolari, fiind inclusa si asistenta tehnica. Si asta in conditiile in care pe site-urile de specialitate costul per unitate al unui F16 nou este intre 14,6 si 26,9 milioane de dolari, in functie de varianta si performante. Ultimul pret corespunde celui mai performant F16 (varianta E/F sau Block 60) livrat de americani la export in 2005 pentru Emiratele Arabe Unite. Potrivit unor surse neoficiale, avioanele pe care urma sa le cumpere Romania aveau cel putin 10 ani de serviciu.
85% din echipamentele de care dispun militarii sunt bune de dat la fier vechi

De altfel, in ultimii ani, Ministerul Apararii a primit undeva in jurul a 1% din PIB, in conditiile in care, potrivit angajamentelor asumate fata de NATO, Armata avea nevoie de un buget anual de 2,38% din PIB pentru modernizare si cumparare de tehnica militara. Astfel, Romania nu a dus la bun sfarsit niciunul dintre cele sase programe de inzestrare strategica aferente tuturor categoriilor de forte ale Armatei. Anii trecuti, conducerea Ministerului Apararii Nationale a intocmit o „Conceptie de inzestrare cu sisteme si echipamente majore” esalonata pentru perioada anilor 2006-2025 si a ajuns la concluzia ca 85% din echipamentele militare au resursa de viata depasita. La multi ani Armatei Romane!

sursa :http://www.fin.ro/articol_68243/armata-isi-serbeaza-ziua-la-pamant.html

Dispret total:primarul Devei, săltat la gradul de colonel în Armata Română

Surse din rândul cadrelor militare superioare hunedorene au declarat pentru ZIARUL HUNEDOREANULUI că primarul Devei, Mircia Muntean (UNPR), a fost avansat la gradul de colonel în rezervă de către ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea (UNPR)

Reprezentanţii Centrului Militar Judeţean (CMJ) Hunedoara nu au confirmat, dar nici infirmat informaţia, ci ne-au pasat pentru astăzi cu răspunsul. Primarul Devei ne-a declarat că nu a fost informat încă de înaintarea în grad, dar ştie că reprezentanţii ministerului au solicitat actele necesare.

Primarul Devei susţine că nu a primit o decizie oficială de avansare în grad, dar nu părea mirat să fie făcut colonel. „Eu oricum eram locotenent-colonel în rezervă. Anual ne dă unul (un grad – n.r.). 87 (de persoane – n.r.) am făcut reciclarea metodică la Lipova şi atunci am ajuns locotenent şi, pe urmă, de convocările metodice ne dădea câte un grad”. Întrebat cum se simte cu anunţatul grad de colonel la purtător, Mircia Muntean ne-a dat şi explicaţia pentru care primeşte această avansare: „De 15 ani tot fac ISU şi Protecţie Civilă”.

zile mai bune !

duminică, 23 octombrie 2011

Guvernul a modificat legea anvelopelor de iarna

Premierul Emil Boc a semnat în această dimineaţă noua lege a anvelopelor (Legea 1234 x yz /2011), act care intră în vigoare imediat! şi care modifică substanţial prevederile anterioare. Totuşi, şoferii nu trebuie să fie speriaţi: noua lege va fi disponibilă de mîine în toate benzinăriile din ţară. Broşurile costă 10 lei şi achiziţioarea lor este obligatorie.

Iată care sînt principalele modificări pe care le aduce noua lege:

1. Cauciucurile de iarnă devin obligatorii pentru toate categoriile de participanţi la trafic, indiferent dacă este vorba de autoturisme, motociclete, biciclete, role, cărucioare de butelie sau cizmele de cauciuc folosite la promenadă prin noroaiele drumurilor comunale şi judeţene. Legea nu face discriminări, aşa că fiţi cetăţean corect!

2. Fac exceptie de la această regulă cazurile sociale, care-şi pot dovedi starea pauperă cu talonul de la Audi Q7 sau Mercedes SLK.

3. Cauciucurile de iarnă vor fi în trei variante diferite: pentru polei, pentru gheaţă şi pentru ninsoare. Cetăţenii sînt obligaţi să folosească tipul corect de cauciuc pentru fiecare situaţie. În caz ca situaţia pe teren este amestecată, conducatorii auto trebuie să folosească cel puţin un cauciuc din fiecare tip.

4. Poliţia va verifica în mod minuţios orice conducător de Logan. Dacă acesta este în regulă, oamenii legii au obligaţia să constate dacă respectivul individ are trusa de prim ajutor, roata de rezervă, ratele plătite la bancă, unghiile tăiate şi, evident, şapcă.

5. Cetăţenii de etnie rroma care-şi pun lanţuri la cauciucuri sînt rugaţi ca, mai întîi, să le scoată de la gîtul nevestelor.

6. Cauciucurile all-seasons vor fi interzise. Prin această măsură Guvernul vrea să impulsioneze industria românească de cauciucuri importate.

7. Cetăţenii sînt obligaţi să-şi monteze cauciucuri de iarnă chiar dacă nu intenţionează să meargă cu maşina în timpul iernii. Aceasta ar putea fi furată pînă la primăvară şi nu putem pune hoţii – nişte cetăţeni nevinovaţi – în pericol.

sa mai si zambim, ce naiba !

sursa-preluare net

sâmbătă, 22 octombrie 2011

ASPECTE PRIVIND DESFASURAREA CONFERINTEI PE TEMA PENSIILOR SPECIALE

,,Stimati camarazi,
Îmi cer scuze pentru întârzierea cu care vă informez despre lucrările conferinţei.
Ca o concluzie generală vă pot spune ca această conferinţă şi-a atins scopul, în sensul că a reunit la un loc magistraţi ai Curţii de Apel Cluj, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător al Curţii Constituţionale, profesori universitari, magistraţi pensionari, pensionari militari, pensionari diplomaţi, pensionari din rândul grefierilor, precum şi mai mulţi avocaţi.
Au fost invitaţi:
- Prof. Univ. dr. Tiberiu Medeanu – Universitatea de Vest din Timişoara;
- Şefania Teleman – preşedintele Sindicatului „Pro Just”;
- Ion Anghel – preşedintele Asociaţiei diplomaţilor pensionari;
- Prof.univ. dr. Gheroghe Piperea -Universitatea Bucureşti;
- Dana Gârbovan – judecător la Curtea de Apel Cluj;
- Irinel Andrei – judecător, vice-preşedinte Curtea de Apel Cluj;
- Horaţiu Dumbravă – preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii;
- Mircea Minea – judecător la Curtea Constituţională;
- Ştefan Ionescu şi Florin Chiţu – din partea unui grup de pensionari militari şi a SCMD.
Datorită sesizărilor făcute de asociaţiile magistraţilor pensionari Grefa CEDO a ridicat avizul de participare a celor doi invitaţi de la această instituţie.
Pe scurt vă relatez despre intervenţiile fiecăruia.
D-l profesor Tiberiu Medeanu a prezentat o expunere, destul de amplă, cu privire la legalitatea măsurilor întreprinse de guvern în domeniul pensiilor ocupaţionale. Expunerea a fost depusă şi la mapa conferinţei. A făcut o critică dură şi foarte bine argumentată cu privire la campania guvernului împotriva pensiilor profesionale, a recalculării şi reducerii lor, precum şi împotriva adoptării de către guvern a OUG nr 59/2011. Materialul este redactat în 25 de pagini.
D-na Ştefania Teleman a prezentat situaţia proceselor grefierilor pensionari. Marea lor majoritate au câştigat în instanţe, dar guvernul în „înţelepciunea” lui a adoptat OUG 59/2011, care, după opinia unanimă, reprezintă o lovitură adusă magistraturii şi implicit statului de drept.
D-l profesor Ion Anghel a prezentat specificul profesiei de diplomat, privaţiunile acestei profesii, argumentând necesitatea menţinerii pensiei speciale.
D-l avocat Gherghe Piperea a prezentat toate aspectele privind contestaţiile depuse în instanţă, analizând sentinţe şi decizii date de acestea. A prezentat şi aspecte legate de art.53 din Constituţie, reliefând faptul că nu este consituţională şi contravine acestui articol, măsura reducerii, cu caracter permanent, a pensiilor. A menţionat că sunt studii realizate din care rezultă că dacă s-ar colecta taxele de la cele mai mari companii din ţară s-ar putea acoperii plata pensiilor pe cel puţin un an de zile.
Cei doi magistraţi de la Curtea de Apel Cluj au prezentat probleme cu caracter general legate de pensii şi contestaţii ale actelor administrative normative. Este de înţeles că nu puteau să prezinte opiniile proprii având în vedere că fac parte din complete care au pe rol astfel de cauze. Ne-au relatat că, în conformitate cu legea, au sesizat ICCJ cu recurs în interesul legii, având în vedere că sunt decizii diferite pronunţate în cauze similare. Curios este faptul ca ICCJ nu a înregistrat sesizarea ci au trimis-o Procurorului General al României, ceea ce nu este tocmai legal. La mapa conferinţei a fost pus şi recursul în interesul legii promovat de Procurorul General al României. Jalnic şi obedient. La discuţii CA Cluj a fost criticată pentru faptul că nu trebuia solicitat un recurs în interesul legii pentru a aplica prevederi ale dreptului comunitar şi a jurisprudenţei CEDO. Cu această ultimă intervenţie a fost încheiată ziua de 14.10.2011.
Ziua de 15.10.2011 a debutat cu intervenţiile d-lui Ionescu Ştefan şi a mea, prezentând sub toate aspectele specificul profesiei de militar. În cadrul discuţiilor, una din întrebări s-a referit la faptul dacă discriminarea între pensiile magistraţilor si cele ale celorlalte pensii ocupaţionale o considerăm pozitivă sau negativă. Am spus că din punctul meu de vedere consider că mentinerea pentru magistraţi a pensiei ocupaţionale este un aspect de normalitate într-un stat de drept, anormal, anticonstituţional şi contrar multor principii de drept intern şi comunitar este recalcularea/revizuirea celorlalte pensii ocupaţionale.
Au urmat intervenţiile prof. univ. dr. Mircea Minea, judecător la Curtea Constituţională şi a magistratului Horaţiu Dumbravă, preşedintele CSM. Şi acum când scriu simt cum mi se urcă sângele la cap. D-l Minea a încercat să ne explice că raţionamentul pentru care a fost declarată constituţională Legea nr. 119/2010 a fost unul preponderent economic. A explicat cum stă problema privind principiul neretroactivităţii legii, adică vezi drag doamne că pensia se reduce numai pentru viitor, iar, privind pensia ca bun în înţelesul art. 1 din Protocolul Adiţional nr.1 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, CC a considerat, după cum bine ştiţi, că pensia nu dispare ci se diminuează, deci dreptul rămâne. Vă pot spune că a fost bombardat cu întrebări şi puncte de vedere. Magistraţii pensionari, toţi ieşiţi la pensie din funcţii de judecători de curte de apel, au argumentat, fără putinţă de tăgadă, că CC şi-a încălcat propria jurisprudenţă nu numai legislaţia comunitară. Câteva idei. Conform jurisprudenţei CEDO, statele au libertatea de a decide cuantumul şi întinderea asigurărilor sociale, dar odată stabilit şi intrat în plată cuantumul pensiei, acesta nu mai poate fi modificat. S-a arătat că CC s-a comportat că un guvern, pentru că a interesat-o aspectul economic şi nu cel legal. Prin decizia s-a CC nu obligă guvernul să găsească alte altenaţive şi măsuri, în conformitate cu dreptul comunitar, pentru scoaterea ţării din criză decât tăierile de salarii şi pensii. Am arătat că militarii nu au contribuit la bugetul de asigurări sociale şi atunci cum motivează eliminarea părţii necontributive a pensiei militare. A dat din colţ în colţ. Avocatul şi camaradul nostru Viorel Iepure a întrebat dacă CC v-a lua în dezbatere şi excepţia de necostituţionalitate ridicaţă de el. Justificarea a costat în faptul că CC este foarte aglomerată. Domnul preşedinte al CSM Horaţiu Dumbravă mi-a întărit convingerea că magistratura română este pe punctul de a nu mai fi a treia putere în stat. Intervenţia lui a fost una băsesco-bocciană. A arătat că CC a dat o decizie justă în ceea ce priveşte respingerea excepţiei de neconstituţionalitate privind Legea nr.119/2010, având în vedere situaţia de criză economică mondială. A arătat că atât Spania cât şi Irlanda vor să organizeze referendumuri pentru a consulta naţiunile respective privind reducerile de salarii şi pensii. În replică am arătat că la ei, ca state cu democraţie autentică, astfel de chestiuni se tranşează prin referendum nu prin organismul politico-juridic aservit puterii numit Curtea Constituţională. Tirul întrebărilor, al punctelor de vedere şi al acuzelor a fost intens şi dur.
Ultima intervenţie a aparţinut moderatorului, d-l Radu Chiriţă, care a desprins o concluzie cu care marea majoritate a participanţilor am fost de acord. Statul de drept în Romania este în pericol.
Cei dintre dumneavoastră care vă pricepeţi mai bine decât mine la postări pe internet, dati-mi o sugestie cum să postez materialele din mapă.
Cu stimă,
Florin Chiţu,,

joi, 20 octombrie 2011

MApN spune că angajează 5500 de foşti sgv şi foste cadre militare în firmele sale

Prezent la emisiunea radio “Jurnalul Armatei” din 15 octombrie 2011, de la Radio România Actualităţi, locţiitorul şefului Departamentului pentru Armamente din Ministerul Apărării Naţionale, generalul de brigadă Cătălin Moraru, a declarat că filialele Romtehnica, RoArmy Catering şi RoArmy Security, vor înfiinţa peste 6.000 de locuri de muncă în garnizoane de pe întreg teritoriul României. Locurile de muncă vor fi destinate rezerviştilor militari cu precădere, peste 5.500, urmând a fi oferite soldaţilor şi gradaţilor voluntari, sau fostelor cadre militare, care au părăsit Armata din motive neimputabile lor.

Declaraţia a fost făcută în contextul schimbării concepţiei Ministerul Apărării Naţionale de asigurare a hrănirii personalului Armatei şi de organizare a sistemului de pază a unităţilor militare.

Prin noua concepţie au fost înfiinţate două filiale specializate în activităţi de pază şi hrănire ale Companiei Naţionale Romtehnica SA, companie aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, care vor înlocui operatorii economici ce asigură în prezent respectivele servicii de pază şi de hrănire.

Se speră obţinerea unei reduceri a cheltuielilor cu până la 30%.

Activitatea celor două filiale ale Companiei Naţionale Romtehnica SA se va desfăşura în regim de autofinanţare, fără a implica alocarea de fonduri din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, se vor crea noi locuri de muncă pentru militarii rezervişti, ofiţeri, subofiţeri, soldaţi şi gradaţi voluntari care au activat în Armată şi care vor avea astfel şansa să lucreze în cele două societăţi comerciale înfiinţate, RoArmy Catering şi RoArmy Security.

Cătălin Moraru, a precizat în cadrul emisiunii radio că “Prin înfiinţarea celor două filiale se creează în perioada 2011-2014 peste 6.000 de locuri de muncă în garnizoane de pe întreg teritoriul României. Locurile de muncă sunt destinate rezerviştilor militari cu precădere, adică peste 5.500, oferite soldaţilor şi gradaţilor voluntari care au părăsit Armata şi care doresc să-şi continue activitatea. De asemenea, ofiţerii şi subofiţerii şi maiştrii militari rezervişti pot aplica pentru aceste locuri de muncă, unde se cer abi1lităţi profesionale şi de specialitate pe care mulţi le-au demonstrat în timpul serviciului militar. Prin această măsură se creează o oportunitate foarte bună de reconversie profesională, precum şi o măsură de protecţie socială adresată unor categorii profesionale bine pregătite, cu potenţial deosebit pentru Ministerul Apărării Naţionale.”

În sprijinul acestei declaraţii directorul general al societăţii comerciale RoArmy Catering, colonelul în rezervă Vasile Mitroi, a declarat că “În baza unei analize temeinice dispuse de conducerea Ministerului Apărării Naţionale a modului de realizare a hrănirii personalului s-au constatat probleme legate de costuri, de calitatea serviciilor şi disfuncţionalităţile apărute pe timpul exerciţiilor, taberelor de instrucţie şi aplicaţiilor militare, fapt ce ar putea avea repercusiuni grave în situaţii de mobilizare sau război, toate acestea conducând la necesitatea înfiinţării acestei societăţi comerciale. Asigurarea hrănirii personalului MApN prin S.C. RoArmy Catering reprezintă o strategie pe termen lung care va duce la reducerea costurilor, la creşterea calităţii hranei, implicit crearea de noi locuri de muncă într-o perioadă de criză economică.”

Directorul general al RoArmy Security, colonelul în rezervă Viorel Papae, a precizat că “S.C. RoArmy Security va avea ca obiect de activitate paza unităţilor militare şi a altor obiective aparţinând MApN. Această nouă concepţie vizează îmbunătăţirea acestor tipuri de servicii şi reducerea costurilor. Ne vom adresa în primul rând soldaţilor şi gradaţilor voluntari, trecuţi în rezervă sau scoşi din evidenţele militare, din motive neimputabile lor şi soldaţilor şi gradaţilor rezervişti voluntari, categorii de personal care deţin un nivel bun de pregătire militară, generală şi de specialitate, o parte dintre aceştia desfăşurând activităţi în structuri destinate executării serviciului de pază şi intervenţie.”

În cadrul declaraţiilor cei trei invitaţi nu au precizat când şi cum vor fi făcute angajările şi care sunt demersurile ce trebuie urmate pentru a putea opta pentru un post în cadrul celor 2 firme ale MApN.

Cu toate că MApN nu a oferit date concrete, Liga Militarilor Profesionişti a lansat iniţiativa de sprijini demersurile celor care doresc un astfel de post prin crearea unui grup de contact/sprijin:

HONCIUC VALENTIN – 0742542808 – BOTOSANI
SUTEU FLORIN – 0745645330 – FOCSANI
MERLAN GABRIEL – 0745372789 – CLUJ
NUTA OANA – 0745541174 – CRAIOVA
MORARU VALENTIN – 0749255182 – TULCEA
AGARBICEANU LIVIU – 0722255763 – SIBIU
GHEORGHE DUMITRU – 0727854273 – PLOIESTI
TEODOR DUMITRU – 0745523167 – BRASOV
LUPU MUGUREL – 0724384122 – CONSTANTA

sursa: Radio România Actualităţi; Liga Militarilor Profesionişti

preluare infomondo militar

DE BINE DESPRE ROMÂNIA !

Potrivit unui raport al CREDIT SUISSE, România are 16 528 de locuitori cu avere de peste 1 milion de dolari, dintre care 2 miliardari !Potrivit acestor date , acest Eldorado al Europei, se află pe locul 47 în lume...

PeSemne că e de HU...RAAAAA!

Motiv de bucurie fratilor!
Să văz io aku ce-o mai zice fi-mea care-i hotărâtă să se care-n ălea străinătățuri...
Ce-nseamnă si informația dom-le!
Zile si mai bune !

DESPRE PENSII. CITITI PRIETENI SI CAMARAZI SI CRUCITI-VA!

,, Nu este, din nefericire, niciun motiv de bucurie. Procurorul General al
Romaniei solicita, prin formularea "Apreciez că cea de-a doua orientare
jurisprudenţială este în litera şi spiritul legii", anularea sentintelor
prin care au fost admise contestatiile unora dintre noi la legea
119/2010.
Redau mai jos care sunt cele doua "orientari jurisprudentiale", cum sunt
ele definite de dna. Laura Codruţa Kövesi:
I. Într-o primă orientare jurisprudenţială, au fost admise contestaţiile
formulate de reclamanţi, pensionari aflaţi în categoriile prevăzute de
art. 1 lit.a)-h) din Legea nr. 119/2010 şi s-au anulat deciziile de
recalculare a pensiilor emise în temeiul art. 3 şi art. 4 din acest act
normativ, fiind menţinute în plată pensiile în cuantumul anterior.
II. Într-o altă orientare jurisprudenţială, contestaţiile au fost
respinse, fiind menţinute deciziile de recalculare a pensiilor de
serviciu emise în temeiul Legii nr. 119/2010.

Iar, dintre acestea domnia sa considera ca a doua este in litera si
spiritul legii. Cealalta, se subintelege ca nu! Si ar trebui respinsa.

Batalia puterii cu cetatenii propriei tari pentru mentinerea in
functiune a deciziilor de recalculare a pensiilor emise in anul 2010
devine vitala. Doar asa vor putea justifica "opera" de revizuire a
acestora!

Acum sa vedem daca justitia, vorba unui ilustru ministru, "are sange in
instalatie" si va respinge demersul Procurorului General, consfintind
astfel aplicarea "primei orientari jurisprudentiale" sau ne va trimite
in disperare anuland si sentintele deja favorabile noua care, astfel, nu
vor mai putea fi invocate in procesele viitoare.

Inca nu a iesit Soarele, ba se pune de inca multi de ani de intuneric!
Luminita de la capatul tunelului despre care se povesteste ca s-ar fi
vazut prin '96-'97 se pare ca era, de fapt, lumanarea de la capataiul
mortului. A Statului Roman. Ucis, precum Cezar, de cutitele propriilor
institutii fundamentale si ale unei clase politice impotente.

Eu asa sunt tentat sa interpretez "Recursul in interesul legii" formulat
de Procurorul General al Romaniei. Dau si un pronostic: va fi admis!
Ce ziceti?
Cu stima,
Ion Martin, COL (r.),,

NOU ! Recalcularea-revizuirea pensiilor prevazute de Legea nr. 119/2010

Iată preocupările găştii de la putere!!!
După cum vedeţi, în perspectiva atacării la CEDO a unor soluţii aberante ale instanţelor romîneşti, codruţa a fost pusă la treabă şi a născut acest proiect idiot.
Să sperăm că această neghiobie nu va fi pe placul judecătorilor corecţi de la Î.C.C.J. şi va fi respinsă. Va dura cam 1-2 ani până se va da un verdict.
Atenţie: deocamdată e numai propunerea baschetbalistei şi nimic altceva, dar, după cum vedeţi, frica le-a intrat în oase...



Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu recurs în interesul legii întrucât la nivelul instanţelor s-a constatat că nu există un punct de vedere unitar cu privire la aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 119/2010, raportat la art. 20 alin. (2) din Constituţie, art. 1 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 14 din Convenţie, referitor la recalcularea pensiilor prevăzute de art.1 din lege.
Urmare sesizării din oficiu, precum şi în considerarea sesizărilor nr. 1719/25 A din 21 aprilie 2011 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Galaţi, nr. 19667 din 6 mai 2011 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Craiova, nr. 1106/35 din 13 mai 2011 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Braşov şi nr. 1318 din 3 mai 2011 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Cluj, transmise prin adresele nr. 5/S.U/2011 din 28 aprilie 2011 şi nr. 7/S.U/2011 din 10 mai 2001 ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a verificat jurisprudenţa la nivelul întregii ţări în problema de drept enunţată anterior, constatându-se următoarele:
I. Într-o primă orientare jurisprudenţială, au fost admise contestaţiile formulate de reclamanţi, pensionari aflaţi în categoriile prevăzute de art. 1 lit.a)-h) din Legea nr. 119/2010 şi s-au anulat deciziile de recalculare a pensiilor emise în temeiul art. 3 şi art. 4 din acest act normativ, fiind menţinute în plată pensiile în cuantumul anterior.
În adoptarea acestor soluţii, instanţele de judecată au realizat un examen de compatibilitate a prevederilor din dreptul intern cu exigenţele art.1 din Protocolul adiţional nr.1 la Convenţie şi art. 14 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, astfel cum principiile consacrate de acestea au fost dezvoltate în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Analiza efectuată de instanţe asupra noţiunii de "bun" în sensul art.1 din Protocolul nr.1 şi a jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului a avut ca punct de pornire principiul garantării dreptului de proprietate şi faptul că, potrivit jurisprudenţei Curţii, protecţia instituită de Convenţie a fost extinsă şi la "interese economice" şi alte valori patrimoniale.
S-a arătat că, în materie de asigurări sociale, instituţiile Convenţiei au statuat că plata unor contribuţii la sistemul de securitate socială poate, în anumite condiţii, să ducă la naşterea unui drept protejat de art.1 din Protocolul nr.1 la Convenţie, în sensul de a beneficia, la un moment dat, de avantajele conferite de acest sistem, iar pentru ca un asemenea drept să se nască şi să fie recunoscut, trebuie ca cel interesat să îndeplinească cerinţele prevăzute de legislaţia naţională în materie.
Reclamanţilor li s-a recunoscut dreptul la pensiile de serviciu în baza unor legi speciale, iar dreptul la această pensie avea două componente, una contributivă şi una necontributivă pe care statul s-a obligat să o suporte de la bugetul de stat.
Ca atare, avându-se în vedere principiile enunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Marea Cameră, în cauza Stec ş.a. c/a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (cererile nr. 65731/01 şi 65900/01, hotărârea din 12 aprilie 2006), precum şi jurisprudenţa citată de Curte în această cauză, s-a considerat că pensiile reclamanţilor, stabilite în baza legislaţiei anterioare adoptării Legii nr. 119/2010 intră în sfera de aplicare a dispoziţiilor art.1 din Protocolul nr.1 la Convenţie, iar orice act normativ ulterior care repune în discuţie modul de stabilire a pensiei reprezintă o ingerinţă în dreptul stabilit în favoarea reclamanţilor.
În continuare, instanţele au analizat compatibilitatea acestei restrângeri cu exigenţele art. 1 paragraful 1 din Protocolul nr.1 şi art. 14 din Convenţie, prin luarea în considerare a sferei persoanelor afectate şi a proporţionalităţii măsurii restrângerii cu scopul urmărit prin adoptarea Legii nr. 19/2010.
Astfel, s-a arătat că, deşi scopul Legii nr. 119/2010 poate fi considerat legitim, având în vedere că acest act normativ urmăreşte diminuarea efectelor crizei economice, totuşi, nu există un raport rezonabil de proporţionalitate între mijloacele alese şi interesele individuale, instituindu-se o sarcină împovărătoare şi excesivă doar pentru anumite categorii de pensionari, cu atât mai mult cu cât măsura luată nu a avut un caracter temporar, iar pentru anumite categorii socio-profesionale, pensiile de serviciu au fost menţinute.
În acest sens a fost evocată jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului din cauzele Kjartan Ásmundsson vs. Islanda, cererea nr. 60669/00, hotărâre din 12 octombrie 2004; Stec ş.a. vs. Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cererile nr. 65731/01 şi nr. 65900/01, hotărâre din 12 aprilie 2006, Marea Cameră.
Pe de altă parte, s-a considerat că, prin aplicarea Legii nr. 119/2010 şi diminuarea pensiilor aflate în plată, se încalcă principiul neretroactivităţii legii.
II. Într-o altă orientare jurisprudenţială, contestaţiile au fost respinse, fiind menţinute deciziile de recalculare a pensiilor de serviciu emise în temeiul Legii nr. 119/2010.
În motivarea acestor soluţii, s-a reţinut că Legea nr. 119/2010 a fost supusă controlului de constituţionalitate în raport de prevederile art. 15 alin. (2), art.16 alin. (1), art. 44, art.136, art. 47 şi art. 53 din Legea fundamentală, iar Curtea Constituţională, prin decizia nr. 871 din 25 iunie 2010, publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 433 din 28 iunie 2010, a constatat constituţionalitatea acestei legi.
Instanţele de drept comun au obligaţia de a respecta statuările Curţii Constituţionale şi, doar în mod cu totul excepţional, în funcţie de circumstanţele speţei, iar nu în abstract, pot constata că o anumită normă, deşi declarată constituţională, produce efecte contrare Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. N.n.- AICI E ABERAŢIA!!!
În determinarea unor eventuale efectele contrare Convenţiei, aceste instanţe au pornit de la noţiunea de "bun", ca noţiune autonomă în sensul jurisprudenţei instanţei de contencios european, constatând, raportat la cauza Andrejeva c/a Lituaniei (cererea nr. 55707/00, hotărâre din 18 februarie 2009), că intră în sfera de protecţie a dispoziţiilor art. 1 din Protocolul nr.1 doar partea contributivă a pensiei de serviciu, pentru care trebuie să existe garanţii, iar nu şi partea necontributivă ce se suportă din bugetul de stat.
Recunoscându-se marja de apreciere a statului în a decide cu privire la aplicarea oricărui regim de securitate socială şi de a alege tipul ori cuantumul beneficiilor pe care le acordă, s-a arătat că singura condiţie impusă statului este aceea de a respecta art. 14 din Convenţie, privind nediscriminarea.
De asemenea, ingerinţa statului trebuie să corespundă celor trei limitări, impuse de primul paragraf al art.1 din Protocolul nr. 1 adiţional la Convenţie, respectiv:
1) să fie prevăzută de lege;
2) să existe un scop legitim;
3) să existe un raport rezonabil de proporţionalitate între mijloacele folosite şi scopul urmărit.
Primele două condiţii au fost considerate îndeplinite în cauză, iar, în analiza criteriului de proporţionalitate, prin considerentele formulate, s-a aderat la argumentele Curţii Constituţionale, constatându-se că această cerinţă este îndeplinită întrucât prin Legea nr. 119/2010 nu este afectată partea contributivă, ci doar componenta necontributivă a pensiei speciale, supusă condiţiei ca statul să dispună de resursele financiare, pentru a putea fi acordată. N.n.-A DOUA ABERAŢIE!!!
În examinarea acestei cerinţe, instanţele au realizat şi o analiză comparativă a cuantumului pensiei rezultate în urma recalculării, fie cu indemnizaţia socială pentru pensionari (fosta "pensie minimă garantată") prevăzută de art. 7 din Legea nr. 118/2010 (??) şi Ordonanţa Guvernului nr. 6/2009, fie cu nivelul pensiei medii la nivel de ţară ori cu salariul mediu net pe economie.
În ceea ce priveşte respectarea principiului egalităţii şi nediscriminării, instanţele au reţinut că Legea nr. 119/2010 a vizat toate pensiile de serviciu stabilite prin legi speciale, tocmai pentru eliminarea gravelor inechităţi din sistem.
Or, pe această cale, legiuitorul a abrogat toate categoriile de pensii speciale, fără nicio distincţie şi le-a supus unui regim de stabilire şi calculare unitar, aplicabil tuturor celorlalţi beneficiari ai sistemului de asigurări sociale de stat. În plus s-a considerat că pretinsa discriminare faţă de categoria socio-profesională a magistraţilor nu poate fi reţinută, faţă de considerentele deciziei nr.873/2010 a Curţii Constituţionale.

Opinia Procurorului General este în sensul că cea de-a doua orientare jurisprudenţială este în litera şi spiritul legii...

luni, 17 octombrie 2011

POATE VĂ INTERESEAZĂ :cum se stabileste valoarea punctului de pensie

Valoarea punctului de pensie se stabileste in conformitate cu prevederile art. 102 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, la data intrarii in vigoare a acestei legi, valoarea punctului de pensie a fost stabilit la suma 732,8 lei. Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. In situatia in care unul dintre acesti indicatorii realizati pe anul precedent, are valoare negativa, la stabilirea valorii punctului de pensie se utilizeaza indicatorul cu valoare pozitiva. In situatia in care atat rata inflatiei cat si castigul salarial mediu brut, realizati pe anul precedent, au valori negative, se pastreaza ultima valoare a punctului de pensie.

Incepand cu anul 2021, valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 45% din cresterea reala a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent. Procentul din cresterea reala a salariului mediu brut, luat in considerare la majorarea anuala a valorii punctului de pensie, se reduce gradual cu cate 5% in fiecare an. Incepand cu anul 2030, valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei realizata pe anul precedent.

Proiect nou de modificare a legii pensiilor

O noua propunere legislativa a fost inaintata pentru modificarea alin. (1) al articolului 62 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul reglementarii intr-un mod echitabil a conditiilor de iesire la pensie. Propunerea este in dezbatere publica pana la data de 18 noiembrie 2011.

Potrivit prevederilor art. 62 alin. (1), pensia anticipata se acorda persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare prevazut de lege, dar cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare.

Propunerea vine tocmai din cauza faptului ca aceasta formulare este considerata injusta fata de persoanele care din diverse motive au ocupat un loc de munca foarte devreme sau fata de cele care au beneficiat de categoriile de munca I si/sau II, dar care nu se incadreaza in conditiile prevazute de lege la articolul 158, alin. (I).

Astfel, potrivit normelor actuale, persoanele care au indeplinit un stagiu de cotizare cu peste 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare prevazut de lege, dar care nu se incadreaza in prevederile art. 158 alin. (1), nu au posibilitatea de a iesi la pensie anticipata. Se considera, asadar, ca fiind injusta obligatia ca persoana care solicita pensia anticipata sa aiba cu cel mult 5 ani mai putin decat varsta standard de pensionare.

Proiectul prevede astfel ca sintagma "cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare" din cuprinsul art. 62 alin (1) sa fie eliminata.

EXCLUSIV – Puterea reinvie Directia VI a Securitatii.

PDL sustine un proiect de lege prin care ofiterii SRI sa devina organe de cercetare penala si sa lucreze cu procurorii in Parchet. Cititi si va cruciti cum populatia va putea fi urmarita prin orice mijloace

Iata cum suna amendamentul-bomba al PDL-istului Cezar Preda din propunerea legislativa privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul securitatii nationale:
”Art.13 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art.13–(1) Ofiteri anume desemnati ai Serviciului Roman de Informatii pot fi numiti in calitate de organe de cercetare penala speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului si cu avizul procurorului general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, competente sa efectueze urmarirea penala in conditiile si pentru infractiunile date in competenta acestora potrivit Codului de procedura penala.
(2) Organele de cercetare penala speciale ale Serviciului Roman de Informatii isi desfasoara activitatea sub conducerea si supravegherea procurorului.
(3) Pentru realizarea atributiilor prevazute la alin.(1), in cadrul unitatii juridice a Serviciului Roman de Informatii se organizeaza si functioneaza o subunitate specializata in care isi desfasoara activitatea ofiterii care au calitatea de organe de cercetare penala speciale.
(4) Serviciul desfasoara sau indeplineste orice alte activitati de aplicare a legii date in competenta sa, potrivit legii
(5) Organele Serviciului Roman de Informatii nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest”.
La articolul 13 exista si alte modificari, multiple, pe care va rugam sa le lecturati pentru a observa ca, in cazul in care asemenea prevederi ar intra in vigoare, atunci nu va mai exista notiunea de viata privata sau „loc privat„ pentru ca organele statului ar putea penetra oricand acolo – prin orice mijloace - daca procurorii ar suspecta ca aveti o problema care ar aduce atingere securitatii nationale (termenul ”siguranta” se vrea a fi inlocuit in proiectul de lege cu termenul ”securitate nationala). Pe de alta parte, veti observa cum legiutorul adauga RISCUL ca oportunitate la temeiul legal al organelor statului de a solicita culegerea de informatii, interceptarea si inregistrarea ”prin orice mijloace” . Ne intrebam cum de au ajuns initiatorii acestui proiect la concluzia ca riscul poate constitui un temei legal pentru incuviintarea urmaririi, interceptarii si altor proceduri inserate in aceste noi prevederi supuse dezbaterii in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.
Conform modificarilor din cuprinsul aceluiasi articol 13, avand in vedere aceste riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale, inclusiv actele sau faptele ce decrug din Legea nr.535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, „constituie temeiul legal pentru a se propune procurorului de catre organele de stat cu atributii i domeniul securtatii nationale, in cazuri justificate, sa solicite autorizarea efectuarii unor activitati in scopulculegerii de informatii constand in: interceptarea si inregistrarea convorbirilor si/sau comunicarilor efectuate sub orice forma si/sau a transmisiilor de date sub orice mijloace, cautarea unor informatii, documente sau inscrisuri pentru a caror obtinere este necesar accesul intr-un loc, la un obiect sau deschiderea unui obiec, ridicarea si repunerea la loc a unui obiect sau document, examinarea lui, extragerea informatilor pe care acesta le contine, cat si inregistrarea, copierea sau obtinerea de extrase prin orice procedee, instalarea de obiecte,intretinerea si ridicarea acestora din locurile in care au fost depuse; supravegherea prin fotografiere, filmare ori prin alte mijloace tehnice, efectuate sistematic in locuri publice sau efectuate in orice mod in locuri private; localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice; retinerea, predarea si perchezitionarea trimiterilor postale; solicitarea sau obtinerea datelor referitoare la tranzactiile financiare, precum si a datelor financiare ale unei persoane”.
Cu alte cuvinte, daca ”organele” vad in orice cetatean un risc de a aduce atingere la securitatea nationala, acesta ar putea fi filat, ascultat, fotografiat, monitorizat, ar putea intra in casa lui SRI-stii ca sa puna camere de luat vederi, de inregistrare audio, ar prelua si deschide corespondenta si scrisa si electronica, iar viata persoanei s-ar transforma intr-un Big Brother al serviciilor si procuraturii.
Toate modificarile care se afla cuprinse in propunerea legislativa sporesc la maxim puterile Parchetului General in combinatie cu SRI, aruncand Romaniainapoi, in perioada in care politia politica facea din orice incomod un atentator la siguranta statului si un subminator al economiei nationale.

Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC

OPINIE INTERESANTĂ

Mi se pare de neînţeles că după ce a fost îngropat un monstru, Uniunea Sovietică, un monstru similar, este construit.
De ce CE(comunitatea europeană) a devenit UE(uniunea europeană)?
Poate dacă examinăm Rusia sovietică vom afla răspunsul.
Uniunea sovietică era condusă de 15 oameni care nu erau aleşi, care se investeau in funcţii reciproc şi care nu dădeau socoteală nimănui.
Uniunea europeană este condusă de 2000 de oameni în acelaşi fel.
Se întălnesc în secret, nu răspund faţă de cineva şi nu-i putem destitui din funcţii.
S-ar putea spune că Uniunea europeană are un parlament ales.
Şi Uniunea sovietică avea unul: Sovietul Suprem.
Se aplica ştampila(se vota) la fel ca pentru parlamentul european iar timpul la microfon era limitat la un minut pentru fiecare vorbitor la fel ca si in parlamentul european.
În UE sunt sute de mii de eurocraţi cu salarii imense, cu mulţi servitori, bonusuri si privilegii, cu imunitate pe viaţă la orice persecuţie, care sunt mutaţi pur şi simplu de la o funcţie la alta, indiferent dacă au făcut treabă sau nu.
Nu este asta, exact ce se făcea în fosta Uniune sovietică?
Uniunea sovietică a fost creată prin coerciţie şi prin ocupare militară.
Uniunea europeană, admitem, a fost creată fără folosirea expresă a forţei militare dar tot prin coerciţie şi prin abuzuri economice.
Pentru a continua să existe, Uniunea sovietică s-a extins continuu.
În momentul când s-a oprit extinderea a început colapsul.
Iar eu am convingerea că aşa se va întâmpla şi cu Uniunea europeană.
Scopul existenţei Uniunii sovietice a fost crearea unei noi entităţi istorice: poporul sovietic, iar noi trebuie să ne (renegăm) uităm naţionalitatea, tradiţiile şi obiceiurile popoarelor noastre.
La fel şi Uniunea europeană nu doreşte să fiţi englezi sau francezi (nici români sau bulgari).
Doreşte ca voi toţi să fiţi o nouă entitate istorică, să fiţi europeni.
Să vă suprime toate sentimentele naţionale si să trăiţi ca o comunitate multinaţională.
După 73 de ani, acelaşi sistem (multinaţional) în Uniunea sovietică, a cauzat mai multe conflicte interetnice decât oriunde în lume.
În Uniunea sovietică unul din marile ţeluri a fost distrugerea statului - naţiune.
Şi asta este exact ce face UE astăzi.
Bruxel-ul absoarbe state-naţiune pentru ca acestea să nu mai existe.
Corupţia era generală în sistemul sovietic, de sus până jos.
Şi tot aşa este şi în UE.
Aceeaşi activitate coruptivă care îmbiba Uniunea sovietică este şi în UE.
Cei care i se opun sau o dezvăluie sunt reduşi la tăcere sau pedepsiţi.
Nimic nu s-a schimbat.
În Uniunea sovietică aveam gulagul.
Văd că, deasemenea, avem gulag şi în UE.

Nu se numeşte "gulag" ci "political corect".
Când oricine încearcă să exprime ce gândeşte în legatură cu evenimentele (cu agenda de lucru a UE) iar viziunea sa este diferită de linia agreată (aprobată, oficială) va fi ostracizat.
Acesta este începutul gulagului, începutul pierderii libertăţii.
În Uniunea sovietică ne-au spus că avem nevoie de un stat federal pentru a evita războiul.
În UE fac exact acelaşi lucru.
Pe scurt, este aceeaşi ideologie, modelul sovietic prezentat în ambalaj vestic.

Dar, din nou, la fel ca Uniunea sovietică UE contine şi propriul sfârşit.
Din nefericire, când se va prăbuşi şi se va prăbuşi, va lăsa în urmă dezastru imens şi vom rămâne cu uriaşe probleme economice şi etnice.
Vechiul sistem sovietic a fost incapabil de reformă şi la fel şi UE.
Dar există o alternativă la a fi conduşi de cei 2000 de oficiali autodesemnaţi din Bruxel.
Se numeşte independenţă.
Nu trebuie să accepţi ce au planificat pentru tine.

Până la urmă, nimeni nu te-a întrebat dacă vrei să participi (să fii în UE)!
Eu am trăit în viitorul tău (Uniunea Sovietică) şi nu a funcţionat!

Vladimir Bukovsky - scriitor rus

duminică, 16 octombrie 2011

Aurul românesc.Halucinanta incompetenţă şi trădare a clasei politice româneşti. Dezvăluiri (video)

http://danielroxin.blogspot.com/2011/09/halucinanta-incompetenta-si-tradare.html

ps Este trist ce se intampla cu tara asta, cu noi...chiar sub ochii nostri.
Și când te gândestei ca peste câteva luni alegem...aleșii impuși de clanuri ! Ingnoranți, asta suntem.
Soluția nu e decat o revolutie a constiinței!
zile mai bune romanule,încă adormit !

M.Ap.N. si M.A.I. DAU PASS LA BULETINELE DE CALCUL UTILIZATE LA REVIZUIREA PENSIILOR ?!

Se pare ca, până in acest moment, niciun ,,revizuit,, nu a primit de la Casa Sectoriala de Pensii a MApN , ori de la CMJ, functie de autoritatea sesizata, copii de pe documentele care au stat la baza acțiuni staliniste de revizuire, din oficiu, a pensiilor fostelor cadre militare! Asta , desi au trecut sute de zile de la solicitarile in cauza !

Iata ca, intr-un gest de maximă mărinimie, Casa de pensii Sectorială a M.A.I. ii trimite un raspuns domnului Tănase Ştefan care spulbera orice speranță.

Este un răspuns standard, semnat de directorul Casei de pensii Sectoriale a M.A.I., comisarul şef de poliţie Nuţă Gheorghe Paul, care nu are nimic de a face cu conţinutul cererii înaintate de petent. Domnul comisar şef nu face altceva decît să reproducă textual articolul 21, aliniatele (1) şi (2), din Anexa nr.3 a O.U.G. nr.1/2011.
Iată răspunsul :



Rămâne de vazut cum vor sta lucrurile in instanță !Spre deosebire de M.Ap.N., unde numele persoanelor care îşi bat joc de legile în vigoare sunt secrete, acestea ascunzându-se în spatele unor semnături şi ştampile, la M.A.I. măcar pensionarii ştiu împotriva căror persoane să-şi îndrepte acţiunile în justiţie.
Trebuie menţionat faptul că la nivelul Caselor teritoriale (judeţene) de pensii există instrucţiuni transmise de CNPAS prin adresa nr.1594/DP/09.04.2003, conform cărora, la solicitarea pensionarilor, casele de pensii au obligaţia să elibereze copii după buletinul de calcul al pensiei, lista cu datele privind activitatea în muncă şi lista cu calculul punctajului mediu anual. (Vezi:http://www.pensiiprahova.ro/index.php?pg=intrebari&limita=3776 )
Ținînd cont de faptul că fosta CNPAS, actuala CNPP, coordonează şi îndrumă Casele Sectoriale de Pensii ale M.Ap.N. şi M.A.I.( conform Legii nr.263/2010 şi H.G.nr.233/2011), respectivele instructiuni ar fi trebuit sa fie aplicate si în curtea respectivelor caste...

zile mai bune !

sâmbătă, 15 octombrie 2011

BANDITUL DE PENSIONAR

Aţi privit vreodată cu atenţie un bandit de pensionar ? I-aţi văzut lucirea aia din ochi ? Nu vă lăsaţi păcăliţi, nu e o lacrimă. E o sticlire parşivă. Un ben Ladescu d-ăsta e în stare să se detoneze cu butelia. Ştiţi voi ce cloceşte el ? Guvernanţii ştiu. Cu faţa aia scârbită, de zici că şi-a luat medicamentele pe stomacul gol, pensionarul e un pericol potenţial. Chiar faptul că se încăpăţânează să trăiască pare suspect. Nu se lasă convins să iasă din sistem (ce metaforă shakespeariană a găsit ministrul Protecţiei Sociale !). El vrea, mai întâi, să golească vistieria, să sece economia. Uite-l cum stă atârnat de buget, ca bunica lu' Bulă !
E clar că pensionarii, în cârdăşie cu bugetarii, în complicitate cu lehuzele, de conivenţă cu şomerii, ne-au adus la dezastru. Un bătrânel de-ăsta periculos înhaţă pensia şi-o ţine la saltea. Ce face un bugetar cu mentalitatea lui de îmbuibat ? Investeşte în ştevie şi urzicuţă, consumă ca la balamuc mai mult decât produce. O lehuză, care are pretenţia să primească 85 la sută din salariu, alimentează economia gri (ca să nu zic mai mult): bagă banii în pamperşi ! Mai e nevoie să explic cum înţelege să-şi folosească indemnizaţia de şomaj un disponibilizat ? Azi o ia, mâine o toacă. Dacă însă un demnitar, un client politic se îndestulează ("fură" e un termen neştiinţific), el împarte cu alţii ("le dă dreptul" e o sintagmă intraductibilă), economiseşte inteligent, iese iar la produs, face PIB-ul să latre.
Pensionarii, bugetarii, lehuzele, şomerii uneltesc de multă vreme împotriva statului. De-acum, când complotul lor a fost dat în fapt, nu mai e mult până patria scapă de ei. Nu, nu vă gândiţi prea departe: să-i extrădezi nu se poate, fiindcă-s aici pe inventar; să-i exporţi - nu-i ia nimeni. Dar, dacă Boc-Executivul îşi ascute bine coasa, problema e ca şi rezolvată. O să rămână guvernanţii singuri, singurei ca să poată lucra în linişte. Pentru binele naţiei.


autor: Lelia Munteanu

luni, 10 octombrie 2011

Assange: Există o elită de securitate transnaţională care împarte lumea folosind impozitele noastre

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a participat sâmbătă la un protest organizat la Londra împotriva războiului din Afganistan, în care sunt implicaţi circa 9.500 de militari britanici, conform AFP.

Trafalgar Square a fost scena protestului, unde, conform organizatorilor, au participat circa 5.000 de oameni. „La un moment dat trebuie să ne întrebăm ce este mai periculos – terorismul sau lupta antiteroristă” a afirmat unul dintre protestatari.

„Afganistanul este în continuare cel mai rău loc din lume pentru femei”, a adăugat o participantă la protest. „87% dintre ele suportă violenţe conjugale. Deci, la toate nivelurile, misiunea noastră în Afganistan a eşuat”, a conchis femeia.

Assange, consemnat la domiciliu în Marea Britanie, după ce a fost acuzat de viol şi agresiune sexuală, a afirmat că ziariştii sunt „criminali de război”.

„Când constaţi că războaiele sunt rezultatul minciunilor, transmise publicului britanic, american, din toată Europa, te întrebi cine sunt criminalii de război”. Nu sunt numai liderii, nu sunt numai soldaţii, sunt şi jurnaliştii”, a declarat Assange.

De altfel, Assange a pus sub semnul întrebării şi valorile lumii occidentale. „Adevărul este că Margaret Thatcher avea dreptate – nu mai există societate. Există o elită de securitate transnaţională care împarte lumea folosind impozitele noastre”, a declarat Assange.

MATEMATICA SI VIATA

HAR ŞI MODESTIE LA PUTEREA GEORGE DINCĂ

Asociaţia „Fiii şi prietenii Caracalului”, în colaborare cu Primăria Municipiului a organizat şi desfăşurat vineri 7 octombrie 2011, între orele 11.00-14.30
simpozionul omagial
GEORGE DINCĂ - MATEMATICA ŞI VIAŢA

Lucrările simpozionului prilejuit de aniversarea a 70 de ani de viaţă ai unui caracalean celebru, profesorul universitar doctor GEORGE DINCĂ, au fost moderate de dr. Dănuţ Ghiţă, preşedintele Asociaţiei „Fiii şi prietenii Caracalului” şi prof. Florian Petrescu, membru fondator al asociaţiei.
În faţa unei audienţe care a umplut sala Teatrui Naţional Caracal, mulţi fiind membri ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, primarul municipiului, personalităţi din mediul universitar, oameni de cultură şi de foşti colegi de clasă şi de facultate au vorbit cu emoţie şi sinceritate despre matematicianul pur sânge, savantul erudit, dascălul eminent, omul de aleasă cultură, oratorul şi omul de mare omenie George Dincă.
Vizibil emoţionat, sărbătoritul a multumit fiecărui vorbitor şi sălii care l-a aplaudat minute în şir.
După ce a ascultat, parcă stânjenit şi cu smerenie, cuvintele de apreciere rostite sărbătoritul a ţinut să-şi exprime la rândul său gândurile de mulţumire pentru „ţinuta culturală foarte aleasă a întâlnirii.”
Vorbele spuse la un pupitru obişnuit de OMUL George Dincă s-au transformat într-o lecţie despre matematică şi viaţă predată magistral de un ilustru caracalean modest.
Cu o voce în acelaşi timp caldă şi fermă, a spus că aniversarea împlinirii vârstei de 70 de ani este un moment important al existenţei, că este o mare responsabilitate să trăieşti în această viaţă mai mult decât Iisus Cristos şi că trebuie să ai motive temeinice să te încumeţi la aşa ceva.
A mărturisit în faţa asistenţei care-l asculta parcă vrăjită că a semnat la o vârstă fragedă un contract pe viaţă cu matematica şi că în manualele de matematică de pe care a învăţat în anii de şcoală a găsit puse cu mare atenţie fundaţia, stâlpii şi grinzile viitoarei construcţii. Exerciţiile făcute cu pasiune, sacrificii şi multă voinţă au adăugat liantul, tencuiala, pereţii şi acoperişul edificiului.
Matematica este o lume inefabilă pentru că nu poate fi definită. Pentru că nu există o definiţie a matematicii, aceasta seamănă cu arta, cu literatura, chiar cu poezia.
Criticul Nicolae Manolescu spunea într-un eseu că după atâţia ani de lectură a ajuns să ştie într-o oarecare măsură ce este romanul, dar nu ştie cum este acesta.
Primul său adevărat profesor de matematică din Caracal, Mişu Marinescu, este omul care i-a schimbat într-un fel viaţa, dascălul care transforma lecţia de matematică într-un spectacol, elevii fiind actori.
Profesorul Grigore Moisil este o altă bornă luminoasă a vieţii doctorului în matematică George Dincă, acesta fiind, în primăvara anului 1968, reperul şi principalul sprijin al devenirii sale universitare.
Matematica i-a oferit omului George Dincă posibilitatea de a trăi ceea ce i-a plăcut. Consideră că matematicienii autentici fac matematică pentru că nu pot trăi altfel. Sub pavăza matematicii ei se izolează de cenuşiul existenţei cotidiene. Îi place matematica pentru că e frumoasă şi e certă, iar convingerea lui Dostoievski că frumuseţea va mântui lumea este şi convingerea sa.
Matematicianul Ion Barbu a publicat în anul 1930 o carte mai mult decât subţire de poezii care au deschis o nouă cale acestui capitol al literaturii române, după care s-a întors la matematică cu sentimentul că poezia îl declasează, iar matematicile îl fericesc şi îl ajută să se îndrepte spre calea mântuitoare. Iată ce poate face alianţa între două inefabile-poezia şi matematica.
Profesorului George Dincă îi este greu să afirme că este matematician. Henry Poincaré spunea că matematicienii se nasc, nu se fac, iar academicianul Grigore Moisil nu spunea că este matematician, ci că se ocupă cu matematica. Matematicianul este un creator de modele, materialul cu care lucrează fiind ideile, lucru care face ca realizările lui să fie foarte rezistente, în acest sens Constantin Noica spunând că îi place cum umblă ideea peste veacuri.
Profesorul universitar George Dincă spune că se stimează în calitate de practicant al matematicilor şi că nu se consideră un eşec al activităţii sale, afirmând că unora dintre studenţii săi cu har le-a dat aripi, dar i-a lăsat apoi să înveţe singuri zborul.
Caracaleanul George Dincă consideră că „este caracalean acela care recunoaşte că este atunci când este”, şi îşi încheie astfel gândurile adresate asistenţei care l-a ascultat cum se spune, cu sufletul la gură, şi chiar cu lacrimi în ochi: „Aici sunt rădăcinile mele, de aici îmi trag forţa, atât câtă o am. Sunt bogat pentru că viaţa mi-a permis să depun la cea mai durabilă bancă-banca amintirilor. Sunt fericit că am trăit aceste clipe.”
Aşa cum a spus în cadrul simpozionului fostul său coleg de clasă, este o certitudine că pe cerul matematicii steaua lui GEORGE DINCĂ şi-a conturat un loc distinct şi strălucirea acesteia nu se va estompa niciodată.

duminică, 9 octombrie 2011

Un oficial al FMI prezice o prăbuşirea zonei euro peste două săptămâni şi o criză mai mare decât cea din 2008

În direct, la BBC, Robert Shapiro, un consilier al FMI, care, în trecut a fost consilier al preşedinţilor democraţi Bill Clinton şi Barack Obama, prezice prăbuşirea marilor bănci europene, respectiv a zonei euro, în două săptămâni şi declanşarea unei crize economice globale care o va depăşi pe cea din 2008. Singura soluţie ar fi, evident, capitalizarea masivă a băncilor, adică, pomparea de sute de miliarde de euro de către toate guvernele europene...

STATUTUL CADRELOR-concluzii din 4 octombrie: “o nouă lege a pensiilor militare este mai mult decât necesară,,

,, Acţiunea din seara zilei de 4 octombrie 2011, de la Camera Deputaţilor – Grup PNL, a reunit peste 100 de participanţi. Aceasta a fost organizată de către dna deputat Alina Gorghiu, Colegiul 22 Bucureşti/ Sectorul 5, adică zona din România care, considera ca are cea mai mare concentrare de cadre militare (active şi în rezervă).
La activitate, pe lângă cadrele militare în rezervă şi înretragere, au mai participat şi dl. senatorTeodor Meleşcanu – preşedinte al Comisiei pentru Apărare din Senat, dl. deputat Scutaru George – vicepreşedinte al comisiei similare din Camera Deputaţilor, dl. gl (rz). Corneliu Dobriţoiu – preşedinte al Comisiei pentru Apărare a PNL, dl.gl (rz).MihailPopescu – fost Şef al Statului Major General.
Înloc de preambul
Încă din luna aprilie 2011, dna deputat a avut nenumărate întâlniri cu rezervişti din mai multe garnizoane (Mangalia, Constanţa, Oradea, Craiova, Bacău, Vaslui etc.).
În calitate de preşedinte al Comisiei Juridice a PNL, a primit nenumărate sesizări referitoare la pensiile militarilor, opinii şi propuneri referitoare la acest subiect.După discuţii avute cu militari în rezervă şi în retragere şi după studierea materialelor primite, rezultă – fără putinţă de tăgadă – că o lege a pensiilor militare (indiferent de denumirea sub care va apărea) este absolut NECESARĂ. De ce? Pentru că militarii şi politiştii sunt, la fel ca şi magistratii, categorii aparte, care nu se supun numai legilor civile (ex. Codul muncii). Aceasta, deoarece ei sunt în serviciul patriei 24 de ore din 24, pentru că… şi lista ar putea continua cu prevederi din Statutul cadrelor militare şi nu numai.
De fapt, e inutil să vă răspunda cum la acest DE CE, pentru că răspunsul este însăşi viaţa noastră, din prima zi când am îmbrăcat uniforma militară (eu la 19 ani,însă FOARTE MULŢI la 14 ani) şi până la trecerea în rezervă.
Pe scurt, despre întâlnirea din 4 octombrie

În cadrul întâlnirii, militarii în rezervă au fost invitaţi să contribuie, pe baza cunoştinţelor şi a experienţei pe care o au, precum şi înfuncţie de timpul pe care îl au la dispoziţie, la conturarea acestui proiect de act normativ.
Punctul de plecare:situaţia generată de abrogarea Legilor 164/2001 si 179/2004, de apariţia Legii 119/2010 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 1/2011, de apariţia Legii sistemului unitar de pensii şi aa ctelor normative adoptate pentru aplicarea acesteia.
Nu se doreşte revenirea la Legile 164 si 179, cum foarte mulţi au înţeles.
Nu se vor anula efectele Legii 119/2010 şi OUG 1/2011 în sensul de a se diminua pensiile ale căror cuantumuri au fost majorate, ci se va cauta doar o solutie legală; pentru ceic ărora li s-au diminuat pensiile – de pastrare a cuantumului din decembrie 2010.
Se vor respecta principiile de dreptpe care le “moştenim” de sute de ani, se va respecta Constituţia Românieişi, nu în ultimul rând, actele normative europene (Convenţii, Protocoale etc.) care au prioritate şi înRomânia din momentul în care ţara noastră a devenit membră a Uniunii Europene.
O altă problemă ridicată de militari s-a referit la Proiectul de statut al cadrelor militare postat pe site-ulM.Ap.N. pentru consultare şi pentru propuneri. Nu ştim încă forma în care va fi depus la Parlament, dar, personal, apreciez că ar fi un lucru bun să facem cât mai mulţi propuneri de îmbunătăţire a acestuia. Şi chiar după ce va fi ajuns la Parlament (forma se poate consulta pe site-ulfiecarei Camere), prin aleşii locali, propunerile noastre vor putea ajunge la Comisii.
5 oct. 2011
Pe 5 octombrie a prins “a se aduna” oameni, idei şi propuneri pentru a se contura ceea ce am discutat aseară (n.r. 4 octombrie). Direct, prin telefon sau pe mail.Sunt bucuroasă că nu a fost o acţiune fără ecou! Dar ştiu că nu este ceva uşor de realizat. Şi tot pe 5 oct. 2011, la Senat (ca primă cameră sesizată) au fost depuse 2 initiative legislative semnate de mai mulţi senatori şi deputaţi ai USL şi un senator al PDL, în total 22 de parlamentari. Acestea au fosti nregistrate sub numerele 501 şi 502 şi se referă la:
– Abrogarea Cap. IV din Legea 329/2010
– Amendamente la OUG 1 / 2011, în sensul:
– menţinerii în plată a cuantumului mai avantajos al pensiei, dacă din recalculare ar rezulta un cuantum mai mic
– pentru perioadele în care nu au fost identificate venituri ale militarului, să se utilizeze datele din memoriul personal.

Lista semnatarilor va fi postata pe site-ul Senatului în zilele următoare. Vă pot spune, însă, cu certitudine că nu lipsesc cele 2 doamne care, din 2009 şi până în prezent, au fost alături de noi (cadrele militare in rezerva si ...n.r.) fără ezitare – dna senator Elena MITREA şi dna deputat Alina GORGHIU.,,

PS Aveti inca odata ocazia, poate in al 24+1-lea ceas, stimati camarazi, să coalizați si sa va aparati drepturile...Dincolo de faptul că nu au nicio vină, cei 10% dintre camarazii noștri, afectați de noua lege a sistemului unitar de pensii, înseamnă enorm de mult...
zile mai bune ! oricum, mai inspirate !

MAGISTRAȚI IPOCRIȚI !

Asociatia Nationala a Magistratilor Pensionari din Romania (ANMPR), condusa de presedintele Stefan Mateescu (foto) fost judecator al ICCJ - asociatie care numara peste 600 de magistrati pensionari din intreaga tara - califica drept „ticaloasa” „inacceptabila si condamnabila” initiativa ASDCDO - „Asociatia de studii in dreptul constitutional si drepturile omului”, care anunta organizarea in 14-15 octombrie 2011, la Cluj, a conferintei cu titlul „Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesitate?” La final, puteti citi si reactia ASDCDO.
O manifestare „pretins stiintifica, dar in fapt vadit politica”

Printr-o serie de demersuri, ANMPR incearca sa sensibilizeze sustinatorii acestei conferinte organizate de o asociatie studenteasca, sa se delimiteze de acest eveniment. Intr-o adresa trimisa de ANMPR rectorului Universitatii Babes-Bolyai, se arata ca: „nu putem intelege cum este posibil ca sub egida unei institutii de invatamant public sa se organizeze o dezbatere care, în mod evident si manifest, vizeaza cu totul altceva decat interesul strict stiintific.” Autorii scrisorii si-au manifestat revolta impotriva sustinatorilor conferintei: „un obscur cabinet particular de avocatura al dlui. lector univ. dr. Radu Chirita”, fiind mentionat, de asemenea si „website-ul www.juridice.ro prin intermediul caruia s-a mediatizat actiunea si au fost lansate invitatii de participare.” Liderii ANMPR au opinat ca evenimentul mediatizat prin juridice.ro este o „manifestare pretins stiintifica, dar în fapt vadit politica”.
Iata scrisoarea trimisa de Asociatia Nationala a Magistratilor Pensionari din Romania, rectorului Andrei Marga al Universitatii Babes Bolyai:
„Stimate domnule rector - Semnatarii prezentei scrisori sunt reprezentantii alesi ai celor peste 600 de fosti judecatori si procurori, din toate colturile tari, care fac parte din A.N.M.P.R., asociatie strict profesionala, apolitica, neguvernamentala si non-profit. Din aceasta asociatie fac parte magistrati care au activat la instante si parchete de toate gradele, de la judecatorii si parchete locale, de la tribunale si curti de apel, pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul General de pe langa aceasta. Va adresam prezenta scrisoare sub imperiul revoltei ce ne este determinata de organizarea la Cluj-Napoca, sub egida Facultatiii de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si a unui obscur cabinet particular de avocatura al dlui.lector.univ.dr.Radu Chirita, în zilele de 14-15.10.2011, a unei asa-zise „conferinta internationala” sub titulatura „Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesitate?” Avand în vedere subiectul extrem de delicat si de sensibil (fara a mai face referire la formularea de-a dreptul ticaloasa a titlului conferintei!), în contextul în care se manifesta din nou de catre puterea politica, prin intermediul unei anumite parti din presa, o sustinuta campanie de manipulare a opiniei publice asupra respectivului subiect, ne ingaduim sa apreciem ca apare cu totul inacceptabila si condamnabila organizarea unei asemenea manifestari pretins stiintifica, dar în fapt vadit politica, sub auspiciile unei institutii de mare prestigiu, cum este Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Nu dorim sa va retinem atentia cu problemele de drept din aceasta materie, dar precizam numai faptul ca atat Curtea Constitutionala a Romaniei, cat si Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg s-au pronuntat – definitiv, repetat si neechivoc – pe acest subiect, iar normele de drept international public, asumate si de Romania in temeiul art. 11 alin.2 si art.20 din Constitutie, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, sunt obligatorii si prevaleaza asupra oricarei alte dispozitiuni contrare din legislatia interna. Pentru documentarea domniei voastre, binevoiti, va rugam, sa accesati http://asdcdo.org/Conferinta.php (blogul asociatiei studentestti patronata de acel avocat-lector Radu Chirita), precum si website-ul www.juridice.ro prin intermediul caruia s-a mediatizat actiunea si au fost lansate invitatii de participare. Nu stim si nu putem intelege de cand si din ce motive o asociatie studenteasca este preocupata (?!?) de un subiect ca cel enuntat, astfel incat sa organizeze o asemenea dezbatere. Nu stim si nu putem intelege cum este posibil ca sub egida unei institutii de invatamant public sa se organizeze o dezbatere care, în mod evident si manifest, vizeaza cu totul altceva decat interesul strict stiintific. Fiind vorba in mod indiscutabil de o crasa incalcare a tuturor regulilor si normelor activitatii universitare, va adresam, respectuos dar ferm, rugamintea de a analiza situatia relatata si de a dispune masurile ce se impun (...) Cu deosebit respect, Stefan MATEESCU, presedinte al A.N.M.P.R; Lucian POPESCU, secretar general al A.N.M.P.R.

Asociatia fostilor judecatori a ICCJ: „titlul acestei conferinte instiga la o anumita solutie partizana de anulare a pensiilor ocupationale denumite speciale”

Asociatia THEMIS-CASATIA a fostilor judecatori si magistrati asistenti ai ICCJ a redactat un material in care condamna conferinta, dar si neacceptarea reprezentantilor magistratilor pensionari la acest eveniment. Iata comunicatul Asociatiei THEMIS-CASATIA:
„1. In ziua de 19.09.2011 pe situl “juridice.ro” a fost postat un comunicat al ASDCDO Cluj, care, in parteneriat cu societatea civila de avocati “Chirita, Farcas” din Cluj-Napoca si cu Catedra de drept public a Facultatii de drept din cadrul UBB Cluj-Napoca, organizeaza, in zilele de 14-15.10.2011 la Cluj-Napoca: Conferinta internationala (?!) “Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesutate”? In Comunicat se mai consemneaza ca:
-“evenimentul isi propune sa gaseasca solutia optima (?!) pentru rezolvarea problemei pensiilor speciale”,
-“scop (!) in care va vorbi cate un reprezentant al celor trei organzatori”, dupa care,
-“isi vor exprima viziunea atat magistrati din cadrul instantelor interne, cat si din cadrul Curtii Europene”;
-“invitati speciali (?!) fiind dl. Valentin Nicolescu si dna Fatos Araci, din cadrul Grefei CEDO, judecatori de la Curtea de Apel Cluj si de la ICCJ”, iar
-“discutiile de tip dezbatere (!) vor fi moderate de avocat lector dr Radu Chirita”.
Incercarea de inscriere la conferinta a unor fosti judecatori si membrii din conducerea Asociatiei magistratilor pensionari a esuat, organizatorii justificand neprimirea lor pe motiv ca locurile sunt limitate (?!).
2. Asadar, organizatorii nu au invitat reprezentantii asociatiilor profesionale si ai magistratilor pensionari, vizati direct de tematica dezbaterii, dar nici pe cei din CSM, Ministerul Justitiei si Parchetul de pe langa ICCJ sau din Uniunea Juristilor, care, au, in final, decizia unei eventuale initiative legislative sau asupra avizelor legale in acest sens. Pe de alta parte, organizatorii, in raport de obiectul lor de activitate, nu au nicio legatura cu asa zisa categorie a “pensiilor speciale”, vizati fiind, in principal, judecatorii si procurorii, precum si asimilatii acestora, titulari ai pensiei de serviciu.
3. Titlul acestei Conferinte instiga la o anumita solutie partizana de anulare a pensiilor ocupationale denumite speciale, ca fiind o necesitate, masura adoptata si de majoritatea legislativa, dar desfiintata de Curtea Constitutionala a Romaniei. (a se vedea si ultima decizie nr. 873/21.06.2010 a CCR). Dar, spre a se accentua importanta si semnificatia acestei “misiuni” politice, organizatorii au denumit actiunea din 14-15.10.2011, de la Cluj-Napoca, drept “Conferinta internationala”, fara a indica personalitatile straine sau organizatiile internationale participante (?!) Se face, insa, precizarea in Comunicatul-invitatie, ca vor participa “magistrati de la instantele interne si de la Curtea Europeana”, mentionandu-se ca “invitati speciali” (?!) sunt dl. Valentin Nicolescu si dna Fatos Araci, din cadrul Grefei CEDO, care, nu au calitatea de “magistrati la CEDO”, pentru ca, la CEDO nu exista magistrati, ci judecatori, conform Conventiei, iar cei doi “invitati speciali” sunt functionari ai grefei, adica juristi la Curte, care nu participa la judecata cererilor. Se incearca, astfel, a se atrage atentia ca “solutia optima” a problemei impusa de organizatori, ar fi adoptata sub auspiciile CEDO si cu participarea unor reprezentanti abilitati, in acest cop, de conducerea Curtii Europene de la Strasbourg, desi, pe acest taram CEDO, conform Conventiei si Protocoalelor sale aditionale, nu are nicio prerogativa. In sfarsit, Comunicatul ne anunta si despre prezenta unor “judecatori din cadrul Curtii de Apel Cluj si ai ICCJ”, fara a-i nominaliza, desi, prin statutul lor si gradul inalt de jurisdictie in care functioneaza, pot fi considerati ca personalitati ale puterii judecatoresti.
4. Organizarea acestei “Conferinte internationale” pe o tema, amplu dezbatuta si solutionata repetat, de Curtea Constitutionala in anii 2008-2010, ca si in plan legislativ, in acord cu dreptul UE asupra pensiilor ocupationale si cu jurisprudenta CEDO, in aceasta perioada, cand reprezentanti ai puterii politice au declansat o confruntare de opinii in media, apare ca o manifestare atasata acestei campanii si “dedicate” exclusiv judecatorilor, considerati, pe nedrept, in ultimii ani, ca primii vinovati de esecurile externe ale Romaniei, in special ca Stat membru al UE. Pe de alta parte, neadmiterea unor reprezentanti ai organizatiilor profesionale ale magistratilor si ale magistratilor pensionari si atragerea nelegitima a unor functionari din grefa CEDO la aceasta actiune, ilustreaza, in mod vadit, ca cei trei parteneri organizatori - o asociatie apolitica (!?), o societatea civila de avocati si o catedra de drept public dintr-o universitate de stat prestigioasa - sunt hotarati sa-si exercite misiunea primita de a adopta “solutia optima” de fundamentare a tezei anularii pensiilor ocupationale (“speciale”) ca o necesitate, in circumstantele economico-sociale actuale.
In consecinta, Asociatia “THEMIS-CASATIA”, in acord cu cele ce preced, va sesiza conducerea CEDO, Senatul UBB Cluj-Napoca, Avocatul Poporului, CSM, Colegiul ICCJ, Curtea de Apel, Asociatia Magistratilor Pensionari, Asociatia Magistratilor si UJR, si va organiza o dezbatere asupra regimului pensiilor ocupationale in UE si in alte state, precum si cu privire la statutul magistratilor pensionari.”
-
Reactia presedintelelui ASDCDO Radu Chirita, la acuzele asociatiilor magistratilor pensionari
Comunicat de presa: "In cursul zilei de astazi, doua dintre asociatiile magistratilor pensionari au emis comunicate de presa in care, intr-o maniera care nu face cinste magistraturii, ne acuza de organizarea conferintei „Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesitate?”. Fara sa ne dorim sa ne coboram la nivelul suburban si semidoct in care sunt formulate acuzatiile, doresc sa mentionez numai cateva aspecte:
§ Titlul conferintei nu ofera niciun verdict, ci pune o intrebare, la care participanti vor fi invitati sa raspunda. Daca semnul de intrebare de la finele titlului nu a reusit sa le indice domnilor magistrati pensionari acest lucru, poate o mai adanca reflectie le-ar fi oferit acest raspuns.
§ Conferinta este organizata de ASDCDO, care nu este organizatie studenteasca, chiar daca intre membrii sai se regasesc si studenti in drept. Nu vad ce este condamnabil in acest lucru. Partenerii in organizarea conferintei sunt societatea de avocatura la care lucrez si care asigura, partial, finantarea evenimentului, precum si Catedra de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept a UBB Cluj, decizia de sprijinire a evenimentului fiind luata in unanimitate de membrii catedrei.
§ Faptul ca subiectul este delicat si sensibil este cert. Tocmai de aceea am considerat oportuna organizarea acestei conferinte. Pe rolul instantelor romane se afla mii de dosare ce privesc aceste aspecte, iar Curtea Europeana a Drepturilor Omului a fost sesizata cu sute de plangeri. Faptul ca magistratii pensionari si-au pastrat, de o maniera privilegiata fata de celelalte categorii de pensionari vizati, pensiile anterioare Legii nr. 119/2010 nu inseamna ca nu se pot exprima opinii in sensul neconstitutionalitatii acestei legi.
§ Faptul ca magistratilor pensionari li s-a interzis participarea la lucrarile conferintei este o minciuna ordinara. in limita locurilor disponibile, care inca nu s-au ocupat, oricine poate participa la conferinta. Mai mult, dl. Lucian Popescu, semnatarul scrisorii ANMPR a primit prin e-mail o invitatie la conferinta. De altfel, dansul s-a inscris la lucrarile conferintei, iar comunicarile prin e-mail confirma cele afirmate mai sus.
Nu este nici cazul nici locul sa raspund aici fiecareia dintre afirmatiile injurioase si calomnioase care se regasesc in cele doua scrisori date publicitatii. O voi face in fata instantelor de judecata in cel mai scurt timp".

Radu Chirita, Presedinte ASDCDO
Avocat coordonator al SCPA „Chirita, Farcas”
sef al Catedrei de drept public din cadrul Facultati de Drept UBB Cluj

PS Acum să vedem pe unde vor scoate cămașa...