marți, 28 februarie 2012

VOT FINAL – VOT ISTORIC ?

28 feb 2012
1. LEGEA LUSTRAŢIEI – 167 de voturi.
Legea a fost votata marti de Camera Deputatilor, care este for decizional. In sala au fost insa prezenti doar 173 de parlamentari, toti ai Puterii. 167 de deputati au votat pentru, 4 s-au abtinut si niciun deputat nu a votat impotriva. Rezultatul a fost aplaudat de cei prezenti, inclusiv de revolutionarii aflati la balcoane, in frunte cu Teodor Maries, liderul Asociatiei 21 Decembrie.

Deputatul UDMR Marton Arpad si-a exprimat regretul ca liberalii nu au fost in sala pentru a vota si ei acest proiect, altadata sustinut deschis de PNL.

Conform TVR Info, cei care au facut parte din aparatul politic al fostei puteri comuniste si din aparatul represiv nu vor mai putea sa fie numiti in functii publice timp de 5 ani de la intrarea in vigoare a legii.

Intre acestia figureaza toti cei care au facut parte din guvernele Romaniei in perioada 1945-1989, de la nivel de ministri pana la secretari de stat, dar si cei din nomenclatura judeteana, cum ar fi prim-secretarii sau secretarii de judet. De asemenea, sunt lustrabili procurorii care au fost presedinti de sectii, procurori generali sau procurori generali adjuncti.

Proiectul mai prevede, printre altele, ca vor fi lustrate persoanele care au avut functii politice de conducere retribuite de PCR, in aparatul central, regional, raional, al Partidului Muncitoresc Roman, membrii si membrii supleanti ai Comitetului central al PCR, membri ai Consiliului de stat, de ministri, directorii de editura.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a propus sa fie scosi din legea lustratiei cei care au facut parte din conducerea UTC. Mate Andras Levente a spus ca grupul UDMR nu poate fi de acord cu aceasta propunere, dar, in final, deputatii au decis, prin vot, ca cei care au fost in conducerea UTC sa nu fie lustrati.

Legea lustratiei a fost adoptata pentru prima oara in mai 2010 de catre Camera Deputatilor. Initiata de parlamentari liberali, intre care Eugen Nicolaescu, Adrian Cioroianu, Mona Musca, legea fusese adoptata la limita, in cursul anului 2006, de Senat, insa de atunci pana in 2010 a ramas blocata la Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Ca persoane lustrabile fusesera definite atunci urmatoarele categorii de persoane: cei care au ocupat functii de conducere si au fost remunerate pentru aceasta in PMR, PCR, UTC, UASCR, deputatii in Marea Adunare Nationala, membrii consiliilor populare judetene, municipale si orasenesti, membrii Consiliului de Stat si ai Consiliului de Ministri, conducatorii institutiilor de presa sau de propaganda ai PCR, directorii de editura, persoanele din invatamantul de partid, din structurile Securitatii sau colaboratorii acesteia ca politie politica, magistratii cu functii de conducere in sistemul judiciar comunist, comandantii din Inspectoratul General de Militie pana la nivelul sefilor de post inclusiv, sefii misiunilor diplomatice si consulare.

Tuturor acestor persoane urmau sa li se interzica sa ocupe timp de cinci ani de la intrarea legii in vigoare functii publice numite si alese. Legea prevedea insa ca lustrabilii care detin orice functie aleasa vor avea posibilitatea sa-si duca mandatul la bun sfarsit.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis insa, pe 7 iunie 2010, cu majoritate de voturi, ca Legea Lustratiei este neconstitutionala, deoarece incalca dreptul de a fi ales, consacrat prin Constitutie. Mai mult, judecatorii credeau ca limitarea dreptului de a fi ales, impusa prin legea contestata "aduce atingere insasi existentei dreptului si nu isi justifica necesitatea intr-o societate democratica".

2. LEGEA IMPRESCRIPTIBILITĂŢII CRIMEI – 172 de voturi. Crimele din perioada 6 martie 1945-decembrie 1989 (inclusiv din evenimentele luiDecembrie 1989) NU SE PRESCRIU.

PS Mama...Cu lustrarea asta a bagat draku coada-n opozitie !
Daca inteleg bine, domnul primar Anghel nu va mai putea candida la un nou mandat. Asa cum, d-l presedinte BASESCU , poate sa-si continue opera de distrugere in masa. La fel cum, dl primministru MRU, doar mic utc-ist de rang foarte inalt, poate sa stea, bine-mersi, akolo unde l-a pus cel ce-ar fi trebuit sa fie lustratul BASESCU ..
Saracu BOC a scapat, la timp !

Acu fratilor ati livrat-o ? Aku , cand suntem condusi de fiii( fiicele) acelorasi lustrati ? Ce sa mai facem cu ea ?
Tu-i mama ei de chestiune...

marți, 21 februarie 2012

D-ale Caracalului

1. La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Caracalului, Gheorghe Anghel, a depus o cerere la Tribunalul Olt, prin care solicită dizolvarea Consiliului Local. Instanţa a dat termen de judecare a acestei cauze data de 13 martie. Dacă se respinge cererea formulată de Anghel, Caracalul este din nou aruncat în haos, deoarece conturile primăriei vor fi blocate, din cauza faptului că bugetul local nu este aprobat de către legislativ.
Leonid Moisiu, prefectul de Olt, crede că activitatea în Primăria Caracal se va derula cu dificultate, din cauza sumei foarte mici rămasă la dispoziţia primarului.
„În legislaţie, nu sunt prevăzute sancţiuni, în condiţiile în care bugetul local nu este votat în termen. În condiţiile în care domnul primar a mai şi depus o acţiune în instanţă pentru dizolvarea Consiliului Local, până la pronunţarea instanţei, dumnealui nu mai poate face mare lucru prin primărie, care va funcţiona doar cu un minim de cheltuială. Din păcate, Legea 215 este foarte prost concepută, pentru că nu prevede şi sancţiuni atunci când nu se convoacă lunar şedinţe ordinare. Din această cauză, se întâmplă abuzuri de genul acesta”, a declarat prefectul.

2.În urmă cu câteva zile, Biroul Permanent Judeţean al PSD Olt a luat act de demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei municipale a PSD Caracal a lui Cătălin Roşculete, din motive personale.
„Membrii BPJ au votat în unanimitate propunerea preşedintelui Stănescu, iar organizaţia va fi condusă în interimat, până la organizarea alegerilor, de inginerul Eduard Ciocăzanu”, a declarat secretarul organizaţiei caracalene, Ion Bondrescu.

joi, 16 februarie 2012

A INCEPUT REGULA(riza)REA !

Casele de Pensii Sectoriale au inceput sa emita si sa comunice la domiciliul pensionarilor Deciziile de regula(riza)re - plata/retinere - a pensiilor, potrivit art 7 alin(1) din OUG nr.1/2011, insotite de un desfasurator lunar, in anul 2011, cu pensile cuvenite, pensiile in plata si diferentele de plata sau de recuperat.

sursa . PLANO10

marți, 14 februarie 2012

“Fostii militari” un concept aberant, incalificabil!

Preluat de pe Teo Pal blog

Preşedintele ţării ne-a mai devoalat o parte din adâncul gândirii creatoare a domniei sale. După o îndelungată şi vinovată abţinere, domnul preşedinte a afirmat într-un discurs printre dinţi, abia stăpânindu-şi ura, că pensionarii militari sunt foşti militari. Un concept prezidenţial mai vechi, neafirmat public până acum, care a produs deja efecte dezastruoase. O afirmaţie menită să mai adauge un strop de otravă dispreţului cu care îi tratase şi până acum pe slujitorii sub drapel. Domnia sa, Comandantul, se face că nu ştie că militarul nu depune jurământul numai până la pensie. Se preface că nu cunoaşte, deşi are o pregătire militară atestată de propria biografie, că un militar rămâne militar până la moarte. Chiar şi după!
Domnul preşedinte ne-a dezvăluit acum, mai clar, adevăratele motivele pentru care au fost desfiinţate pensiile militare de stat: fiindcă, la pensie, conform judecăţii domniei sale, militarul dispare. Devine un „fost”, fără drepturi şi fără identitate. Susţinerea publică a acestei idei, permite acum tuturor militarilor, chiar şi celor neîncrezători, să înţeleagă intenţia cu care Curtea Constituţională a concluzionat că militarul nu are drept la pensie. Se vede mai bine că Decizia nr. 735/2010 a C.C.R. nu făcea decât să materializeze juridic viziunea Comandantului Forţelor Armate. Concepţie conform căreia militarul în rezervă nu mai este militar! El devine, prin „reevaluare” prezidenţială, un civil nou-nouţ. Ca urmare, proaspătul civil trebuia rupt de instituţia militară. Trebuia sfărâmată legătura sa cu militarii activi. Trebuia ucis, formal, militarul din el, înainte de a o face destinul. Ceea ce s-a şi întâmplat, cu impulsul C.C.R.. Pas cu pas.
El, pensionarul militar, „fostul militar” conform concepţiei „reformatoare” a preşedintelui, după zeci de ani de muncă şi renunţări la drepturile fireşti oricărui alt cetăţean al ţării, pierde odată cu pensionarea orice drept pecuniar constituţional. A devenit un „fost” Şi atât! Un asistat social de cea mai joasă speţă. Conform Deciziei mai sus menţionate, pensionarului militar i se va atribui ceva ce se numeşte un supliment. Adică, pe româneşte, va fi beneficiarul unei pomeni din mila guvernanţilor! De ce spun pomană? Deoarece, pentru militarul în rezervă pensia a încetat să mai fie un drept constituţional ca la toţi ceilalţi locuitori ai României. În mintea preşedintelui de azi şi, prin servilism, în înţelesul constituţional al Curţii Constituţionale, militarul în rezervă poate să dispară. I s-a luat, absolut aberant, dreptul la pensie. În locul pensiei militare i se acordă un supliment!. Odată cu el, cu militarul în rezervă,poate să dispară şi armata de rezervă. Aproape o sută de mii de potenţiali luptători instruiţi deja.
Discriminarea este evidentă! Chiar şi pentru cei mai îngăduitori, ura cu care sunt trataţi „foştii militari” este o realitate. Ca dovadă, iată cum apare, după completare (publicată în Monitorul Oficial nr.64/ 26 ianuarie 2012!), Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor: art.82*)alin.7, „Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. Judecãtorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militarã de serviciu”…. Ei pot opta. Pentru ei există şi acum pensia militară de serviciu!!! Iar mai departe, la art.85*)alin.2,scrie negru pe alb:”Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.” Pentru ei se poate! Pentru „foştii militari”, nu!
Nu este bătaie de joc? Nu este expresia cea mai elocventă a umilinţei? Nu reprezintă cel mai clar exemplu de discriminare? Unde este „Legea unitară a pensiilor” prin care se desfiinţează ca “nesimţite” toate “pensiile speciale”? Unde sunt vorbele sforăitoare despre justeţe şi dreptate socială? Ale preşedintelui încă în funcţie! Ale premierului încă pe scaun!
În mod evident, cele de mai sus sunt texte extrase din legile militare, texte prin a căror anulare a fost desfiinţat statutul militarilor în rezervă. Acum sunt introduse în legile celor care se află deasupra tuturor. Ale căror pensii nu s-au “recalculat”. În legile celor care trăiesc într-o altă ţară, în România lor! Întreaga fărădelege, a fost posibilă cu aportul interesat şi anticonstituţional al Curţii Constituţionale! La îndemnul preşedintelui şi al primului ministru.
Niciodată, în cursul milenarei sale istorii, Armata nu a fost într-un asemenea mod desconsiderată. Iar militarul, niciodată atât de injosit. Despre acest adevăr, domnul preşedinte trebuie să fie conştient! Deoarece istoria, indiferent de intenţiile distrugătoare ale unuia ori ale altuia, îşi va reintra în drepturi, cu neiertătoare consecinţe pentru cei care o neagă. Fie ei preşedinţi de ţară ori simpli muritori.
Armata, ca instituţie, tace. Dar Armata nu este o entitate abstractă. Ea este vie, populată. Iar ei, militarii, sunt fiinţe înzestrate cu gândire. Sunt educaţi şi responsabili. Ei au glas. Ei sunt adevăraţi, au suflet, au simţiri. Şi nu pot suporta la nesfârşit umilinţa. Ei ştiu că au drept crez doar voinţa poporului şi, mai devreme sau mai târziu, vor asculta glasul acestuia. Semnele în acest sens sunt evidente. Ele ies la suprafaţă în ciuda nesfârşitelor oprelişti, legiferate ori nu.
Dacă este în firea lucrurilor ca orice preşedinte să devină odată un fost preşedinte, niciodată (chiar niciodată!), un militar nu va fi un fost militar! Oricât de mult şi-ar dori, unul sau altul, să se întâmple aşa.

luni, 13 februarie 2012

Scrisoare deschisă poporului român transmisa de arhimandritul Iustin Parvu - Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria

Popor român

Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum,să îţi aminteşti cine ai fost,cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte. De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut , crescut şi educat în graniţele sale ?Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria , şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.
Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ. Scrierea sumeriană a apărut 1000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat ?Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laşi dezbinat ?Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.
Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile ?Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta? Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta ? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma ? -

Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.
Tu taci; -
Astăzi , ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor de neam.
Tu taci; -
Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.
Tu taci; -
Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.

Tu taci; -
Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile.
Tu taci; -
Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile “ la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul iar ţara rămâne pe butuci.
Tu taci; -
Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse pentru ca fii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:
1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului, sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită.
Tu taci;
2. Elemente din tezaurul ţării sunt trimise “ la expoziţie“ în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele.
Tu taci;
3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.
Tu taci ; -
Slujbaşii ţării, căftăniţii vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”.
Tu taci ;
- Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată,pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui.
Tu taci;-
Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze spun că nu e nimic deosebit. -
Tu taci; -
- Ţi se fură voturile iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată. -
Tu taci; - -
În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic. -
Tu taci; -
- Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. -
Tu taci; -
- Dacă te îmbolnăveşti , nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele , s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare. -
Tu taci; - -
Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român , chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României, (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al ŢINUTULUI SECUIESC, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. - Toţi tac. - Tu taci; - -
Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii pentru că eşti prea bogat în viziunea lor sau nu meriţi ce ai câştigat , iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma. -
Tu taci; -
- Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire. -
Tu taci; -
- Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul. -
Tu taci; - -
Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul dar să mai te consulte pe tine . -
Tu taci; - -
Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri fără să le pese de interesul naţiunii trădând jurământul făcut la investire. -
Tu taci; -

Asta se întâmplă astăzi, popor român, şi -
Tu taci; -

Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta,românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam. -

Cât o să mai taci ? -
Trezeşte-te popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii. -

duminică, 12 februarie 2012

DE STUDIAT

Mulţumită fratilor nostri din Sindicatul Cadrelor Militare, Filiala 1 Braşov care, cu sprijinului PROFESIONAL, COLEGIAL ŞI MORAL al doamnei colonel (r). LAZEA EUGENIA, au definitivat forma finală a Petiţiei către Parlamentul României cu privire la abuzul de tăiere a pensiilor militare, avem ocazia sa revitalizam disputa purtata in aceasta speta.
Astfel, domniile lor si-au propus sa inainteze o petitie catre Parlamentu Romaniei care , dupa ce surprinde o seama de erori, omisiuni vine cu niste solicitari pe frecventa celor ciupiti la pensie.
Astfel:

,,1. Procesul de recalculare şi revizuire a pensiilor militare organizat şi condus de către Ministerul Apărării Naţionale, în baza Legii 119/ 2010 şi a OUG nr.1 /2011, conţine multe greşeli şi erori datorate lipsei datelor şi informaţiilor necesare şi aplicării discriminatorii şi cu erori a prevederilor unor acte normative, astfel:
1.1. Modul de elaborare şi aducere la cunoştinţă a adeverinţelor cu veniturile realizate de către fiecare militar în rezervă, dovedeşte încalcarea flagrantă a prevederilor art. 5 din O.G. 33/2002, privind reglementarea eliberării certificatelor şi adeverinţelor de către autorităţile publice şi locale, cât şi ale art.125 din H.G. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010, prin care se face referire la răspunderea pe care o au angajatorii sau orice alţi detinători de arhive pe linia legalitătii, exactitaţii şi corectitudinii datelor înscrise în adeverinţele pe care le elibereaza, în vederea stabilirii, recalculării sau revizuirii drepturilor de pensie. Starea de fapt creată pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2011 , ca urmare a emiterii unor decizii de recalculare ilegale, este arhicunoscută şi de aceea nu mai fac referire la ea.
1.2. A fost emisă şi publicată în Monitorul Oficial nr. 81/31.01.2011, Ordonanţa de Urgentă nr.1, care la art.3 precizează: „pentru revizuirea pensiilor se utilizează metodologia de calcul prevazuta în anexa nr.3, astfel:
- se determină punctajul lunar prin raportarea veniturilor lunare la salariul mediu brut/net din luna respectivă;
- se determina punctajul anual prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate în anul calendaristic respectiv;
- punctajul mediu anual se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale realizate la stagiul complet de cotizare. Stagiul complet de cotizare prevazut la art.1, este de 20 ani”.
Am subliniat această anexa pentru a demonstra faptul ca acest stagiu de cotizare astfel stabilit produce efecte nedorite, datorită contextului legislativ general diferit raportat la perioadele de timp în care pensionarii şi-au desfăşurat activitatea militară.
1.3. Având în vedere ca în categoria pensionarilor militari se includ cadre militare pensionate atat înainte de 1995, anul în care s-a aprobat Legea nr. 80 privind Statutul cadrelor militare, cât şi dupa acest an, era firesc ca acea comisie de specialişti care s-a ocupat de metoda de calcul a pensiilor militare, (paşii descrisi anterior) să se fi gândit si la art. 92 din acest statut în care se precizează ” limitele de vârsta în grad şi stagiile minime în grad mult mai reduse faţă de perioada anterioară acestui statut, precum şi de Legea nr.164/2001, cu modificările şi completările ulterioare, prin care, în conformitate cu art.12, se precizează ca “vârsta de pensionare s-a diminuat de la 60 ani (cu raport scris, prelungire pâna la 62 de ani) la 55 ani pentru gradul de colonel, 53 ani pentru lt.col., 47 ani pentru maior, etc”. Pentru acest considerent era imperios necesar ca stagiul de cotizare de 20 de ani, sa fie diferenţiat pentru cei care au fost pensionati de la 60 de ani în sus si pentru cei care au fost obligati prin Legea nr.80/1995 să se pensioneze la limita de virsta in grad ( 55 ani, 53 ani,etc.).
Dar pe lângă situaţia mai sus amintită, pentru intrarea ţarii noastre în N.A.T.O, s-au desfiinţat zeci si sute de unităţi militare, iar mare parte din cele existente au fost restructurate. Din acest motiv au fost trecute în rezervă foarte multe cadre militare. Plăţile compensatorii acordate în condiţiile O.U.G. nr.7/1998 nu au reprezentat “pensia anticipata aferenta”, asa cum eronat a susţinut ministrul apărării naţionale în Conferinţa de presă din data de 09.06.2011.
Spre exemplificare: doi militari care şi-au început cariera militară la 20 de ani şi au ieşit la pensie, conform legislaţiei în vigoare, la 60 de ani şi respectiv la 55 de ani, vor primi pensii diferite: admiţând că pentru fiecare an punctajul anual este 1, rezulta că punctajul mediu anual este diferit şi ca atare şi pensiile sunt diferite, astfel: 60 de ani – 20 ani = 40 ani lucraţi, rezultă astfel un punctaj mediu anual = 2 (40 : 20); 55 ani – 20 ani = 35 ani lucraţi, rezultă un punctaj mediu anual = 1.75 (35:20).
Probabil, veţi spune că unul a lucrat mai mult, iar celălat mai puţin , ceea ce este adevarat, dar cu ce este vinovat militarul care a lucrat mai putin, întrucât pensionarea s-a facut nu din vina lui, ci din cauza legislaţiei în vigoare la acea dată?!
Concluzie: pensiile militarilor trecuţi în rezervă înainte de 1995 vor fi cu cel putin 12,5% mai mari decât cele ale pensionarilor care au trecut în rezervă în baza legii 164/2001.

1.4. Ordonanta de Urgenta nr. 1/ 2011, are doar trei anexe, astfel:
- Anexa nr.1 referitoare la cuantumul soldelor de grad si soldelor de functie minime corespunzatoare gradelor militare detinute;
- Anexa nr. 2 – salariul mediu anual şi minim pe ţară ;
- Anexa nr. 3 – referitoare la metodologia de calcul .
Am enumerat aceste anexe şi conţinutul lor pentru a demonstra faptul că, în conformitate cu art 8 alineatul 1 din Metodologia de calcul privind revizuirea pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională,”… veniturile brute/ nete după caz, realizate lunar, utilizate la calculul punctajului lunar, cuprind drepturile salariale şi cele asimilate acestora, încasate de beneficiari conform legislaţiei în vigoare la data acordarii lor”. Aceste drepturi sunt enumerate de la punctele a) la g). Ori, surprinzator că O.U.G nr.1/2011 nu face referire decât la pct. a), respectiv: „… retribuţia tarifară lunară/solda lunară/ salariul de baza de încadrare lunar, inclusiv indexari, compensaţii, indemnizaţii de conducere/comandă, salarii, solde de merit şi alte drepturi similare prevăzute de legislaţia în vigoare la acea dată”, în timp ce la veniturile prevăzute la punctele b)–d) nu se face nici o menţiune.
Ar fi fost corect şi imperios necesar ca şi pentru aceste drepturi asimilate să existe precizari privind modul de stabilire şi reconstituire conform legii, în situaţia în care acestea nu se pot identifica, din moment ce aceste drepturi asimilate salariilor sunt prevăzute în metodologia de calcul.
Oare este întâmplătoare această omisiune, având în vedere, ca până în anul 1990, statele de salarii se prelucrau odată pe lună, de către actualele C.M.Z.-uri (Centre Militare Judeţene) pentru toate unităţile din raza lor de activitate, pe acele calculatoare cu cartele perforate?! In acest fel , unitaţile militare care nu au avut sistem informatic propriu de calcul (situaţie în care erau majoritatea unităţilor militare), au întocmit state suplimentare de mână, cu modificările în evoluţia militară ( avansări, promovări în funcţie, acordarea de recompense şi premii anuale, etc.) intervenite pe parcursul unei luni . Aceste state suplimentare erau îndosariate cu actele de cheltuieli, care dupa Legea contabilitatii aveau termen de pastrare în arhivă 5 ani de zile, după care conform ordinelor în vigoare se distrugea arhiva respectivă. Iată că acel procent de 12,5% (creştere pentru cei pensionati înainte de 1995 şi diminuare pentru cei pensionaţi dupa acest an) continuă sa fie influenţat pozitiv sau negativ în funcţie de identificarea sau nu a drepturilor asimilate salariilor lunare, de norocul fiecăruia de a-şi fi desfaşurat activitatea într-o unitate cu sistem de calcul informatic sau nu.

Acesta este şi motivul pentru care perioadele de referinţă în activitatea militară coincid cu perioada de început şi sfârşit ale fiecărei luni, ca şi când toate modificarile s-au produs numai cu data de întâi a lunii şi nu şi pe parcursul unei luni. Legislaţia privind salarizarea cadrelor militare prevede foarte clar că plata drepturilor salariale se face începând cu data producerii lor şi nu cu data de întâi a lunii următoare, asa cum sunt reflectate aceste venituri în toate bazele de date care au servit la recalcularea/revizuirea pensiilor.
Concluzie: Chiar daca arhiva aceasta nu mai există, ea putea fi reconstituită prin consultarea extraselor din ordinele de zi pe unitate (proces extrem de greoi) care se pastrează la fel ca şi statele de salarii şi în care se găsesc premiile, recompensele sau datele de la care s-au produs modificări în evoluţia militară a fiecarui militar, precum şi orice alte venituri asimilate drepturilor salariale, dar care nu au fost consultate, din motive numai de factorii din M.Ap. N. cunoscute. De asemenea, se puteau consulta datele din dosarele personale ale cadrelor, în care aceste drepturi sunt înscrise.

1.5. Megând mai departe, procentul de creştere sau diminuare a pensiei revizuite suferă modificări şi în ceea ce priveşte respectarea anexei nr. 1 la O.U.G. 1/2011, privind modalitatea de utilizare a datelor din anexa nr.1, în sensul că, solda corespunzatoare unui grad militar cuprinde mai multi coeficienţi de încadrare a funcţiei (exemplu: lt.col de la 3.10 la 3.50), iar la calculul efectiv al pensiei revizuite a fost folosit numai coeficientul minim (respectiv 3.10),dezavantajând cadrele militare care au fost încadrate pe functii cu coeficienţi mai mari de 3.10 (până la coefientul maxim de 3.50). In plus, de aceasta, statutul cadrelor militare permitea încadrarea pe o funcţie prevazută cu un grad superior celui pe care îl aveai la momentul numirii în funcţie. Anexa nr.1 din O.U.G.1/2011 prevede numai cuantumul soldelor de grad si soldelor de funcţie minime corespunzatoare gradelor militare deţinute.
1.6. Pe parcursul perioadei de recalculare/revizuire nu s-a încercat absolut deloc, identificarea sau reconstituirea actelor originale, doveditoare a veniturilor realizate, respectându-se întrutotul prevederile O.U.G. 1/2011. Dimpotrivă s-a creat un cerc vicios intenţionat, din care orice ai face nu poţi ieşi. Demersurile noastre cât şi ale altor colegi care au fost adresate conducerii Ministerului Apărării Naţionale, casei de pensii sectoriale din Ministerul Apărării Naţionale, C.M.Z. de care aparţine fiecare pensionar, precum şi unităţilor care pastrează arhiva militară, au rămas fără răspuns sau eventual, cu un raspuns standard, negativ.

2. Procesul de recalculare şi revizuire a pensiilor militare organizat şi condus de către Ministerul Apărării Naţionale, în baza Legii 119/ 2010 şi a OUG nr.1 /2011, conţine multe greşeli şi erori datorate modului de comunicare a factorilor de raspundere din M.Ap.N. pe parcursul derularii procesului de recalculare şi revizuire a pensiilor militare astfel:
2.1. Haosul a fost generat nu doar de modul de aplicare a actelor normative cât şi de comunicarea de care am avut parte pe site-ul ministerului , dublată de expedierea pe tot parcursul anului a deciziilor de revizuire, bineânteles doar a celor majorate cu intrarea în plată de la diferite date ale anului 2011.
2.2. Cât priveste comunicarea de pe site-ul ministerului, datele şi informaţiile au fost repetate, astfel: la data de 09.06.2011, însoţită şi de o conferintă de presă a ministrului, care spre deliciul celui care o reciteste, va observa ca este plină de laude elecorale şi fapte personale care treptat, s-au dovedit de cele mai multe ori a fi false. Spre exemplificare, pentru a demonstra ritmicitatea datelor prelucrate şi făcute public, s-au observat constant câteva situatii generalizate şi anume:
- Pensiile scăzute pană la data de 09.06.2011, au rămas identice pana la 23.12.2011, inclusiv pe decizia de revizuire, deci nici vorbă să se intreprindă ceva în folosul completarii bazei de date ;
- Pensiile care au fost afişate pe data de 09.06.2011, sub cuantum de 3.000 lei au fost păstrate în cuantum identic cu cel din decembrie 2010, fapt ce conduce la ideea ca nu s-au (re)calculat de loc, sau probabil au fost menţinute intentionat la acelaşi nivel pentru a se dovedi că ministrul şi premierul şi-au îndeplinit promisiunea facută, aceea ca pensiile sub 3.000 lei să nu scadă. Ministrul a anunţat în conferinţa de presă din 09.06.2011, că procesul de revizuire s-a încheiat. Ne punem întrebarea, după această perioadă, ce pensii au mai fost revizuite şi de ce nu s-au expediat deciziile de revizuire finalizate?!
2.3. Ca urmare a sesizărilor facute în special din partea S.C.M.D., la data de 29 iunie 2011, toate acele pensii egale în cuantum cu cel din decembrie 2010, afişate pe site-ul ministerului, au fost crescute arbitrar cu sume mai mari sau mai mici în funcţie de cuantumul pensiei avute anterior procesului de revizuire. Pe baza acestor cresteri comunicate prin intermediul site-ului s-au adresat acele felicitari din partea ministrului, tuturor celor cu pensii egale sau majorate, ceea ce a demonstrat faptul ca totul este în scop electoral.
Deciziile de revizuire expediate au fost, în primul rând, pentru cei cărora pensiile au crescut, astfel încât în luna decembrie au primit în plată pensia mărită şi un procent din diferenţa pentru anul 2011, deşi O.U.G. nr.1/2011 prevede la art. 7 alineatul 1 “… regularizarea se va face pâna la 31 martie 2012, prin stabilirea sumelor de plată sau de recuperat…”, deci sumele achitate în plus atât în luna decembrie cât şi pe parcursul anului 2011, probabil au fost date, tot în scop electoral mascat.
Haosul a fost peste masură, atunci când marea majoritate a pensiilor sub 3.000 lei menţionate pe site ca fiind crescute, în deciziile de revizuire primite la sfarşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie 2012, au fost micşorate sub cuantumul avut în decembrie 2010, înainte de începerea procesului de recalculare/revizuire. Aceste situaţii au fost facute publice.

3. In temeiul celor de mai sus, vă adresăm rugămintea ca Ministrul Apărării Naţionale să fie interpelat în Parlament în legătură cu aceasta dezordine (un adevarat genocid asupra unei părţi însemnate a pensionarilor militari), cu urmatoarele intrebări:
a. Care sunt ţările din Europa în care principiul contributivităţii la cadrele militare se aplica?
b. Respectă deciziile justiţiei şi dacă da, de ce nu ia în considerare soluţiile favorabile date în aest sens de către diferite tribunale şi Curţi de Apel, care au caracter definitiv si irevocabil?
c. Oare dumnealui ca fost militar, a fost plătit pentru 8 ore ca şi ceilalţi salariaţi civili sau pentru 24 din 24 ore?
d. Cum s-a facut experimental aplicarea algoritmului de calcul privind recalcularea, revizuirea pensiilor militare, pe ce eşantion, cu date reale sau ipotetice, la ce concluzii s-a ajuns, la ce creşteri şi descreşteri, sau poate acestea nu au putut fi cuantificate. Dacă au fost cuantificate, coincide această cuantificare cu rezultatul final obtinut?
e. De ce în găsirea bazelor de date nu s-a insistat pe respectarea legislaţiei naţionale şi specifice în vigoare?
f. De ce în comunicarea facută pe diferite site-uri s-au împletit la perfecţie politicile de campanie electorală cu cele legate de revizuirea pensiilor? In acest context, dacă este sincer să recunoască care este răsplata multor ofiţeri în rezervă care s-au înscris în rândurile U.N.P.R.? Cum explică domnia sa sensul documentelor trimise de către Asociaţia Naţională a cadrelor Militare în rezervă şi retragere, Filialelelor judeţene, din septembrie şi decembrie2011, cu nr.775, 776,1062 şi 1063?
Să înţelegem că are vreo legatură cu păstrarea subiectivă al unui cuantum mărit al pensiei?
g. Care este scopul pentru care a emis Ordinul nr. M.S.132/28.12.2010, pentru modificarea anexei nr.1 la “Normele metodologice privind încadrarea în conditii deosebite şi alte condiţii specific cadrelor militare în activitate” aprobate prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M.116/2002 ? Oare acesta nu este un motiv de discriminare între cadrele militare active si rezervisti? Oare este întâmplător, faptul că se aplică din anul 2011, dată ce coincide cu aplicarea Legii nr.263/2010 ? Pentru eliminarea acestei discriminări, se are în vedere extinderea prevederilor acestui ordin şi asupra ofiţerilor trecuţi în rezervă înaintea acestei date?
h. Daca domnul ministru s-ar identifica cu orice militar căruia i-a scăzut dramatic pensia militară (procentele de scădere mergând şi pâna la 60%) şi care trăieste numai din acest venit, care i-ar fi cu adevărat starea sufletească, având în vedere că pe lângă diminuarea curentă , conform actelor mai mult sau mai puţin legale, ar mai fi pus în situaţia de a mai achita şi diferenţa aferentă anului 2011, care în medie se cifrează la cuantumul de la 2000 la peste 10.000 lei?
i. Chiar şi cu acest răspuns noi, totusi, ne permitem să nu-i acordăm credibilitatea maximă, având în vedere că, modul de comportare al unui şef care conduce un minister important a lăsat să transpară că este unul partinic, dominat de dorinţe diferite de cele la care aspiră cei din subordine.

4. Din situaţia de fapt expusă mai sus vă adresăm respecuoasa rugăminte de a dispune următoarele măsuri:
4. 1. Alcătuirea imediată a unei comisii parlamentare formată din experţi în domeniul financiar-contabil, care să constate greşelile enorme şi evidente care s-au produs în procesul de recalculare şi revizuire a pensiilor militare. Este evident pentru orice persoană de bună credintă că nu s-a dispus nici de timpul suficient şi nici de personal calificat pentru prelucrarea cantităţii uriaşe de date aferente celor peste 170.000 de militari în rezervă.
4.2. Solicitaţi oprirea imediata a regularizărilor, în sensul de a reţine de la cei cu pensii scăzute, până la revizuirea actelor normative şi a bazelor de date, concomitent cu terminarea proceselor înaintate în justiţie. Procedând astfel, veţi stopa hărţuirea militarilor în rezervă, demonstrând ca ţelul cel mai de preţ este normalitatea şi nu dezbinarea.
4.3. Pentru corectarea abuzurilor împotriva militarilor nu mai pot fi aplicate soluţii tehnice ci, numai soluţii politice în Parlament, deoarece justiţia este complet depăşită, asupra proceselor noastre ea acţionând mecanic şi mai putin juridic.
4.4. Cadrele militare nu ar trebui înregimentate politic, pentru că trebuie sa-şi menţină demnitatea şi să primească respectul societăţii pentru activitatea ce au depus-o şi o depun în folosul ţării.

Va solicităm ca, în termenul legal, să ne comunicaţi modul de soluţionare a petiţiei şi măsurile dispuse.
Data 16.02.2012
Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
Gl mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu ,,

Multumim, stimati camarazi ! Trebuie sa admit ca veniti cu noutati, fermitate si ,,altitudine,, in abordare...Va felicit !

C O M U N I C A T

Protestatarii din Piaţa Universităţii Bucureşti au luat de alt act de aroganţă manifestat
de noul prim ministru Ungureanu (SIE-PDL-UDMR-UNPR+alte minorităţi)(nelegitim) cu prilejul primei sale vizite de lucru în ţară.
S-au constatat aceleaşi obiceiuri ca ale marelui conducător, aflat la “muncă” la Predal.
Nu a pierdut prilejul să jignească grosolan pe locuitorii satelor sinistrate, marea lor majoritate oameni în vârstă de peste 60 de ani, pe care i-a acuzat, nejustificat, de lene şi minţind că situaţia în ţară e normală.
Protestatarii din Piaţa Universităţii Bucureşti au hotărât să vină în ajutorul zecilor de mii de sinistraţi cu modesta lor contribuţie.
Produsele alimentare donate vor fi colectate începând de duminică, 12 februarie 2012, ora 16,00.
Punctul de colectare va fi deschis la indicatorul stradal Bd. JOS BĂSESCU din Piaţa Univesităţii, zona Caragiale.
În continuare protestatarii din Piaţa Universităţii cer:
1. DEMISIA lui Traian Băsescu
2. DEMISIA oricărui guvern
girat de o majoritate parlamentară nelegitimă
3. GUVERN de TEHNOCRAŢI care să organizeze:
4. ALEGERI ANTICIPATE PREZIDENŢIALE
5. ALEGERI ANTICIPATE PARLAMENTARE
6. JUSTIŢIA să-şi pornească motoarele fără niciun fel de prescrieri pentru crimele economice şi financiare.

Vrem reforme, dar nu prin legi adoptate prin asumarea răspunderii, ci adoptate în mod democratic prin largă dezbatere publică.
Cerem abrogarea acelor legi şi reluarea procedurilor de adoptare democratică.
Cei vinovaţi de involuţia României în ultimii 20 de ani să plătească !
Protestatarii din Piaţa Universităţii solicită:
1. REFORMAREA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI
Reducerea masivă a NUMĂRULUI de parlamentari (cca 200+ cca 70).
PARLAMENT bicameral cu funcţii distincte.
2. REFORMAREA GUVERNULUI ROMÂNIEI
Reducerea drastică a agenţiilor, a personalului guvernamental
şi un cabinet cu 10-12 miniştri.
3. REFORMAREA PARTIDELOR din România

Partidele să-şi facă curăţenie generală prin eliminarea javrelor mercenare, fripturiste, traseiste... Apoi să se prezinte la alegeri.
Vrem o societate pluralistă, morală şi modernă !
Toate acţiunile noastre au fost şi vor fi paşnice. Ne delimităm de orice violenţă.
Prima formă de rezolvare a situaţiei tot mai tensionate este dialogul.
Nu credem că regimul clientelar PDL-UDMR-UNPR va ceda uşor.
Pentru asta trebuie inteligenţă şi onoare.
Mulţumim tuturor celor care prezintă corect realitatea din stradă şi din ţară.
Mulţumim tuturor persoanelor juridice care sprijină acţiunile noastre.
ROMÂNIA TREZEŞTE-TE ! DOAMNE AJUTĂ !
Protestatari din Piaţa Universităţii
la 11 februarie 2012 Bucureşti-România

Anunţaţi prietenii. Mulţumiri !

joi, 9 februarie 2012

Ungureanu, un premier acuzat de trădare

Asadar, de astazi, avem un nou prim-ministru, chiar daca acesta si-a inceput mandatul incalcand grosolan, o lege speciala care-l obliga la neimplicare politica.
Din pacate acesta, se pare, are buboaie mari in cap.
Iata ce graieste, in acest sens, unul din bransa care, pana in acest moment, nu a fost contrazis .

Iata despre ce e vorba:


Locotenent colonelul SRI Nicolae Ulieru, unul dintre oamenii de încredere ai lui Virgil Măgureanu şi cel mai longeviv purtător de cuvânt al serviciului, a dezvăluit încă de acum doi ani planul lui Traian Băsescu în ceea ce-l priveşte pe Mihai Răzvan Ungureanu. Şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE) trebuia să fie numit încă din 2009, în funcţia de prim-ministru al unui Guvern PDL-PNL. De altfel, aşa se explică de ce, în 2007, Mihai Răzvan Ungureanu a acceptat funcţia de şef al SIE, trecând din tabăra liberalilor în cea a lui Traian Băsescu.



Nicolae Ulieru susţine şi că Mihai Răzvan Ungureanu este ofiţer acoperit al unui serviciu secret străin, ceea ce constituie un act de trădare, povestind şi un episod care ar dovedi acest lucru şi care îl are în prim-plan pe Omar Hayssam. În opinia lui Ulieru, Ungureanu “a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi”.

“A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus <>. Înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană a SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcută la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin. Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI”, a spus Nicolae Ulieru.

Potrivit Inpolitics, Ulieru a dezvăluit şi că Mihai Răzvan Ungureanu a făcut intervenții în cazul Omar Hayssam, dorind ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la teroristul sirian în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare. Potrivit lui Ulieru, acest lucru nu face decât să confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin.

De asemenea, Nicolae Ulieru s-a oferit să prezinte toate informaţiile pe care le deţine în faţa comisiilor parlamentare.

Iulian Tănăsescu


sursa :http://www.ziuanews.ro/ro/Dezvaluiri/Ungureanu-un-premier-acuzat-de-tradare-_12780

Operaţiunea “epoleţi pentru partid,,



UNPR a declanşat operaţiunea de racolare a militarilor în rezervă • Preşedintele Asociaţiei Militare a Cadrelor în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, generalul Mihai Iliescu, îi aduce elogii ministrului Gabriel Oprea şi numeşte UNPR-ul „partid de suflet” • Iliescu le-a cerut militarilor să dezerteze din organizaţie în favoarea partidului lui Oprea • Militarii din asociaţie s-au revoltat şi i-au recomandat generalului Iliescu să plece • Sindicatul militarilor a primit ofertă de afiliere la UNPR • Colonelul Mircea Dogaru a zis pas



Generalul Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale şi preşedintele executiv al UNPR, încearcă să pună mâna pe filialele Asociaţiei Militare a Cadrelor în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza”. Totul se face chiar prin intermediul preşedintelui acestei Asociaţii, generalul dr. Mihai Iliescu. Cel care le-a propus mai multor organizaţii teritoriale să se alăture UNPR, în cadrul platformei Uniunea Social Progresistă, lansată de partidul lui Oprea.

Preşedintele Asociaţiei Militare a Cadrelor în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, generalul Mihai Iliescu, i-a trimis o scrisoare lui Gabriel Oprea, cerdu-i sprijinul în ceea ce priveşte pensiile militarilor trecuţi în rezervă înainte de termen. În aceeaşi scrisoare, generalul Iliescu lansează un atac la adresa Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere, condus de colonelul Mircea Dogaru şi aflat în conflict deschis cu Gabriel Oprea. Despre această organizaţie, generalul Iliescu afirmă că are o „influenţă nefastă” şi că desfăşoară o activitate contrar „specificităţii onoarei şi demnităţii militare”.

Generalul Iliescu îi aduce apoi un elogiu lui Gabriel Oprea şi formaţiunii acestuia, afirmând că UNPR trebuie să devină „partidul de suflet al nostru”. „Dorim ca acest PARTID să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite. (...) Însă, numai împreună cu o forţă politică formată din membri devotaţi patriei şi poporului nostru, cinstiţi şi iubitori de dreptate noi, cadrele militare în rezervă şi retragere, vom reuşi să fim o persoană juridică de utilitate publică, să luptăm activ pentru ţară şi neamul românesc”, se mai arăta în scrisoarea generalului Mihai Iliescu adresată lui Gabriel Oprea.

Generalul Iliescu, invitat să părăsească Asociaţia

Acest din urmă paragraf a inflamat spiritele în interiorul Asociaţiei, liderii mai multor filiale cerându-i explicaţii generalului Iliescu cu privire la elogiile aduse ministrului Apărării, dar şi cu privire la propunerea de a se alătura UNPR. Preşedintele filialei din Braşov al Asociaţiei, generalul de brigadă Silvestru Hanganu, i-a trimis o scrisoare generalului Iliescu, acuzându-l de încălcarea statutului în momentul în care a făcut declaraţie de dragoste la adresa UNPR şi când a propus asocierea cu acest partid. Totodată, Hanganu susţine că în urma demersului, mai mulţi membri ai organizaţiei au decis să părăsească organizaţia, iar alţii au de gând să facă acest lucru.

„Declaraţia dumneavoastră şi îndemnurile insistente de a ne apropia de acest partid, faţă de care nu avem nici un fel de aversiune, dar deocamdată nici simpatii, trebuie să recunoaşteţi că reprezintă un derapaj impardonabil al conducerii Asociaţiei, care ne implică pe noi toţi, membri ai acesteia, pentru care nici măcar statutul nu putea să vă împuternicească. Recunoaştem dreptul constituţional, democratic al fiecărui membru al Asociaţiei, cu sau fără atribuţii de conducere, de a avea convingeri şi simpatii politice, partide şi personalităţi politice agreate, dar acestea nu pot fi afişate public atâta timp cât suntem, în mod temporar, la conducerea A.N.C.M.R.R. sau a Filialelor acesteia. Ştiţi foarte bine, ca şi noi, că înregimentarea politică a Asociaţiei ar însemna sfârşitul ei. Nu putem fi nici remorca şi nici motorul partidelor politice. Nu acesta este rolul şi rostul nostru ca Asociaţie <>. Problema nu este ca noi să nu facem politică ci să nu facem politică partizană, în interiorul sau în numele Asociaţiei. Am aşteptat şi mai aşteptăm, de când aţi lansat sintagma <>, să reveniţi public pentru a o corecta, să mai reparaţi cât se mai poate imaginea de Asociaţie <> a A.N.C.M.R.R.. Nu ştim cum a fost percepută la Bucureşti, dar aici la Braşov, mulţi membri şi-au exprimat nedumerirea, îngrijorarea şi uni chiar indignarea pentru acest demers al dumneavoastră. Unii au părăsit Asociaţia iar alţi sunt pe cale să o părăsească. Vă asigurăm că sunt pesonalităţi de înaltă competenţă profesională, socială şi politică, cu verticalitate cum vă place să afirmaţi deseori, devotaţi ţării, armatei şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care au şi ştiu să-şi exprime opiniile”, precizează Silvestru Hanganu. Generalul îl avertizează pe Mihai Iliescu asupra posibilităţii de a fi exclus din Asociaţie în cazul în care nu va retracta declaraţiile referitoare la UNPR: „Dacă dumneavoastră nu daţi o revenire la cele transmise şi publicate anterior, credem că sunteţi de acord că trebuie să faceţi aplicarea prevederilor art. 12, al. 2, rândul 3 din Statutul A.N.C.M.R.R. şi să vă urmaţi crezul politic, dar fără noi”.

Cât despre o posibilă colaborare cu UNPR, răspunsul preşedintelui filialei din Braşov al Asociaţiei Militare a Cadrelor în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza” este extrem de clar şi tranşant: ”Ne îndemnaţi să participăm la dezbaterile organizate de aşa zisa platformă Uniunea Social Progresistă. Dumneavoastră ştiţi cum se desfăşoară aceste dezbateri? Noi ştim… cu adeziunile de aderare pe masă. Ori noi nu admitem ca Filiala noastră judeţeană să devină filiala judeţeană a U.N.P.R. aşa cum s-a întâmplat în unele judeţe şi de care este imposibil să nu aveţi cunoştinţă.
Noi am fost contactaţi de conducerea filialei judeţene Braşov a U.N.P.R. şi ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la dezbaterile care vizează binele ţării, al armatei şi al cadrelor militare în rezervă şi în retragere, aşa cum suntem dispuşi să discutăm cu orice alt partid politic legal constituit în România.
Până la discuţia cu noi, după părerea noastră, conducerea U.N.P.R. mai are multe probleme interne de rezolvat”.

(......)

George Tărâţă
Elena Dumitrache
sursa http://www.ziuanews.ro/ro/Dezvaluiri/Operatiunea-epoleti-pentru-partid-_12834

miercuri, 8 februarie 2012

ANCMRR, SCENA DE TEATRU A ABSURDULUI

Am primit, spre publicare si sustinere, un mesaj al conducerii filialei ANCMRR-Brasov.
Lucrurile ar fi fost in regula daca eram noi, oltenii, sustinuti in acelasi demers initiat acum multe saptamani.



Tel. 0268/414955 Sediul: Cercul Militar Braşov (UM 02477) STAR: 2008 – 0118 Str. MUREŞENILOR Nr. 29
e-mail: ancmrrbv@yahoo.com Nr. 07 din 27.01.2011

PREŞEDINTELUI
ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE
„Alexandru Ioan Cuza“
BUCUREŞTI

Domnului General dr. Mihai Iliescu

În urma studierii documentelor pe care ni le-aţi trimis cu nr. 775 şi 776 din 13 septembrie 2011 şi mai recent cu nr. 1062 şi 1063 din 13 decembrie 2011, am rămas cu unele nelămuriri pe care vă rugăm să ni le precizaţi.
La început ne luăm permisiunea de a exprima aprecierile noastre pozitive pentru tot ce aţi făcut, în numele nostru, al întregii Asociaţii, pentru ca recalcularea şi revizuirea pensiilor militare să se soldeze cu rezultatele cunoscute. De asemenea, apreciem şi susţinem fără reserve acţiunea de a chema Guvernul în instanţă pentru rezolvarea favorabilă a problemelor celor a căror pensie a scăzut, cu care suntem pe deplin şi pentru totdeauna solidari.
Aceleaşi aprecieri exprimăm pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru domnul ministru Gabriel Oprea.
Rezultatele pozitive, ne-au dat prilejul, ca pe plan local, să demontăm mitul pensiilor „speciale“, „nesimţite“, „de lux“, etc. şi să demonstrăm că înaintea acestei operaţiuni, pensiile noastre au fost calculate corect, cu destulă zgârcenie, ceea ce a dus, în urma revizuirii, la creşterea unui procent semnificativ al acestora, pe baza aşa zisului principiu al contributivităţii.
Nu dorim să evidenţiem şi alte aspecte din rezultatele pozitive ale conducerii Asociaţiei, ele intrând în domeniul firescului.
În continuare, vă supunem atenţiei unele nelămuriri rezultate din documentele mai sus menţionate, nelămuriri datorate contradicţiilor între cele communicate şi prevederile Statutului A.N.C.M.R.R., precum şi relaţiilor care ar trebui să existe între conducerea centrală şi a Filialelor.
Faptul că doriţi „ … ca acest PARTID (U.N.P.R.) să devină partidul de suflet al nostru“ … „partid pe care dorim să ne sprijine la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite … “ constituie o autentică şi de necontestat poziţie partizană, de încălcare clară a prevederilor art. 5 din Statutului A.N.C.M.R.R.. Unde mai este echidistanţa faţă de toate partidele şi formaţiunile politice pe care am promovat-o de la înfiinţare şi cu care, pe drept cuvânt ne-am mândrit, ca principiu fundamental al organizării şi funcţionării Asociaţiei noastre?
Să ne iertaţi expresia, dar ne întrebăm: Ce va determinat, Domnule General, să faceţi o asemenea pătimaşă declaraţie? Ce viziuni de viitor aţi avut cu un partid ai cărui membri marcanţi sunt catalogaţi de clasa politică drept oportunişti, profitori, trădători politici, traseişti, etc.? Să fi fost un partid de 30 – 40% în sondaje şi tot ar fi trebuit să vă dea de gândit, ce va face A.N.C.M.R.R. când acesta nu va mai fi la putere, când vom avea un alt ministru al Apărării şi un alt preşedinte de ţară. Ne vom vinde sufletul altui partid aflat pe val? că noi nu avem cum să trecem în opoziţie, unde n-am mai găsi nici preşedinte de onoare şi nici un fel de „înalt patronaj“.
Aţi uitat sau aţi ignorat, dumneavoastră şi Biroul Permanent Central faptul că în politică sunt numai interese, foarte, foarte puţine sentimente şi deloc sentimentalisme.
Ne îndemnaţi să participăm la dezbaterile organizate de aşa zisa platformă Uniunea Social Progresistă.
Dumneavoastră ştiţi cum se desfăşoară aceste dezbateri?
Noi ştim … cu adeziunile de aderare pe masă. Ori noi nu admitem ca Filiala noastră judeţeană să devină filiala judeţeană a U.N.P.R. aşa cum s-a întâmplat în unele judeţe şi de care este imposibil să nu aveţi cunoştinţă.
Noi am fost contactaţi de conducerea filialei judeţene Braşov a U.N.P.R. şi ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la dezbaterile care vizează binele ţării, al armatei şi al cadrelor militare în rezervă şi în retragere, aşa cum suntem dispuşi să discutăm cu orice alt partid politic legal constituit în România.
Până la discuţia cu noi, după părerea noastră, conducerea U.N.P.R. mai are multe probleme interne de rezolvat.
I-aţi citit Programul Politic? Noi l-am citit. De-l veţi citi veţi constata cu surprindere că „partidul nostru de suflet “ nu are nici cea mai vagă referire la Sistemul Naţional de Apărare, la armată sau la cadrele militare în rezervă şi în retragere, iar celelalte prevederi, cu o oarecare tangenţă sunt palide, generale, ambigue, fără substanţă, valabile pentru orice partid din orice ţară.
Declaraţia dumneavoastră şi îndemnurile insistente de a ne apropia de acest partid, faţă de care nu avem nici un fel de aversiune, dar deocamdată nici simpatii, trebuie să recunoaşteţi că reprezintă un derapaj impardonabil al conducerii Asociaţiei, care ne implică pe noi toţi, membri ai acesteia, pentru care nici măcar statutul nu putea să vă împuternicească.
Recunoaştem dreptul constituţional, democratic al fiecărui membru al Asociaţiei, cu sau fără atribuţii de conducere, de a avea convingeri şi simpatii politice, partide şi personalităţi politice agreate, dar acestea nu pot fi afişate public atâta timp cât suntem, în mod temporar, la conducerea A.N.C.M.R.R. sau a Filialelor acesteia. Ştiţi foarte bine, ca şi noi, că înregimentarea politică a Asociaţiei ar însemna sfârşitul ei. Nu putem fi nici remorca şi nici motorul partidelor politice. Nu acesta este rolul şi rostul nostru ca Asociaţie „apolitică“.
Problema nu este ca noi să nu facem politică ci să nu facem politică partizană, în interiorul sau în numele Asociaţiei.
Am aşteptat şi mai aşteptăm, de când aţi lansat sintagma „partidul nostru de suflet“, să reveniţi public pentru a o corecta, să mai reparaţi cât se mai poate imaginea de Asociaţie „apolitică“. a A.N.C.M.R.R..
Nu ştim cum a fost percepută la Bucureşti, dar aici la Braşov, mulţi membri şi-au exprimat nedumerirea, îngrijorarea şi uni chiar indignarea pentru acest demers al dumneavoastră.
Unii au părăsit Asociaţia iar alţi sunt pe cale să o părăsească. Vă asigurăm că sunt pesonalităţi de înaltă competenţă profesională, socială şi politică, cu verticalitate cum vă place să afirmaţi deseori, devotaţi ţării, armatei şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care au şi ştiu să-şi exprime opiniile.
Dacă dumneavoastră nu daţi o revenire la cele transmise şi publicate anterior, credem că sunteţi de acord că trebuie să faceţi aplicarea prevederilor art. 12, al. 2, rândul 3 din Statutul A.N.C.M.R.R. şi să vă urmaţi crezul politic, dar fără noi.
Ca şi în trecut, acum şi în viitor, milităm fără rezerve, cu toată convingerea şi capacitatea noastră pentru întărirea A.N.C.M.R.R., pentru creşterea rolului, prestigiului şi influenţa acesteia în societate pe termen nedefinit de lung.
Asta ne permite să ne exprimăm clar, hotărât, fără echivoc şi fără reţinere poziţia noastră, opiniile noastre, căci pe lângă alte calităţi, Asociaţia o are şi pe cea de a fi democratică.
Dacă veţi aprecia că opiniile noastre, diferite de ale dumneavoastră, nu sunt în conformitate cu ceea ce ne-aţi transmis prin documentele la care am făcut referire, vă rugăm să acceptaţi două propuneri:
- Să veniţi dumneavoastră la Braşov, că n-aţi fost la noi de multă vreme. Nu să daţi socoteală aşa cum incorect aţi înţeles data trecută, ci ca să cunoaşteţi mai bine, la ea acasă, o Filială măricică, bine aşezată în A.N.C.M.R.R. şi în societate. Nu punem pe seama Asociaţiei unele derapaje mai mari sau mai mici săvârşite de cei aflaţi la conducere sau oricare membru al ei. Apreciem însă obligaţia fiecăruia dintre noi de a-şi asuma responsabilitatea faptelor şi spuselor sale, ca dovadă de bune intenţii, loialitate, hotărâre şi curaj, calităţi care pretindem că ne caracterizează.
- De nu veţi avea timp sau disponibilitate să daţi curs invitaţiei noastre, a doua propunere este ca problemele la care acest document se referă, să facă obiectul unui punct pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliului Director al A.N.C.M.R.R..

În numele membrilor Filialei Judeţene „General Mihail Perju“ Braşov a A.N.C.M.R.R.
Cu respect,
PREŞEDINTE
Gl. Bg. (r)

Braşov, 27.01.2011 Silvestru HANGANU

PS Sa zicem c-ar fi ceasul al 24-lea...

Zile mai inspirate

BANCUL ZILEI

Se spune ca Bulă, dupa ce s-=a schimbat ,,denumirea spunandu-si Bas... ., la reuniunea de 20 de ani, se adresează foștilor lui dascăli:
- Stimații mei profesori. Mă tot frământă o întrebare: Chiar atât de imbecil eram, de mă tot lăsați corijent?
- Vaaai, se poate, domnule Presedinte?!?

vineri, 3 februarie 2012

DIALOG SOCIAL CU ANCMRR

C O M U N I C A T
privind
dialogul social de la Ministerul Muncii, Familiei si ProtecŃiei Sociale .
În baza programului de dialog social iniŃiat de Ministerul Muncii, Familiei si ProtecŃiei
Sociale, în ziua de 24.01.2012, la sediul acestuia, a avut loc o întâlnire informală a Doamnei
ministru Sulfina BARBU cu reprezentanŃii structurilor asociative reprezentative, membre ale
Consiliului NaŃional al Persoanelor Vârstnice (C.N.P.V.).
Din partea A.N.C.M.R.R. ,,Alexandru Ioan Cuza” provenite din Ministerul Apărării
NaŃionale au participat :
- Presedintele A.N.C.M.R.R. si al Biroului Permanent Central – gl.(r) prof.univ.dr.
Mihai Iliescu;
- Seful departamentului juridic al Biroului Permanent Central – Gl.Bg.(r) Aurel
Vornicescu.
A.N.C.M.R.R. a subscris la toate problemele ridicate de către Consiliul NaŃional al
Persoanelor Vârstnice si în plus a insistat pe 2 probleme prioritare si de interes major, impuse
de crunta realitate cotidiană .
S-a subliniat, cu argumente temeinic motivate, nemulŃumirea membrilor
A.N.C.M.R.R. si familiilor acestora, cărora prin revizuire le-a scăzut cuantumul pensiilor,
evidenŃiindu-se justificat, că pentru marea lor majoritate, pensia este singurul venit pentru a
asigura condiŃii decente de viaŃă.
S-a formulat si propunerea de soluŃionare a acestui fenomen, nemaiîntâlnit până acum
în nicio armată din NATO si UE – si anume nerespectarea principiului de drept universal,
prevăzut de altfel în ConstituŃie si în Legea 263/2010, cel al neretroactivităŃii unei noi Legi.
În acest sens, pensiile care prin revizuire au înregistrat o anumită crestere să rămână în
plată iar cele diminuate să fie alocate la nivelul anterior, adică la nivelul lunii decembrie
2010. În plus, în acest context să nu se mai recupereze sumele acordate compensatorii în
cursul anului 2011, până la terminarea procesului de revizuire.
Totodată s-a solicitat sprijinirea Ministerului Apărării NaŃionale în cadrul
CoaliŃiei de Guvernare – întrucât în mod realist si justificat măsura propusă nu are efecte
negative asupra Bugetului Apărării si nici asupra celui NaŃional, dar în schimb ar stopa în
momentul de faŃă nemulŃumirea membrilor A.N.C.M.R.R. si familiilor acestora.
A doua problemă s-a referit la faptul că în ultimii 2-3 ani trăim o situaŃie paradoxală
generată de faptul că desi avem anumite drepturi – în special cele pe linie de asistenŃă
medicală si de sănătate, prevăzute în Legea organică Nr.80/1995 – privind statutul cadrelor
militare – acestea sunt eludate, impuse prin acte normative propuse de Ministerul SănătăŃii –
Avem în vedere în principal, neacordarea medicamentelor gratuite, impunerea coplăŃii si
cresterea C.A.S., pe lângă toate celelalte măsuri gândite si concepute de Ministerul SănătăŃii
prin noul proiect al Legii SănătăŃii, care din fericire a fost retras pentru refacere.
S-a solicitat sprijin pentru a preveni asemenea situaŃii aberante si să fim ascultaŃi de cei
în drept si în acest domeniu de responsabilitate vitală pentru A.N.C.M.R.R.
A.N.C.M.R.R. a reiterat poziŃia sa aprobată de ConferinŃa NaŃională/2009 si Consiliul
Director/martie 2011 – de a-si menŃine verticalitatea de acŃiune impuse de virtuŃile cuprinse
în deviza „Patrie – Onoare – Demnitate” si a menŃine si dobândi permanent drepturile pe
cale legală, civilizată prin dialog sau în instanŃă.
În cadrul discuŃiilor s-a subliniat si necesitatea urmăririi cu prioritate a celor două
principii si anume al contributivităŃii si al solidarităŃii sociale care trebuie să fie permanent în
atenŃia guvernanŃilor si a tuturor celor implicaŃi în problemele de dialog social.
Doamna ministru Sulfina Barbu a arătat că ministerul pe care-l conduce a
permanentizat asemenea întâlniri trimestriale de informare si dialog social cu noi si în acelasi
timp a asigurat că problemele noastre vor fi aduse la cunostinŃa Primului Ministru si
Presedintelui României, insistând si pentru întâlniri directe la acest nivel de
reprezentativitate.
BIROUL PERMANENT CENTRAL