marți, 25 septembrie 2012

Are şi Oltul pensionari săi de lux

Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii Olt, primii 10 pensionari de lux încasează lunar venituri cuprinse între 116 milioane de lei vechi şi... 160 milioane lei. Foştii judecători, procurori...La un aşa venit care depăşeşte de câteva ori salariul încasat de cei care muncesc şi câte 12 ore pe zi, comentariile sunt de prisos.
Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Olt, cele mai mari 10 pensii achitate către foşti angajaţi, care au contribuit la bugetul public de pensii, sunt cuprinse între 34 milioane lei şi 46 milioane lei.

,,Valoarea totală a pensiilor achitate în anul 2011 din bugetul asigurărilor sociale de stat a fost de aproximativ 707 milioane lei, iar din bugetul de stat a fost de aproximativ 251 milioane lei”, a declarat Silvia Drăghici, directorul Casei Judeţene de Pensii Olt.

CJP Olt achită lunar drepturi băneşti către 118.120 beneficiari, mai mult de jumătate dintre aceştia primind între 350 şi 800 lei.

,,23.070 pensionari beneficiază lunar de indemnizaţie socială în cuantum de 350 lei, 65.211 pensionari primesc între 350 şi 800 lei, 20942 de pensionari încasează între 801 şi 1200 lei, 6671 primesc între 1201 şi 1600 lei, 2091 de pensionari au drepturi cuprinse între 1601 şi 2500 lei, iar 185 de pensionari încasează lună de lună peste 2.501 lei”, a afirmat Silvia Drăghici, directorul Casei Judeţene de Pensii Olt.

Numărul total de pensionari aflaţi în plată în 2011 a fost de 125.972, din care 94.927 pensionari din sectorul de stat şi 31.045 pensionari din sectorul agricol.

sursa :http://realitateaoltului.ro/stiri/5-social/458-are-si-oltul-pensionari-sai-de-lux/

Săptămâna culturală a Romanaţiului, între 10 şi 14 octombrie

Peste aproximativ două săptămâni, locuitorii din Caracal, Corabia, Osica şi Izbiceni vor avea parte de un maraton cultural, artistic şi sportiv, dedicat promovării valorilor fostului judeţ Romanaţi. Seria de acţiuni reprezintă un prim demers al Asociaţiei „Iancu Jianu” şi al fundaţiei „Amfiteatru” de reafirmare a spaţiului judeţului Romanaţi şi de creare a premiselor pentru dezvoltarea economică şi socială a acestuia.

„Romanaţiul, vechi de peste 515 ani, este un fost judeţ situat în inima Olteniei, încărcat de tradiţie istorică şi cu un imens potenţial turistic. Ca principali beneficiari ai unei moşteniri ce a fost adunată de-a lungul timpului, noi, oamenii, trebuie să ne arătăm responsabili în gândire şi comportament. Acest lucru nu poate fi mai bine demonstrat decât prin valorificarea resurselor naturale şi culturale, pe care suntem responsabili să le apreciem la adevăratul potenţial, astfel încât să avem parte de o dezvoltare economică şi culturală de durată”, e de părere Giani Florescu, preşedintele Asociaţiei „Iancu Jianu” din Caracal.

Program diversificat, pentru toate categoriile de vârstă

Deschiderea oficială a maratonului va avea loc miercuri, 10 octombrie, la ora 10.00, în sala Teatrului Naţional din Caracal, după care publicul va fi delectat cu un program artistic de dansuri populare şi cu expoziţia de fotografie turistică „Romanaţi-inima Olteniei”. A doua zi, „Săptămâna culturală a Romanaţiului” se va muta în Corabia, la primăria din localitate fiind programate evenimente precum: simpozionul „Destinaţia turistică Romanaţi şi sistemul de turism local”, prezentarea „Potenţialul turistic al fostului judeţ Romanaţi”, susţinută de preşedintele Asociaţiei „Iancu Jianu”, Giani Florescu, şi prezentarea „Sistemul de turism local - o viziune europeană”, susţinută de Aurel Borşan, preşedintele Fundaţiei „Amfiteatru”. Pentru ziua de vineri, organizatorii au planificat o serie de acţiuni în mediul rural. Astfel, în intervalul 10.00-14.00, elevii de la liceul „Gheorghe Roşca” din Osica, coordonaţi de Nicoleta Teacu, vor participa activ la acţiunea de ecologizare şi protecţia mediului „Reduce-Reciclează-Reutilizează”, după care cea de-a treia zi a maratonului va fi încheiată la Izbiceni. Astfel, la Centrul Cultural „Tudor Gheorghe” din localitate este programat, începând cu ora 17.00, festivalul de muzică tradiţională-lăutărească „Iancu Jianu”. Sâmbătă, organizatorii au planificat turul de ciclism „Drumul Domnului de Rouă” şi un simpozion de poezie la Izbiceni.



„Săptămâna culturală a Romanaţiului” va reveni apoi la Caracal, unde în ultima zi sunt programate simpozionul „Spiritul olimpic romănăţean”, cupa „Iancu Jianu” la fotbal, lansări de carte, printre care se numără şi o reeditare a „Dicţionarului geografic al judeţului Romanaţi”, de Constantin I. Locusteanu, lucrare apărută în 1889. Maratonul va fi încheiat prin „Gala premiilor VIP”, care va avea loc la Teatrul Naţional Caracal, eveniment în cadrul căruia vor fi celebraţi cei mai valoroşi oameni care s-au născut şi au contribuit la dezvoltarea localităţilor din fostul judeţ Romanaţi.

sursa http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=16194&title=Saptamana-culturala-a-Romanatiului--intre-10-si-14-octombrie.html

Eures: oferte de nerefuzat în Danemarca şi Norvegia

Compartimentul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt le aduce persoanelor din judeţ aflate în căutarea unui loc de muncă în afara ţării zeci de posturi de nerefuzat. Cele mai multe vin din Norvegia, unde se caută ingineri, pe salarii care pornesc de la 60.000 de euro brut pe an şi pot ajunge la peste 100.000 euro pe an, în funcţie de experienţă şi calificări. Posturile sunt oferite de o firmă din zona Oslo, care primeşte CV-uri pentru meseriile: inginer supraveghetor, inginer submarin, senior inginer conducte sub presiune, senior inginer structuri şi inginer/manager proiect până în 30 octombrie. Perioada pe care se va încheia contractul este cuprinsă între 6 şi 36 de luni, cu posibilitatea obţinerii unui contract permanent. Persoanele interesate de aceste posturi trebuie să trimită CV Europass în limba engleză şi copie după diplome în format PDF la adresa de e-mail: job@rcc.no şi să specifice în subiectul e-mail-ului locul de muncă pentru care aplică.

Jupuitori de nurci şi specialişti IT în Danemarca

Alte oferte disponibile în această perioadă sunt oferite de mai multe firme daneze. Astfel, potrivit informaţiilor de pe portalul ANOFM, un angajator din regiunea daneză Abyhoj are vacante un post de dezvoltator senior.NET şi un alt post de consultant senior business intelligence, locuri de muncă plătite cu minimum 3.300 de euro brut pe lună, la care se adaugă asigurări de sănătate şi de pensie. Persoanele selectate vor avea ca responsabilitate întregul proces al proiectului clientului, de la primele întâlniri şi până la termenul de livrare şi vor lucra atât în sediul companiei cât şi în sediile companiilor cliente. Termenul limită pentru aplicare este 2 octombrie, data până la care persoanele interesate de ofertă pot trimite CV în limba engleză la adresa de e-mail: job@d60.dk, în atenţia lui Lotte Tue Munk. O altă firmă din Danemarca vine cu o ofertă mai puţin obişnuită: caută 40 de jupuitori de nurci pentru regiunea Hostelbro. Munca va consta în jupuirea nurcilor într-o companie specializată în prelucrarea şi obţinerea produselor din piele şi blană. Angajatorii plătesc la bucată, aproximativ 75-100 euro net pe zi, în funcţie de ritm şi precizie.
Cazarea se va face în căsuţe de opt-zece persoane, se ridică la aproximativ 260-330 euro pe lună, curăţenia în spaţiul de cazare se asigură de lucrători, iar transportul către şi din Danemarca precum şi mesele se suportă de muncitori. Contractul se încheie pentru un interval cuprins între trei şi şase săptămâni, în perioada 8 noiembrie şi 20 decembrie 2012.


Persoanele care vor să obţină mai multe informaţii despre ofertele valabile în această perioadă în ţările europene se pot adresa compartimentului Eures din cadrul AJOFM Olt, la adresa de e-mail ot_eures@ajofm.anofm.ro, numărul de telefon 0249/411.002 sau la sediul instituţiei din strada Prelungirea Crişan, numărul 2.

sursa :http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=16197&title=Eures:-oferte-de-nerefuzat-in-Danemarca-si-Norvegia.html

LEHAMITE

Se pare ca intentia actualului ministru al apararii de a anula efectele perverse al ordinului-emanatie a nefericitorului GABRIEL OPREA, ordin prin care, din 2009, asistenta medicala pentru cadrele militare si membrii familiilor acestora, prevazuta in vestita Lege 80, sa fie reasigurata in volum complet, a fost sabotata de tovarasi, probabil, din DIRECTIA MEDICALA a MApN.

Camarazii din teritoriu ne semnaleaza ca, la IASI, prin adresa S.M.U Iasi F 208/ A 773 din 18.09.2012, s-e precizeaza ca aceasta asistenta se limiteaza doar la cei “aflati in intretinere”.

Lucruri rezolvate romaneste...

luni, 24 septembrie 2012

Militari activi cer legi speciale de salarizare și pensionare sau demilitarizare

Desi memoriul are ceva vechime ( tine de asta-vara), pentru ca am ramas surprins ca nu a nascut comentarii, am gandit ca este doar pentru faptul ca nu a fost cunoscut, popularizat suficient. Asa ca revin cu aceasta adresa care, fara discutie, este una cam...fara precedent. Nu stiu ce s-o fi intamplat cu acest comandant indraznet, sper sa fi iesit la pensie, macar !Nici nu stiu daca va avea vreun efect imediat in beneficiul militarilor. Pentru mine a contat doar ca a fost primul semn de solidarizare a cadrelor active cu rezerviştii, de unde până acum am asistat la o oarecare animozitate mocnită între cele două categorii, lucru dorit de altfel de guvernanţii nostri.

Asadar, iata materialul :

Sunt comandant de unitate in cadrul Ministerului Apararii Nationale. In ultimii ani, impotriva armatei s-a desfasurat o campanie de denigrare care in final s-a soldat cu integrarea fortata a militarilor romani in legi unitare de salarizare si pensionare, insa nu complet, ci doar in partile care convin denigratorilor armatei. Acest ultim element a condus la discriminarea fatisa a militarilor fata de ceilalti salariati si pensionati unitari.
Dl. ministru Dobritoiu, nu contestam legile, insa militarii activi romani in totalitatea lor, va solicitam sa fim tratati complet unitar, deci nu doar in partile care convin emitentilor actualelor legi unitare de pensionare si salarizare, intrucat in contextul creat, militarii romani avem un regim de sclavi, in niciun caz de salariati si de pensionati unitari.
Prin urmare:
1. Fiind integrati in lege unitara de salarizare, dorim sa ni aplice si noua Codul Muncii la fel ca tuturor celorlalti unitari. Nu mai dorim sa lucram nenormat, ci de luni pana vineri, 8 ore pe zi, iar daca societatea are nevoie de noi mai mult timp (inundatii, inzapeziri, misiuni de lupta, alte interventii), sa ne plateasca si pentru tot ceea ce depaseste 8 ore, intrucat asa este regimul salariatilor unitari, cu exceptia militarilor, care primim aceleasi remuneratii indiferent cat lucram si suntem fortati sa lucram frecvent nenormat. Cunoasteti foarte bine ca lucram minim 3 luni in fiecare an 24 de ore din 24, 7 zile din 7, insa pentru aceleasi venituri si implicit pentru aceleasi contributii la pensii ca ceilalti salariati unitari cu care am fost situati pe grila de salarizare, insa care lucreaza doar 8 ore de lui pana vineri, ceea ce este o anomalie mai mult decat evidenta.
2. Fiind integrati in legi unitare de salarizare si pensionare, dorim sa ni elimine complet interdictiile si limitarile de drepturi constitutionale din Statutul Cadrelor Militare. In consecinta, nu cerem privilegii, ci dorim doar aceleasi drepturi cu ceilalti salariati si pensionati unitari, respectiv:
- sa avem dreptul de a detine firme;
- sa avem dreptul de a ne organizam in sindicate;
- sa avem dreptul sa ne inscriem in partide politice si sa candidam la functii publice;
- sa avem toate celelalte drepturi pe care le au toti salariati si pensionatii unitari cu exceptia noastra;
Prin urmare dl. ministru, nu cerem nici privilegii, dar nu mai dorim nici discriminari, dorim doar sa fim tratati perfect unitar.
In concluzie:
- daca trebuie sa ramanem integrati in legi unitare de salarizare si pensionare, dorim plata la tarif orar si eliminarea oricarei interdictii din statut, adica sa fim tratati ca ceilalti unitari;
- daca trebuie sa avem un regim discriminatoriu - deci special fata de ceilalti angajati cu care doar formal suntem asimilati, solicitam legi speciale de salarizare si pensionare care sa compenseze discriminarile la care suntem supusi acum. Orice alta varianta in afara de cele 2 expuse, nu determina decat batjocorirea si disciminarea militarilor romani in raport cu ceilalti salariati si pensionari unitari;
-in conditii de salarizare si pensionare unitare, orice exceptie de tratament in ceea ce priveste drepturile militarilor in raport cu ceilalti salariati si pensionati unitari, constituie discriminare pentru militari;
V-am transmis memoriul pe adresa M.Ap.N. cu cele relatate, memoriu semnat de toti cei 627 miitari ai unitatii (ofiteri, subofiteri, maistri militari, soldati si gradati voluntari).
Cu stima, Lt.col. Vasile Dragoman


sursa :http://scmdsector6.blogspot.ro/2012/06/in-sfarsit-iata-ca-si-un-militar-activ.html

ps- Nu stiu daca materialul este real,.. Desi este intocmit cam atipic pentru institutia militara ( cum sa inchei cu ,,stima,, cand te adresezi ministrului ?1) si e scris intr- o romana mai aparte,inclin sa afirm ca,probabil .este, din moment ce presa nu-l framanta, suficient! Parca, totusi, ziarul R.L. l-a amintit...

Cati PENSIONARI DE LUX exista in Romania.

Econtext va prezinta cati pensionari primesc pensii de peste 5.000 de lei pe luna. Mai mult, va prezentam intreaga structura a pensiilor, ce incepe de la maxim 40 de lei si ajunge la peste 5.000 de lei pe luna.

Sursa arata cati pensionari au pensii de pana la 40 de lei pe luna, cati au intre 51 – 75 de lei, intre 51 – 75 de lei, 76 – 100 lei, 100 – 150 lei, 150 – 200 lei, s.a.m.d, pana la 5.000 de lei si peste acest nivel. Datele sunt valabile pentru anul 2011 si provin de la directiile judetene de statistica. In total, sunt 4,73 milioane de pensionari, nefiind luati in calcul pensionarii agricultori (677.000), neincadrati in sistemul asigurarilor sociale de stat.



sursa:http://www.econtext.ro/finante-banci/pensii/cati-pensionari-de-lux-exista-in-romania-vezi-cati-pensionari-castiga-peste-5000-de-lei-pe-luna-dar-si-cati-supravietuiesc-doar-cu-pensii-de-40-de-lei.html

Este bine de stiut ... ! Iata cum prezinta propaganda din Ungaria regiunea Transilvaniei


Priviti videoclipul ! mai ales finalul !

http://www.youtube.com/watch?v=hl_SgZvx8VM

Rusine politicienilor nostri care se fac ca nu vad pericolul ...
Ne trebuie imediat prag electoral de cel putin 15 la suta si sa intre in Parlament numai ca partid nu Uniuni ....... si atunci noi vom hotara tot in tara noastra, altfel vom pierde pas cu pas totul ..... baietii isi vad de drumul lor ...

Binenteles ca un strain nici n-ar sti macar ca-i vorba de Romania, o tara vecina cu Ungaria, si atata tot - fara legaturi de mare prietenie ci din CONTRA...iar Ungurii nu par a se resemna cu pierderea Transilvaniei nici dupa 94 de ani....dar n-au pierdut numai Transilvania ci un Imperiu intreg care de fapt nici nu fusese Unguresc ci Austriac....oare asa prezinta ei si Iugoslavia, Cehia, Slovacia, Italia, Polonia, Ucraina, etc ?
Binenteles ca sunt multe orase din Transilvania al caror nume EU nici nu l-am recunoscut pe ungureste, iar autorii Propagandei au avut grija sa nu arate aproape deloc denumirile romanesti din strazi, firme, monumente, etc - ca sa creeze intr-adevar impresia cum ca arata o parte din Ungaria, … iar cei din Israel care mi-au trimis acest filmulet cumparat pe un CD dintr-o vizita la unguri, au denumit-o "Transilvania sau ERDELY, o regiune din Ungaria la granita cu Romania"
... ca sa vedeti cum se scrie si re-scrie Istoria pe GOOGLE in zilele noastre !!

RUSINE !!!

Asa ne trebuie, daca suntem niste babe si niste pupincuristi stand cu mana intinsa la portile occidentului.
Nu mai muncim serios de 22 de ani si asteptam pomana de la Uniunea Europeana si ne luptam ca lupii pe starvurile aruncate de ei.
sursa :those/who/love/their/country via genmargarit

duminică, 23 septembrie 2012

STUPOARE

Ultima adunare saptamanala a ANCMRR Olt, constructiva dealtfel, si care s-a desfasurat in absenta presedintelui, a dezvaluit, din pacate, si o alta fata, una mai putin estetica, a acestei extraordinare structuri asociative, asociatie care, de-alungul timpului, s-a dovedit a fi reper pentru celelalte filiale ale ANCMRR, una tenace, bataioasa atunci cand a fost vorba de apararea intereselor persoanelor fizice (?!) asociate, totul pe un fond constructiv, echilibrat, de suficienta toleranta.

Astfel, in momentul in care un camarad, persoana fizica (sic), din ANCMRR Olt, a dorit sa ia cuvantul, inainte de a expune ceva, a fost colizionat extrem de ferm de catre cel care conducea sedinta,cu o formula absolut nefericita, neinspirata,ce tinea, parca, de alte vremuri : ,,daca vreti sa vorbiti de sindicat (SCMD) nu aveti voie ,,!?. Si, ca sa vezi, impricinatul-persoana fizica nu intentiona nicio clipa sa aminteasca de sindicat, dorea, in schimb, sa dea o replica intr-o cauza care-l viza si de care tocmai se amintise in adunare...

Sigur, intrebari ar fi multe. Nu doresc, insa, sa intru in amanunte, sa fac procese de intentie cuiva, convins fiind ca am asistat la un incident ce nu se va mai repeta, prea curand. Tin, totusi, sa atrag atentia ca, abordand problemele in aceasta maniera, ceva nu este in regula...

Pacat ! Mai ales ca, acest episod, amar ,s-a intamplat intre doi ofiteri in rezerva. de fata cu subofiterii si maistrii militari,persoane fizice (sic) din filiala !
Marturisesc ca am fost extrem de dezamagit, mai ales ca unul dintre cei doi ofiteri in rezeva constituia, pentru mine, un exemplu in ceea ce priveste relatiile interpersonale...

Daca doriti sa reconstruiti,asa cum v-ati propus, domnilor alesi in conducerea filialei, va trebui sa dibuiti o alta cale...

cu regret si ingrijorare,
de joi, un om privit ca subiect cu drepturi și obligații ( persoana fizica )Enache Constantin

PS Intreb si eu :
1. nu suna mai elegant ,,membru,, decat ,,persoana fizica ,, ? Formula, ,,daca cineva, ca persoana fizica, doreste sa spuna ceva ,, , o fi ea vreo constructie romaneasca, insa nu tine, deloc, de traditia asociatiei !

2. care este motivul pentru care punctul ,,Diverse,, al oricarei adunari saptamanale a , deacum,persoanelor fizice din filiala, punct consacrat, dealtfel, trebuie ramplasat cu ,PROPUNERI,, ? ! Luati in calcul ca vreo persoana fizica asociata doreste sa faca doar un anunt, sa relateze ceva, sa semnalizeze ceva, nicidecum sa faca vreo propunere...
Hm !

vineri, 21 septembrie 2012

NOUTATI IN ASIGURAREA MEDICAMENTELOR PENTRU CADRELE MILITARE IN REZERVA

Incepand cu data de 18.09.2012 actualul ministru al apararii a reusit sa repuna in legalitate asigurarea asistentei medicale pentru cadrele militare in rezerva, in ceea ce priveste eliberarea medicamentelor in regim gratuit, conform Legii 80/1995. Decontarea contributi se va realiza prin reteaua Spitalelor Militare de Urgenta catre farmaciile catre se afla sub contract cu CASAOPSNAJ.

luni, 17 septembrie 2012

Lucrările de la poligonul Cincul au fost finalizate

Lucrările de modernizare ale poligonului Cincu din judeţul Braşov, vor fi inaugurate mâine de ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein, anunţă biroul de presă al MapN.
Centrului de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre de la Cincu a fost modernizat cu sprijin american. Lucrările au fost făcute la două platforme de tip batalion şi tip companie, precum şi la o platformă multifuncţională, şi au avut ca scop realizarea capabilităţilor necesare instruirii la standarde NATO a unităţilor care vor participa la misiuni în teatrele de operaţii.
Cei doi oficiali vor mai participa, de asemenea, la ceremonia de deschidere a dispensarului din localitatea Cincu, renovat cu fonduri donate de Comandamentul din Europa al Forţelor Armate ale SUA.

D-acu sa vezi armata-antrenamente, trageri, aplicatii etc etc etc !

sursa :http://www.bursa.ro/lucrarile-de-la-poligonul-cincul-au-fost-finalizate-182987&s=neprevazute&articol=182987.html

IN ALTA ZI IN ANCMRR OLT !

Intr-un context extrem de tensionat din lume,in care :


1. asistam la o mobilizare fără precedent de nave de război în Golful Persic. Israel şi Iran mai au un pas până la război.
O flotă impresionantă de nave de război se grupează în Golful Persic, în aşteptarea unui posibil atac al Israelului împotriva Iranului, conform Daily Telegraph.

"Armada" formată din nave de luptă, portavioane, dragoare de mine şi submarine se îndreaptă spre strâmtoarea Ormuz, element esenţial în acest context.

Prin strâmtoarea Ormuz trec zilnic circa 18 milioane de barili de petrol, sau 35% din petrolul tranzacţionat pe mare , din întreaga lume.

O blocadă în acest punct strategic ar avea efecte catastrofale asupra Marii Britanii, Europei, SUA şi Japoniei, economii care se bazează pe ţiţeiul din golf, mai scrie Daily Telegraph.


2. observam cum, incredibil, dar un film realizat de un grup de amatori si difuzat pe YouTube a putut detona muntele de "dinamita" acumulata in tarile musulmane in ultimii ani pe fondul sentimentelor anti-americane si anti-occidentale in general.
Dupa ce miercuri s-a dat startul violentelor in Egipt, culminand in Libia cu uciderea celor patru oficiali americani, inclusiv ambasadorul, in urmatoarele doua zile protestele mai mult sau mai putin violente s-au propagat in intreg Orientul Mijlociu si Nordul Africii, in peste 20 de tari.
Pe fondul acestor evenimente si tinand cond de tensiunile deja existente in zona pana la initierea lor, Pentagonul a dislocat deja doua distrugatoare in zona.


3. statele membre NATO sunt ingrijorate dupa o serie, fara precedent , de vanzari de arme in valoare de mai multe miliarde de dolari, catre Rusia, din partea Frantei, Germaniei si Italiei.

Organizatia se teme ca aceste tranzactii ar putea destabiliza securitatea, se arata intr-un raport congresional al Statelor Unite ale Americii, dat publicitatii joi, cu 10 zile inaintea summit-ului NATO, potrivit agentiei AFP, citata de Space War.


4. ne infriguram la faptul ca China avertizează Japonia cu razboi economic

Eventuale sancţiuni comerciale chineze împotriva Japoniei, drept replică la achiziţionarea de către Tokyo a unor insule din Marea Chinei de Est disputate de ambele ţări, ar putea da înapoi economia japoneză.
Japonia deja a început SABOTAJUL ECONOMIC

Marile companii nipone şi-au închis luni fabricile din China şi au cerut japonezilor din China să nu îşi părăsească locuinţele din cauza protestelor violente privind disputa teritorială care ameninţă să afecteze semnificativ legăturile comerciale dintre cele mai mari economii asiatice, transmite Reuters.
Săptămâna trecută, China a reacţionat vehement la un recent anunţ al Japoniei privind naţionalizarea unor insuliţe revendicate de Beijing, după ce îşi reafirmase suveranitatea asupra arhipelagului denumit Senkaku de niponi, Diaoyu de chinezi, conform agenţiilor de presă internaţionale. În China au avut loc totodată ample manifestaţii populare antinipone.

Un grup de insule nelocuite, situat la 2.000 de kilometri sud-vest de Tokyo şi la 200 de kilometri nord-est de coastele Taiwanului, care de asemenea le revendică, este în centrul disputei care a dus la deteriorarea relaţiilor dintre cele două ţări,

iata ca membrii ANCMRR OLT isi gasesc timp si pentru a dezbate, pe indelete, pe marginea fostei Case a Armatei a subofiterilor din Caracal, a faptului ca un anume bloc ,,G...,, din municipiu nu este protejat impotriva intemperiilor dumnezeiesti, a reintegrarii sociale a rommilor, a parcarilor insuficiente , a poluarii fonice produse cu ocazia nuntilor organizate in restaurante precum si in legatura cu intarirea disciplinei in CARPM, sugerandu-se insasi suprema indepartare a celor ce ies din front in raport cu poruncile conducerii.
Nu s-a uitat, ca de fiecare data, nici de obsedanta, arzatoarea problema a predarii/primirii functiei decizionale la nivel judetean-asociativ de profil.


Hotarandu-se, cu aceeasi ocazie, ca problemele de interes imediat, cum ar fi: revenirea CARPM la asociatia cadrelor militare care a infiintat-o si revitalizarea acesteia,stoparea discriminarii militarilor romani, pensiile militare de stat, reantregirea pensiilor membrilor ANCMRR OLT,ciuntite abuziv, legea sanatatii ori asistenta sociala a membrilor suferinzi sa fie tratate intr-un plan secundar,acestia au dat , inca odata, dovada altruismului, marinimiei ce-i caracterizeaza.

sursa : MyMind.org/geea

Cinste lor, cinste lor, cinste .... !

duminică, 16 septembrie 2012

COMISIA EUROPEANA LE DA PESTE LABUTE ROMANILOR SMECHERI...

Comisia Europeana a trimis scrisori guvernelor Romaniei, Bulgariei si Cehiei pentru a atrage atentia asupra legislatiei Uniunii Europene privind transparenta achizitiilor in domeniul apararii. Asta dupa ce, la inceputul lunii august, ministrul roman al apararii a declarat ca tara noastra va accelera cumpararea de avioane de lupta F-16 fara organizarea vreunei licitatii.

Ramane de vazut ce miscare, si prin cine, va face marele licurici care, anul trecut, a inregistrat un deficit bugetar de 1.300 miliarde de dolari, la un PIB de circa 14.600 miliarde de dolari iar In primele opt luni ale acestui an fiscal (care a inceput la 1 septembrie 2011) deficitul inregistrat a fost de 844,5 miliarde de dolari...

ADRIAN PAUNESCU-Mars de adio

La muncă, derbedei, că trece anul
Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
Cristosul mamii voastre de nemernici!

Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
Şi i-aţi distrus averile şi steagul.

S-ajungem colonia de ocară
Care-şi va cere scuze în maghiară.
Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.

Şi, prin vânzări de ţară infernale,
Aţi omorât cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearcă,
Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.

Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
Întoarceţi România-n Evul Mediu
Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
V-aş desena cu acul, să vă sperii.

Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
Ci credite din călimări străine.
Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.

Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
S-au compromis negustorind Ardealul.
De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
Cum v-au putut părinţii voştri face?

Ce condimente le-au picat în spermă
De e trădarea voastră-atât de fermă ?
Aţi pus nenorocita voastră labă
Pe-această tristă ţară basarabă.

Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
S-o faceţi curva voastră de serviciu.
Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.

Aţi inventat examene severe,
Supunere poporului spre-a-i cere.
Şi toată zbaterea a fost degeaba
Că-n nas mai marii v-au închis taraba.

Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
Actori într-o politică obscenă.
Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară ,
Ia cereţi-vă, puţintel, afară.

Decât să vă trimită ţara noastră,
Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
Şi nu albanizaţi această ţară .

Băgaţi viteză, că vă trece anul
Şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
Şi ce vă pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fănuş cel mare :
Nenorociţilor, se rupe şnurul,
“La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”


Dabuleni, 6 iunie 1997

joi, 13 septembrie 2012

LA ZI, IN ANCMRR OLT !

Intr-o atmosfera caracteristica celor ce-si onoreaza fara rezerve eroii natiei, azi 13 septembrie, in sala de festivitati a Cercului Militar, membrii ANCMRR-OLT au dezbatut pe marginea a doua evenimente de marca ale fiintei romanesti:

- implinirea a 164 de ani de la Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari în apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate române moderne, constituita în urma Pacii de la Adrianopole din 1829 (primul Parlament al României, apreciind sacrificiul eroilor de la 13 septembrie, curajul si patriotismul pompierilor militari, acorda în anul 1860 participantilor la eroicul act pensii pe viata si prima medalie româneasca: PRO VIRTUTE MILITARI. Iar în 1863, când ostirea româna primea noile drapele, nu întâmplator domnitorul Alexandru Ioan Cuza alegea pentru aceasta festivitate data de 13 septembrie);

-implinirea a 99 de ani de la trecerea in nefiinta a celui care a fost Aurel Vlaicu, inventatorul român care revoluționat aviația în anii de pionierat de la începutul secolului 20 .
Cu aceasta ocazie, a fost cinstita viața și activitatea celui ale cărui invenții sunt folosite azi în aviația moderna.

Felicitari conducerii asociatiei, cea care a organizat aceasta masa rotunda, la care au mai participat personalitati politice ale orasului, profesori, elevi alaturi de alti membri ai comunitatii !

In partea a 2-a a intalnirii saptamanale a membrilor ANCMRR Olt, pe parcursul a aproximativ o ora,s-a dezbatut intens, relist pe marginea proiectului Legii Sanatatii, reiesind concluzii extrem de pretioase in interesul cadrelor militare in rezerva si in retragere precum si al familiilor acestora, concluzii ce vor fi inaintate legiuitorului.

Cu acelasi prilej a fost prezentat si materialul rezultat in urma analizei proiectului legii pensiilor militare de stat, document primit cu viu interes de cei prezenti si asupra carora si-au dat acordul, fara rezerve...

Un 13 septembrie de care o sa ne amintim cu deosebita placere. Fara indoiala, a fost o zi fructuoasa !

marți, 11 septembrie 2012

ROMANIA : ,,AJUTOOOOR, MA VINDE !,,

"Olanda santajeaza Romania cu intrarea in Schengen, pentru a obtine mai repede si in conditii foarte avantajoase managementul privat asupra Portului Constanta si, practic, controlul fluxului de marfuri pentru Europa si mentinerea Portului Constanta intr-o zona mediocra din punct de vedere al volumului marfurilor si al cifrei de afaceri", declara senatorul PSD Marius Bota. Potrivit analistilor, acuzele isi au o logica economica. “Daca Romania intra in Spatiul Schengen, ar putea ameninta suprematia Portului Rotterdam, cea mai mare poarta de intrare a marfurilor extracomunitare in Europa”, explica expertul in transporturi Gabriel Marinescu. “Prin noile facilitati obtinute si prin sprijinul declarat al americanilor pentru acest proiect, Portul Constanta ar ameninta suprematia olandeza”, considera expertul, citat de DailyBusiness.ro Acesta ar fi si motivul pentru care olandezii s-au grabit sa semneze un protocol de colaborare intre Portul Rotterdam si Portul Constanta, iar firmele olandeze s-au aratat interesate sa preia portul romanesc. Prin acordul de colaborare, Romania se angajeaza, practic, sa predea managementul strategic asupra Portului Constanta in mana olandezilor, afirma senatorul Bota. Iar pana la preluarea totala a portului n-ar mai fi decat un pas. "Acest lucru, facut pe sest, este inadmisibil si ar fi trebuit discutat in CSAT", mai spune Bota.Cum am dat Petrom austriecilor ca sa intram in UE si Autostrada Transilvania americanilor de la Bechtel ca sa intram in NATO, asa vom da Portul Constanta olandezilor pentru viza Schengen Dan Manoliu, expert in transporturi Bineinteles, ministrul Anca Boagiu respingea aceste acuzatii si declara ca este in interesul Romaniei sa colaboreze cu olandezii. La randul sau, ambasadorul Olandei la Bucuresti afirma ca “nu exista nicio legatura intre aderarea Romaniei la Schengen si orice posibila colaborare in ceea ce priveste portul Constanta. "Vrem sa subliniem ca dezvoltarea portului Constanta este mai presus de toate in interesul Romaniei, iar Olanda (Rotterdam) si-a oferit experienta internationala binecunoscuta. Este un semn clar ca Olanda si comunitatea de afaceri din Olanda apreciaza excelenta relatie bilaterala", mai arata Ambasada intr-o declaratie pentru NewsIn. “Portul Constanta si sectorul logistic sunt printre principalele puncte de interes pentru companiile din Olanda care vor sa investeasca in Romania”, arata Bernard Wientjes, presedintele Confederatiei Patronale Olandeze, intr-un interviu acordat HotNewsAutoritatile se fac ca ploua in port Autoritatile de la Bucuresti evita sa vorbeasca oficial despre situatia Portului Constanta. Intr-un mod de-a dreptul suspect, intreaga poveste a fost trecuta sub tacere. "Pe surse" insa, aflam ca in aceasta perioada au loc negocieri intre cele doua parti, a caror finalitate o vom vedea in septembrie. “Daca vrem viza Schengen, va trebui sa facemcompromisuri olandezilor. Cred ca vom asista in curand la un ceremonial foarte interesant in care Guvernul Ponta ne va anunta, cu pompa, preluarea managementului Portului Constanta de catre olandezi”, spune economistul Cristian Dinulescu, pentru DaiyBusiness.ro “De privatizare se va vorbi, cel mai probabil, abia dupa alegerile generale”, mai spune acesta. Cert este ca Guvernul va avea de castigat. Vanzarea Portului Constanta va aduce bani la buget, indiferent daca acesta va fi concesionat, vandut prin licitatie directa sau pe bursa.Principala poarta catre Europa Centrala si de Est Intrebarea este insa daca Romania va castiga din aceasta afacere? Peter de Ruiter, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica din PwC Romania, afirma anterior ca Romania are potential de a deveni una dintre rutele comerciale majore in viitor, prin intermediul portului Constanta. "Romania are potential de a deveni, prin intermediul portului Constanta, principala poarta de intrare a bunurilor provenind din Estul Asiei si Orientul Mijlociu catre Europa Centrala si de Est, si astfel de a ajunge una dintre rutele comerciale majore din viitor”, a declarat expertul PWC. Are insa Romania capacitatea de a gestiona acest potential? Expertul in transporturi Dan Manoliu crede ca discutia este una politica. “Tehnic suntem capabili sa devenim, prin Portul Constanta, principala poarta a Orientului catre UE. Numai ca totul se joaca la nivel politic. Nu cred ca avem politicienii capabili sa reziste intereselor”, a mai spus Peter de Ruiter. In plus, noteaza expertul, este nevoie de investitii uriase pentru dezvoltarea facilitatilor portuare, iar Romania nu are acesti bani. “Sper sa se ajunga, pana la urma, la o concesiune, nu la vanzare. Altfel ne vom trezi ca nu mai avem nici port, dupa ce am vandut Petrom, retelele de electricitate si gaze etc”, a mai spus acesta.

SURSA : net-isme nictud-iste

luni, 10 septembrie 2012

Istoria secreta a planurilor de unire dintre Romania si Ungaria

» In timp ce istoriografiile oficiale ale Romaniei si Ungariei subliniaza mai degraba conflictele indelungate, istoria tentativelor de unire a celor doua tari a fost trecuta sub tacere.

» "Romano-Ungaria" ar fi urmat sa ia forma unei uniuni dinastice realizate in jurul Regelui Ferdinand I sau in jurul Regelui Carol al II-lea.

» Cei mai ferventi sustinatori ai uniunii romano-ungare au fost contii Banffy si Teleki.

Unul dintre cel mai putin cunoscute amanunte ale istoriei comune a Romaniei si Ungariei este reprezentat de planurile de unire a celor doua state. Este vorba de tentative care au avut loc in perioada interbelica. Ungaria, infranta si izolata dupa primul razboi mondial, cu economia ruinata si cu teritoriul redus la o treime din suprafata pe care o avea la inceputul secolului, a incercat o apropiere de Romania. O serie de oameni politici maghiari din dreapta conservatoare si din grupari fasciste au propus realizarea unei uniuni dinastice intre cele doua state. Astfel, in locul ultimului imparat austro-ungar, Carol al IV-lea de Habsburg, coroana Ungariei ar fi urmat sa ii fie acordata regelui roman Ferdinand I de Hohenzollern sau fiului sau, Regele Carol al II-lea. Planurile au fost agreate de cei doi monarhi, precum si de regentul-guvernator al Ungariei, amiralul Miklos Horthy, care si-a trimis ministrii, de mai multe ori, ca sa trateze problema.
Si asta, cu atat mai mult cu cat Miklos Horthy a ajuns la putere dupa ce armatele romane au infrant Republica Sovietica Ungara, creata dupa primul razboi mondial de catre comunistul Bela Kun. Ca sa poata fi pastrat tronul Ungariei liber pentru regele Romaniei, au fost dejucate, chiar cu pretul varsarii de sange, tentativele lui Carol al IV-lea de Habsburg de a reveni pe tronul Ungariei, in anul 1921. Istoricul roman Lucian Leustean a publicat o carte numita "Romania si Ungaria in cadrul Noii Europe (1920-1923)" in care abordeaza fara prejudecati subiectul cu pricina.

Pertractari si negocieri secrete in Budapesta
Astfel, conducatorii maghiari de dreapta, inclusiv Miklos Horthy, dar si contii Bethlen, Banffy si Teleki, care au detinut importante functii oficiale in guvernele maghiare de dupa rasturnarea lui Bela Kun in 1919, au incercat sa puna la cale o apropiere a Ungariei si a Romaniei. Conducatorii Ungariei au oferit, de mai multe ori, in intervalul 1920-1926, coroana maghiara Regelui Ferdinand I al Romaniei sau viitorului rege Carol al II-lea, pe atunci principe mostenitor al Romaniei. Istoricul Lucian Leustean mentioneaza ca tratativele in acest sens au fost incepute de cumnatul lui Iuliu Maniu, artizanul Unirii Transilvaniei cu Romania.



Este vorba de Ioan Erdely, emisarul neoficial al Consiliului Dirigent Roman din Transilvania, fost parlamentar in Ungaria Mare si fost avocat la Budapesta. Informatiile sunt confirmate de documentele personale ale lui Alexandru Vaida-Voievod, cel care proclamase independenta natiunii romane din cadrul monarhiei austro-ungare, precum si de rapoartele oficiale ale diplomatului roman Nicolae Petrescu Comnen. Lucian Leustean scrie ca "ideea unei uniuni intre Romania si Ungaria intrase in circuitul diplomatic european, ceea ce, spre exemplu, a determinat Foreign Office-ul (n.r. – Ministerul Britanic de Externe) sa ceara lamuriri reprezentantului sau in Romania, Frank Rattigan". Acesta raporta la Londra ca Take Ionescu il informase ca cercurile guvernamentale romanesti ar fi agreat ideea unei uniuni cu Ungaria. Diplomatul englez din Bucuresti punea aceste informatii pe seama rivalitatii dintre Take Ionescu si premierul de atunci, Ionel Bratianu.



Cu toate acestea, existau fapte care alimentau aceste informatii. Generalul american Bandholtz, aflat in Budapesta, aminteste, intr-una dintre telegramele catre superiorii sai la Paris, ca, in data de 12 octombrie, la un banchet desfasurat in capitala Ungariei, principele Carol al Romaniei s-a laudat ca va fi regele Ungariei. Premierul maghiar din 1919, Istvan Friedrich, a afirmat in niste interviuri date in anul 1921, legate de uniunea dinastica romano-maghiara, ca in Budapesta "insusi principele Carol, care locuia la Hotel Hungaria, conducea aceste tratative, adesea personal". Tratativele au continuat si dupa retragerea armatei romane din Budapesta, in toamna anului 1919. "La inceputul lui februarie 1920, guvernul de la Belgrad isi manifesta ingrijorarea cu privire la actiunile unor persoane din Budapesta in vederea realizarii unei uniuni personale a Ungariei si Romaniei, sub sceptrul Majestatii Sale Regele Ferdinand", scrie Lucian Leustean.



Tot el afirma ca ideea era agreata de Regele Ferdinand si de maresalul Alexandru Averescu. Astfel de proiecte au fost reactivate dupa esecul celor doua tentative, din anul 1921, ale imparatului Carol al IV-lea de Habsburg de a reveni pe tronul Ungariei. Unul dintre proiectele uniunii dinastice ar fi fost casatoria uneia dintre fiicele Regelui Ferdinand al Romaniei cu arhiducele Joseph de Habsburg, iar noua pereche sa fie instalata pe tronul vacant al Ungariei. Guvernul Romaniei a dezmintit ca ar agrea un astfel de plan. In martie 1922, rapoarte ale diplomatilor straini consemneaza o vizita in Budapesta a lui Anton Mocioni, unul dintre apropiatii Regelui Ferdinand, in care acesta ar fi discutat posibilitatea ca principele Nicolae al Romaniei sa fie incoronat rege al Ungariei.

Negocierile de la Sinaia
De partea ungara, cei mai ferventi sustinatori ai uniunii romano-ungare erau contii Banffy si Teleki. In vara anului 1922, contele Miklos Banffy, fost ministru de Externe si fost ambasador ungar la Paris, a renuntat la cariera sa din Ungaria, s-a intors in Transilvania, a solicitat si a obtinut cetatenia romana. Decorat de Horthy inainte de a parasi Ungaria, contele Banffy a fost bine primit de Regele Ferdinand in Romania, iar monarhul a oferit chiar si o receptie in onoarea celui care pledase atat de insistent pentru uniunea dinastica a celor doua tari.

Un raport al Directiei Politiei si Sigurantei Statului din Ministerul de Interne din Bucuresti arata ca, dupa intoarcerea contelui Banffy, acesta ar fi negociat timp de doua saptamani, la Sinaia, cu Regele Ferdinand. Acelasi raport consemneaza ca tratativele de uniune ar fi esuat din pricina opozitiei taranilor romani din Transilvania, care se temeau ca nobilii maghiari isi vor recastiga pamanturile, dar si a liberalilor lui Bratianu, care se temeau ca maghiarii ar fi primit rolul preponderent in noul stat.

Rolul armatei romane
Unul dintre lucrurile despre care manualele de istorie vorbesc foarte putin este faptul ca amiralul Miklos Horthy a ajuns la putere ca efect indirect al actiunilor armatei romane. Mai precis, in anul 1919, armata romana a intrat in razboi cu Republica Ungara a Sfaturilor sau Republica Sovietica Ungara. Este vorba de un stat de tip sovietic, instaurat de liderul comunist ungur Bela Kun in Ungaria, imediat dupa finalul primului razboi mondial. Republica Sovietica Maghiara era sustinuta de Lenin, cel care crease primul stat sovietic in Rusia. Bela Kun a refuzat sa accepte rezultatul primului razboi mondial si pierderea unor teritorii de catre Ungaria. Drept urmare, el a atacat si a infrant armatele cehoslovace. Armata ungara a intrat si in Transilvania, unde s-a ciocnit de armata regala romana.



Romanii au inceput o ofensiva de mari proportii, in urma careia au cucerit cea mai mare parte a teritoriului Ungariei, inclusiv capitala Budapesta. Bela Kun a fost nevoit sa capituleze, apoi a fost rasturnat de la putere si nevoit sa fuga in Rusia Sovietica, unde a sfarsit asasinat din ordinul lui Stalin. Armata romana a facilitat instaurarea unui regim de dreapta care avea sa deschida drumul spre putere al lui Horthy, in martie 1920. Istoricul clujean Leonard Horvath spune ca Horthy a primit titlul de guvernator al Ungariei tocmai pentru ca armata romana a desfiintat republica sovietica din Ungaria si pentru ca a favorizat un regim autoritar de dreapta. "Horthy a fost cel de-al doilea guvernator al Ungariei din istorie, dupa Iancu de Hunedoara", spune uistoricul Leonard Horvath. Ironia sortii a facut ca Horthy sa le ia Ardealul de Nord romanilor, peste 20 de ani.


Amiralul Horthy este una dintre cele mai controversate figuri ale istoriei recente a Europei de Est. Imaginea sa este marcata puternic negativ de faptul ca Miklos Horthy a fost unul dintre cei mai apropiati aliati ai dictatorului nazist Adolf Hitler. In aceasta calitate, el a luat parte la cel de-al doilea razboi mondial, de partea puterilor Axei, alianta dominata de Germania nazista. si tot Miklos Horthy a taiat bucati insemnate din partea celor trei state vecine Ungariei, care in perioada interbelica formasera Mica Antanta: Romania, Cehoslovacia si Iugoslavia. Astfel, el a ocupat Transilvania de Nord, o parte din Slovacia istorica, azi teritoriu ucrainean, si Voivodina.


Ocupatia maghiara din perioada celui de-al doilea razboi mondial a fost marcata de atrocitati. Cazurile romanilor ucisi la Ip ori la Traznea sau cazul contelui criminal Albert Wass sunt exemple ale terorii horthyste din timpul razboiului. De aceea, Miklos Horthy este considerat o figura odioasa. Dupa terminarea razboiului, amiralul Horthy a fost retinut de trupele americane, fiind adus in calitate de martor in Procesul de la Nürnberg. Aliatii au refuzat ulterior cererea Iugoslaviei ca Horthy sa fie judecat pentru crime de razboi. Dupa ce a fost eliberat, Horthy s-a stabilit in Portugalia, unde si-a scris memoriile pe care le-a publicat in 1956, cu un an inainte sa moara.


Istoricul Ovidiu Pecican, de la Universitatea Babes-Bolyai, spune ca noile informatii nu au cum sa schimbe imaginea personajului Horthy. "Practic, Miklos Horthy, amiralul fara flota, cum i s-a spus, este un personaj fara dubiu vinovat si doar in vremuri tulburi s-ar putea pune sub semnul intrebarii aceasta vinovatie. Noi aveam aceeasi problema cu maresalul Antonescu. Mie imi ajunge episodul Transnistria ca sa imi dau seama ca Antonescu a fost un mare calau. Acest personaj Miklos Horthy m-a amuzat intotdeauna prin pretentiile anumitor istorici revizionisti, care spun ca acest personaj a fost mult mai complex si mult mai putin vinovat decat succesorul sau. si daca a arborat aparenta unui tatuc binevoitor, el este un mare vinovat al istoriei. Ca un amanunt picant, Horthy s-a insurat la Arad si, ca aradean, cunosc biserica in care a avut loc ceremonia.


O ironie a istoriei a fost aceea ca el nu ar fi ajuns la putere daca Antanta nu ar fi delegat armata romana sa termine cu Republica Ungara a Sfaturilor", spune Ovidiu Pecican.

Amiralul fara flota
Amiralul Miklos Horthy a fost comandantul flotei austro-ungare din Marea Adriatica in timpul primului razboi mondial. Istoricul Dumitru Suciu, in cartea sa "Anul 1918 in Europa Centrala si Rasariteana. Ideea de Europa Unita", scrie ca Miklos Horthy a predat flota austro-ungara la sfarsitul conflagratiei in mainile iugoslavilor. Predarea flotei a avut loc in celebrul oras croat de azi Pula, unde se afla una dintre bazele marinei austro-ungare. De atunci, Horthy a fost poreclit "amiralul fara flota".

Demis de Hitler
Miklos Horthy a condus Ungaria pana in anul 1944. Atunci, el a fost demis de aliatul sau nazist, Adolf Hitler, si inlocuit cu un fascist si mai radical, Ferenc Szallasy, conducatorul Partidului nazist al Crucilor cu Sageti din Ungaria. Unul dintre motive a fost acela ca Horthy initiase tratative secrete pentru scoaterea Ungariei din cel de-al doilea razboi mondial.

sursa :http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/istoria-secreta-a-planurilor-de-unire-dintre-romania-si-ungaria-136375.html

Singura femeie-pilot în viaţă care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial – la 100 de ani


pilotul Mariana Drăgescu - la 100 de ani. foto semperfidelis

Doamna Marie-Ana-Aurelia (Mariana) Drăgescu, pilot în escadrila sanitară, supranumită “Escadrila Albă” odată cu împlinirea frumoasei şi venerabilei vârste de 100 de ani, a fost înaintată în gradul de comandor în retragere, de către Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

“Doamna Drăgescu este singura femeie-pilot în viaţă, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial pe ambele fronturi şi a contribuit la salvarea vieţii a peste 1.500 de militari”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

În cadrul unei scurte ceremonii marcate de emoţie, cu prilejul căreia doamna Drăgescu a fost decorată cu Emblema Onoarea Armatei României.

“Nu cred că există cineva care să nu fi auzit de Escadrila Albă, unitatea românească de avioane sanitare pilotate de femei, ţara noastră fiind singura din lume care dispunea, la acea dată, de o astfel de unitate/…/ După campania din Crimeea dumneavoastră aţi rămas singura noastră femeie pilot de pe Frontul de Vest, şi, cu toate astea, v-aţi făcut datoria faţă de ţară cu deosebit curaj şi dăruire”, a declarat ministrul apărării naţionale.

Corneliu Dobriţoiu s-a declarat mândru că “este contemporan cu comandorul în retragere Mariana Drăgescu, dar şi pentru că, împreună cu generaţii întregi de piloţi ai Armatei României, se poate bucura de expertiza şi sfaturile preţioase ale unuia dintre cei mai longevivi piloţi români”.

Marie-Ana-Aurelia (Mariana) Drăgescu a început să zboare în dublă comadă în anul 1935, obţinând al şaptelea brevet feminin din România.
În anul 1937 a fost încadrată la Aeroclubul Regal, apoi, din iunie 1940, la Ministerul Transporturilor, Navale şi Aeriene, în funcţia de pilot.
A fost mobilizată şi, din anul 1941, a plecat pe front făcând parte din Escadrila Sanitară, supranumită Escadrila Albă, participând la război pe ambele fronturi, până în ultima zi.

Îi dorim si noi, membrii ANCMRR Olt, doamnei pilot MARIE-ANA-AURELIA DRAGESCU, sănătate, zile senine şi fericite! La mulţi ani!
SURSA :http://www.mapn.ro/cpresa/13916_COMUNICAT-DE-PRESĂ

duminică, 9 septembrie 2012

Odă coloneilor lui Oprea



Anonim, parodie după Vasile Alecsandri (pusă în circulaţie pe Internet)

Falşi oşteni ai ţării mele ce v-aţi bulucit în frunte,
Să acaparaţi, vremelnic,funcții mari sau mai mărunte,
Ați fugit în tinerețe de-acea sfântă datorie
De-a vă pregăti, la Oaste, pentru vremuri de urgie,
Astfel că, în viața voastră, n-ați pus mâna pe o armă
Și nu știți, pe dinăuntru, cum arată o cazarmă.
Venind de la șeful vostru, ordinul de avansare
Pus a fost de Gabi Oprea, mintenaș, în aplicare.
Nici eroi de mari războaie n-au primit atâtea trese,
Câte v-au fost date vouă, din meschine interese,
Şi, în nesimţirea voastră, călcaţi totul în picioare:
Şi trecutul astei naţii, şi credinţă, şi onoare.
Cu-a strămoşilor mărime măsurându-vă de-o seamă,
V-aţi făcut, cu trese, poze, bune doar de pus în ramă,
Ca să vadă, peste vreme, când vor creşte, ăia micii
Cât de mândră le e stirpea, ce eroi le-au fost bunicii,
Despre „faptele de arme”povesti-vor zile-ntregi,
Neştiind că, de armată să scăpaţi, v-aţi dat betegi.
O, viteji de operetă, poate cartea de Istorii
Aţi fi vrut să consemneze ale voastre false glorii!
Că, la Plevna, pe redută, cei dintâi aţi pus piciorul,
Că, la Mărăşeşti, cu pieptul, aţi apărat Tricolorul,
Că a voastră tinereţe, prin cumplitele Siberii
V-aţi lăsat-o îngropată, sub mormane de mizerii,
C-aţi stropit cu-al vostru sânge, la Carei, ultima brazdă,
Alungând pe veneticii ce-ar fi vrut să ne ia-n gazdă,
Sau că-n nopţile de iarnă, când eraţi în aplicaţii,
V-a acoperit doar cerul inundat de constelaţii.
Pentru „faptele de arme”, pentru-al vostru „eroism”,
Aţi primit acele trese dela Oprea. Cât cinism!


George NOVAC
+40748110830

Venit lunar in Romania. Meritam asta?


Probabil ca atata meritam! Ca doar noi ii alegem si ii lasam pe ei sa-si faca bugetul!

LECTIA DEMOCRATICA NUMITA ,,ISLANDA,,

Islandezii au arestat deja pe toţi bancherii care s-a dovedit că sunt răspunzători de haosul şi prăbuşirea economică a Islandei. Acum cateva saptamani 9 persoane au fost arestate în Reykjavik şi Londra pentru fapte de criminalitate financiară care au determinat prăbuşirea economică a Islandei în anul 2008, criza profundă care a făcut să apară o REACŢIE PUBLICĂ FĂRĂ PRECEDENT care schimbă destinul ţării.
În Islanda se desfăşoară o REVOLUŢIE FĂRĂ ARME, ţara cu cea mai veche democraţie (anul 930), şi ai cărei cetăţeni au reuşit să impună schimbări fundamentale (nu doar de faţadă) prin demonstraţii ferme.

Dar de ce oare restul ţărilor occidentale nu au auzit nimic despre asta? Mass-media oficială occidentală este sub controlul Cabalei criminale, aşa că nu e de mirare că există această cenzură strictă. La presiunea cetăţenilor islandezi, nu numai că guvernul a demisionat, dar s-a demarat elaborarea unui proiect pentru noua Constituţie, iar acum se începe procesul penal prin care bancherii vinovaţi de declinul economic al ţării vor fi puşi sub acuzare.
În timp ce băncile şi autorităţile căutau soluţii la situaţia economică dezastruoasă a Islandei, cetăţenii islandezi au ieşit în stradă şi au manifestat paşnic zeci de zile în şir în faţa Parlamentului Islandei, astfel că primul ministru Geir Haarde a demisionat.Cetăţenii au cerut în plus alegeri anticipate, şi au reuşit!

Asadar,în loc să apeleze la experţi şi politicieni, Islanda a decis să apeleze direct la popor, din moment ce poporul are putere asupra legii, şi nu invers.Mai mult de 500 de islandezi s-au prezentat ca şi candidaţi pentru a participa în acest exerciţiu de DEMOCRAŢIE DIRECTĂ şi a scrie o nouă Constituţie. Au fost aleşi 25 dintre ei, fără niciun fel de afiliere politică, printre aceştia fiind studenţi, avocaţi, jurnalişti, fermieri şi sindicalişti.

Islanda este un exemplu curajos pentru toate naţiunile lumii !

sursa :http://www.rostirea.ro/news/islanda-aresteaza-bancherii-vinovati-de-criza

RECENSĂMÂNT 2012. CE NU VOR CONDUCATORII STATULUI SA STIM.


Populaţia stabilă recenzată a României a scăzut în ultimii 10 ani cu peste 2,6 milioane de persoane, ajungând în prezent la 19.043.767 de persoane. Acesta este cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii 35 de ani, conform datelor preliminare ale celui mai recent recensământ realizat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari oraşe ale ţării afectate de această scădere, mai exact municipiile reşedinţă de judeţ, au fost Galaţi, Dolj, Iaşi, Braşov şi Constanţa. În total, doar la nivelul acestora, populaţia stabilă recenzată a scăzut cu 296.384 de locuitori, aproape de două ori cât întreaga populaţie recenzată, în 2012, a municipiului Piteşti.

Principalele cauze care au dus la scăderea numărului au fost, conform reprezentanţilor primăriilor locale, plecarea locuitorilor în pribegie in afara tarii, urmare a lipsei acute de fonduri" cu care se confruntă comunitatile din cauza sistarii activitatilor economice, multe fiind in ,,moarte clinica, precum si din cauza reducerea natalitatii.


Un amanunt picant este faptul ca , desi stau in cea mai saraca zona a tarii, conform statisticilor, maghiarii din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc & comp nu pleacă din acese zone pentru că "îşi iubesc pământul natal" !

PS Nu stiu cat de bine este facut acest recensamant, mai degraba pot admite ca a fost facut...romaneste ! Adica, de-an p...a !
Luand, totusi in calcul aceste date ar trebui sa avem mult mai nitei parlamentari...
Probabil ca asta e motivul pentru care nu se oficializeaza actiunea !

Cum, daca scadem din populatia stabila a Romaniei pe cei 3,8 milioane minori- atunci avem sub 16 milioane de cetateni cu drept de vot si referendumul de demitere ar fi fost validat.


Care va sa zica a fost scrificat acest interes al populatiei de demitere a Basescului pentru ca, la ciolanul parlamentar, sa fie echipa cat mai completa ! Adica, cat mai multi...

vineri, 7 septembrie 2012

DECLARATIE

Barosso da cu barosul.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, într-un discurs susţinut la o reuniune de la Florenţa a Biroului grupului parlamentar al PPE, că este mândru de rolul jucat de UE şi de Comisie în "reinstaurarea statului de drept" în România.

PS Pare declaratia unui pacifist ? Ntz ! Sictir, merde !
D-acum Base is back in your business...The business? SA TRAITI BINE !

Reacţia ministrului Apărării la îngrijorarea CE privind achiziţia avionului multirol fără a se respecta legislaţia UE

Comisia Europeana prin oficialii de la Bruxelles îşi exprima îngrijorarea cu privire la posibilitatea încheierii unor contracte de achiziţii de avioane de luptă fără organizarea unor licitaţii.
Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a făcut o declaraţie in acest sens :,,Doresc, în acest cadru, să reafirm angajamentul Guvernului României de a desfăşura nu doar procedurile referitoare la înzestrarea cu avionul multirol, ci la toate programele de înzestrare strategică a Armatei României, în deplină concordanţă cu prevederile legislaţiei europene, ţinând în acelaşi timp cont de relităţile economice şi bugetare grele prin care trece ţara, ca de altfel, întreaga Uniune”.

De aemenea, este de subliniat faptul că România este singura ţară membră UE care nu a aderat la Codul de conduită pentru achiziţii militare şi offset al Agenţiei Europene de Aparare. În acest sens Alexander Weis, directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), reafirma în martie 2010 pentru Realitatea TV, că la originea motivelor care au determinat guvernul român să nu semneze acordul, a stat disputa politică dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. “Guvernul a recomandat aderarea la Codul de conduită, dar preşedintele a refuzat. Din ce motive exact nu ştim”, declara Alexander Weis la 30 iunie 2009.

ARHIVELE VORBESTE ! Raport german din 1940: strategia Germaniei naziste era de a transforma Romania intr-o colonie. UE a reusit !


de George Damian

Aceasta este traducerea unui raport german, care poartă data de 4 noiembrie 1940. Autorul acestui text stabileşte strategia de acţiune a Germaniei naziste în România, la două luni de la alungarea regelui Carol al II lea şi la puţină vreme de la sosirea misiunii militare germane. Documentul se găseşte la Arhivele Naţionale ale României, Fondul Microfilme SUA, rola 258 cadrul 1405523. Raportul a fost recuperat din arhivele naziste de armata americană, însă din păcate nu a fost înregistrată provenienţa lui. După ton, vocabular şi atitudine pare să fie elaborat de un membru al NSDAP. Diplomaţii şi economiştii celui de-al treilea Reich rareori se exprimau atât de direct în rapoartele scrise.
Dincolo de originile acestui raport şi identitatea autorului său este şocantă viziunea asupra trecutului şi viitorului României. În ziua de azi găsim destui români care susţin idei asemănătoare cu cele din acest raport. Pe de altă parte acest document scoate la lumină adevărata părere a naziştilor faţă de legionari.
Cât despre viitorul rezervat României lucrurile sunt spuse limpede: o colonie furnizoare de materii prime şi forţă de muncă.

România de pe cele două părţi ale Carpaţilor reprezintă două entităţi deplin diferite. Transilvania şi Banatul sunt marcate de Europa Centrală; Valahia, Moldova şi ţinuturile de la gurile Dunării sunt mai degrabă oriental-asiatice. Încă din secolul al X lea cultura ţărănească şi orăşenească a Imperiului a ajuns până la arcul carpatic. De cealaltă parte a Carpaţilor nu s-a putut clădi ceva asemănător, de aici începe un spaţiu colonial care nu este capabil să trăiască într-un mod propriu şi este influenţat de formele exterioare. Valahia şi Moldova au fost dependente de imperiile german, turc şi rus şi din păcate la dorinţa acestor puteri au devenit state "independente". "Naţiunea română" nu este nici în ziua de azi nimic altceva decât o legendă a istoriografiei. Până în secolul al XIX lea nu a existat de fapt decât o viaţă vegetativă a micului popor de ţărani şi păstori valahi care număra cu puţin peste un milion de oameni care niciodată nu au avut o clasă conducătoare proprie ci nişte profitori patriarhali care se schimbau adesea.

Înmulţirea de zece ori a acestei populaţii în secolele XIX şi XX s-a reuţit prin apariţia sistemului industrial european care a transformat stepele în terenuri agricole. Această mare şansă economică s-a transformat, ca la toţi primitivii, într-o creştere a populaţiei. De aici a rezultat un număr mai mare şi o clasă de mari proprietari lacomi care nu aveau nici o legătură cu pământul şi cu masele muncitoare; fără să existe un popor şi cu atât mai puţin o naţiune. Puţinul care are legătură cu voinţa poporului vine din Transilvania. În cercurile românilor emigraţi aici ca forţă de muncă, în urma contactului strâns cu cultura mărcilor de graniţă ale Imperiului a apărut dorinţa de a da o viaţă mai bună neamului propriu. Însă până în ziua de azi s-a rămas la stadiul de dorinţă.
Aceasta nu putea să fie altfel, spune Garda de Fier deoarece clasa conducătoare străină orientată doar spre câştig a nimicit toate încercările de îmbunătăţire. Faptul că turcii, grecii, evreii şi alţi străini au devenit zeii idealului îmbogăţirii fără limite şi acceptarea corupţiei ca sistem au făcut ca aceste dorinţe idealistice să nu aibă nici o şansă. Abia revoluţia din 1940 a dat ocazia unei renaşteri a poporului român pentru o viaţă de naţiune independentă.
Ar fi o greşeală acceptarea necritică a acestei teze a Gărzii de Fier. Este adevărat că mişcarea lui Codreanu este cea mai puternică expresie de sănătate şi voinţă proprie care a apărut în rândurile populaţiei României. Putem astfel vedea că există aici substanţe ale unei rase vrednice. Este însă îndoielnic că acestea sunt destul de puternice pentru a crea un stat şi a transforma o populaţie într-un popor. În primul rând nu există un conducător şi nici o clasă conducătoare. Codreanu şi 17.000 de comandanţi subordonaţi au fost înlăturaţi şi "poporul" nu s-a mişcat.

Revoluţia nu a fost făcută de Garda de Fier, ci de Antonescu, un general despre care se poate spune că este un bărbat curajos. Lovitura de stat i-a reuşit deoarece inamicii săi au fost nişte nemernici laşi. Şi chiar şi aşa Antonescu nu ar fi reuşit nimic dacă prăbuşirea politicii externe a vechiului sistem nu i-ar fi pus în mână toate atuurile. Revoluţiile adevărate au drept urmare modificarea politicii externe. Noua Românie însă trăieşte de la început pe baza atotputernicei bunăvoinţe a Axei, chiar şi din punctul de vedere al politicii interne. Anume nu împotriva unor puteri străine a trebuit Antonescu să cheme trupele germane, ci împotriva propriei sale armate şi împotriva rezistenţei din cadrul aparatului de stat pentru că într-adevăr nu avea la îndemână forţe proprii care să îi fie alături. Într-o ţară ai cărei ofiţeri, funcţionari şi intelectuali aproape fără excepţie sunt obişnuiţi să trăiască din trădare, acest bărbat care înainte de toate pretinde cinste s-a confruntat imediat cu o duşmănie crescândă. De asemenea trebuie evitată luarea drept realitate a viselor gardiştilor. Noua Românie va avea nevoie pentru totdeauna din punct de vedere al politicii externe de sprijinul trupelor germane, iar din punctul de vedere al politicii interne pentru cel puţin câteva decenii.

Garnizoanele germane din România îi dau Reichului garanţia că nu vor apărea dezordini în sud-estul spaţiului său vital care ar fi păguboase din punct de vedere politic şi pentru situaţia aprovizionării sale. Mulţumită capacităţii populaţiei româneşti de a răbda de foame, mica supraproducţie agrară a României va fi la dispoziţia Reichului şi petrolul îşi va găsi drumul spre Reich câtă vreme acesta va curge. Astfel prin aceste exporturi româneşti se pare că vor asigurate lipsurile industriei germane. Apare acum întrebarea dacă Reichul trebuie să se mulţumească cu atât. Nu ar fi mai degrabă în interesul său să folosească pe deplin bogăţiile naturale şi forţa de muncă din această ţară apropiată? Recolta medie la hectar în România este doar puţin mai mare decât jumătate din media Reichului, în ciuda faptului că terenul este în general cu mult mai bun decât cel din Germania. De asemenea nu sunt folosite nici pe departe toate oportunităţile agricole ale României. Tratatul Wohlthat a indicat numeroase căi rin care să fie folosite puterile economice ale României şi să fie însufleţite schimburile comerciale. Tratatul este în continuare în vigoare şi piedicile politice care se opuneau punerii lui în aplicare au dispărut. Fără îndoială că mijloacele prevăzute în tratat pot fi folosite acum mai bine, însă este nevoie de un discipol dornic de învăţătură şi care să fie capabil de dezvoltare asupra căruia să se facă simţite efectele pedagogice. Însă această viziune trebuie mai întâi analizată în mod corect. Întreaga dezvoltare istorică pasivă de până acum a României vorbeşte împotriva unei posibilităţi de acest fel.
Cunoscătorii ţării ne asigură că populaţia României nu este una ambiţioasă şi că în mod oriental-slav se mulţumeşte cu astâmpărarea foamei în loc să se străduiască să îşi asigure toate cele necesare. Religiozitatea moartă a bisericii ortodoxe îi întăreşte în această atitudine. Faptul că credinţa ortodoxă se găseşte alături de ideea naţională şi de cea de ordine în ideologia Mişcării Legionare ne face să nu ne aşteptăm la nici un fel de schimbare. Dacă se doreşte ca România să nu fie doar păstrată ci să fie folosită pe deplin acest lucru nu poate avea succes doar prin consiliere, ci prin metode coloniale. Pentru aceasta este nevoie ca în locul proprietăţilor ţărăneşti minuscule prost exploatate să apară mari moşii care să fie administrate după metode moderne sub conducere germană. Apoi trebuie ca forţa de lucru care acum leneveşte să fie ocupată intensiv pe model colonial cu agricultura şi trebuie alcătuite mair armate de muncitori care să refacă sistemul de drumuri extrem de înapoiat. Industriile care necesită forţă de muncă intensivă trebuie să fie transferate din Reich în România.În acest fel i se va da poporului german din România o şansă de implicare care să îi dea şi conştiinţa că joacă un rol important în cadrul Reichului. Poporul german din România a devenit de puţină vreme o corporaţie de drept public. Ei se poat alătura drapelului Reichului şi pot să îşi satisfacă serviciul militar în regimente proprii. Prin aceasta se reuşeşte ca Reichul să nu cedeze acest vechi post de graniţă, ci să îl păstreze şi cum este de dorit, să îl dezvolte. Ţara de dincoace de Carpaţi poate prin munca saşilor transilvăneni să primească din nou caracterul unui district german. De asemenea grupul etnic german oferă o rezervă necesară de oameni cunoscători ai ţării care să fie folosiţi pentru rezolvarea problemelor de cealaltă parte a Carpaţilor.

Aceste sarcini pot fi îndeplinite fără să fie atinsă suveranitatea formală a României (caracteristicile cele mai importante ale suveranităţii oricum îi lipsesc acestui stat) şi fără ca să fie blocate posibilităţile de dezvoltare ale puterilor vrednice din rândul populaţiei româneşti. Modalitatea de acţiune trebuie să fie o impunere pe cale paşnică. Nu ar trebui să fie dificil de obţinut sprijinul guvernului român pentru înfiinţarea unor moşii model şi treptat numărul acestor mari moşii să fie crescut. De asemenea nu ar trebui să fie întâmpinate obstacole de netrecut pentru punerea sub regie germană a construcţiilor de drumuri şi canale. Nu este nevoie de mijloace violente pentru penetrarea industrială. Există destul capital în Reich care caută oportunităţi şi care printr-o organizaţie centrală de intermediere în mod planificat să fie orientat către România.
Printr-o politică românească bazată pe realităţi şi nu pe programul imposibil de realizat al unei minorităţi de gardişti fiecare va primi ceea ce i se cuvine: masele capabil de dezvoltare o mai bună supraveghere şi alimentare ca până acum, germanii vor primi conducerea în ceea ce priveşte interesele Reichului şi foloasele cuvenite pentru contribuţia şi responsabilitatea lor politico-militară, forţele vrednice de origine românească vor primi participarea la guvernare şi administrare, conducerea producţiei şi a comerţului.

Misiunea militară germană din România trebuie să apere ordinea astfel încât să nu mai fie posibile dezordinile. Reichul german nu trebuie să lase să îi scape posibilităţile coloniale care se găsesc la uşa sa.

miercuri, 5 septembrie 2012

Ups ! FMI: grecii trebuie să muncească 6 zile pe săptămână !

Aud ca grecii ar trebuie să muncească mai mult! Creditorii internaţionali ai guvernului de la Atena cer majorarea săptămânii de lucru la 6 zile si marirea programului zilnic de muncă.
Solicitarea a fost făcută de către FMI, UE şi BCE printr-un e-mail confidenţial din 31 august, prezentat de ziarul financiar grec Imerisia şi citat de Russia Today.
Este adevarat, nu se mentioneaza cam cate generatii ar trebui sa faca acest lucru !

Hm ! Ce tema, frate ! Numai ca, unde sa munceasca cand sandramaua economica e la pamant? Si daca ar lucra si ar produce, cui dreaku ar vinde pe praful asta ? ! Apoi, daca lucreaza mai mult grecu, ar trebui ca cineva sa scoata bani mai multi sa-i plateasca acestuia efortul... De unde, frate ? Si cine sa o faca ?


Concluzia: E o mare idiotenie sau, daca nu, e un scenariu periculos care sa-i puna pe fratii nostri greci in pozitie de lupta, dincolo de cea sindicala ...Iar astia stiu sa se bata !
Zile mai bune !

CCR+CEDO VERSUS PENSIONARII MILITARI

Reducerea pensiilor militarilor nu aduce atingere dreptului de proprietate. Abaluta s.a. vs. Romania, CEDO
20 August 2012 | Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 586 din data de 16 august 2012 a fost publicata Decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului (Sectia a treia) din 15 mai 2012 cu privire la Cererea nr. 63.627/11 introdusa de Constantin Abaluta si altii impotriva Romaniei.
1. Faptele
Domnul Constantin Abaluta si alti 306 reclamanti, foste cadre militare, beneficiau de o pensie calculata potrivit Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat. Pe durata serviciului au contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 5% din solda, pentru a beneficia de o pensie suplimentara. Pensia lunara de baza reprezenta aproximativ 60% din ultima solda si era achitata in intregime de la bugetul de stat.
Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a instituit un nou sistem general de pensii, aplicabil si militarilor. Astfel, pensiile militarilor au fost recalculate pe baza varstei la momentul pensionarii, duratei si cuantumului cotizatiilor la fondul de pensii.
Reclamantii sustin ca introducerea noului sistem a condus la reducerea cuantumului pensiilor acestora, aducandu-se atingere dreptului lor de proprietate, lipsindu-i de pensia stabilita la data pensionarii, in timp ce alte grupuri sociale, cum ar fi fostii magistrati, continua sa beneficieze de un mod mai avantajos de calcul al pensiilor.


Curtea a declarat cererea inadmisibila, considerand ca masurile criticate de reclamanti nu au fost de natura sa ii faca pe acestia sa suporte o sarcina disproportionata si excesiva, incompatibila cu dreptul de proprietate, si reclamantii nu au fost in mod nejustificat discriminati in raport cu alti pensionari.
.............................................................................
Curtea reţine, de asemenea, şi faptul că reforma sistemului de pensii nu a avut un efect retroactiv, precum şi că perioada serviciului militar a fost asimilată perioadelor de contribuţie în sensul legii. În consecinţă, reclamanţii nu au pierdut pensia care le era datorată în temeiul contribuţiilor la buget vărsate în timpul serviciului militar, ci doar o parte din pensie, care era susţinută integral de la bugetul de stat şi care reprezenta un avantaj de care reclamanţii beneficiaseră anterior datorită naturii profesiei lor

..................................................................

Si acum, una tare :

În ceea ce priveşte diferenţa de tratament în raport cu alte categorii de pensionari ( magistrati etc), Curtea reaminteşte că o distincţie este discriminatorie în sensul art. 14 din Convenţie dacă îi lipseşte o justificare obiectivă şi rezonabilă !!!!!?.

In speţă, Curtea susţine că faptul că alte categorii sociale se bucură în continuare de un mod de calcul mai favorabil al pensiilor ţine, de asemenea, de marja de apreciere a statului.

...............................................................................
Asta da dreptate !ASADAR, CAM PUTEM SPUNE ADIO DEFINITIV FOSTELOR PENSII MILITARE !

CU COMANDANTU" MONSTRU-N FRUNTE...

S-a intors, din croaziera fortata, don Basescu. Ne-a vorbit calculat, apasat, cu ura cat incape, avand grija ca nimeni sa nu-i poata da replica, despre orice : de tarisoara noastra intandarita de cei 322 de parlamentari, de contributia unor institutii ,,alese,,(Parchet,CSM,Servicii secrete,Curtea Constitutionala)la salvarea statului de drept, despre orice mai doriti Dumneavoastra, neamintind nimic de cei 7,5 milioane de votanti care i-au cerut demisia si nici de demonstratiile zilnice impotriva sa !
Grosolan ! Asta e, atata poate, asta- stilul !
Sincer, ma asteptam la o miscare desteapta a Sa,la DEMISIE.
Nu a ales aceasta cale, cale care l-ar fi scos din istorie cu o farama de demnitate. Totusi, fara sa urmareasca neaparat acest lucru, a reusit ceva : sa sensibilizeze alegatorii de la parlamentare care,, atunci cand vor vota coalitia USL , nu se vor gandi la Tonta si Cantonescu ci la El si la puscariabilii portocalii cu care s-a incardasit.
Pacat pentru ca iar vom avea de-a face cu un vot negativ ceea ce nu-i deloc in regula !

marți, 4 septembrie 2012

LA ZI , DESPRE PENSII MILITARE

IASUL NU (MAI) CREDE IN VORBE D-LE MINISTRU DOBRITOIU!

Pentru că vorbele nu rezolvă nimic. Vorbele nu schimbă nimic.

Este mesajul militarilor rezervisti participanti la intalnirea cu d-na av.Luminiţa Sârbu - consilier al ministrului apărării naţionale - cu care miercuri 29.08.2012 la Cercul Militar Iaşi , mai bine de 2 ceasuri s-au „discutat vorbe“.

Activitatea (care nu se putea desfasura in conditii optime,fara sprijinul direct si nemijlocit al comandantului garnizoanei Iasi,d-l general de brigada VASILE ROMAN, pentru care ii aducem mutltumiri) a adunat un numar mare de participanti, care doreau sa asculte punctul de vedere oficial al ministerului referitor la masurile constructiv- reparatorii privind pensiile militare.

Din expozeul d-nei consilier (de altfel captivant,bogat in terminologie,date si referiri strict tehnice, prezentat cu „armele„ unui avocat ce pledeaza la un proces) nu am retinut ca s-ar fi inregistrat vreo oarece evolutie in planul general al pachetului legislativ preconizat si nici progrese semnificative in adoptarea unei solutii concrete care sa corecteze in regim de urgenta imensa nedreptate creata celor aprox.32.000 de militari in rezerva, ramasi cu pensiile diminuate prin abrogarea L. 164/2001 si a L. 179/2004.

Pe langa o anumita nelalocul ei si neinteleasa iritare ( pe care am pus-o doar (?) pe seama drumului lung de la Bucuresti la Iasi,via Bacau) trebuie sa evidentiem altruismul d-nei consilier ministerial p.m.c. Luminiţa Sârbu manifestat in folosul militarilor rezervisti , fiind dumneaiei capabila sa sacrifice 40.000 ron pe luna (conform modestelor ziceri ale domniei sale,cam atat castiga ca avocat pledant) acceptand actuala functie.Oare de ce o fi facut-o? Ca nu mai era nici un specialist militar in rezerva ?

Asa am mai aflat :
- ce vrea sa faca d-l ministru (si evident,decidentul politic),cat de greu este sa faca si de ce este greu sa faca ceva acum ,pentru a repara ,odata pentru totdeauna ceea ce au pus pe butuci niste minti bolnave;
- ca la respectivul proiect pun umarul grupuri de lucru sau/si persoane aflate atât în activitate cât şi în rezervă din cadrul celorlalte structuri ale S.N.Ap. ( M.A.I., S.R.I.,S.C.M.D. A.N.C.M.R.R.etc.);
- ca pe lângă acest proiect de lege privind pensiile militare ocupaţionale se mai lucrează şi la alte legi (Statutul cadrelor militare, Legea salarizării personalului militar ) care împreună formează un pachet de legi ce sunt într-o strânsă legătură;
- ca proiectul de lege privind pensiile militare ocupaţionale este aproape în stadiu final şi ar putea fi înaintat către guvern în orice moment, dar mai sunt câteva divergenţe de rezolvat, cum ar fi: folosirea termenului de soldă sau de venituri lunare ; stabilirea bazei de calcul, privind cuantumul pensiei ( procent, cât la sută din veniturile lunare realizate în ultima lună de activitate sau din media rezultată din veniturile realizate în ultimele 6 (12) luni sau procent din media veniturilor realizate într-un interval de 12 luni consecutive aflat stabil pe o funcţie la alegere,din ultimii 10 ani de activitate, actualizat la data trecerii în rezervă (ex. cdt Cp. -2 ani, of. 2 -3 ani, cdt. U. -3 ani, şef de stat major – 2 ani, pot opta pentru veniturile realizate în calitate de cdt. de U. actualizate la zi, care sunt ceva mai mari decât cele corespunzătoare celorlalte funcţii îndeplinite) ;
- ca inca nu se ştie dacă şi ce sporuri se vor lua în calcul la stabilirea procentului respectiv,valoarea procentului stabilit din venituri pentru cuantumul pensiei ( 60, 70, etc. la sută );
- ca nu se cunoaşte cu exactitate dacă va intra în vigoare Legea salarizării unitare şi dacă se va aplica şi celor care îşi desfăşoară activitatea în structuri ale S.N.Ap.;
- ca pentru rezolvarea problemelor celor afectaţi de legile 119/2010, 263/2010, O.U.G.1/2011, H.G.735/2010 si trecerea acestora din sistemul pensiilor de asigurări sociale la sistemul pensiilor militare ocupaţionale sunt mai multe variante: prin includerea în proiectul de lege a unui capitol separat care să facă trimitere la problema respectivă ; prin OUG, prin actualizarea cuantumului pensiilor celor ce au scăzut la nivelul celor din decembrie 2010 prin emiterea altor decizii de către CPS fapt ce ar dura cam mult) ,dar OUG nu se aplică retroactiv şi cel mai devreme ar putea intra în vigoare în dec. 2012 ;
- ca nu se cunoaşte termenul de trecere al proiectului de lege prin parlament;
- ca actuala conducere administrativă şi politică a ţării nu doreşte să repare un act de nedreptate făcut rezerviştilor prin aplicarea legilor 119/2010, 263/2010, HG 735/2010, Oug 1/2011 adoptate în condiţii nu tocmai legale, normale şi morale ,prin alta nedreptate,ci prin folosirea unor procedee de promovare a legilor pe principii constituţionale şi strict juridice;
- conducerea ministerului recomandă celor care au acţiuni pe rol în instanţă să continue aceste procese până la obţinerea unor decizii definitive şi irevocabile ;


Am mai aflat ca HG S-1019/2010 privind stabilirea condiţiilor de muncă se aplică pentru toţi rezerviştii din toate structurile S.N.Ap.mai puţin celor din M.Ap.N.

Conform opiniei doamnei consilier (fata de care ne exprimam unele rezerve) colectivele de conducere din celelalte structuri ale S.N.Ap. au ştiut mult mai bine să-şi gestioneze (sa ceară şi să-şi apere) drepturile salariale şi în consecinţă au venituri mult mai consistente (salarii şi sporuri ) faţă de cei din M.Ap.N.

Intrebarile din rândul participanţilor au vizat în principal existenta si stadiul promovarii unei OUG de actualizare a cuantumului pensiei (pentru cei cărora le-a scăzut) la nivelul lunii decembrie 2010.

Raspunsurile d-nei consilier au avut un caracter general, au fost evazive si nu au cuprins date concrete care sa fi fost asumate de catre minister.
Nu au fost prezentate date si masuri reparatorii concrete ( imediate,pe termen mediu si /sau lung) privind actiunile ministerului pentru cadrele militare in rezerva cu drepturile diminuate prin furt.
Nu a fost facuta nicio referire la bugetul pentru pensii in 2013 – vor fi platite din bugetul asigurarilor sociale sau bugetul MApN?

Si asa activitatea a fost fructuos doar bifata.Pentru că vorbele nu rezolvă nimic. Vorbele nu schimbă nimic.



In loc de incheiere:
Ceea ce era doar o banuiala,acum s-a transformat in certitudine:
- nu (mai ? ) exista vointa politica necesara elaborarii unei Legi privind sistemul de pensii militare ocupationale (de stat);
-este clar ca daca nu vor fi definitivate actele normative pana la elaborarea bugetului pe 2013, revenirea la pensiile din decembrie 2010 va fi un vis.
Si toate acestea in pofida unor obligatii asumate (sau doar promisiuni ?) inca neonorate ale conducerii USL pentru abrogarea legilor si prevederilor actelor normative care anuleaza drepturile dobandite legal de militari.


Biroul Operativ

SURSA :http://scmdfiliala1iasi.blogspot.ro/2012/08/iasul-nu-mai-crede-in-vorbe-d-le.html?spref=bl

UN EUROPARLAMENTAR ROMAN SOMEAZA PRESEDINTELE C.E. !

Scrisoarea adresată lui Manuel Barroso de către europarlamentarul Norica Nicolai

„ Întrucât Comisia Europeană a făcut referiri la presiunea exercitată de membri ai Guvernului asupra Curții Constituționale, aș dori să aflu care sunt sursele de informare ale Comisiei Europene pentru redactarea acestui Raport. În documentul CE, se face o confuzie de neacceptat, considerându-se Curtea Constituțională parte a sistemului judiciar românesc. Are cunoștință Comisia Europeană despre diferența între Curtea Constituțională a României (membrii ei nu sunt magistrați, sunt numiți de politic, unii dintre ei au fost membri activi ai unor partide politice) și Curțile Constituționale ale altor țări UE (CC este parte a puterii judecătorești, competențele sunt diferite, membrii lor sunt magistrați de carieră)? Ca urmare a acestui aspect, se poate spune că CE a făcut recomandări cu referire la o instituție eminamente politică din România, în condițiile în care articolului 4 din Tratatul UE prevede că „Uniunea respectă egalitatea statelor membre în raport cu tratatele, precum și identitatea lor națională, inerentă structurilor lor fundamentale politice și constituționale”.
Am mai observat în documentul Comisiei de asemenea, aproape la fiecare pagină, o instigare la condamnarea de politicieni, în condițiile în care CE vorbește despre nevoia de a lăsa justiția română să lucreze independent. Nu am văzut, din păcate, nici o referire la corectitudinea probelor, la nevoia de probatorii credibile și coerente, pentru că în primul rând raportul ar trebui să fie despre starea justiției. Am mai notat ca se apreciază condamnarea unui anumit număr de politicieni, fără a se preciza faptul că cea mai mare parte a acestora făceau parte din partidele aflate în opoziție la momentul respectiv.
Îmi exprim și pe această cale profunda dezamăgire pentru cei care și-au asumat un text atât de incorect față de o țară membră UE, tratată ca o colonie de către o seamă de funcționari prost informați. Mă întreb cât a fost vorba de dezinformare și în ce măsură a fost vorba de rea-credință sau partizanat în favoarea unui grup politic.
Este și motivul pentru care, într-un context în care vorbim cu toții de plagiate și nevoia de citare a surselor, am cerut ca instituția cea mai importantă a UE să precizeze sursele pe care le-a avut în elaborarea cu atâta rapiditate a unor concluzii referitoare la evenimente extrem de recente pentru țara noastră.
Norica Nicolai
Europarlamentar
Vicepreședinte PNL

ARHIVELE VORBESC – CAT DE NEUTRA A FOST URSS IN CEL DE-AL II-LEA RAZBOI MONDIAL



Manualele de istorie şi istoricii noştri răspund simplu: al Doilea Război Mondial a început pe 1 septembrie 1939, când Hitler a invadat Polonia. Simplu şi clar. Știm când a început, ştim cine este vinovat. Treaba e clară, nu mai avem nevoie de lămuriri suplimentare.

Care este data intrării Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial? Toată lumea este de acord asupra datei: 22 iunie 1941, când Uniunea Sovietică a fost invadată de Germania nazistă şi aliații ei (printre care se număra şi România).Și dacă e altfel?

Si totusi, ce credeti ca făcea Uniunea Sovietică în septembrie 1939? Păi ce să facă, invada Polonia pe 17 septembrie și apoi trupele sovietice defilau cot la cot cu trupele naziste la Brest-Litovsk.

După ce Germania a atacat Polonia pe 1 septembrie 1939, generalul Heinz Guderian a ajuns pe 17 septembrie la Brest Litovsk, dincolo de linia de demarcație de pe râul Bug. Guderian a aşteptat aici sosirea sovieticilor, care au ajuns la Brest pe 22 septembrie sub comanda generalului Semion Moiseevici Krivoşein. Cei doi generali au căzut de acord pentru desfăşurarea unei parade comune în oraşul Brest, care a început la orele 16:00.
Urmarea ? Pe 22 septembrie 1939, la Brest-Litovsk, trupele Germaniei naziste mărşăluiau alături de cele ale Uniunii Sovietice în cea mai ciudată paradă din întreaga istorie. Soldații a două ideologii autodeclarate ca inamice își dădeau mâna şi făceau schimb de țigări după ce sfâşiaseră Polonia. Părintele trupelor de tancuri naziste, generalul Heinz Guderian se saluta şi primea această ciudată paradă alături de unul dintre cei mai valoroşi comandanți de blindate ai sovieticilor, generalul Semion Moiseevici Krivoşein. Sovieticii salutau steagul cu svastică, iar arcul de triumf al paradei reunea secera şi ciocanul cu svastica. Hitler şi Stalin îşi dădeau mâna zîmbind peste cadavrul Poloniei. O paradă aproape necunoscută în istorie, ale cărei imagini au ieşit cu greu din arhive – și este vorba de imagini provenind exclusiv din arhivele germane.

Probabil că sovieticii nu au făcut fotografii la Brest-Litovsk pe 22 septembrie 1939 – sau dacă au făcut, atunci fotograful a murit prin cine ştie ce lagăr iar imaginile au fost distruse.
Cu aceasta ocazie, Krivoşein a exprimat în timpul discuțiilor speranța că Germania nazistă și Uniunea Sovietică vor reuși să înfrângă inamicul comun – respectiv imperialista Mare Britanie. Un eveniment istoric ocultat care exprimă un adevăr geopolitic: când Rusia şi Germania îşi dau mâna, țările din Europa de est dispar, iar Marea Britanie este izolată şi pusă în pericol.
Generalul polonez Plisowski, comandantul trupelor care au apărat Brestul, a fost luat prizonier de sovietici și mai apoi executat în masacrul de la Katyn. Arcul de triumf purtând svastica alături de seceră si ciocan cu inscriptia “Trăiască Armata Roşie, eliberatoarea clasei muncitoare din Belarus si Ucraina de vest”.

Ulterior,, aceeasi originala URSS neutra, nu va sta degeaba reuşind să cucerească 23 de milioane de oameni, invadând câteva țări cu adevărat neutre. Pe 30 noiembrie 1939 neutra Uniune Sovietică (neparticipantă în acel moment la cel de-al Doilea Război Mondial!) a declanşat invadarea Finlandei. A urmat un război crâncen care a durat până pe 13 martie 1940, război încheiat cu un tratat de pace valabil şi în ziua de azi. În timpul luptelor din Finlanda, neutra Uniune Sovietică a înregistrat 126.000 de soldați morți şi dispăruți plus 188.000 de răniți.
Tot ca un act de neutralitate, în toamna anului 1939 Uniunea Sovietică a transmis țărilor baltice ultimatumuri prin care a impus instalarea de baze militare sovietice. Continuând această originală politică de neutralitate, Uniunea Sovietică a anexat țările baltice în iunie 1940. Tot în iunie 1940, Uniunea Sovietică a transmis României un ultimatum prin care a cerut Basarabia şi Bucovina. România a cedat, dar dacă nu ar fi făcut-o cu siguranță am fi avut de-a face cu un alt exemplu de neutralitate manifestat sub forma unui război.


URSS isi va motiva “neutralitatea” spunând că nu au existat declarații de război în conflictele enumerate mai sus.

După această logică şi Germania nazistă a fost la fel de neutră. Când a invadat Danemarca și Norvegia pe 9 aprilie 1940 Hitler nu a declarat război acestor țări, ci a spus că a venit să le apere neutralitatea.


Practic, acțiunile Uniunii Sovietice sunt identice cu ale Germaniei naziste în perioada 1 septembrie 1939 – 22 iunie 1941.

Sursa : http://anatolbasarab.me/2012/09/01/bucati-de-istorie-reala/, Viktor Suvorov din volumul “Spărgătorul de gheață”

luni, 3 septembrie 2012

ANGHEL RUGINA DESPRE ORDINEA MONDIALA



Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tucă Show". Acest ziarist invita în emisiunile sale, cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă... pe scurt, invita în fiecare seară, OMUL ZILEI! ...Era unul dintre programele urmărite, întrucât realizatorul nu-şi "ierta" pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări,care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simţ. Într-o seară de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând, din păcate...
Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă.

Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară , trecând Dunărea înot la sârbi. A fost rănit la picior de un grănicer român, dar a reuşit în
cele din urmă să ajungă în Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi
consilier în diferite guverne americane.Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line.

La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru"din acea seară,
a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se "pe apa Sâmbetei", deoarece răspunsurile sale la
întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin
consecinţele lor!... Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa... Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!... Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret!

Domnul Rugină a afirmat la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush!La "CASA ALBĂ", bineînţeles. Fiica domniei sale era
prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o
cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american "în privat", au
început dezvăluirile:

"George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!..."
"Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?"
A întrebat, Tucă."Păi, nu prea..." a răspuns domnul profesor. "Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări", a mai spus domnia sa, "ca
să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine"!...

Apoi a continuat: "Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane,
super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc "ca în sânul lui Adam"! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe
planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în
secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate
popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "câştiga alegerile", în mod "democratic" în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică.

Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt"aleşi"cu "binecuvântarea" acestui "GRUP", şi toţi cei aleşi nu fac altceva
decât să pună în practică "directivele" trasate de acesta..."

Întrebare telefonică de la un telespectator: "Domnule Anghel Rugină,face şi România parte dintre ţările vizate de "GRUP"?"
"Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în
vizită "privată" în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi
lucru. Au fost amândoi să-şi ia "foaia de drum"...

Replică telefonică: "Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pepreşedintele nostru ni l-au ales americanii?"
Răspuns: "Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci "GRUPUL"care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea
personajelor."

Replică: "Să vă fie ruşine domnule, Rugină... Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine
şi că ne minţiţi în halul ăsta... Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi,
cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi! Să vă fie clar: aşa am vrut noi! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de
votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele... Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia...Bună seara!..."

Anghel Rugină, (A.R.): "Dragă domnule, te felicit!... Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până
acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează! Poţi să mori fericit în cazul ăsta! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi
convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!...

În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile!
Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o
simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă...

Îmi spui că nu ştii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE... Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!... Să înţeleagă că la nivel global
"cărţile sunt făcute"! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!..."

Alt telespectator (TS), întreabă:
"Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Franc-masonerie?"

A.R.: "Sunt şi masoni în "grup", dar nu sunt majoritari!"
TS, (chiar dacă se tratează de un alt telespectator lăsăm iniţialele
cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului):
"Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates?Sau cine altcineva?"

A.R.: "Mai, băieţi... Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni... Adică nimeni dintre "muritorii de rând"! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Ăştia
sunt mici copii, pe lângă cei din "GRUP"! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei
reviste... Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe
sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună... Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!..."
TS : "Atunci sunt evreii?"
A.R.: "Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!"
TS: "Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol..."
A.R.: "Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul "GRUPULUI", deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest "GRUP"se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens...
TS: "Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea?"
A.R.: "Se zice că acest "GRUP" a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima
mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a încercat preluarea
puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."
TS: "Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?"

A.R.: "O.K. Să raţionăm un pic... Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate
dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi
chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi "administrate" de cineva.
Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, să zicem... 250-300 de persoane!... " ...Toată
lumea... mută. Inclusiv Marius Tucă...

Şi domnul profesor a continuat: "Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine
studiat. Totul cu un scop precis.Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi
unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii,pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în
ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei
ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial... Şi când şi fascismul a
început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul "independent", a fost nevoie de un
"război rece", care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copilului rebel - comunismul!

Acum suntem în faza în care "GRUPUL" se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI,
Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc...

Trebuie să recunoaştem că acest "GRUP" a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada
dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot e drept dar încă se mai lucrează la acest lucru
prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens.
"Drepturile omului"sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială,care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar...V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente.
E drept, uneori sunt mai răi câinii, că stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe !..."

Marius Tucă (M.T.):
"Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit! De unde ştiţi toate astea?
A.R.: "În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta!"
M.T.: "Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri?"
A.R.: "În primul rând, am o vârstă: "mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul", şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul
pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce
zboară se mănâncă!..."
TS: "Şi noi ce trebuie să facem?"
A.R.: "Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!... Pentru noi,important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm
gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici
competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt.
Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii,să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi..."

sursa nictud