duminică, 31 martie 2013

UN SARB NE CERE..... SA FIM ROMANI ! NU, UMILI...

Un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat zilele trecute la Satu Mare, a transmis redacţiei o reacţie pe marginea articolului “Afront adus românilor pe bani europeni”, apărut în numărul din 4.12.2012 al Gazetei de Nord Vest. Reproducem integral textul transmis de profesorul sârb Miodrag Stanojevic:

“Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs., bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale. Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni” apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen:


- fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.
Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: Ce s-ar fi întâmplat dacă:
- un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos
- un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
- un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje.
Meciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani: la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat românii = ţigani. Acelaşi scenariu:
- ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.


De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.
Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.

Gazda mea mi-a spus că, pe lângă “valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi “mămăligari”. Îşi permit asta în ţara voastră. Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, “paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:
- în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
- în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
- Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa. Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
- Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
- După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
- În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
- În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
- În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.


Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
- În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.

În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu: un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles) considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă.
  Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.”


SURSA http://www.gazetanord-vest.ro/2012/12/12/ecouri-din-serbia-la-afrontul-adus-romanilor-pe-bani-europeni/

SPECIAL pentru AFPC.ro PERSONALITĂȚI CARACALENE văzute de STOPS


NICOMAH








FLORIN VLĂDULESCU văzut de Stops ... după ce i-a scos  PUNCTELE NEGRE !

PRIMUL COMANDANT AL REGIMENTULUI 56 PARAȘUTIȘTI și AL III-lea GENERAL PARAȘUTIST ROMÂN
DAN GABOR
EXLIBRIS
MIȘU SLĂTCULESCU

sâmbătă, 30 martie 2013

Posibile efecte discriminatorii ale proiectului de lege reparatorie pentru pensionarii militari

 

Recent a apărut în presă ştirea că la Camera Deputaţilor a fost depus un proiect de lege pentru a repara nedreptatea facută celor cca 10% dintre pensionarii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cărora li s-au diminuat pensiile prin recalculările făcute conform legilor de tristă amintire din anii 2010 şi 2011.

După cum menţionează o altă ştire , iniţiativa legislativă aparţine deputatului George Scutaru, dar se face precizarea că iniţiatorii sunt un grup de senatori şi deputaţi, printre care se numără şi Gabriel Oprea.

In acest context,  se impun câteva observaţii:
1. Proiectul de lege are intenţii lăudabile, dar la o analiză mai atentă, se poate observa că, dacă nu se fac câteva precizări suplimentare, se vor introduce alte noi discriminări între diferite categorii de pensionari militari;
2. Până în acest moment nu s-a făcut decât depunerea proiectului de lege la Camera Deputaţilor (CD), dar Senatul este camera decizională pe această lege, apoi va urma dezbaterea şi aprobarea în CD, apoi dezbaterea şi aprobarea în Senat, apoi promulgarea de către preşedinte şi s-ar putea, conform obiceiului domniei sale, să o returneze pentru revizuire, apoi urmează promulgarea în caz că domnia sa, tot datorită aceluiaşi obicei, să o conteste la CCR. Deci, dacă luăm în calcul alin. (2), efectul legii se va face simţit peste o perioadă destul de lungă din momentul de faţă;
3. Legea nu are efecte retroactive, deci banii pierduţi ”Mortua est!”;

De ce, fără precizări suplimentare, proiectul legii ar introduce dicriminări?Sa vedem !

Discriminarea se introduce pentru categoriile de pensionari care ulterior datei de ieşire la pensie au mai desfăşurat activitate retribuită şi au avut stagii de cotizare suplimentare folosite pentru recalcularea şi creşterea pensiei.
Atât pensionarii cărora le-a crescut pensia cât şi cei cărora le-a scăzut în ianuarie 2011 au putut beneficia de stagii de cotizare suplimentare pentru reclaculare.

Astfel, dacă un pensionar cu pensia crescută în ianuarie 2011 şi cu stagii de cotizare suplimentare beneficiază în mod efectiv de munca ulterioară, pentru un pensionar căruia i-a scăzut pensia din ianuarie 2011, s-ar putea ca munca depusă ulterior sa fie fără nici un efect (aruncată la gunoi) deoarece, dacă prin adăugarea cuantumului datorat stagiilor de cotizare rezultă o pensie mai mică decât cea din decembrie 2010, acesta va primi pensia din decembrie 2010.

De asemenea, efectul suplimentului de pensie obţinut pentru stagiile de cotizare ulterioare ieşirii la pensie, ar putea să fie diminuat (pensia recalculată cu stagiile de cotizare să fie mai mare ca cea din decembrie 2010, dar cu putin) deoarece pensionarul va primi noua pensie, mai mare (conform alin. (3)), în comparaţie cu efectul stagiilor de cotizare asupra unei pensii care în ianuarie 2011 a rezultat mai mare decât cea avută în decembrie 2010 (se beneficiază efectiv de tot cuantumul suplimentar).
În mod asemănător, o altă pierdere, pentru cei cărora le-au scăzut pensiile în ianuarie 2011, ar fi efectele indexării din ianuarie 2013. Dacă pensia indexată în ianuarie 2013 este mai mică decât cea din decembrie 2010 şi pensionarul va primi, conform proiectului de lege, această pensie, efectele indexării vor fi ignorate pentru acest pensionar, în timp ce pensionarul căruia i-a crescut pensia în ianuarie 2011 va beneficia de efectele indexării.

- Pentru a avea efecte reparatorii şi nediscriminatorii, cuantumul pensiei din decembrie 2010 sa fie baza la care se adaugă cuantumul rezultat din stagiile de cotizare pentru munca depusă ulterior perioadei de ieşire la pensie;
- Indexarea din ianuarie 2013 să se aplice la cuantumul pensiei rezultat din pensia din decembrie 2010 plus cuantumul datorat stagiilor de cotizare.
Dacă nu se vor face aceste corecţii vom asista la o noua discriminare, tot în favoarea celor carora li s-a mărit pensia in ianuarie 2011, iar munca depusă de unele persoane ulterior datei de pensionare să fie ignorată.
De asemenea, orice tergiversare a publicării legii în Monitorul Oficial presupune o nouă palmă dată celor cu pensii diminuate acum doi ani conform unor algoritmi inventaţi pe baza legilor lui Murphy, mai exact aceea care se referă la ”constanta lui Skinner”, definită ca ”o constantă reprezentată de acel număr care trebuie adunat sau scazut, înmulţit sau împarţit ca să ne dea rezultatul dorit”.

PS Lucrurile nu se opresc aici . Desi , prin intermediul  acestui proiect , ar fi trebuit sa fie eleiminate cat mai multe dintre discriminarile actuale, iata ca nu se intampla acest lucru !
Astfel

-cea care se referă la cei din MApN pensionați anterior legii 164 și cărora sporurile pentru grupele de muncă, conform HG 1294, au început să li se aplice din 2008 conform legii 90/2007.
Deși conform legii 90 la 31.12.2010 recalcularea acestor sporuri trebuia terminată la un număr foarte mare de pensionari nu s-a reușit acest lucru, recalcularea sporurilor făcându-se ulterior acestei date, simultan cu recalcularea și revizuirea pe legea 119. În proiectul de lege ar trebui să fie cuprins un articol care să specifice ca la cuantumul pensiei din 31.12.2010 să fie adăugate și aceste sporuri celor cărora le-au fost calculate ulterior.

-in acelasi timp,  mai apare o discriminare : conform aliniatului 3. al articolului unic din proiect,cel cu referire la  cuantumul inghetat in cazul celor cu pensiile diminuate, lucrurilor vor sta astfel : cei carora le-a crescut pensia vor beneficia in urmatoarea perioada de indexari in shimb, ceilalti nu vor beneficia ,, până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.”

- se  trece cu vederea o alta mizerie facuta pensionarilor. Dupa cum se cunoaste, prin deviatiile legislative ale OUG 1/2011 si ale L. 263/2010, apare o stupiditate de proportii: 2 grupe diferite de munca au aceeasi majorare de punctaj pentru conditiile de munca - de 50%, ca si cum ar fi una si aceeasi grupa. In practica revizuirii pensiilor rezervistilor, acest fapt s-a tradus prin diminuarea masiva a cuantumului pensiilor rezervistilor din grupa ALTE CONDITII, grupa de risc extrem din armata.
In legatura cu acest ultim aspect, un coleg,in urma raspunsului primit din partea Ministerului Muncii si care dovedste ca reprezentantii acestui minister dau de inteles ca nu realizeaza  ca intre grupa de munca ALTE CONDITII si grupa de munca CONDITII SPECIALE, nu exista nicio deosebire de tratament la calculul pensiei si ca, atat cei din grupa ALTE CONDITII, cat si cei din grupa de munca CONDITII SPECIALE primesc aceeasi majorare de 50% pentru grupa de munca, ceea ce inseamna ca faptic, cele 2 grupe de munca sunt una si aceeasi, face urmatorul comentariu :

..Exemplu relevant simplificat: presupunem situatia a 2 militari, ambii lucrand efectiv 30 de ani, avand venituri identice, insa unul lucrand in grupa CONDITII SPECIALE, iar cel de-al 2-lea in grupa ALTE CONDITII. Militarul "A" lucreaza 30 de ani efectiv in grupa de munca CONDITII SPECIALE,  avand prin urmare, cu cele 6 luni adaugate la fiecare an, o vechime totala in munca de 45 de ani. Militarul "B" lucreaza 30 de ani efectiv in grupa de munca ALTE CONDITII,   avand prin urmare, cu cele 12 luni adaugata pe an, o vechime totala in munca de 60 de ani. La calculul pensiei: celor 2 li se iau in calcul 30 de ani lucrati efectiv, iar la fiecare an lucrat efectiv, si militarului "A" si militarului "B", se majoreaza punctajul cu 50%. In conditii de venituri egale, cei 2 au punctaje egale si prin urmare si pensii egale! Desi, militarul din grupa ALTE CONDITII are 60 de ani vechime totala inscrisi in decizia de pensie, iar militarul din grupa CONDITII SPECIALE are 45 de ani vechime totala inscrisi in decizia de pensie, cei 2 au pensii egale, neexistand diferenta financiara intre vechimea suplimentara de 12 luni la an si cea de 6 luni la an, ambele fiind tratate ca fiind de 6 luni. In exemplul dat, cei 15 ani in plus la vechimea totala ai militarului din ALTE CONDITII fata de cel din CONDITII SPECIALE, sunt egali ca valoare financiara, cu zero. Daca militarii din cele 2 exemple, isi modifica in decizii, conditiile de munca din AC in CS sau invers, la calculul si cuantumul pensiei nu se intampla absolut nimic!

Si un ultim exemplu, extrem de simplificat: Sa presupunem ca Romania intra in razboi, 4 ani! Pe timpul razboiului, indiferent de arma sau specialitate, toate trupele participante la operatiuni, intra in baza HG 1294/2001, in grupa ALTE CONDITII. Personalul Directiei Financiar Contabile, neparticipand la operatiuni militare, ramane in grupa CONDITII SPECIALE. Si totusi, pe perioada celor 4 ani, cele 2 categorii de personal, au aceeasi majorare de 50% pentru grupa de munca, desi au activat in 2 grupe de risc diferit! Tot asa se intampla si cu unitatile dislocate in teatre! Tot personalul intra in grupa AC pe perioada misiunii, insa chestiunea are caracater doar teoretic, la calculul pensiei, perioadele lucrate in AC nu folosesc la nimic.  Cu alte cuvinte, din punct de vedere legislativ si in mod necinstit, cei din grupa ALTE CONDITII au fost egalizati "din pix" cu grupa CONDITII SPECIALE.,,
Mai poate fi ceva de comentat ?!

surse- infomondo militar, scmd


 

joi, 28 martie 2013


NICOLAE – PAUL
MIHAIL (NICOMAH)
1923 – 2013
 Din data de 19 martie 2013, suntem mai triști, pentru că suntem mai puțini. Ne-a părăsit un om pe care l-am iubit ca pe un frate, un adevărat simbol spiritual al Caracalului, oraș în care se născuse la 3 iulie 1923 și unde locuise până în anul 1955, când se stabilește la Sinaia, orașul în care a decedat și tot aici a fost înmormântat în ziua de 21.03.2013. A fost unul dintre condeiele rafinate ale scrisului românesc, în mai toate romanele sale scenografia și topografia caracaleană fiind prezente. A creat o proză umoristică de coloratură proprie, în care a făcut risipă de multă fantezie și vervă malițioasă, creând o lume a copilăriei cu întâmplări reale și imaginare dintr-un Caracal real și imaginar. Era un spirit renascentist, o adevărată enciclopedie, o valoroasă arhivă de date despre Caracal și Romanați.nicomah
Prietenul său, Eugen Barbu, unul dintre marii noștri prozatori, când discuta cu el despre literatură îi spunea “profesore”, fapt ce ne scutește de alte comentarii. A fost umorist, epigramist, comentator de epigramă, cu vocație și inspirație  remarcabile, abordând poezia satirico-umoristică cu mijloace de expresie unice: ronsonetul, balada, endograma, hexagrama, testamentul (Villon), miniglosa, etc. Ca om, avea gesturi selecte, purtări senioriale și era un artist desăvârșit al cuvântului, de fapt era acasă în orice domeniu. Îl așteptam la Caracal pe 17 aprilie, pentru a-l plimba cu trăsura prin oraș, aceasta fiind una din dorințele sale. Era, de fapt, o surpriză, pentru că nu știa ce-i pregătisem. Din păcate, timpul nu a mai avut răbdare, Nicomah este acum într-o altă trăsură, străbătând vămile văzduhului, plimbându-se printre îngeri. Îmi este dor de Nicomah, dar nu știu de unde să-l iau, locul lui era printre noi unde se simțea excelent. Pentru tot ceea ce a făcut în slujba literelor românești, pentru clipele frumoase pe care ni le-a dăruit, îl rog pe bunul Dumnezeu să-l așeze și pe el în Câmpiile Elizee, alături de sufletele celor buni și drepți.
NOAPTE BUNĂ, IUBITE NICOMAH!
24.03.2013
CARACAL – ROMANAȚI
TABOR


HAIDETI SA NE PREFACEM CA NU S-A INTAMPLAT !


SOLUȚIA IMPUSĂ DE LUPII TINERI
DIN A.N.C.M.R.R. Dolj

În urmă cu o săptămână la Cercul Militar din Craiova a avut loc Adunarea Generală a Filialei Dolj a A.N.C.M.R.R., o filiala reprezentativă a asociației atât prin numărul mare de membrii, cât și prin calitatea umană și profesională a acestora, oameni care au lucrat la toate eșaloanele ierarhice ale armatei române, unii dintre ei încheindu-și activitatea în structurile centrale unde au ocupat funcții și demnități de mare răspundere.
Activitatea era mult așteptată de către toți membrii asociației, nu în primul rând pentru a realiza schimbarea, care se întrevedea ca fiind iminentă, cât mai ales pentru a-și exprima nemulțumirea față de modul în care „seniorii” care conduc asociația s-au umilit și înjosit în fața factorului politic iresponsabil, care prin atitudinea sa lovise în inima sistemului militar vizând distrugerea spiritului și unității de corp al cadrelor militare.
Nu mai este nici un secret că în ultimii ani conducerea A.N.C.M.R.R., de la nivel central, dar și unele conduceri de la nivelul filialelor, nesocotind și ignorând voința membrilor de rând, au făcut organizația „remorca” unor partide de buzunar, care la un moment dat făcea „jocul”unei puteri iresponsabile care atentase la onoarea militară dar și la drepturile legal dobândite de către militarii pensionari, numind aceste pensii ca fiind nesimțite.
Atitudinea duplicitară a organelor de conducere de la nivel central, implicarea în jocul politic prin declarații jenante de susținere a unor lideri politici de mai joasă factură morală, sub a căror „prezidenție de onoare” au situat organizația, declararea unui anume partid ca fiind „partidul de suflet al militarilor” și multe alte gesturi și atitudini care nu caracterizează pe militarul onest, dar care contravin și Statutului A.N.C.M.R.R., au făcut ca tot mai mulți membrii ai organizației să fie nemulțumiți și să părăsească organizația. Așa se explică faptul că din cei peste 1.000 de membrii ai Filialei Craiova, în anul 2012 numai 400 au plătit cotizația, iar la Adunarea Generală au fost prezenți doar 119.
Adunarea care se anunța ca fiind una furtunoasă, a debutat cu anunțarea invitaților și ai reprezentanților organelor locale, de menționat fiind faptul ca nivelul de reprezentare al acestora fiind unul de nivelul trei sau patru, aceasta fiind o expresie clară a felului în care asociația este cotată și băgată în seamă de către noua putere politică.
De altfel nici nu ne puteam aștepta la altceva, de bună seamă ce conducerea filialei se implicase activ în sprijinirea fostului primar Antonie Solomon în campania electorală, omul care le „sponsoriza” chermezele și excursiile camarilei domnului lt.col. Grecu, președintele filialei, ajuns peste noapte general de aviație, domnia sa fiind toată viața ofițer de arma auto, deci nu de aviație ci prin aviație.
Analiza activității desfășurate de către Comitetul de Conducere a asociației și de către Biroul Permanent, a fost o înșiruire de obiective și activități prevăzute în Statut, fără a rezulta concret ce activități au fost desfășurate și mai ales cu ce finalitate pentru interesul general al membrilor asociației, o înșiruire de date într-un limbaj de lemn, specific perioadei în care „seniorii” sau format la școala luptei de clasă, în care atunci înfierau armata burgheză, în realitate „elitele”, iar generația nouă, școlită adică tot „elitele autentice”. Dușmanul de clasă al lor a fost identificat în S.C.M.D. în care ei au văzut „disponibilizații” pe care în mintea lor atrofiată i-au asemuit cu „scursurile sistemului” fără să înțeleagă că aceștia sunt generația de sacrificiu, pentru ca armata să devină o „armată N.A.T.O.” cu efective reduse dar cu capacitate combativă puternică.
Ei, generația cu „șapte clase”, dar cu titluri pompoase de profesori și doctori desconsideră generația tânără, formată nu la locul de muncă ci în școli și academii, în țară și străinătate, negând însăși sensul evoluției și progresului.
Încercările repetate de a se impune reguli și proceduri nestatutare de desfășurare a discuțiilor și a alegerilor noilor organe conducătoare, s-au lovit de atitudinea vehementă și de neclintit a membrilor A.N.C.M.R.R., care sunt și membrii sau membrii simpatizanți ai S.C.M.D., care nu au cedat în fata presiunilor de tip „Stalinist” ale celor din conducerea centrală care încercau în mod disperat de a promova o „circulară” a profesorului prin care interzice ca să candideze, a acelor membrii care sunt și membrii S.C.M.D.
În fapt documentul respectiv era o „găselniță” disperată de a boicota alegerea unei noi conduceri, intuind faptul că în curând vântul schimbării va bate și la București. Acesta a fost momentul în care vechea garda a pierdut inițiativa în confruntare tactică de la Craiova, moment cu conotații strategice pentru realizarea marii schimbări care se va vedea unitate și încredere în spiritual nostru de corp.
Discursurile „lupilor tineri” bine documentate și argumentate, întemeiate pe adevăruri și principii, au făcut ca mare parte din generația mai vârstnică să înțeleagă adevăratul sens al schimbării și al înnoirii, apreciind că acesta este sensul firesc al dezvoltării și continuității.
În cadrul adunării s-a lansat idea UNITĂȚII ÎN DIVERSITATE a tuturor organizațiilor militare indiferent de structura din care provin, singura soluție prin care vom fi cu adevărat o forță în societatea românească, atât de dezbinată și învrăjbită, forța capabilă să coalizeze energiile pozitive ale societății în care trăim și să apere valorile națiunii române.
Boicotând adunarea, reprezentanții vechii conduceri au părăsit sala, dar din păcate pentru ei au fost prea puțini și adunarea a continuat în condițiile Statutului și astfel a fost aleasă noua conducere a A.N.C.M.R.R. Filiala Craiova, care încă de la început și-a propus să redea cadrelor militare onoarea, demnitatea și unitatea de care au nevoie nu numai armata dar și societatea românească.
În cadrul noului Consiliu au fost aleși atât membrii din vechea structură de conducere, aceia care au înțeles sensul schimbării cât și membrii noi care fac parte atât din S.C.M.D., cât și din Asociația Militarilor „PROCONCORDIA”.
Președintele Filialei Craiova a S.C.M.D. deși a fost propus în Consiliu a refuzat să facă parte la acest moment, motivând că nu vrea să se creadă că schimbarea a fost impusă de S.C.M.D. și folosită ca mijloc de decredibilizare a noii conduceri aleasa Statutar și democratic.
Președinte al Filialei a fost ales domnul Gl.Mr.Dr.(r.) Ion PÎLȘOIU, iar prim-vicepreședinte a fost ales domnul Gl.Bg.(r.) Ion PĂSTAE.
Urându-le succes în reformarea A.N.C.M.R.R., îi asiguram de tot sprijinul membrilor S.C.M.D. și ai Asociației Militarilor „PROCONCORDIA”.
Unde sunt oameni capabili și iubitori de adevăr și dreptate, impostura și minciuna nu au succes. Încă o dată „OLTENIA e fruntea”….. schimbarea vine de la Craiova.

 sursa : circula pe net

PS Daca lucrurile s-au desfasurat asa, ceva nu este in regula...ANCMRR trebuie neaparat aparata si, eventual,  acestei platforme i se  pot aduce corecturile necesare ... Evident,  in mod democratic, statutar.  ANCMRR inseamna mai mult decat traditie, mai mult decat o moştenitoarea de  patrimoniu ...
ANCMRR este un brand . Un brand al militarilor... 

In acelasi timp, ma disociez de acea eticheta indusa  ,,seniorilor,,. Este nedreapta, chiar mincinoasa, in masura in care se sugereaza ca toti acestia sunt precum picaturile de apa coclita...Am avut ocazia sa cunosc in conducerea ANCMRR oameni de mare calibru profesional, moral , oameni atasati ideii de asociatie reprezentativa vie, proaspata, preocupati ca in centrul activitatii asociatiei sa  fie situate fostele cadre militare precum si membrii familiilor acestora...

marți, 26 martie 2013

COMUNICAT adresat filialelor și subfilialelor ANCMRR



Persoană de contact : Gl.bg.(r) Constanda Victor

La data de 21.03.2013 s-a semnat un Acord de Colaborare şi Parteneriat între Primăria Sectorului 2 Bucureşti şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR).

Din partea Primăriei Sectorului 2 Acordul a fost semnat de Domnul Neculai ONŢANU primar şi Doamna Mariana GEORGESCU, director Direcţia Calitate, Comunicare şi Relaţii Internaţionale, iar din partea A.N.C.M.R.R. de către Domnul Gl.(r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU, preşedintele A.N.C.M.R.R. şi Domnul C-dor Ion ILIESCU, preşedintele Filialei Sector 2 a A.N.C.M.R.R.

Semnatarii Acordului de Colaborare şi Parteneriat urmăresc îmbunătăţirea condiţiilor sociale de informare şi consiliere a cadrelor militare în rezervă şi în retragere, printr-o mai largă şi diversificată comunicare între instituţiile administrative publice locale din Sectorul 2 şi membri A.N.C.M.R.R. domiciliaţi în acest sector, crearea de condiţii decente de protecţie socială a persoanelor vârstnice – cadre militare în rezervă şi în retragere şi membrii familiilor acestora – cu domiciliul în Sectorul 2 precum şi atragerea unui număr mai mare de cadre militare în rezervă şi în retragere la acţiuni şi măsuri administrative, gospodăreşti şi edilitare în folosul cetăţenilor Sectorului 2.

Primăria Sectorului 2 sprijină promovarea drepturilor omului, respectarea libertăţilor fundamentale şi a demnităţii cadrelor militare în rezervă şi în retragere din sector, prin asigurarea unui climat de viaţă corespunzător standardelor europene, susţinerea de politici coerente în domeniul calităţii vieţii membrilor Filialei Sector 2 a A.N.C.M.R.R. precum şi cel logistic pentru locaţii/spaţii, dotări tehnico-materiale, utilităţi necesare organelor de conducere ale filialelor sectoarelor Municipiului Bucureşti.

Prin semnarea acestui Acord de Colaborare şi Parteneriat A.N.C.M.R.R. va colabora cu structurile administrative locale de pe teritoriul Sectorului 2 Bucureşti pentru facilitarea comunicării acestora cu cadrele militare în rezervă şi în retragere din Sectorul 2, participarea cu sugestii, propuneri şi măsuri de îmbunătăţire a administrării şi gestionării treburilor publice locale, susţinerea şi promovarea unor proiecte de acte normative şi acţiuni pe plan local de constituire a unor structuri instituţionale de interes comunitar propuse de Primăria Sectorului 2 în domeniul asistenţei socio-medicale, recuperării medicale şi recreerii, etc, organizarea de acţiuni comune pentru cultivarea tradiţiilor poporului şi armatei române, propagarea imaginii armatei şi a A.N.C.M.R.R. în societate, comemorarea unor evenimente şi personalităţi istorice şi militare ale României şi Armatei.

Departamentul Comunicare

sursa http://ancmrr.ro/comunicat-adresat-filialelor-si-subfilialelor-ancmrr-2/

PS Nu-mi dau seama daca vor urma parteneriate incheiate de conducerea centrala a ANCMRR cu  primariile Caracal, Braila, Suceava etc sau acesta este un contract-sugestie pentru filiale...

zile mai bune !

duminică, 24 martie 2013

Armata – ţintă a scandalului politic. Legea privind modificarea Statutului cadrelor militare respinsă de Preşedinte

 ,


Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat cererea de re-examinare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, pe care a retrimis-o Parlamentului României, în temeiul Articolului 77 Alineatul (2) din Constituţia României.

Motivele cererii de re-examinare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare sunt următoarele:

1. În conformitate cu Articolul unic pct. 5 din legea trimisă la promulgare, cadrele militare, inclusiv generalii şi amiralii, pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare (care la nivelul lunii martie 2013 este de 55 ani şi 6 luni) până la vârstă de 60 de ani, în raport cu nevoile de încadrare, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei în care activează.

Totodată, noua lege precizează în Articolul unic, la pct. 2, că ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii pot fi trecuţi în rezervă, din oficiu, în situaţia în care nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului.

2. Considerăm că o asemenea reglementare privind aprobarea anuală a conducătorului instituţiei pentru menţinerea în activitate a generalilor şi amiralilor, după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani, nu este oportună, aducând atingere nevoii de stabilitate în ceea ce priveşte managementul forţelor armate. De asemenea, considerăm că o asemenea condiţionare ar fi de natură să transforme Armata într-o masă uşor de manevrat, supusă factorului politic.

Lipsa de predictibilitate a acestei dispoziţii legale poate avea efecte negative asupra conducerii eficiente a structurilor militare întrucât este incert dacă generalii sau amiralii aflaţi la conducerea acestora vor fi menţinuţi în activitate. Menţionăm că măsura adoptată ar putea conduce la trecerea în rezervă a unui număr de peste 50 de generali şi amirali, reprezentând un procent ce ar depăşi 50% din numărul total al acestora. O asemenea dispoziţie legală ar avea un impact deosebit de grav în ceea ce priveşte conducerea Statului Major General, unde din cei 5 generali, un număr de 4 ar putea ieşi din sistem. O situaţie similară există şi la nivelul conducerii Statului Major al Forţelor Terestre şi al Forţelor Navale, unde toţi generalii şi amiralii aflaţi la conducere ar putea ieşi la pensie, precum şi la nivelul conducerii Statului Major al Forţelor Aeriene, unde din 4 generali ar putea rămâne în sistem unul singur.

Totodată, legea nu prevede criterii clare de apreciere pentru obţinerea acestui aviz conform, ceea ce poate genera aprecieri subiective din partea decidenţilor.

Procedura instituită de legea înaintată pentru promulgare nu asigură o procedură optimă de transfer de experienţă profesională între generalii şi amiralii care vor fi trecuţi în rezervă şi cei care îi vor înlocui, putându-se ajunge chiar la un blocaj instituţional.

Mai mult, Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare prevede la Art. 41¹ alin. (5) că părţile care au încheiat contracte în vederea exercitării profesiei de cadru militar în activitate, au obligaţia să se încunoştinţeze reciproc asupra intenţiei de reînnoire a contractului, cu 6 luni înainte de expirarea acestuia. Noua reglementare ar trebui să coreleze obligaţia legală, de încunoştinţare în termen de 6 luni, cu prevederile legii ce face obiectul prezentei reexaminări.

3. Semnalăm faptul că în prezent, potrivit Art. 86 alin. (2) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, regula o reprezintă menţinerea în activitate a generalilor şi amiralilor după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani, iar excepţia o reprezintă trecerea în rezervă, la solicitarea acestora. Legea venită la promulgare nu prevede dacă noua reglementare va fi aplicabilă şi acestor generali sau amirali care se află în activitate după vârsta standard de pensionare ori numai în cazul celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare după intrarea în vigoare a prezentei legi. O asemenea precizare în textul legii este utilă pentru a se evita o aplicare retroactivă a efectelor acesteia.

De asemenea, în adoptarea legislaţiei privitoare la condiţiile de pensionare a cadrelor militare, legiuitorul trebuie să asigure o reglementare nediscriminatorie prin raportate la celelalte structuri din cadrul sistemului naţional de apărare.

4. În ceea ce priveşte includerea în categoria temeiurilor de trecere în rezervă a situaţiei în care cadrele militare nu promovează baremele de pregătire fizică, apreciem că această prevedere nu este oportună întrucât există structuri militarizate care nu condiţionează pregătirea fizică de îndeplinirea atribuţiilor profesionale, existând alte criterii avute în vedere, ce ţin de aptitudini şi competenţe. Pregătirea fizică este parte integrantă a pregătirii militare, dar nu este o condiţie determinantă pentru activitatea cadrelor militare din unele structuri de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

5. De asemenea, considerăm necesară consultarea instituţiilor competente în domeniu, în privinţa soluţiilor legislative înaintate prin această propunere legislativă, în vederea cunoaşterii impactului acestor prevederi şi luării măsurilor necesare diminuării posibilelor efecte negative datorate numărului mare de generali care ocupă funcţii de conducere şi a căror situaţie profesională va deveni incertă odată cu intrarea în vigoare a acestei legi.

6. Având în vedere aspectele semnalate, precum şi competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm re-examinarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare în sensul adoptării legii, cu eliminarea textelor legale ce fac obiectul prezentei reexaminări ori corelarea acestora cu celelalte dispoziţii legale în vigoare.

sursa: Presedintia României

PS Daca nu l-as cunoaste, as fi in stare sa aplaud si din taste...Numai ca, intalnesc aceeasi  schema de lucru-aceea de a  eluda problemele grave ale armatei, ascunzandu-se in spatele unor teme de efect gen cea de fata, scutul de la Deveselu ...

Oare de ce nu a fost la fel de vehement  cinstitul presedintecomandantsuprem  in cazul militarilor din ,,patura mijlocie,, avortati de un sistem  prea incenturat pentru a da frumos , pana la sugrumare, cu o cingatoare pe care scria incetosat,, NATO,, ?! Militari care, ulterior, au fost deposedati si de o parte insemnata din amarata aia de pensie, trantindu-li-se in nas si toate usile  ce duceau spre institutii bugetate...

In cazul generalilor  L.164 iesirea la pensie a  generalilor era determinata de atingerea unor varste precum 56,57,58,59 ani, functie de numarul de stele...
Ce vede gresit presedintele ca si generalii, amiralii sa fie mentinuti in activitate in aceleasi condiii ca orice alt cadru militar? Doar cei ce se vor protejati acum  sunt cei formati si crescuti pana in 1989 , blamati pana mai ieri-alaltaieri !? Cum modificarile propuse nu permiteau o separare a celor din ograda personala, grija acestuia o fi fost  sa-i aiba, pe langa curte , inca un an, pana la terminarea mandatului , pe generalii de casa,  mai ales din serviciile speciale ?! Nu cumva, acesti generali, vor fi oamenii de maine de casa ai fostului presedinte Basescu, implicatul in reconstructia dreptei, oameni pe care, odata trecuti in rezerva, vor prelua structurile asociative ale fostelor cadre militare , inducandu-le, cum e la moda, directia ?! 


Apropos! Tare chestia aia cu ”nu cunosc decat trei” generali MApn si, tot dupa spusele sale,  nu-l cunostea pe seful Statului Major al Aviatie ? ! Nastrusnicule !


vineri, 22 martie 2013

ERA O VREME...


Scris de : Marin Neacșu

Era o vreme în ţara asta când cine termena liceul si intra la facultate era privit cu admiraţie şi i se spunea cu respect, „domnul inginer sau domnul profesor, sau domnul avocat. Când unul dintre ei, la cam 10-15 ani de activitate îşi dădea şi lua (dacă îl lua) doctoratul tot oraşul se uita la el ca la Dumnezeu.
Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai o maşină pe stradă ştiai că cel care se află în ea a muncit ca să o cumpere sau este vreun boss de la partid. Mai târziu au apărut şi norocoşii câştigători la cecuri sau loz în plic, dar îi puteai număra pe degetele la o mână într-un judeţ. Şi mai era o categorie cu maşini, cei care lucrau în comerţ sau alimentaţia publică.
Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai pe cineva pe stradă între 8 şi 16, te gândeai că este în concediu, libere, sau e bolnav săracu om şi merge la doctor.
Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai un poliţist pe stradă mergeai liniştit să îi ceri o informaţie, sau daca voiai să te plângi de ceva, erai ascultat.
Era o vreme în ţara asta când dacă ajungeai la spital cu cineva şi trebuia operat, îţi era frică să vii cu o floare la asistente sau cu o cafea sau o sticlă de whisky la doctor, şi le mascai neîndemânatic –ca toată lumea – în ziar, sub haină convins că nu ştie nimeni ce e umflătura aia, de la piept. Când te întorceai fericit că nu te-a prins nimeni şi te întâlneai cu altul umflat în piept te uitai superior şi zeflemitor la el gândind „ia uite şi la fraierul ăla, merge cu sticla ascunsă la piept are impresia că eu nu ştiu că o duce lu dom doctor. !”
Era o vreme în ţara asta când la şcoală, copii mergeau în uniformă şi cum vedeai unul pe stradă în timpul orelor ştiai că „este unul din ăia de chiulesc sau nu le place şcoala” şi te uitai atent la el să vezi dacă nu e cumva copilul vreunui coleg de fabrică. Şi ce bătaie lua acasă dacă afla tacso că a chiulit.
Era o vreme în ţara asta când abia aşteptai să intri în câmpul muncii, să te angajezi undeva, să îţi faci raport pentru locuinţă şi să aştepţi cu înfrigurare, dar temei, să ţi se repartizeze una, ca să te poţi însura, să te aşezi şi tu la casa ta, să îţi întemeiezi o familie. Dacă nu aveai, nu prea îţi ardea de însurătoare, că nu se uita nimeni la tine fără serviciu şi fără casă, că nu erai de viitor.
Era o vreme în ţara asta când băieţi deştepţi erau consideraţi cei care ştiau carte, dar să o citească, nu să o joace, făceau o facultate şi terminau primii. La ei se uita lumea cu admiraţie: „ăsta e a lu Ilie de la sculărie. A termenat primu facultatea, l-au luat ăia la Bucureşti. Eheeeeeeeeeeee, o să ajungă mare, e dăştept”
Era o vreme în ţara asta când dacă te întâlneai cu un cunoscut pe stradă, te opreai bucuros să mai schimbi o vorbă, să mai auzi un banc, să te lauzi cu ce ai mai făcut sau să îi spui cum a fost în concediu la Mamaia, să te mândreşti că ai fost promovat sau ţi-a luat copilul la liceu, sau să îl inviţi peste o lună la ziua ta sau nunta copilului.
Era o vreme în ţara asta când veneai de la serviciu, băgai repede o ciorbă caldă în tine şi ieşeai în faţa blocului „la una mică cu băieţii”. Una mică putea fi o minge, o ţâgară, o tablă, o bere, o şuetă, după priceperile fiecăruia, dar nu era unu să nu facă „una mică” cu prietenii.
Era o vreme în ţara asta când mergeai liniştit pe stradă, nu îţi era teamă că te opreşte careva să te întrebe cât e ceasul sau de ce nu ai moţ la bască.
Era o vreme când lumea întorcea capul după militarii care treceau cântând sau în pas de defilare de la instrucţie, acolo unde aceştia erau nevoiţi să treacă prin oraş şi auzeai pe câte cineva spunând cu mândrie”uite mamă, trece armata”.



Astazi, toată lumea termină liceul, ia bacalaureatul pentru că s-a dat lege să nu fie nici un analfabet fără bacalaureat, iar facultatea a devenit locul unde se pun la cale cele mai tari chefuri şi se adună puştoaice pentru „o linie”.
Astăzi nu mai poţi merge pe trotuar pentru că nu mai ai loc de maşini staţionate şi şoferi grăbiţi.
Astăzi străzile sunt pline de oameni care în nici un caz nu merg la serviciu, dar nici la doctor. Toată lumea e în concediu fără plată.
Astăzi când vezi un poliţist pe stradă te uiţi speriat să vezi pe cine urmăreşte sau îl ocoleşti să nu îţi dea vre-o amendă aşa, pentru că l-ai deranjat când te-ai uitat la el. De regulă unde e gâtuit traficul, vei găsi un poliţist în intersecţie, „fluidizând circulaţia”.
Astăzi când mergi la spital, nu mai mergi cu sticla ascunsă sub haină. Când intri la medic în cabinet înainte de a da cu bună ziua trebuie să dai cu plicul. Nu mai vezi pe nimeni cu pieptul umflat toată lumea intră cu sacoşe burduşite. Nu se mai uită nimeni chiorâş, toţi paznicii ştiu că ai acolo feşe, vată, antibiotice, cearceafuri, dezinfectant, medicamente, analgezice, perfuzii, pungi cu plasmă pentru operaţie.
Astăzi când vezi copii de şcoală, te întrebi dacă merg la şcoală sau la discotecă, ţinuta este aceeaşi, machiajul la fel de strident, rucsacul din spate are un caiet şi laptopul, ipodul, „ifonul”, sau tableta.
Astăzi tinerii nu mai au nevoie de serviciu ca să îşi întemeieze o familie, doar de bani de la babaci şi îşi întemeiază câte o familie pe săptămână fără acte, fără biserică, fără serviciu. Fetele abia aşteaptă să fie neveste sau nevestite la câte cineva, cine nu are câte un „ma man” este ori urâtă cu crengi ori „tută”.
Astăzi băieţi deştepţi sunt cei fără carte, care reuşesc să „se învârtă” sau sunt „băieţi de băieţi deştepti” care obţin bani uşor din „afaceri” cu fraierii. Cu cât păcăleşti sau furi mai mult, cu atât eşti mai deştept.
Astăzi când te întâlneşti cu un cunoscut pe stradă, îl ocoleşti ca să nu te întrebe cum o mai duci, sau să nu îţi ceară bani cu împrumut, să nu te invite la o nuntă.
Astăzi oamenii nu se mai întâlnesc în faţa blocului, le e ruşine să se întâlnească şi la gunoi, se uită fiecare pe geam să se asigure că nu e nimeni să se uite în gunoiul lui amărât sau să observe că nici câinii vagabonzi nu zăbovesc lângă resturile lui, pentru că nici oase nu mai sunt în gunoi. Cel mai mult oamenii stau ascunşi în casă sau pleacă „la ţară” de zilele onomastice, ca să nu se trezească cu invitaţi nepoftiţi. Nimeni nu mai zâmbeşte toată lumea circulă cu capul în jos de ai zice că toţi au pierdut câte un galben şi îl caută disperaţi. Te mir că nu se dau cap în cap.
Astăzi ieşi din bloc şi după doi paşi apare unul cu un cuţit sau un pistol ţi-l pune la gât şi te întreabă de ce te-ai însurat cu nevastă-ta, nu ştiai că era prietena lui?
Astăzi când lumea aude de armată întoarce capul pentru că „ăştia au tras în noi în 89” şi acum au pensii nesimţite.


sursa Ziua veche

Oare ce va fi mâine ? Va mai fi ţara asta ?

Comunicat

Cu profunda durere anuntam plecarea dintre noi, in randul celor drepti, a celui care a fost M.M.Pr. BUNGIU ION. Pentru toti fostii colegi si cei care l-au stimat si respectat informam ca inmormantarea va avea loc pe 23.03 ora 13.00 la Cimitirul nr.1 str. Carpati.

Dumnezeu sa-l ierte!

Biroul permanent

joi, 21 martie 2013

Declaratii Traian Basescu (Sursa HotNews)



Despre scutul anti-racheta:

Voi discuta despre scrisoarea pe care am trimis-o la Camera Deputatilor si trimiterea spre reexaminarea a legii cu privire la statutul cadrelor militare.
Inainte de asta, as vrea sa va spun cateva cuvinte legate de scutul antiracheta si modificarea programului SUA cu privire la realizarea acestuia.
Era vorba de un program in patru etape, prima este deja realizata sau in curs de implementare.
Etapa a doua viza dotarile din baza de la Deveselu - va incepe sa fie realizata din punct de vedere al investitiei militare in acest an si se va mentine in programul initial, respectiv operationalizarea bazei pana la finele lui 2015.
Dupa asta se va realiza etapa a treia, un sit ismilar cu cel de la Deveselu in Polonia.
S-a renuntat la faza a patra, care nu viza apararea teritoriul Uniunii Europene, avea cu totul alta misiune.
Prin renuntarea la aceata faza nu se afecteaza cu nimic securitatea teritoriului UE in eventualitatea unor intentii de lovituri cu racheta cu raza medie sau lunga de actiune care eventual al porni din Iran sau Coreea de Nord.
Aceste confirmari le am atat din discutia de joi cu secretarul de stat John Kerry, ocazie cu care am stabilit ca o discutie fata in fata voi face cu vicepresedintele Biden, ceea ce s-a si intamplat la Roma.
Din punct de vedere militar si strategice in ce priveste Romania nu intervine nicio schimbare, din punct de vedere al valorii investitiei nu exista nicio schimbare, graficul de executie ramane cel stabilit.

Despre scrisoarea trimisa Camerei Deputatilor privind proiectul de revuzirea a Constitutiei initiat de presedintie:

Am transmis presedintelui Camerei Deputatilor o scrisoare in care ii solicit mentinerea pe ordinea de zi a Camerei a proiectului de revizuire a Constitutiei initiat de presedintele Romaniei.
De ce am facut acest lucru; Art. 63 din Constitutie, al. 5, spune clar: proiectele de legi sau propunerile legislative inscrise pe ordinea de zi a precedentului parlament isi continua procedura in noua legislatura.
Anul trecut, proiectul s-a intors inapoi la comisia juridica, el trebuie sa isi continue drumul.
Am sesizat Camera deoarece s-a depasit termenul legal in care un proiect putea sta la comisie. Am semnalat Camerei ca are obligatia sa continue procedura.
Scrisoarea s-a bazat si pe art. 227 din regulamentul Camerei Reputatilor.
Chiar regulamentul Camerei spune foarte clar ca procedura trebuie continuata.
La art. 86 spune ca proiectul ordinii de zi se intocmeste de Biroul Permanent, acesta e motivul pentru care m-am adresat presedintelui Biroului Permanent.
In fine, la al. 2 al aceluiasi articol, se arata ca Biroul Permanent, la solicitarea motivata a initiatorului, poate include un proiect pe ordinea de zi daca termenul a fost depasit. Este cazul nostru.
Asta este baza legala.
La Academie am spus ca orice revizuire trebuie sa inceapa de la referendum, altfel nu se justifica revizuirea.
Imi bazez afirmatiile pe o hotarare a CCR din 2012, care spune extrem de clar: autoritatile cu competente decizionale in domeniul vizat de problematica supusa referendumului trebuie sa ia in considerare modalitati de punere in practica a vointei exprimate de popor.
Mai este un articol care a scapat pana acum se pare si presedintelui comisiei de revizuire a Constitutiei, si se pare ca ii scapa si dl profesor Parvulescu, care ne-a mai pricopsit cu o lege electorala foarte competenta.
Referndumul este expresia vointei poporului
Niciun politician nu va putea trece peste obligatia de a tine cont de referendumul din noiembrie 2009.
Avem deja o hotarare a CCR care spune ca nu se poate trece peste referendum, in plus trebuie avut in vedere si art. 90 care vorbeste de vointa exprimata de popor.
E foarte interesant cat de lipsiti de consecventa sunt cei din actuala majoritate si viata o sa-i sanctioneze ca lucreaza cu dubla masura.
La un referendum nevalidat, cel de suspendare, clameaza vointa poporului, in ciuda neparticiparii a jumatate plus unu din electorat, iar un referendum validat il considera neglijabil.
Ma tem ca viata si CCR ii vor aduce la ordine si bine ar fi sa plece de la premisa ca acel referendum a fost validat, e un act de vointa si suveranitate a unui popor.
Revizuirea constitutiei trebuie sa plece de la aceasta realitate, altfel nu se justifica.
Eu am propus si alte modificare, care sunt doar clarificari ale diverselor articole, dar in toate clarificarile propuse am avut ca baza decizii ale CCR.
Practic a fost o punere de acord a propunerilor de modificare a altor articole decat cele care vizau efectele referendumului intre formularea articolelor si hotarari adoptate de CCR de-a lungul mandatelor mele.


Despre cererea de reeexaminare privind statulul militarilor

Astazi am trimis spre reexaminare o propunere de modificare al Legii 80 privind statutul cadrelor militare.
Inteleg ca unii o iau ca fiind un joc al presedintelui sau mai stiu eu ce alte interpretari.
Aceasta lege este plecata pe o initiativa legislativa a catorva parlamentari, a fost respinsa in Camera si a fost adoptata de Senat.
Pot s-o interpretez ca fiind o lege ce reflecta ori un act de tradare nationala si sunt responsabil de ce spun - ori un act care vadeste o profunda prostie.
Care sunt efectele legii: Daca as fi promulgat-o azi, joi, 41 de generali ar fi fost trecuti in rezerva.
Comandamentul fortelor terestre ar fi ramas fara niciun general, la fel la fortele navale, cel al fortelor aeriene cu un singur general.
41 de generali trebuiau trecuti in rezerva, alti zece pana la finele anului.
Daca voiau sa nu treaca in rezerva, trebuiau sa mearga la ministru cu cascheta in mana pentru prelungire din an in an.
Oamenii astia au 55 de ani si pot opta sa iasa la pensie la 60 de ani.
Daca la implinirea varstei de 55 de ani si 6 luni opteaza sa ramana in serviciu pana la 60 de ani e dreptul lui.
Legea spune se pensioneaza dar cu aprobarea lui pot ramane.
E prima oara dupa revolutie cand se incearca punerea sub control politic a generalilor.
Ramane o armata de ofiteri superiori si ofiteri.
Ce mi se pare extrem de in neregula. Acesti oameni au 55 - 56 de ani, unii au fost in Irak, altii in Afghanistan.
Sunt comandamentele de arma care stau in legatura cu toate structurile NATO.
Generalii acetia nu sunt cei de imediat dupa revolutie, sunt cei care la inceputul anilor 2000 erau capitani, maiori, cei care au modernizat armata, care s-au instruit in comandamente NATO, care au introdus spiritul NATO in armata.
O astfel de decapitare printr-o lege naroada e inexplicabila si e un act impotriva securitatii nationale si a armatei romane.
Cu cine propune sa-i inlocuim? Sau sa-i facem obedienti fata de ministru, o alta parte ridicola a legii.
Pana acum acordarea gradului de general se facea prin decret al presedintelui, azi se rezolva prin ministru.
Generalii nu trebuie subordonati politic, nu trebuie sa depinda de politic.
Eu sper ca aceasta lege sa nu mai plece din parlament niciodata.
Daca au de modificat statutul cadrelor militare si vizeaza functia de general, trebuie sa se faca in deplin acord cu corptul generalilor, sunt generali din generatia tanara, nu sunt generalii lui Mos Teaca din generatia lui Dogaru.
Sunt ofiterii care au condus operatiunile armatei din Irak si Afghanistan.
De ce acest prioiect de lege care vizeaza corpul militarilor nu stiu.
Nu Dusa este problema, principiul este problema.
Armata Frantei - generalii se pensioneaza la 61 de ani. De ce tinem noi peste noapte sa-i pensionam la 55 de ani?
Armata SUA isi pensioneaza generalii la 68 de ani.
Germania - 65 de ani, pot fi mentinuti pana la 67 de ani.
Avand in vedere speranta de viata, cred ca varsta de 60 de ani e una potrivita pentru un general din trupele operative, cei de la intendenta ar putea sta si mai mult.
Mi s-a parut ori o prostie ori o lovitura data armatei, nu ar fi singura institutie supusa loviturilor.
Recomanarea mea publica e ca Senatul sa fie mult mai atent, si Senatul poate uita de aceasta lege.
Daca vorbim de un nou statut, trebuie discutat cu militarii si nu facut pe initiativa legislativa de cativa parlamentari.
Se pare ca printre initiatori e si un fost ministru al Apararii, provenit din Armata.


La intrebarea . Ati incercat sa discutati cu guvernul cu privire la modificarea legii militarilor?

Basescu raspunde : Cu ministrul Apararii am avut cateva discutii, a stiut pozitia mea si a fost de acord ca promulgarea genereaza problemele expuse.
Am discutat cu ministrul de resort, trei discutii, este membru CSAT, am avut inca doua discutii cu seful Statului Major General.
L-am chemat, am discutat, nu stiu cu ce e de acord Guvernul.
Stiu sigur insa ca acest proiect de lege nu are avizul Guvernului.


PS Domnule comandant suprem, oare de ce nu apelati la aceleasi repere( Franta, Germania, Franta) si atunci cand este vorba despre bugetul armatei, despre veniturile armatei si, in general , despre starea sociala generala a armatei ?!

ARMATA , TEMA POLITICA DE VARF !

Președintele Traian Băsescu a semnat, joi, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, pe care a trimis-o Parlamentului. Prevederile primului act normativ „ar fi de natură să transforme Armata într-o masă uşor de manevrat, supusă factorului politic”, se arată într-un comunicat al Președinției.

În conformitate cu Articolul unic pct. 5 din legea trimisă la promulgare, cadrele militare, inclusiv generalii şi amiralii, pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare (care la nivelul lunii martie 2013 este de 55 ani şi 6 luni) până la vârstă de 60 de ani, în raport cu nevoile de încadrare, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei în care activează.

„Totodată, noua lege precizează în Articolul unic, la punctul 2, că ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii pot fi trecuţi în rezervă, din oficiu, în situaţia în care nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului”
, se arată în comunicat .

Președintele explică, în textul citat, motivele pentru care a cerut reexaminarea actului normativ ce viza modificarea statutului cadrelor militare.

„O asemenea reglementare privind aprobarea anuală a conducătorului instituţiei pentru menţinerea în activitate a generalilor şi amiralilor, după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani, nu este oportună, aducând atingere nevoii de stabilitate în ceea ce priveşte managementul forţelor armate”, spune șeful statului.

„De asemenea, considerăm că o asemenea condiţionare ar fi de natură să transforme Armata într-o masă uşor de manevrat, supusă factorului politic”, adaugă președintele.


sursa http://www.digi24.ro/stire/Traian-Basescu-respinge-modificarea-Legii-privind-statutul-cadrelor-militare_89546

PS M-as fi asteptat la tot atata tensiune cand sa discutat despre bugetul ridicol al armatei...

RĂSPUNS primit de la M.M.F.P.S.P.V.

Catre
ASICIATIA NATIONALA. A CADRELOR MILITARE

iN REZERVA. SI iN RETRAGERE

Domnului general (r.) prof.univ.dr. MIHAl ILIESCU

-Bucuresti, Str. C. Mille nr. 1, sector 1 (Palatul Cercului Militar National)-

Stimate domnule general (rez.) Iliescu,

La scrisoarea dwnneavoastra, inregistrata cu nr. 113/2013, adresata Ministerului Muncii,
Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, va facem cunoscute urmatoarele:
A yeti dreptate in cele semnalate prin scrisoarea transmisa institutiei noastre si va respectam
punctul de vedere exprimat. De altfel, asa cum a dec1arat recent si ministrul apararii nationale,
domnul Mircea Dusa, la nivelul Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apararii Nationale nu se
desIa~oara vreo campanie de recalculare a pensiilor, fiind yorba doar de indreptarea unor erori care
vizeaza cazuri punctuale in care se valorifica, potrivit legii, adeverintele prezentate de pensionari si
documentele care atesta vechimea si veniturile pe care Ie-au avut cadrele militare in activitate.
Dezbaterile din ultima perioada lansate in spatiul public, referitoare la pensiile cadrelor
militare care au lucrat in institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, au
fost gre~it interpretate in mass-media ca fiind un proces de "recalculare a pensiilor". Nu exista In
prezent niciun proces de recalculare a pensiilor din sistemul pUblic.

In perioada 2005-2008, s-a realizat recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii, in
conformitate cu principiile si algoritmul de caIcul prevazut de Legea nr. 1912000 privind sistemul
public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, sistemul public de pensii este reglementat de Legea nr.
263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, act normativ care abroga prevederile Legii nr.
1912000. Scopul Legii nr. 263/2010 a fost acela de a reforma sistemul public de pensii in vederea
asigurarii sustenabilitatii acestuia.
Prin Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri In domeniul pensiilor, au fost
recalculate pensiile de serviciu stabilite Inbaza actelor normative cu caracter special, pe baza
principiilor care reglementeaza sistemul public de pensii, principii care s-au regasit atat in Legea nr.
1912000, cat si in Legea nr. 263/2010.

In prezent, recalcularea pensiei opereaza in conditiile in care pensionarul a realizat stagii de
pensionare dupa data inscrierii la pensie sau daca prezinta dovezi suplimentare fata de cele depuse
initial la dosarul de pensionare. In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de
pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala
de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului,
modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire. ( art. 107 din Legea nr.263120 I 0).
Sumele rezultate in urma revizuirii se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul
termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor. Pensia poate fi
recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate
la stabilirea acesteia. Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie,
realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, In conditiile legii.

Potrivit Programului de guvernare 2013-2016, la Capitolul "Aparare" este prevazuta
"Revizuirea cadrului normativ specific domeniului apararii, managementului carierei militare,
salarizarii $i sistemului de pensii ocupationale pentru militari .
Prin intrarea in vigoare, la 1 lanuarie 2011, a Legii nr. 26312010 privind sistemul unitar de
pensii publice, cu modificarile si compleUirile\llterioare, au fost abrogate Legea ill. 164/2001
privind pensiile militare de stat, Legea nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de
asigurari sociale ale politistilor si Legea nr. 19/2000, astfel incat toate pensiile au fost integrate intr­
un sistem unic.

In ceea ce priveste recalcularea si revizuirea pensiilor cadrelor militare care au trecut in
rezerva pana la data de 31.12.2010, acestea fac obiectul Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011, cu
modificarile si completiirile ulterioare. Discrepantele si nedreptatile create, prin modificarea in anii
201 0 si 2011 a legislatiei pensiilor, ar putea fi corectate numai prin adoptarea de catre Parlament a
legislatieicorespunzatoare. Amt legile care se refera la cadrele militare din sistemul de aparare,
ordine publica si siguranta nationala, cat si calculul pensiilor respective se fac in institutiile de
resort, respectiv la Ministerul Apararii Nationale, la Ministerul Afacerilor Interne si la Serviciul
Roman de Informatii.
Astfel cum s-a agreat la nivelul coalitiei guvernamentale, speciali~tii din Ministerul Apararii
Nationale, impreuna cu celelalte institutii din sistemul de aparare, ordine publica si siguran~a
nationala, trebuie sa elaboreze proiectul de act normativ, care va fi analizat si de specialistii
Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor V arstnice si, dupa ce se va obtine
acceptul Guvernului, va fi prezentat Parlamentului. Inca din a doua jurnatate a anului 2012, a fost
infiintat, la nivelul M.Ap.N., un colectiv pentru elaborarea actelor normative care sa reglementeze
reconstructia sistemului de pensii militare ~i apreciem faptul ca asociatia dumneavoastra este
interesatii de aceastii problematica, ca ati participat activ la lucrarile colectivului sus-mentionat si
sunteti deschisi dialogului institutional.

Potrivit estimarii Ministerului Apararii Nationale, se intentioneaza promovarea si dezbaterea
acestui proiect de act normativ privind pensiile militare in actuala sesiune parlamentara.
Problema revenirii pensiilor militarilor si politistilor, care au fost diminuate prin recalculare
si revizuire, potrivit legislatiei din anii 2010 si 2011, la cuantumul din decembrie 2010 este
complexa si, in prezent, este cautata 0 solutie legislativa in Guvern.

Dorim sa va asiguram, domnule general, pe dumneavoastra si pe colegii din asociatia pe
care 0 reprezentati, de buna-credinta a ministerului nostru in rezolvarea problematicii semnalate si
de respectul nostru pentru intreaga activitate desfasurata In calitate de militari sau de politisti.

Cu deosebita stima,
 SECRETAR DE STAT
GEORGETA BRATU

sursa http://ancmrr.ro/raspuns-primit-de-la-m-m-f-p-s-p-v/

INCA O TAXA - guvernul a introdus coplata...

 Pacienţii vor plăti începând cu luna aprilie a acestui an o sumă modică (coplata), cuprinsă între 5 şi 10 lei, pentru serviciile de spitalizare, cu excepţia celor de urgenţă, introducerea taxei fiind aprobată prin hotărâre de guvern, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru MEDIAFAX că s-a aprobat HG privind coplata, pacienţii vor da între 5 şi 10 lei o singură dată la externare, indiferent de perioada spitalizării, iar medicii de familie vor primi 50% pentru pacienţii înscrişi pe liste şi 50% pentru servicii

  Categoriile de asiguraţi scutite de coplată fac dovada acestei calităţi cu documente eliberate de autorităţile competente că se încadrează în respectiva categorie, precum şi cu documente şi, după caz, declaraţie pe proprie răspundere că îndeplinesc şi condiţiile privind realizarea sau nu a unor venituri.

sursa http://www.mediafax.ro/social/guvernul-a-introdus-coplata-pacientii-platesc-din-aprilie-intre-5-si-10-lei-pentru-spitalizare-nicolaescu-coplata-va-fi-achitata-la-externare-10680978

PS  Dincolo de precedentul creat, necesar, mai degraba, din cauza hotiilor din sistem, si care ,,precedent,, conform obisnuintei va  fi indexat si paraindexat, ramane de vazut daca  se vor face si decontarile pentru materialele cumparate de pacient, la presiunea implicita a medicilor precum si pentru  platile facute  in scopul  examinarilor complementare efectuate in spital ...

COMUNICAT DE PRESA ANCMRR

COMUNICAT 08.03.2013


Nr. 150 din 08.03.2013



În spiritul protocolului A.C.S. – A.N.C.M.R.R., la solicitarea conducerii centrale a A.N.C.M.R.R., ministrul Apărării Naţionale, Domnul Mircea Duşa, însoţit de secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Domnul Vasile Costea, a primit, în ziua de 07.03.2013, la sediul M.Ap.N., o delegaţie a A.N.C.M.R.R. formată din: general (r) prof. univ. dr. Mihai Iliescu, preşedintele Asociaţiei, general-locotenent (r) Victor Dumitrescu, general-maior (r) Stelian Teodorescu, general de brigadă (r) dr. Ion Ganea, vicepreşedinţi; general de brigadă (r) Victor Constanda, purtător de cuvânt şi comandor (r) Constantin Alexandru, şeful serviciului juridic.

Discuţia a pornit de la recunoaşterea legitimităţii istorice, reprezentativităţii, utilităţii şi notorietăţii publice a A.N.C.M.R.R. – cea mai numeroasă structură asociativă a cadrelor militare în rezervă/retragere, provenite din activitate în Armata României, a îndreptăţirii acesteia de a fi preocupată în cel mai înalt grad de respectarea intereselor şi apărarea drepturilor cuvenite fostelor cadre militare active.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat faptul că discuţiile purtate la întâlnirea de la Guvernul României din 04.03.2013 privind pensiile diminuate ale unor pensionari militari, s-au concretizat într-un proiect de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, acesta fiind deja la Parlamentul României.

În acest proiect de lege se prevede ca pensile recalculate/revizuite conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale O.U.G. nr. 1/ 2011, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010 se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.Prin această măsură luată într-un timp atât de scurt se dovedeşte, încă odată, solicitudinea conducerii A.C.S., în special a: primului ministru, Domnul Victor Ponta; viceprim-ministrului, Domnul Gabriel Oprea şi ministrului Apărării Naţionale, Domnul Mircea Duşa, precum şi oportunitatea protocolului A.C.S – A.N.C.M.R.R..

Ministrul Apărării Naţionale a mai precizat că se lucrează în continuare la elaborarea unui proiect de lege a pensiilor militare de stat.În cadrul discuţiilor, preşedintele .AN.C.M.R.R. a prezentat problemele prioritare care preocupă în prezent Asociaţia, precum şi unele modalităţi de rezolvare a acestora, precum:

- gratuitatea medicamentelor şi a asistenţei sanitare, conform Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare;

- respectarea facilităţilor cuvenite ca Asociaţie de utilitate publică, calitate dobândită prin H.G. în anul 2004;

- recompensarea morală prin promovarea în grad a cadrelor militare în rezervă/retragere, membre ale Asociaţiei;

- redirecţionarea până la 2 % , din impozitul aplicat pensiilor membrilor A.N.C.M.R.R. către Asociaţie;

- respectarea drepturilor la refacere şi recreere.


S-a convenit ca toate aceste probleme să fie prezentate într-un raport al conducerii A.N.C.M.R.R. adresat M.Ap.N.

Având în vedere apropiata comemeorare a Zilei Eroilor Neamului, recumoscându-se potenţialul existent în rândurile membrilor Asociaţiei, s-a solicitat ca A.N.C.M.R.R să contribuie la organizarea unor activităţi consacrate acestei comemorări.

În încheierea discuţiilor, preşedintele A.N.C.M.R.R, invocând art. 3 din Statutul A.N.C.M.R.R.,a propus ca Asociaţia să funcţioneze, aşa cum este tradiţia, sub patronajul M.Ap.N, iar Domnul ministru Mircea Duşa să accepte preşedenţia de onoare.

Totodată, preşedintele Asociaţiei a conferit Domnului ministru Mircea Duşa, Atestatul şi Emblema de Onoare a A.N.C.M.R.R.

BIROUL PERMANENT CENTRAL

Cod de procedura Civila: Proba cu inscrisuri

Spre informare, pentru cei interesati !

 In aceasta materie, un important element de noutate este reprezentat de evocarea in Noul Cod  de procedura civila a inscrisurilor pe suport informatic si a celor in format electronic.

Reglementarea de detaliu a acestora este insa asigurata de Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica ( Publicata in M. Of. nr. 429/31.07.2001.), lege la care se face trimitere si in cuprinsul art. 267 NCPC, referitor la rolul semnaturii intr-un inscris.

Potrivit art. 4 al legii, inscrisul in forma electronica reprezinta o „colectie de date in forma electronica intre care exista relatii logice si functionale si care redau litere, cifre sau orice alte caractere cu semnificatie inteligibila, destinate a fi citite prin intermediul unui program informatic sau al altui procedeu similar”, iar semnatura electronica reprezinta „date in forma electronica, care sunt atasate sau logic asociate cu alte date in forma electronica si care servesc ca metoda de identificare”.

In ce priveste forta probanta a unor asemenea inscrisuri, legea prevede ca inscrisul in forma electronica ce are asociata sau incorporata o semnatura electronica certificata este asimilat inscrisului sub semnatura privata.

miercuri, 20 martie 2013

Reforma în ANCMRR începe la Craiova ?!


  În  Adunarea Generala a Filialei Craiova a ANCMRR , desfasurata in data de 20.03.2013 pentru alegerea organelor de conducere pentru un mandat de 4 ani, 2013 – 2017, a fost ales președinte
dl. general.mr .dr. (r)  Ion PÂLȘOIU.

VID LEGISLATIV SAU...VID IN CONSTIINTA UNORA ?


 FLORIN BOC , în ultima sa misiune a “îndrăznit” să se îmbolnăvească”. De leucemie! În cele ce urmează, vă vom înfăţişa pe scurt, povestea lui.

FLORIN BOC este militar din 1998, plutonier în Batalionul 812 Infanterie “Şoimii Carpaţilor”, Bistriţa.

A participat la cinci misiuni de menţinere a păcii: o dată în Kossovo, o dată în Irak, şi de 3 ori în Afganistan. Înainte cu şapte zile de încheierea misiunii din Afganistan a fost diagnosticat cu leucemie mieloblastică acută şi a fost evacuat în Germania pentru tratament şi transplant de celule stem. Acest fapt se întâmpla în februarie 2011.

După şapte luni de chimioterapie a urmat o perioadă de remisie a bolii. Ulterior, s-a depistat că boala a recidivat şi necesita urgent un transplant de celule stem de la un donator neînrudit. Comisia de expertiză medicală de pe lângă Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Bucureşti “a constatat legătura de cauzalitate dintre afecţiunea militarului şi misiunea din Afganistan”.

Intervenţia chirurgicală a reuşit, iar militarul se află în Germania în convalescenţă. Au trecut doi ani în care, din cauza unui vid legislativ, Florin Boc nu poate beneficia de nişte drepturi băneşti. El are calitatea de “bolnav”, iar drepturile conferite de O.U.82 din 25.10.2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la operaţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, sunt destul de zgârcite – să spunem aşa – cu această categorie oropsită.

Potrivit dispoziţiilor actului normativ mai sus menţionat beneficiarii “merituoşi” sunt răniţii şi invalizii.

Printre alte drepturi, răniţii beneficiază de “o îndemnizaţie lunară în cuantum de 2 solde de grad şi de funcţie, la minim, corespunzătoare gradului de sublocotenent sau, după caz, de 2 salarii medii brute”, iar aceasta “se acordă de la data producerii afecţiunilor fizice dobândite ca urmare a acţiunilor de luptă, accidentelor, catastrofelor şi altor asemenea evenimente intervenite din cauza participării la acţiuni militare, până la data stabilirii situaţiei medico-militare”.

Ne-am interesat şi am aflat că “invalizilor li se acordă următoarele drepturi băneşti”:

a) pentru marii mutilaţi, 2,5 solde de grad şi de funcţie, la minim, corespunzătoare gradului de sublocotenent, sau, după caz, 2,5 salarii medii brute;

b) pentru gradul I de invaliditate, 2 solde de grad şi de funcţie, la minim, corespunzătoare gradului de sublocotenent, sau, după caz, 2 salarii medii brute;

c) pentru gradul II de invaliditate, 1,5 solde de grad şi de funcţie, la minim, corespunzătoare gradului de sublocotenent, sau, după caz, 1,5 salarii medii brute;

d) pentru gradul III de invaliditate, o soldă de grad şi de funcţie, la minim, corespunzătoare gradului de sublocotenent, sau, după caz, un salariu mediu brut”.

Bolnavii nu beneficiază însă de drepturi băneşti ca şi celelalte categorii: “răniţii şi invalizii”! Au fost omişi?! Este posibil?

O.U.82/2006 e primul act normativ care conferă anumite drepturi personalului armatei participant la operaţiuni militare.

Acesta reglementează modalităţile de recunoaştere a meritelor personalului armatei participant la operaţiuni militare, prin acordarea unor distincţii şi crearea posibilităţii menţinerii în structurile Ministerului Apărării a celor care au devenit invalizi, precum şi prin acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

De lăudat, dar constatăm nişte omisiuni! Nu sesizează nimeni? Sau dacă sesizează, nu se promovează niciun proiect de modificare a O.U.82/2006?

Este nevoie doar de vreun interes personal sau de grup al parlamentarilor români pentru a completa nişte lacune legislative?!

Au trecut deja doi ani, timp în care militarul român, erou al acestei ţări, aşteaptă! Şi normal, mai speră!

Poate vor fi unii cârcotaşi, care stând pe la colţuri vor spune: “mai dă-l încolo, că a făcut destui bani pe unde a umblat” sau “ce, eu l-am pus să se ducă?” Credem că aceia preferă să stea pe undeva la căldurică şi… să cârcotească…

Pe de altă parte, ne întrebăm: oare ce o fi fost în sufletul lui acum câteva zile, pe 06.03.2013, când a aflat că unul dintre militarii internaţi la spitalul militar “Walter Reed” din Bethesda, Maryland, SUA, subofiţerul român Florinel Enache, a fost onorat de vizita preşedintelui Obama?!
Câţi dintre reprezentanţii unor instituţii ale statului român sunt interesaţi de destinele cărora le-au hotărât, oarecum, soarta?!

Oare nu toţi sunt nişte eroi?! Noi credem că DA. Prin urmare, să-i cinstim atunci, căci sunt eroii noştri!

Ne întrebăm şi noi, aşa ca naivii, oare poate fi exclus riscul ca militarii – fie ei şi români – care cutreieră lumea în lung şi-n lat pentru a servi interesele naţionale, să fie contaminaţi, iradiaţi s-au infestaţi, fără ca acest lucru să fie constatat pe loc, în teatrul de operaţii? Vă mai aduceţi aminte de “sindromul Golfului”, apărut la veteranii de război americani, şi nu numai, după Războiul din Golf (1990-1991). Chiar dacă Pentagonul şi medicii care lucrează în sistemul federal neagă şi în prezent existenţa bolii, cercetări ştiinţifice ulterioare au confirmat diagnosticul, iar după ani de zile de mărturii, dezbateri declanşate în presa americană şi cercetări private pe această temă, Senatul american a recunoscut existenţa sindromului. Suntem noi oare pregătiţi pentru aşa ceva? Dacă suntem pregătiţi să ne trimitem oamenii departe de ţară şi să ne servească interesele naţionale ar trebui să fim pregătiţi şi să-i ajutăm când într-adevăr au nevoie!

sursa-InfoMondo Militar

PS 1   La prima vedere este tentat  sa zici hotarat , simplu : ,,rusine conducerii meapeneului!,,...
Dar ce sa ceri unei conduceri care nu a avut nicio reactie atunci cand fostele cadre militare erau etichetate drept   ,,profitoare,,, ,   ,, pensionari cu pensii nesimțite,, ?!
In aceasta gamă. un caz particular precum al militarului nefericit  FLORIN BOC , nu e de nasul lor. 
Pentru acestia, modficarea OU82/2006 ar insemna o mare pierdere de timp...

PS 2 Un apel de ajutor pentru Florin Boc a fost lansat anul trecut in februarie si cred ca este valabil si acum, pentru ca in cazuri de genul asta banii nu sunt niciodata suficienti: http://roarmy.ro/plutonierul-florin-boc-nevoie-de-sprijinul-tau/#more-1801

Cei care doresc, pot sprijini demersul umanitar prin donatii in conturile bancare ale asociatiei Camarazii, deschise la Banca Comerciala Romana, sucursala Izvor-Bucuresti, cu mentiunea, pentru Florin, astfel: in lei – RO 79 RNCB 0081101381270005; in euro – RO 63 RNCB 0081101381270002; in USD – RO 36 RNCB 0081101381270003.

Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot lua legatura cu cei din cadrul asociatiei la nr. de tel.: 021-3195858, int. 2692 sau 2697 sau in reteaua RNMC 971018/ 2692 sau 2697.

marți, 19 martie 2013

CAM INTR-O ȚARA D-ASTA TRĂIM...

Curtea a luat în discuţie, marţi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.71 alin.(2) din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, ridicată direct de Avocatul Poporului.

“Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că dispoziţiile art.71 alin.(2) teza întâi din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, care fac obiectul excepţiei de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, sunt constituţionale în măsura în care se aplică judecătorilor Curţii Constituţionale care au exercitat această funcţie, indiferent de data pensionării”, a informat CC.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 71 alin. (2) privind Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CC, potrivit cărora “judecătorii Curţii Constituţionale, la data pensionarii sau recalculării pensiilor anterior stabilite, beneficiază de pensie de serviciu egală cu 80 la sută din indemnizaţia lor brută lunară”. Pensia astfel stabilită se actualizează în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale şi se impozitează potrivit legii.

Potrivit Avocatului Poporului, aceste dispoziţii s-ar aplica în mod discriminatoriu, încălcându-se în acest fel prevederile art. 16 alin. (1) din Constituţie.

ISTORIE RESCRISA

Buzz Aldrin, unul din astronauţii ce au luat parte la misiunea Apollo 11, a hotărât să vândă foile ce cuprind instrucţiunile folosite în timpul primei aselenizări.

Notele fac parte din manualul folosit de Aldrin în timp ce Armstrong pilota Lunar Module Eagle către Lună în 1969.

Printre obiectele vândute se numără şi o relatare la secundă a acţiunilor întreprinse de Aldrin în timpul ultimelor minute dinainte ca modulul să ajungă pe suprafaţa Lunii.

Relatarea dezvăluie că primele cuvinte rostite pe suprafaţa satelitului natural al Pământului au fost „Contact Light”, folosite de Aldrin pentru a confirma aselenizarea.

Printre documentele istorice puse spre vânzare se numără şi documente navigaţionale ce detaliază procedurile necesare pentru a permite celor doi astronauţi să părăsească Luna.

De asemenea, documentele arată cum ar fi procedat cei doi astronauţi pentru a pleca de pe Lună în cazul unei situaţii de urgenţă.

Aldrin vinde aceste documente în urma unei schimbări legislative efectuate anul trecut ce a permis astronauţilor din echipa Apollo să deţină proprietatea legală asupra obiectelor pe care le-au păstrat din misiunea pe Lună. Experţii estimează că obiectele vor fi licitate pentru o sumă de aproximativ 60.000 de lire sterline.

O scrisoare a lui Aldrin ce însoţeşte documentele arată cât de dramatică a fost aselenizarea. Astronautul descrie un moment în care s-a activat o alarmă cu doar câteva minute înainte să aselenizeze. Computerul de bord era încărcat cu atâtea sarcini încât alarma continua să sune, ceea ce arăta că astronauţii erau în urmă în îndeplinirea sarcinilor ce trebuiau rezolvate înainte de a aseleniza.

 Scrisoarea scrisă de Aldrin detaliază: „Aselenizarea este o experienţă pe care mi-o voi aminti întotdeauna. Cu aproximativ 8 minute înainte să coborâm pe Lună, ne-am apucat de cea mai dificilă parte a aselenizării. Eram în urmă în ceea ce priveşte îndeplinirea sarcinilor de zbor din cauza distracţiilor provocate de alarme. Neil monitoriza instrumentele şi se uita prin fereastră pentru a urmări detaliile vizuale. Sarcinile de zbor ale lui Neil au devenit deodată mult mai complicate deoarece computerul ne trimitea către un crater mare ce conţinea numeroşi bolovani şi care era înconjurat de roci. La 500 de picioare [n.r. 150 de metri] deasupra suprafeţei lunare, Neil Armstrong a introdus comenzile ce-i permiteau să zboare manual modulul Eagle pe suprafaţa lunară, cu asistenţa computerului. A încetinit ritmul coborârii la doar câteva picioare pe secundă şi a studiat terenul din jurul nostru. M-a întrebat cum stăm cu combustibilul şi i-am spus că mai avem opt la sută. Apoi m-am uitat pe fereastră şi am înţeles de ce secvenţa de aselenizare durează mai mult decât fusese planificat – în jurul nostru păreau să fie peste tot cratere, roci şi bolovani. Cei de la Mission Control s-au auzit anunţându-ne că mai avem 60 de secunde de combustibil. Apoi ne-au spus 30 de secunde. Neil era aproape de sol când am fost înconjuraţi de o ceaţă de praf selenar provocată de evacuarea motorului. De aceea, Neil nu mai putea să vadă suprafaţa şi a fost nevoit să localizeze ceva situat deasupra norului de praf. În cele din urmă, a zărit o rocă ce părea fixată în ceaţa de praf. Asta i-a oferit un punct de reper la sol. Imediat după ce Neil a aşezat Eagle pe suprafaţa lunară, am rostit primele cuvinte spuse pe Lună: «CONTACT LIGHT!». Acesta era indicatorul luminos de pe panoul de control ce ne anunţa că Eagle a atins suprafaţa lunară. Mai aveam combustibil pentru doar 20 de secunde”.

sursa http://www.descopera.ro/dnews/10673389-o-noua-licitatie-dezvaluie-care-au-fost-primele-cuvinte-rostite-pe-suprafata-lunii
http://www.descopera.ro/dnews/10673389-o-noua-licitatie-dezvaluie-care-au-fost-primele-cuvinte-rostite-pe-suprafata-lunii

O ALTA CULME A JUSTITIEI ROMANE ...

Dupa ce si-au facut legi speciale in  legatura cu salarizarea, pensionarea , sfidand cel mai elementar bun simt, dupa ce doar ei , si numai pentru ei, castiga in instante drepturi salariale restante, dupa ce doar acestia nu raspund pentru deciziile gresite luate in detrimentul libertatii concetatenilor lor, dupa ce ca din cauza acestora, amarata asta de tara e blocata in fata usilor inchise ale .E.U,  U.S.A.,, dupa ce..., iata ca justitiarii ne arata ca se poate chiar mai mult !

Va mai amintiti, fara indoiala, de cele două judecatoare vîndute pe 150.000 de euro bucata.
Sigur,vandute nu vreunei  interlope amarate care, ametita de foame,  a pus mana si a sucit  gatul orataniei vecinului ce tocmai sarise-n curte ei si-i  prapadise amaratele de rasaduri, puse cu mare greutate din aia 7-8 lei ramasi din pensie...Nici vreunui euroroman jumulit de stat la taxe, la impropietarire sau aiurea.

Nu, fratilor !
Vandute, daca va vine sa credeti,  unor prapaditi de tot rasul care, in pauza dintre meditatiile suplimentare, mai plasau si ei o fatuca-doua-noua in cate un bordel clandestin , bineinteles , animati de  gandul crestinesc de a le da vreun loc de munca. Unora care, in timpul liber, mai colectau asa zise taxe de protectie, dupa cum spun cei fara pic de umor, in realitate sume cu care sprijineau copiii orfani, institutionalizatii sau mai stiu eu ce. Ori,  o mai puneau, aceiasi , evident, in gluma,de vreo mica sechestrare sau, de vreo camatarie amarata pentru ai  asigura banului rostul sau ancestral-sa circule...

Ei bine, gratie acestora am putut afla ca in  Justitia romana  s-a atins o culme greu de imaginat: JUDECATOR  te numesti  doar daca esti in masura sa  înapoiezi şpaga inculpatului, dacă acesta nu era eliberat. 
Precum vedem, corupţia mioritica are şi ea morala ei ! 

Doamne, in ce Romanie traim ? Cam pana unde crezi ca ne vom prabusi ?

duminică, 17 martie 2013

INTERESANT ...

Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.
Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta, face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei....

sursa -circula pe net
veridicitate-medie