vineri, 31 mai 2013

SOS Justiţia: Dosare penale bazate doar pe suspiciuni

                                                                                          Autor: Dan Constantin

Schimbul de terenuri, impus de construirea unui obiectiv militar din strategia de apărare
George Becali, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc execută pedepse cu închisoare pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat curs acuzelor făcute de procurorii DNA. Sentinţa a căzut ca o lovitură de trăsnet pentru cei trei inculpaţi şi familiile lor, stârnind numeroase reacţii în întreaga societate românească dar şi străinătate. Nu putea trece neobservată sentinţa care trimitea în puşcărie un fost ministru al Apărării şi Justiţiei în câteva cabinete, un general care a condus Armata română ca şef al Statului Major General şi a fost implicat în procesul de aderare la NATO, cât şi a unui om politic, şef de partid, europarlamentar, deputat şi finanţator al campioanei României la fotbal. Notorietatea şi popularitatea celor aflaţi în boxa acuzaţilor au făcut dintr-un proces cenuşiu, fără mize juridice sau economice semnificative, o “trambulină” mediatică excepţională pentru a arăta că justiţia română este intransigentă, şi schimbările politice nu ostenesc lupta împotriva corupţiei.

Instanţa Supremă – completul de cinci judecători –, pentru a da bine în poză la Bruxelles, a aruncat la coş sentinţa anterioară, a completului de trei magistraţi, care îi achitase pe cei trei inculpaţi. Sentinţa de achitare nu a fost acceptată de procurorii DNA care au atacat-o cu succesul ştiut în recurs. Interesant este că de la achitare la condamnare nu au apărut probe noi, ceea ce stârneşte mari confuzii în magistratură şi induce ideea că oricând justiţia din România poate face din alb-negru, potrivit interesului de moment.

Probe importante în favoarea lui Babiuc, Becali, Cioflină nu au fost reţinute de Înalta Curte. Procurorii DNA au condus o anchetă incompletă şi părtinitoare, potrivit avocaţilor. Suntem în măsură să prezentăm câteva din argumentele care fac din procesul “Schimbului de terenuri” o judecată strâmbă, nedreaptă. Culmea, cei trei condamnaţi din “raţiuni de stat”, sacrificaţi pe “altarul Schengen”, au urmărit în realizarea schimbului de terenuri îndeplinirea unor hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării!

Să reţinem câteva aspecte ale acestui dosar care a făcut atâtea valuri.
În primul rând, faptele au o vechime de cel puţin 15 ani, schimburile de terenuri făcute datând din anii 1997-1999. Deci, judecăm şi apreciem acum realităţi din secolul trecut, cu gândirea din deceniul 2 al noului mileniu! Între timp, România a intrat în NATO şi UE, procesul de aderare la alianţa politico-militară schimbând radical cerinţele Armatei şi organizarea ei. Apoi, legislaţia în domeniul proprietăţii statului şi cea privind transferul de proprietăţi, drepturile asupra terenurilor, practica retrocedărilor au suferit şi ele transformări de substanţă.
În consecinţă, interpretările juridice ale speţelor la care se referă dosarul au altă abordare în 2013, momentul deciziei magistraţilor, faţă de acuzele formulate de procurori, la începutul investigaţiilor, în urmă cu mai bine de un deceniu. Chiar şi sursele anchetei jurnalistice care au prezentat cazul respectiv în publicaţia noastră, în anul 2001, au acum alte poziţii faţă de autorii de atunci, intraţi în alte combinaţii.

Acuze aberante

De ce sunt şubrede acuzele procurorilor DNA? Să ne referim pe larg la situaţia lui Victor Babiuc, trimis în judecată prin rechizitoriul din 2 noiembrie 2010, “pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată” prevăzut de art. 248 rap. La art. 248(1) c.p.
Ce i se impută inculpatului? În calitate de ministru al Apărării Naţionale a aprobat – la doar câteva zile de la numirea în această funcţie – proiectul Programului de pregătire operativă a teritoriului pentru apărare pentru perioada 1997-2000, în care, fără o justificare a nevoilor operative ale forţelor sistemului naţional de apărare intervenită în perioada iulie 1996 – ianuarie 1997 şi fără avizul Statului Major General (SMG), este inclus un obiectiv nou la Ştefăneşti.
A aprobat efectuarea schimbului de terenuri cu învinuitul Becali George cu încălcarea dispoziţiilor legale privind regimul juridic al bunurilor proprietate publică şi cu încălcarea dispoziţiilor privind circulaţia juridică a terenurilor.
A aprobat efectuarea schimbului de terenuri în lipsa unui aviz din partea Direcţiei legislaţie şi Contencios.
A aprobat efectuarea schimbului de terenuri în condiţiile în care anterior fiica sa, Babiuc Ioana, încheiase cu Becali George un contract de vânzare-cumpărare pentru o suprafaţă din terenul pentru care Cioflină Dumitru aprobase efectuarea schimbului.
Să mai reţinem că prin presupusele fapte infracţionale s-a produs un prejudiciu de 448.378 USD, reprezentând diferenţa de valoare între terenul predat la schimb de către MApN şi cel primit de la Becali George.
A fost ales locul comandamentului la Ştefăneşti, pentru a face un “şmen” cu terenuri în favoarea lui Becali? Acuza este demontată chiar de programul de pregătire a teritoriului pentru apărare, elaborat de persoane cu responsabilităţi importante din cadrul Statului Major al Armatei Române şi din Oficiul Central de Stat pe probleme Speciale.
Pentru prima dată, aşa cum rezultă din declaraţiile unor militari de carieră cu vechime îndelungată în MApN, despre Punctul Comandă Ştefăneşti s-a discutat începând din anul 1952, pentru ca, în final, autorităţile menţionate mai sus să decidă poziţionarea obiectivului în teritoriu.
La 17 ianuarie 1997, prin Hotărârea nr. 9/1997, CSAT – autoritate condusă de preşedintele ţării având în compunere şefii serviciilor de informaţii, şeful consilierilor prezidenţiali, consilierul prezidenţial pentru Securitate, mai mulţi miniştri, cărora li se adaugă secretarul CSAT – a aprobat includerea în strategia Programului obiectivul de la Ştefăneşti.

Procurori cu falsuri

Din momentul în care obiectivul a fost înscris în strategia de apărare, MApN avea obligaţia să treacă la executarea lucrărilor.
Din actele de urmărire penală şi din cele rezultate în urma cercetării judecătoreşti se poate observa că persoanele din conducerea Statului Major General (SMG) au apreciat că trebuie identificate circa 100 ha teren compact alături de obiectivele militare existente la Ştefăneşti.
Plasarea obiectivului la Ştefăneşti este motivată strategic şi funcţional prin existenţa în zonă a altor obiective militare. Şeful SMG a declarat că “schimburile de terenuri s-au efectuat pentru extinderea perimetrului cazărmii 917 Bucureşti – Ştefăneştii de Jos, inclus în Programul de pregătire a teritoriului pentru apărare în perioada 1997-2000, aprobat de CSAT prin Hotărârea nr. 9 din 17 ianuarie 1997”.
Preocuparea conducerii armatei ţării a început din 1952, dar trebuia să se îndeplinească anumite condiţii, printre care şi aceea a asigurării unei suprafeţe compacte de cel puţin 100 ha, să existe fondurile necesare pentru un obiectiv important strategic. Întrucât exista o lipsă de fonduri şi MApN nu putea să cumpere terenuri, responsabilii din minister au optat pentru schimbul de terenuri.
Din declaraţiile martorilor – generalii Chelaru, Mincu, Ghiţaş, Stănăşilă şi colonel Creţu, care ocupau funcţii importante în SMG, nu se confirmă versiunea cercetată de procuror cu privire la o alternativă pentru Ştefăneşti Punctul de Comandă Buftea. Această versiune a fost apreciată de martori ca fiind nereală, iar harta depusă la dosarul penal fără să se ştie de cine este un “înscris pirată, cu atât mai mult cu cât la Direcţia Operaţii din SMG nu s-a înregistrat propunerea pentru un PC la Buftea. Martorul Chelaru, fost şef al SMG, în declaraţia dată instanţei a motivat de ce acest document este “pirat”, el neavând înscrise datele de identificare cerute de regulamentele militare în materie. DNA a folosit această versiune, utilizând documentul respectiv, care este în cele din urmă un fals şi pe care regulamentele şi militarii de profesie nu-l evaluează.

Generali şi miniştrii, martori în proces, contrazic DNA

De ce s-a făcut schimbul de terenuri între MApN şi George Becali?
În primul rând trebuie avut în vedere demersul Direcţiei Domenii şi Construcţii Militare, care a trimis la cabinetul ministrului raportul nr. 7182/26 august 1996, în care se motivează necesitatea extinderii perimetrului cazărmii de la Ştefăneşti, raport pe care şeful SMG l-a aprobat şi a ordonat măsurile necesare extinderii perimetrului cazărmii. De asemenea, se ştie că Armata nu avea bani pentru achiziţia de terenuri, dar nici nu avea voie să vândă terenurile pe care le administra. Singura modalitate era schimbul de terenuri.
În sensul celor de mai sus se pot invoca declaraţiile unor martori care au deţinut, în timp, importante funcţii în Armata română: ministrul Gheorghe Tinca, ministrul Ioan Mircea Paşcu şi generalii Popa Florentin, Săndulescu, Bucşe, audiaţi la 5 ianuarie 2012, Constantin Degeratu, audiat la 10 ianuarie 2012, precum şi Stănăşilă şi Mincu, audiaţi la 6 februarie 2012, col. Cristian Creţu, audiat la 10 ianuarie şi alţii.
Becali avea terenurile plasate pe teritoriul necesar Armatei pentru PC Ştefăneşti, impus de hotărârile CSAT amintite. Aşadar, unde este interesul imobliar al generalilor?
George Becali a înregistrat la cabinetul ministrului Apărării, la 29 august 1998, o ofertă în vederea realizării unui schimb de terenuri cu MApN, oferta constând în cedarea suprafeţei de 27 ha teren în zona comunei Ştefăneşti pentru 27 ha în zona comunei Voluntari, jud. Ilfov. Oferta a fost prezentată ministrului Babiuc Victor la 30 august 1998, rezoluţionată de ministru cu menţiunea “Dl. Gl. Stănăşilă, discuţii”. În ziua următoare martorul Stănăşilă Constantin, în calitate de şef al Direcţiei Construcţii şi Domenii Militare, îl informează pe Babiuc Victor că oferta ar putea interesa ministerul în vederea măririi suprafeţei de teren deţinută la Ştefăneşti în scopul realizării hotărârii nr. 9/1997 a CSAT.
Oferta lui Becali George a fost examinată în cadrul MApN de direcţiile competente, inclusiv de Direcţia Juridică şi Contencios. Şi răspunsurile de la Ministerul Agriculturii şi de la Justiţie arată instanţei că schimbul era valid juridic.

Terenul schimbat nu era al statului

În cele din urmă, Babiuc Victor a avizat favorabil propunera de efectuare a schimbului de terenuri.
În cursul procesului, jurişti de mare competenţă au susţinut că paguba nu există deoarece terenul dat la schimb la 4 iunie 1999 nu era proprietate de stat şi nu aparţinea domeniului public.
Este adevărat că în cursul urmăririi penale şi în rechizitoriu DNA a susţinut că Statul român ar fi fost proprietarul terenului dat la schimb de MApN ca făcând parte din domeniul public al statului. Nu ne însuşim această opinie întrucât Statul român nu a făcut dovada că este proprietarul acelui teren dat la schimb de MApN. Văzând disp. Art. 6 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, terenul nu poate fi calificat ca aparţinând domeniului public al statului. De asemenea, după cum am arătat mai sus, schimbul s-a realizat în condiţiile Legii nr. 54/1998, terenul fiind folosit numai pentru agricultură nu făcea parte din domniul public al statului. În acest sens – a se vedea Legea nr. 213/1998, anexa 1 pct. 23. În consecinţă, terenul făcea parte din domeniul privat al statului.

CSAT, făcut complice de procurorii DNA

Din cele de mai sus rezultă că dreptul de proprietate al statului asupra bunurilor din domeniul public sau din cel privat al statului nu se prezumă, el trebuind dovedit.
DNA a dorit să arate instanţei că statul a fost păgubit prin schimbul de terenuri. Expertul ales a făcut evaluările ca în cazul unor vânzări-cumpărări, fără a avea relevanţă pentru el că în 1997-1999 piaţa imobiliară nu era formată, iar suprafeţele în analiză erau terenuri agricole. De aici sumele care bat spre 1 milion de euro ca avantaj pentru Becali. Mai mult, este ignorat şi de instanţa supremă faptul că Armata nu făcea schimbul pentru scopuri imobiliare, ci răspundea cerinţelor unui ordin decurgând din Hotărârea CSAT.
Aşadar a fost CSAT complice cu ministrul Babiuc şi şeful MSM Cioflină? A vrut CSAT să-l facă bogat peste noapte pe George Becali? Procurorii au invocat şi “mita” dată ministrului Babiuc, cu un teren în folosul fiicei acestuia. Or, terenul a fost cumpărat cu acte în regulă, la preţul pieţei, de fiica lui Babiuc înainte de schimbul de terenuri. DNA întreabă acuzator în instanţă de ce nu s-a construit Punctul de Comandă de la Ştefăneşti? Întrebarea trebuie pusă nu celor condamnaţi cu false argumente ale acuzării, ci miniştrilor care au urmat după anul 2000.
Condamnările în acest dosar sunt încă o dovadă a labilităţii actului de justiţie. Ele se întorc ca un bumerang şi lovesc exact în credibilitatea instanţei supreme, care se încarcă încă o dată cu o sentinţă care nu slujeşte în nici un fel adevărul şi nu se bazează pe probe.

sursa http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/lotul-becali-condamnatii-au-urmat-o-decizie-csat-643655.html

joi, 30 mai 2013

ZIUA REZERVISTULUI MILITAR


Instituirea "Zilei Rezervistului Militar" prin H.G. nr. 467/2010 exprimă aprecierea autorităţilor şi societăţii române faţă de rezervistii care şi-au servit cu devotament şi onoare ţara.

 Desi prin rezervişti militari se înţelege orice persoană care deţine grad militar în rezervă sau în retragere, respectiv soldaţi, gradaţi, subofiţeri, maiştri militari, ofiţeri şi generali, indiferent de instituţia publică din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în care şi-au desfăşurat activitatea, din pacate ,cu aceasta ocazie isi manifesta atasamentul fata de aceast ,,club,,  doar fostele cadre militare in rezerva si in retragere.Or este arhicunoscut ca in acţiunile militare desfăşurate de România în cadrul războiului de independenţă (1877-1878), războiului de Întregire a neamului (1916-1919) şi în cel de-al doilea război mondial (1940-1945), precum şi pe timp de pace, TOTI rezerviştii militari au avut o contribuţie importantă la păstrarea independenţei şi suveranităţii ţării, a valorilor militare şi culturale ale poporului român...

În contextul actual al crizei care afectează întreaga lume şi a eforturilor care se depun de către forţe patriotice şi oamenii responsabili din societatea românească, rezervistii militari, cu atat mai mult fostele cadre militare in rezerva si in retragere, sunt chemaţi să se mobilizeze şi să contribuie la redresarea situaţiei din România şi la apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români. În aceste vremuri grele trebuie să punem pe prim plan interesul naţional şi să dovedim că jurământul pentru apărarea ţării a fost şi este crezul nostru.
Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne legitimăm existenţa în evoluţia noastră istorică, să ne venerăm înaintaşii, să acţionăm cu dăruire şi abnegaţie pentru îndeplinirea nobilelor misiuni asumate în spiritul devizei ,,PATRIE, ONOARE, DEMNITATE,,.

Cu ocazia aniversării Zilei Rezervistului Militar adresez multă sănătate, bucurii, fericire alături de familie şi de cei dragi  membrilor Asociaţiei Veteranilor de Razboi-filiala Caracal,  membrilor Asociaţiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere-filiala judeteana Olt, membrilor ARPIA-Caracal, ai  Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate-filiala Caracal precum si  rezervistilor Clubului Parasutistilor Militari din Caracal !
Aceleasi ganduri bune le indrept catre toti ceilalti camarazi-rezervişti români !

col(r) Enache Constantin

marți, 28 mai 2013

SENATUL AVIZEAZA RECUPERAREA UNEI PARTI DIN VENITURI DE CATRE CEI AFECTATI IN PROCESUL DE RECALCULARE, REVIZUIRE, REVEDERE ...A PENSIILOR

La adresa de mai jos puteti afla stadiul propunerii legislative privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala


http://ancmrr.ro/propunere-legislativa-privind-stabilirea-unor-masuri-in-domeniul-pensiilor-acordate-beneficiarilor-proveniti-din-sistemul-de-aparare-ordine-publica-si-siguranta-nationala/

PS In data de 27.05.2013 proiectul in cauza a fost inregistrat la Camera Deputatilor, camera decizionala. 
Este de prevazut ce se va intampla stiut fiind faptul ca guvernul sustine proiectul dar...cu aplicare din 01 ian 2014 !

George Friedman, unul dintre cei mai influenţi politologi americani şi preşedinte Stratfor dixit

 Şeful celei mai importante agenții private de analiză geopolitică, într-un discurs susţinut la BNR, în faţa unor lideri politici români, a unor bancheri şi a unor manageri de mari companii :

-România trebuie să aibă grijă de ea singură, pentru că NATO şi Uniunea Europeană nu vor face asta;
-statul român ar trebui să lupte pentru menţinerea suveranităţii, pe fondul unui trend european de diminuare până la extincţie a suveranităţii naţionale;
,,"Trebuie să faceţi o iniţiativă regională. Este o iluzie optică impresia că UE sau NATO vor avea grijă de România, care este un stat suveran şi trebuie să îşi asume răspunderea pentru viitorul politic. Trebuie să vă asumaţi problema suveranităţii şi să o plătiţi"

-Europa este într-o criză profundă, structurală, care va dura;
,"Problema în Europa este că nu există un lider, sunt opinii divergente între principalele state precum Germania şi Franţa, şi nu există o soluţie comună. Prima contradicţie a Europei este că este o uniune între state care nu sunt la fel"
,,...din cauza opiniilor diferite, Europa nu a putut să facă ceea ce au făcut SUA în 2008 când au stopat extinderea crizei. În Europa s-a trecut de la o criză bancară, la o criză socială, a unei întregi generaţii care nu are o rezolvare imediată,,

-România nu ar trebui să adopte euro pentru că nu ar avea de ce;
 ,,"Bine că nu sunteţi în zona euro. Nu intraţi acolo", a declarat joi Friedman în cadrul unei conferinţe susţinute la BNR unde de faţă erau premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Friedman a dat ca exemplu Turcia în privinţa faptului că nu face parte din zona euro. "Le-am spus şi turcilor că cel mai bun lucru care li s-a întâmplat a fost că au fost respinşi de la intrarea în UE"


,




luni, 27 mai 2013

Kelemen Hunor: Scoaterea sintagmei "naţional" din articolul 1 din Constituţie nu este negociabilă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul Congresului Uniunii de la Miercurea Ciuc, că propunerea formaţiunii de scoatere a sintagmei "naţional" din articolul 1 din Constituţie "nu este negociabilă".
Întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Congresului UDMR de la Miercurea Ciuc, dacă pentru UDMR este negociabilă propunerea de scoatere a sintagmei "naţional" din articolul 1 al Constituţiei, Kelemen Hunor a răspuns negativ.
"Nu vom negocia prin televiziuni, prin mass-media. Am recepţionat toate mesajele. Nu este negociabilă", a spus liderul UDMR.

Interesanta replica premierului  la acest mesaj de o fermitate periculoasa !

Premierul Victor Ponta le-a spus, sâmbătă, delegaţilor UDMR la Congresul Uniunii, că modificarea articolului 1 din Constituţie va fi greu de acceptat pentru o majoritate parlamentară, dar că împreună pot găsi formula care să le garanteze maghiarilor că sunt parte a naţiunii.
"Cred că la modificare constituţională putem găsi acea formulă care să vă garanteze şi dumneavoastră că sunteţi o parte a naţiunii, o parte legitimă a acestei ţări şi că asta e ţara dumneavoastră, cum e a tuturor românilor", a mai spus premierul Ponta.

Ups ! Adica, ce sa intelegem ?!

In alta ordine de idei, potrivit unui document adoptat sâmbătă, la finalul Congresului UDMR de la Miercurea Ciuc, se recomandă ca, pe lângă limba română, în unele regiuni limbile minorităţilor naţionale să poată fi utilizate ca limbă oficială.

"Recomandăm o clauză constituţională care să ofere posibilitatea reglementării legislative a autonomiei culturale şi condiţii constituţionale pentru constituirea unor regiuni cu statut special. Am recomandat ca, pe lângă limba română, în unele regiuni, limbile minorităţilor naţionale să poată fi utilizate ca limbă oficială. Recomandările noastre se referă în primul rând la situaţia constituţională şi de drept civil a comunităţii noastre etnice: recomandăm din nou radierea conceptului statului naţional. Consemnarea caracterului naţional al statului în Constituţie este un anacronism care, cu toate că nu poate fi interpretat în termeni juridici, poate servi drept bază unor măsuri discriminatorii împotriva minorităţilor etnice sau respingerii unor creanţe îndreptăţite ale minorităţilor. Recomandăm totodată ca legea să recunoască minorităţile naţionale ca elemente constitutive ale statului, pentru că acest principiu constituţional poate crea egalitatea reală în drepturi nu doar între indivizi ci şi între comunităţi, în primul rând între majoritatea română şi naţionalităţile istorice de pe teritoriul României, conform celor stipulate în Declaraţia de la Alba Iulia din 1918", se arată în documentul citat.

Din fericire, premierul, la acest document adoptat, nu a mai dat nicio replica...

sâmbătă, 25 mai 2013

Ceremonia de predare/primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre

In data de 23 mai, in prezenta ministrului apararii nationale, a avut loc ceremonia de predare/primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre.

Generalul Sorin Ioan a predat comanda Statului Major al Forţelor Terestre generalului-maior Mircea Savu.
Totodată, generalul-maior Ion Ungureanu a fost împuternicit locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, preluând astfel atribuţiile deţinute de generalul-maior Mircea Savu.
Generalul-maior Mircea Savu a deţinut, din 1 mai 2010, funcţia de locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre.

Mircea Savu este absolvent al Şcolii militare de ofiţeri de tancuri şi înălţat la gradul de locotenent în anul 1978.

El a îndeplinit succesiv toate funcţiile pe linie de comandă: comandant de pluton, companie, brigadă tancuri, şef al Direcţiei Doctrină şi instrucţie şi Direcţiei Operaţii din Statul Major General, comandant al Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Mircea Savu s-a născut la 1 decembrie 1956 în localitatea Aluniş, judeţul Cluj şi a absolvit Liceul militar din Câmpulung Moldovenesc, în 1975.

El a absolvit Academia de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite şi Tancuri în 1989, Colegiul de Război al Trupelor de Uscat, în SUA, în 2000, şi are un curs de securitate militară şi comandă, în R.P.China, în 2003.

Mircea Savu este, din 2009, doctor în ştiinţe militare.

El a participat la misiunea "UNOSOM" din Solamia şi la misiunea "UNAVEM3", din Angola.

Mircea Savu a primit medalia "Meritul Militar", clasa a II-a, ordinul "Meritul Militar", calasa a III-a, ordinul "Meritul Militar", clasa a II-a, Crucea Naţională "Serviciu Credincios" clasa a III-a, emblema de onoare a SMG, On The service of Peace - ONU şi Meritous Service class I - ONU.

Mircea Savu este căsătorit şi are un copil.



Sursa: http://www.mediafax.ro/social/generalul-maior-mircea-savu-a-fost-imputernicit-sef-al-statului-major-al-fortelor-terestre-10897173

vineri, 24 mai 2013

Ups !! Valoarea medie a pensiilor în Europa (in Euro).

N-ar mai fi multe de comentat. Poate doar locul României în Uniunea Europeană în acest "clasament" şi că valorile afişate sunt din iulie 2011 .
Numai bulgarii au o valoare a mediei pensiilor mai mică decât a noastră (cu 32 de euro). În termeni reali însă, cred că şi ei ne depăşesc, pentru că preţurile acolo, la produsele de bază, sunt mult mai mici decât la noi.

Şi ar mai fi de subliniat faptul că, Bosnia, care a traversat ani grei de distrugeri în război, şi care nu este nici măcar membră a UE, are practic o medie a pensiilor egală cu cea a României.

Asadar:

Luxemburg (3.000 Euro)
Norvegia (1760)
Grecia (1620)
Danemarca (1411)
Elvetia (1393)
Italia (1141)
Franta (1108)
Islanda (1046)
Suedia (1060)
Finlanda (1050)
Austria (1026)
Spania (877)
Belgia (847)
Germania (791)
Malta (615)
Slovenia (604)
M. Britanie (460)
Polonia (437)
Cehia (390)
Portugalia (354)
Ungaria (332)
Croatia (321)
Estonia (288)
Letonia (258)
Lituania (220)
ROMANIA (177)
Bosnia (171)
Bulgaria (145)
Albania (55)

sursa :http://victorvis55.blogspot.ro/2012/01/valoarea-pensiei-medii-in-europa.html

PS Ce ar mai fi de  adaugat?  Poate faptul ca militarii pensionari sunt, cu siguranţă, pe ultimul loc în toată Europa, indiferent de apartenenţa, sau nu, a  celor cu care s-ar compara,  la UE ? !  
Sau poate faptul ca, avand aceasta pensie, in tari precum Luxemburg, Norvegia, Grcia etc etc , am fi socotitati un fel de  "asistaţi" ?! 
Ori poate faptul ca , desi avem venituri de 2 bani, avem preturi de top ?!
Mai frate, si cand te gandesti ca peste 4 milioane de  pensionari mioritici (imensa mare majoritate ) nu viseaza, nici macar, la acesti 177 euroi...

O SEARA EXCELENTA !

joi, 23 mai 2013

Drama armatei române...



Generalul Oțelea îmbrăcat în zeghe.
Generalul Popescu îmbrăcat în zeghe.
Generalul Bădălan îmbrăcat în zeghe.
Generalul Cioflină îmbrăcat în zeghe.
Generalul Degeratu cercetat .
Generalul Chelaru cercetat.


Eu mă întreb de ce toți șefii SMG sunt îmbrăcați în zeghe.
Trei din cei enumerați mai sus au fost condamnați cu suspendare, dar condamnați iar zeghea chiar dacă nu se poartă, se simte. Cinci dintre cei enumerați mai sus sunt generali cu 4 stele și au fost șefi ai SMG după 1990. Unul dintre ei a fost condamnat azi, odată cu Becali.
Televiziunile prezintă toate fără excepție drama lui Becali, dar nici una nu prezintă DRAMA ARMATEI ROMÂNE. Nu voi comenta situația lui Becali, are cine să îi plângă de milă. Pentru mine cazul Becali este lipsit de relevanță. Dacă ar fi să comentez aș comenta doar două aspecte sau aș pune două întrebări :
De ce a stat SRI-ul la pândă și de unde a știut că verdictul va fi cu condamnare încât să îl ridice de pe aeroport aproape ilegal pentru a nu fenta închisoarea?
De unde a știut Becali că verdictul va fi cu condamnare încât a încercat să pară că este liniștit, a fost la meciul Stelei și a plecat în timpul meciului ( sperând să înșele sau să adoarmă vigilența paznicilor de la SRI) direct la aeroport având pregătit un avion al lui Țiriac? Ca întrebare suplimentară ar fi una retorică: cât de prost să fii să crezi că poți pleca din țară cu avionul fără să știe organele ?Nene Becali, eu când plec la țară -nu din țară- fără să spun nimănui, pe facebook apare nici eu nu știu cum : ”la moșie” ca locație. De unde dracu or ști ăia nu știu, dar nu mă cheamă Becali și nu am dosar penal.
Să revin la subiect. Trei din ultimii 7 șefi ai SMG au suferit condamnări, trei sunt încă cercetați cu acuzații foarte grave, ceilalți nu știu dacă dorm liniștiți și nu cumva așteaptă și ei să fie chemați în dosarul case pentru generali. Ce mai au în comun acești generali în afară de gradul de general și funcția de șef al SMG ? TOȚI DAR ABSOLUT TOȚI AU INTRAT ÎN VIAȚA POLITICĂ. Asta este știut, recunoscut. Ce nu vor să recunoască nici unul, este momentul în care au fost racolați în partidele politice, pentru că nu trebuie să ai diplomă de doctor fie ea și luată cu copy-paste, ca să îți dai seama că anumite funcții și grade nu sunt accesibile dacă nu ai ”chemare”, ”strigare” sau susținere politică. Din cauza asta a întors domnul președinte Băsescu proiectul de modificare a Statutului Cadrelor Militare de la promulgat, pentru că i se lua dreptul de a decide el soarta generalilor.
Nimeni absolut nimeni nu discută acest subiect, nu vede până unde ajunge corupția și cum se subordonează interesele naționale unor interese personale de grup sau de partid. Nimeni nu vrea să vadă că cei mai importanți oameni din armată cei care trebuie să vegheze la apărarea țării, veghează de fapt la apărarea intereselor celor care i-au promovat, propulsat și numit pe funcțiile supreme în armată. Fiecare gest de ”bunăvoință” se plătește și pe lângă plata în avansări în rezervă pe ochi frumoși a colegilor de partid, pe lângă plata în contracte ale unor firme de partid cu armata, pe lângă vânzările de armament și tehnică militară unor firme agreate de conducerile de partid și de stat, uite că acești mari șefi ai armatei mai plătesc și cu libertatea odată ce și-au încheiat misiunea și au trecut în rezervă. Și pun din nou întrebarea pe care i-am pus-o și lui Becali: cât de prost să fii sau cât de ahtiat după putere încât să accepți să te compromiți în halul acesta acceptând să fii promovat știind că vei plăti cu vârf și îndesat fiecare colț de stea ? Ce mecanism transformă militarul în infractor ce mecanism transformă onoarea în dezonoare cinstea în rușine, datoria față de țară în datorie față de partid, demnitatea în corupție? Ce criterii stau la baza promovării acestor oameni în funcțiile supreme în armată și cine îi alege?Premierii, președinții ,miniștrii apărării? Atunci eu aș chema în instanță pe toți cei care au propus și numit acești infractori în poziția de șefi ai SMG.Toți cei care i-au numit, avansat, promovat poartă aceeași vină ca și cei găsiți vinovați de instanță, pentru că în numele lor și sub pulpana lor au făcut tot ce au făcut.
Asta e drama acestei țări, asta ar trebui să dezbată televiziunile, nu ce a face George Becali, cel care a sfidat prin atitudinea lui nu doar instituțiile statului ci și instituția bunului simț. Toate televiziunile se întreabă de ce a fost condamnat Gigi Becali, circarul de serviciu al televiziunilor, dar nimeni nu se întreabă de ce a fost condamnat un fost șef al SMG, ceea ce mi se pare mult mai grav și mai îngrijorător. Poziția și implicațiile actelor lui Cioflină sunt mult mai importante pentru țară și securitatea acestei țări, decât serele sau ferma cu pui a lui Becali. Cine și când va face o analiză și o anchetă serioasă care să scoată la iveală mecanismul prin care șefii armatei devin infractori de rând ?Cine va aduce în fața instanței pe cei care i-au corupt pe acești generali sau i-au determinat să comită acte ilegale prin care erau avantajațe anumite persoane legate de un partid sau altul ? Cine și când va analiza pe mâna cui a fost și este dată apărarea acestei țări ? ESTE CINEVA INTERESAT DE ADEVĂRATELE PROBLEME ALE ȚĂRII SAU DISCUTĂM BECALISME? Când se vor decide acești generali să spună lucrurilor pe nume și să spună cine sunt adevărații beneficiari și sforarii faptelor pentru care au fost ei condamnați ? Oare cei care sunt acum la conducerea armatei și care încă se simt protejați pentru că au rudele la putere, realizează că le va veni și lor rândul? Cât de indiferent să fii față de propria familie încât să accepți compromisuri pentru care vei plăti mai târziu cu libertatea? Acum toți se gândesc la fetele lui Becali dar el s-a gândit la ele când a făcut ce a făcut ? Sau credea că dacă va trece dintr-un parlament în altul și dintr-un partid în altul este imun și nu i se poate întâmpla nimic?Așa să fi gândit și generalul Cioflină, sau Bădălan? Domnule ministru al apărării, apropo, când faceți public rezultatul auditului cu privire la revizuirea pensiilor militarilor? Pe cine acoperiți păstrând la secret rezultatele unei anchete oficiale? Pensionarii au început să primească alte decizii de pensionare, cu alte sume, cu alte pensii diminuate din cauza unor abuzuri ale unor funcționari care au executat ordine verbale mai mult sau mai puțin legale. De ce plătesc pensionarii pentru aceste abuzuri? Unii plătesc cu viața pentru faptele altora iar dumneavoastră domnule ministru comiteți un alt abuz, acoperind aceste abuzuri și neluând măsuri împotriva celor care sunt adevărații vinovați. Tot la comanda de partid, faceți asta ,ca și Bădălan, sau din proprie inițiativă? Aveți datoria domnule ministru al apărării să faceți public rezultatul auditului și să vă cereți scuze tuturor pensionarilor care sunt batjocoriți în continuare mai mult decât sub regimul Boc și să luați măsuri să plătească cei care se fac vinovați cu adevărat, nu cei care sunt batjocoriți.
DOMNILOR GENERALI, STIMATE CADRE ALE ARMATEI ROMÂNE, NU VĂ MAI LĂSAȚI BĂGAȚI ÎN PUȘCĂRIE DE OAMENII POLITICI , NU MAI RĂSPUNDEȚI LA COMENZI POLITICE, NU MAI INTRAȚI ÎN JOCURI POLITICE, NU VĂ MAI LĂSAȚI CORUPȚI.
Drama armatei române este că este dată și lăsată pe mâna unor politicieni lipsiți de scrupule, care murdăresc tot ce ating, tot ce privesc chiar.
Drama armatei române o constituie faptul că ciobanii, agramaţii, canacheii, doctorii “xerox” , “vaporenii” îi conduc destinele, îi pervertesc conştiinţele, îi corup comandanţii şi ca o culme a ironiei, când câte unul ajunge în puşcărie, media, lumea le plânge de milă tot lor. Ce blestem ne apasă ?

                                                                              21 mai 2013 Scris de Marin Neacsu

DECLARATIE POLITICA-cumulul pensiei cu salariul, izvor de nedreptăți și aberații


miercuri, 22 mai, 2013
,,...În urmă cu patru ani, sub presiunea unei crize pe care habar nu avea de unde s-o apuce, premierul de atunci Emil Boc declara război pensiilor nesimțite din sistemul bugetar, potrivit propriilor declarații. În acordurile melodiei ”Pușca și cureaua lată”, se năștea legea nr. 329, privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordului cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional.
Capitolul IV al respectivei legi prevede, pentru ca legea este încă în vigoare, faptul că în sistemul bugetar se poate cumula salariul cu pensia, numai dacă aceasta din urmă nu depășește salariul mediu pe economie (la vremea respectivă 1.700 lei, anul acesta 2.223 lei). În caz contrar, cei vinovați că au pensia cu un leu mai mare decât salariul mediu aveau în față două variante simple: fie renunțau să muncească, păstrând pensia, fie renunțau la pensie și se mulțumeau cu salariul.
La vremea respectivă, mulți au considerat că este o măsură justă, sau măcar acceptabilă în condiții de criză severă. Ca orice lucru făcut în grabă însă, legea 329 lăsa loc unor anomalii generatoare de nedreptăți flagrante. Cum este cazul unui pensionar militar care mi-a scris de curând, mâhnit că și-a văzut toată viața de treabă și de carieră, căci dacă ar fi fost un terchea-berchea prin Armată, potrivit propriilor aprecieri, ar fi avut azi pensia mai mică, pe care ar fi putut s-o cumuleze cu salariul.
Mai mult, pentru a-și putea face mai departe meseria, una de înaltă calificare și pentru care nu există personal civil pregătit dat fiind specificul, salariul pe care îl încasează lunar este mai mic decât pensia la care a renunțat. De ce ar face un om așa ceva? Pentru un motiv greu de înțeles pentru unii, citez: ”pentru a-mi aduce contribuţia la succesul proiectului militar legat de exploatarea elicopterelor Puma Naval, cele mai moderne din armată, la bordul fregatelor Regele Ferdinand şi Regina Maria”, am încheiat citatul.
Ei bine, în anul 2011, un grup destul de numeros de parlamentari USL a inițiat un proiect de lege pentru abrogarea articolelor cuprinse la Capitolul IV, respectiv cele referitoare la cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, printre motivele invocate fiind și acela că în nicio țară membră a UE sau NATO nu a fost adoptată ca măsură anticriză interzicerea dreptului la muncă sau cumulul pensiei cu salariul. Așa cum era de așteptat, guvernul a dat, sub semnătura premierului Boc, aviz negativ proiectului de lege, dovedind încă o dată că este incapabil să reformeze sistemul bugetar, singura metodă de a ține cheltuielile în frâu fiind tăierile globale.
Proiectul de lege a trecut de Senat, prin adoptare tacită, iar în prezent se află în dezbatere la Camera Deputaților, unde a primit în octombrie anul trecut aviz de asemenea negativ de la comisiile de Buget-Finanțe și de Muncă și protecție socială, iar anul acesta sa fost retrimis, pentru raport suplimentar, la cele două comisii.
Trecând peste absurdul situației ca un Parlament în care USL are o majoritate confortabilă să respingă o lege inițiată de USL, și nu de câțiva parlamentari dornici de afirmare, ci de o pleiadă de lideri cu greutate ai celor două partide, ar exista o soluție simplă, sugerată de pensionarul pe care l-am invocat puțin mai devreme, și anume modificarea – și nu abrogarea – prevederilor referitoare la cumulul pensiei cu salariul, în sensul de a se supenda doar partea din pensie care depășește baremul stabilit prin lege. Cu alte cuvinte, nu se mai suspendă întreaga pensie care depășește salariul mediu, ci doar se limitează la valoarea de referință.
În acest mod simplu vor fi eliminate situațiile aberante și revoltătoare în care cei care au trudit din greu toată viața sunt plătiți mai puțin decât cei care au muncit mai puțin. Sper să nu aveam de-a face co o nouă situație în care lucrurile simple se dovedesc cel mai greu de pus în practică…,,


miercuri, 22 mai 2013

Senatul a adoptat măsuri pentru majorarea pensiilor militare care au fost reduse în 2010

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, în unanimitate, proiectul de lege prin care sunt majorate pensiile militare care au fost reduse în luna decembrie 2010, informează Mediafax.
Măsura va fi aplicată doar în cazul celor care au obţinut sume mai mici după recalcularea sau revizuirea pensiilor.
Proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari ai PNL şi PSD, între care Corneliu Dobriţoiu şi Gabriel Oprea, urmează să fie supus votului final în Camera Deputaţilor.
Potrivit actului normativ, adoptat de Senat, măsura de majorare a pensiilor militare la nivelul din 2010 ar urma să fie aplicată din luna următoare intrării în vigoare a legii, cu toate că Guvernul a susţinut ca dată de intrare în vigoare 1 ianuarie 2014.
Pentru a putea beneficia de majorarea pensiilor, militarii care au înregistrat o reducere a acestor venituri trebuie să adreseze Casei de Pensii o solicitare pentru emiterea unei decizii de revizuire.

marți, 21 mai 2013

2013, Anul Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena


 Creştin ortodocşii îi prăznuiesc la 21 mai pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, sărbătoare ce are strânsă legătură cu taina şi puterea Sfintei Cruci. Este o importantă sărbătoare a creştinătăţii, cu atât mai mult cu cât, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât să fie prăznuiţi în mod deosebit, 2013 fiind “Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

“Pentru poporul român dreptcredincios – subliniază Preafericitul  Părinte Patriarh Daniel – anul 2013 este şi un prilej de rememorare a legăturilor istorice pe care Sfinţii Împăraţi le-au avut pe teritoriul  ţării noastre din nordul Dunării. Sfântul Constantin a dezvoltat o activitate deosebită în favoarea locuitorilor de atunci din spaţiul carpato-danubiano-pontic. El a fost împărat timp de 31 de ani (306-327), iar pe teritoriul ţării noastre a zidit zeci de biserici, a construit un pod nou peste Dunăre şi a ţinut foarte mult să reromanizeze Dacia după retragerea împăratului roman Aurelian şi să continue creştinarea poporului de aici, începută de Sfântul Apostol Andrei”.

“Fericitul şi pururea pomenitul Constantin, - după cum ne aflăm din volumul Vieţile Sfinţilor de peste tot anul - a fost fiu al lui Constanţiu, care se numea Clor, şi al cinstitei Elena. (...) Acest Constanţiu, (...) când Maximian Galeriu, dimpreună cu alţi prigonitori, cu tărie ridicaseră prigonire asupra tuturor creştinilor, el singur întrebuinţând blândeţea şi mila, mai vârtos pe cei ce se luptau pentru credinţa lui Hristos îi întrebuinţa sfetnici şi părtaşi ai slujbelor împărăteşti”.

Constanţiu l-a învăţat bunacuviinţă pe fiul său, Constantin, care avea să devină primul împărat al creştinilor. Sinaxarul ne spune că “după ce Constantin a fost înştiinţat de lucrurile necinstite, desfrânate, pierzătoare şi proaste, pe care le făcea în Roma Maxenţiu, fiul lui Erculiu, şi îndemnat de dumnezeiasca râvnă şi chemând pe Hristos împreună oştilor, a pogorât împotriva lui Maxenţiu”. (...) văzând Dumnezeu curăţenia sufletului lui i s-a arătat mai întâi în somn, după aceea în amiaza zilei, închipuind semnul Crucii scris cu stele: l-a arătat lui şi celor ce erau vrednici. Deci, îndrăznind în chipul cinstitei Cruci şi făcând cu aur semnul Crucii pe arme, a mers la Roma, şi pe însuşi pierzătorul Maxenţiu l-a aruncat în râul Tibon, înecându-l lângă podul Milvia, şi aşa a izbăvit pe cetăţenii Romei de tirania acestuia”.

În vremea Împăratului Constantin, prin Edictul de la Milano, din anul 313, creştinismul fost recunoscut de stat. Biserica a fost scutită de impozite, permiţându-i-se să primească donaţii, fiind înlăturate totodată răstignirea, zdrobirea picioarelor sau arderea cu fierul înroşit. Împăratul Constantin este cel care a convocat primul Sinod Ecumenic de la Niceea, unde a fost condamnată greşita învăţătură a lui Arie. “(...) a adunat în Niceea arhierei din toate părţile, prin care s-a propovăduit credinţa ortodoxă, şi Fiul a fost recunoscut de o fiinţă cu Tatăl, iar Arie şi cei împreună cu el au fost daţi anatemei, dimpreună cu hula lor”, se arată în Sinaxar. Tot la Niceea Sfinţii Părinţi au elaborat, între altele, primele şapte articole din Simbolul de credinţă (Crezul), fiind fixată şi data Sfintelor Paşti – ce se prăznuieşte după Echinocţiul de primăvară, în prima duminică după luna plină.

După 31 de ani de domnie, Sfântul Împărat Constantin a fost botezat de episcopul Eusebiu de Nicomidia, pe patul de moarte, iar la scurt timp s-a mutat la Domnul, fiind înmormântat în biserica Sfinţii Apostoli, din Constantinopol, pe care a ctitorit-o.

Mama sa, Flavia Iulia Helena s-a născut în provincia Bitinia. După ce  generalul roman Constanţiu Chlorus a divorţat de ea la îndemnul împăratului Diocleţian, a trăit departe de viaţa publică, în preajma fiului său, Constantin. În cartea “Vieţile Sfinţilor de peste tot anul” se spune că Împăratul Constantin “deoarece căuta scumpătatea credinţei celei din vremea noastră, a trimis încă şi pe maica sa Elena la Ierusalim pentru căutarea cinstitului lemn pe care a fost pironit cu trupul Hristos, Dumnezeul nostru; apoi, aceste părţi de lemn sfânt au fost mutate, adică o parte a fost aşezată chiar în Ierusalim, iar cealaltă parte a adus-o în împărăteasca cetate”. Potrivit tradiţiei, în timpul săpăturilor de pe dealul Golgotei, împărăteasa Elena a găsit trei cruci. Ca să descopere Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul, a atins cu ele un mort. La atingerea Crucii Domnului, mortul a înviat. Împărăteasa Elena este cea care a zidit Biserica Sfântului Mormânt, Biserica din Betleem, pe cea din Nazaret, dar şi alte sfinte aşezăminte. Sinaxarul consemnează că după ce s-a întors la Constantinopol, Împărăteasa Elena şi-a săvârşit viaţa, în anul 327, cu 10 ani înainte de moartea fiului său, Împăratul Constantin cel Mare.

În anul 2002, o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Cipru a dăruit vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist o raclă cu părticele din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ce se păstrează în Catedrala Patriarhală. La 21 mai, în ziua marelui praznic, de la orele 7:00, sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli,  vor fi scoase în procesiune şi aşezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de către credincioşi.

PS Tuturor celor care poarta numele sfintilor imparati multa sanatate, fericire, impliniri si 
LA MULTI ANI!

luni, 20 mai 2013

4 februarie 2013-Vladimir Putin, presedintele rus, s-a adresat Dumei (Parlamentului rus)

On February 4th, 2013, Vladimir Putin, the Russian president, addressed
the Duma, (Russian Parliament), and gave a speech about the tensions with
minorities in Russia :
In Russia live Russians. Any minority, from anywhere, if it wants to live
in Russia , to work and eat in Russia , should speak Russian, and should
respect the Russian laws. If they prefer Sharia Law, then we advise them
to go to those places where that's the state law. Russia does not need
minorities. Minorities need Russia , and we will not grant them special
privileges, or try to change our laws to fit their desires, no matter how
loud they yell 'discrimination'. We better learn from the suicides of
America , England , Holland and France , if we are to survive as a nation.
The Russian customs and traditions are not compatible with the lack of
culture or the primitive ways of most minorities. When this honorable
legislative body thinks of creating new laws, it should have in mind the
national interest first, observing that the minorities are not Russians.
The politicians in the Duma gave Putin a five minute standing ovation.


sursa http://www.truthorfiction.com/rumors/r/Putin-Says-No.htm#.UZnHZtjqu_I
Traducerea discursului lui Putin, din 4 februarie 2013


La 4 februarie 2013, Vladimir Putin, presedintele rus, s-a adresat Dumei (Parlamentului rus) și a ținut un discurs despre tensiunile cu minoritățile, în Rusia:
"În Rusia, locuiesc  ruși. Orice minoritate, de oriunde, dacă vrea să trăiască în Rusia, pentru a lucra și mânca în Rusia, ar trebui să vorbească limba rusă, și ar trebui să
respecte legile rusești. În cazul în care preferă Legea Sharia, ii sfătuim sa mearga in acele locuri unde e acea lege. Rusia nu are nevoie de minorități. Minoritățile au nevoie de Rusia, și nu le vom acorda privilegii speciale, sau să încercam să schimbam legile noastre pentru a se potrivi dorințelor lor, indiferent de cât de tare ar striga ei "discriminare". Mai bine învățăm din sinuciderile din America, Anglia, Olanda și Franța, dacă vrem să supraviețuim ca națiune. Obiceiurile și tradițiile rusești nu sunt compatibile cu lipsa de cultura sau obiceiurile primitive ale multor minorități. Când acest onorabil organ legislativ se gândește sa creeze noi legi, ar trebui să aibă în vedere, în primul rând interesul național, observând că minoritățile nu sunt ruși."

Politicienii din Duma l-au ovationat cinci minute, in picioare, pe Putin...
 
PS O fi ceva de invatat de aici ?

duminică, 19 mai 2013

Casa Sectoriala a MApN si OZU...

Asadar, cum stam :

Conform HG257/2011 (normele aplicare ale Legii 263), la art. 76(2) se precizeaza :,, în cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege, vechimea în serviciu, respectiv veniturile realizate lunar, necesare determinării stagiului de cotizare si punctajului lunar, pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 2011, pot fi dovedite cu adeverinte eliberate, potrivit legii, în temeiul statelor de plată sau al altor documente doveditoare aflate în păstrarea structurilor militare/detinătoare de fonduri de arhivă,, .

Pe de alta parte, conform Codului Muncii,
plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariat...
Ca atare, desi, aparent,  Casa de pensii sectoriala are dreptate, ma tem ca acest semnal este unul extrem de periculos... 
Oare cat vom astepta pana cand OZU, ,,biblia,, oricarei structuri militare, va fi considerata o fitzuica de 2 bani, putand fi dus, drept urmare, intr-un mare derizoriu ?!
Stiam ca legea are si litera si spirit dar, se pare ,ca aceasta este valabil doar in anumite cazuri !

vineri, 17 mai 2013

Încă 19 persoane vor fi cercetate în scandalul caselor de la MApN

Rețeta după care fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a cumpărat ilegal, de la Armată, locuința de serviciu, a fost folosită pe scară largă. Experții Direcției Antifraudă din cadrul MApN au sesizat DNA cu încă 19 ilegalități. Au de recuperat aproape un bloc întreg!

Scandalul generalilor şi a altor ofiţeri superiori care şi-au achiziţionat locuinţele de serviciu, deşi nu aveau acest drept, pentru că nu îndeplineau condiţiile legale, continuă.
Este deja celebru dosarul în care sunt urmărite penal 12 persoane, printre care se află şi generalul Corneliu Dobriţoiu ori generăleasa Floarea Şerban, cea care şi-a pierdut funcţia de secretar de stat din cauza acestei speţe.
 Cei de la evz.ro au alcătuit o listă cu numele a încă 19 persoane. Sunt generali, comandori, contraamirali şi un colonel.
La momentul în care şi-au cumpărat locuinţele de serviciu, cei 19 erau toţi ofiţeri activi şi ocupau diverse funcţii, atât în cadrul forţelor terestre, cât şi în cadrul forţelor navale ale Armatei României.
În prezent, cei mai mulţi dintre ei sunt pensionari, generali şi comandori în rezervă. Unii nici nu mai sunt în viaţă.
Numele cuprinse pe lista publicată de  evz.ro sunt următoarele.
Uce Gigi Cristinel – comandor
Dumistrăcel Cătălin – contraamiral de flotilă
Moise Gheorghe – colonel
Grosu Costică – comandor
Zaharcu Ştefan Gicu – comandor
Chertic Petru – general de brigadă
Petrescu Stan – general de brigadă
Cocârdan Toader – comandor
Cucoşel Cristea – contraamiral de flotilă
Barangă Petre – general-maior
Grecu Ioan-Alexandru – general-locotenent cu 3 stele (r)
Nicolăescu Gheorghe – general de brigadă (r)
Drăghici Ion – general în rezervă
Ciofringeanu Nicolae – general în rezervă
Bantaş Leonard-Adrian – general-maior
Ciorobea Constantin – comandor
Oţelea Neculaie – general în rezervă
Bucur Nicolae – comandor (decedat în 2007)
Viştianu Gheorghe – general de brigadă
Sursa: evz.ro

PS Pana la urma, totu-i explicabil-intr-o tara condusa de infractori, nu e firesc ca structurile care ii protejeaza pe mahari sa comita aceleasi fapte ?!
Si noi condamnam modelul "Casa din Mihaileanu " ... Hehehe !

Dom-le, si cand te gandesti ca azi multe cadre stau în gazdă  cu chirie....

Apropo:  cred ca omologii din NATO  se sparg de ras , citind d-astea...

joi, 16 mai 2013

NEDREPTATE, in formatie-MARS !

În ședința din 16 aprilie, Guvernul României a luat în discuție situația pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru a identifica o soluție sustenabilă.
Astfel, în urma discuțiilor cu toate ministerele implicate, Guvernul a decis să susțină proiectul de "Lege privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională" având ca și co-inițiatori pe vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul apărării Mircea Dușa și ministrul afacerilor interne Radu Stroe.
Având în vedere că, în acest moment, nu există resursele bugetare necesare, Guvernul a decis să susțină ca aceste modificări legislative să fie în vigoare de la 1 ianuarie 2014, reparându-se astfel încă o nedreptate făcută pensionarilor militari de către Guvernul Boc.
Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 17.04.2013

PS Asta ar veni cam asa-frate,este dovedit ca esti nevinovat dar...mai stai si mata nitel in puscarie, doar pana la 1 ianuarie 2014 !
Te deranjeaza ?!

Don procuror-prim-vataf al acestei tari, oriunde in lumea asta democratizata s-ar intampla asa ceva , sfatuitorul, initiatorul  sau sustinatorul unei astfel de proceduri ar fi fost aruncat la lada de gunoi a istoriei !
Doar la noi si...la romani este altfel!
HG S 1019/2010 si Ordinul MS 132/2010 ar putea fi declasificate de la Secret, de Curtea de Apel Cluj, sectia contencios administrativ

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) :2490/117/2012
Data inregistrarii28.02.2013
Data ultimei modificari:15.05.2013
Materie:Asigurări sociale
Obiect:contestaţie decizie de pensionare de recalculare a pensiei
Stadiu procesual:Recurs



Părţi




NumeCalitate parte
CHETRAN VASILERecurent Reclamant
CASA DE PENSII SECTORIALA A MINISTERULUI APARARII NATIONALEIntimat Pârât
MINISTERUL APARARII NATIONALEIntimat Pârât



Şedinţe




14.05.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: COMPLETUL NR. 2-R
Tip solutie: Alte cauze
Solutia pe scurt: Suspendat în temeiul art. 4 din Legea 554/2004. Trimite dosarul secţiei de contencios administrativ a Curţii de Apel Cluj, în vederea soluţionării excepţiei de nelegalitate a clasificării HG S 1019/2010 şi a Ordinului MAp.N nr. MS 132/2010.
Document: 14.05.2013

sursa -http://www.plano10.com/2013/05/hg-s-10192010-si-ordinul-ms-1322010-ar.html

PS  Destept acest camarad care s-a gandit la acest pas !
 La mijloc, fara doar si poate, este vorba despre o mare mizerie (citeste discriminare) facuta pensionarilor militari in legatura cu neaplicarea modificarilor favorabile aduse lui 1294 prin aceasta   HG S 1019/2010  in ceea ce priveste incadrarea in grupe de munca a cadrelor  militare. Care va sa zica, doar cei pensionati dupa 2011 pot fi beneficiari ai innoirilor hotararii de guvern !
 Mare gafa a meapeneului, mare harababura creata in sistemul de pensii...

miercuri, 15 mai 2013

MESERIASII LIMBAJULUI DE LEMN

Raspuns al MApN

Domnului Colonel (r.) Macovei Remus


La petiţia dumneavoastră, adresată Ministerului Apărării Naţionale şi repartizată spre soluţionare Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, vă comunicăm următoarele:

1. În vederea punerii în aplicare a direcţiei de acţiune „Revizuirea cadrului normativ specific domeniului apărării, managementului carierei militare, salarizării şi sistemului de pensii ocupaţionale pentru militari”, aprobată prin Hotărârea Parlamentului nr. 45 din 21 decembrie 2012 pentru acordarea încrederii Guvernului, Ministerul Apărării Naţionale a elaborat un proiect de lege privind pensiile militare de stat.
Conform prevederilor art. 15 alin. (1) din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009, forma iniţială a proiectului de act normativ menţionat va fi supusă atât consultării preliminare instituţionale a structurilor interesate în aplicarea acestuia, cât şi consultării publice în condiţiile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.
Subliniem că, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 52/2003, după momentul afişării proiectului de act normativ pe site-ul propriu şi la sediul instituţiei, persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare privind proiectul în discuţie.

2. Proiectul de lege numărul Plx 109/2012 pentru abrogarea capitolului IV (art. 17-26) din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional se află înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, care va hotărî asupra formei finale a acestuia, în calitate de Cameră decizională.

3. În data de 12.03.2013, la iniţiativa unui număr de 14 senatori şi deputaţi, a fost înregistrată la Senatul României propunerea legislativă nr. B118/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, al cărei conţinut normativ vizează menţinerea în plată la cuantumul din luna decembrie 2010 a pensiilor care au scăzut în urma recalculării/revizuirii.

4. Proiectul de act normativ specific referitor la organizarea şi desfăşurarea activităţii cercurilor militare din Armata României este un document în lucru, care urmează să parcurgă etapele prevăzute de „A.N.S.-1, Regulamentul privind elaborarea actelor normative specifice, doctrinelor şi manualelor militare în Ministerul Apărării”, aprobat prin Ordinul ministrului apărării nr. M.S. 68/2008.
Pentru finalizarea ordinului, urmează să fie analizate, prin prisma dispoziţiilor legale în vigoare, atât propunerile membrilor comisiilor de specialitate constituite la nivelul Statului Major General şi al celorlalte structuri centrale din Ministerul Apărării Naţionale, cât şi cele transmise de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

SECRETAR DE STAT PENTRU RELAŢIA CU PARLAMENTUL, INFORMARE PUBLICĂ ŞI CREŞTEREA CALITĂŢII VIEŢII PERSONALULUI

Vasile COSTEA
ŞEFUL DIRECŢIEI PENTRU RELAŢIA CU PARLAMENTUL
ŞI ASISTENŢĂ JURIDICĂ
General de brigadă
dr. Florin MACIU

PS Ramanand in domeniu, cert este doar ca dezbaterea din Senat a propunerii legislative reparatorii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ( L121/2013 ) a fost amanata,  urmand a  fi reluata, probabil, martea viitoare. Daca aveti noroc, cei care sunteti vizati ! 
Este vorba despre o corectie la Legea 263/2010 si care ar  functiona numai pana la intrarea in vigoare a posibilei viitoare Legi a pensiilor militare de stat. Conform angajamentelor, aceasta ar trebui sa apara pana la 31 mai a.c.si cu aplicare imediata dupa promulgare, neavand nevoie de  suplimentarea bugetara. 

duminică, 12 mai 2013

EXEMPLU DE COLABORARE


Vineri, 10 mai 2013, la Sala de spectacole a Cercului Militar Constanţa a avut loc Adunarea Generală a filialei constănţene a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din M.Ap.N. La activitate au fost invitaţi şi col.(r) Constantin Marin,preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI-filiala Constanţa şi col.(r) Remus Macovei, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate-filiala Constanţa.
 
Este un exemplu ca in alta parte colaborarile reintra in firescul lor, chiar daca sunt aflate intr-o mare intarziere...
Si , daca luam in calcul  ca presedintele ANCMRR Constanta este membru in conducerea centrala a ANCMRR, aspectele au o relevanta si mai mare.
Toata consideratia, domnilor anecemereristi constanteni !
Doar asa se construieste ! Daca se doreste, evident....
 

vineri, 10 mai 2013

In rest, toate-s in regula !

Traian Băsescu a semnat cateva  decrete de avansare, indelung asteptate !


 9 mai

- înaintarea în gradul de general locotenent cu trei stele a domnului general-maior Marian Hăpău din Ministerul Apărării Naționale;
- înaintarea în gradul de general-maior cu două stele a domnului general de brigadă Nicolae-Ionel Ciucă din Ministerul Apărării Naționale;
- înaintarea în gradul de general-maior cu două stele a domnului general de brigadă Dumitru Scarlat din Ministerul Apărării Naționale;
- acordarea gradului de general de brigadă cu o stea domnului colonel Cristinel Cernea din Ministerul Apărării Naționale;
- acordarea gradului de general de brigadă cu o stea domnului colonel Dorin Chirca din Ministerul Apărării Naționale;
- acordarea gradului de general de brigadă cu o stea domnului colonel Marcel Voicescu din Ministerul Apărării Naționale;



10 mai

 -înaintarea în gradul de general cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent cu trei stele, Ioan Sorin, din Ministerul Apărării Naționale.

Sursa: comunicat de presă al Președinției României

Avizul favorabile a ultimelor doua comisii ale senatului la propunerea legislativa L121/2013

Raportul de sustinere al Comisiei pentru munca a Senatului a fost inaintat Biroului Permanent. Astazi, 09.05.2013, presedintele Comisiei de aparare din Senat s-a angajat sa sustina in sedinta de luni, 13.05.2013, a Biroului Permanent, programarea la vot in plenul Senatului, in regim de urgenta, in aceasta luna, urmand  ca proiectul sa fie inaintat catre  Camera Deputatilor, unde se va da votul final.

miercuri, 8 mai 2013

9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român

Ziua de 9 mai are pentru poporului român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.

În urmă cu 136 de ani, pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independenţa României a fost câştigată cu jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

Mai bine de o jumătate de secol mai târziu, pe 9 mai 1945, românii au trăit bucuria capitulării celui de-al treilea Reich. Semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei a avut loc la cartierul general sovietic din Berlin. Astfel a luat sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european.

În urmă cu 58 de ani, ministrul de Externe al Franţei, Robert Schuman, a propus Germaniei, dar şi altor state, să pună "bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii". Pe 18 aprilie 1951, şase state - Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda - au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului.

Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano în 1985.

joi, 2 mai 2013

Sarbatori fericite!

 

Sfintele Sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire şi puterea de a dărui şi ajuta semenii. Paşte Fericit!