miercuri, 31 iulie 2013

Mircea Duşa si ceatza....

Dupa cum se stie, Executivul intenţionează să finalizeze proiectul noii legi a salarizării, până la toamnă.
Acum cateva zile,  ministrul Apărării Naţionale, aflat într-o vizită la Muzeul Naţional de Aviaţie, a făcut  cateva afirmaţii referitoare la prvederi din viitoarea lege a salarizării personalului bugetar.
Printre altele acesta spunea:

“Sigur că s-a creat un pic de stare de spirit… ce va însemna această lege a salarizării. Militarii vor avea ca întotdeauna o lege adaptată specificului muncii militare, a responsabilităţii militare şi a privaţiunilor la care sunt supuşi militarii”

“Militarii vor avea, sigur, în limitele normalului, asigurate acele caracterstici specifice salarizării militarilor, legate de funcţie, de grad, de anumite etape, de pericolul muncii, adică, nu va fi o lege-tabu,, , a spus ministrul apararii.

Oare ca va sa ascunda aceasta formulare politicieneasca ?!

luni, 29 iulie 2013

29 iulie, Ziua Imnului National.

29 iulie este Ziua Imnului National al Romaniei , "Desteapta-te romane!". In aceasta zi, in anul 1848, in parcul Zavoi din Ramnicu Valcea, in fata unei numeroase asistente, dupa ce s-a citit noua Constitutie, un grup de tineri, avandu-l in frunte pe Anton Pann, a intonat pentru prima oara imnul Revolutiei pasoptiste "Desteapta-te, romane", devenit dupa Revolutia anticomunista din 1989 imnul national al Romaniei.

La originea Imnului National al Romaniei se afla poemul patriotic "Un rasunet" de Andrei Muresanu, publicat in numarul iunie-iulie 1848 al suplimentului "Foaie pentru minte, inima si literatura", pe o melodie culeasa de Anton Pann.

Anton Pann este creditat ca autor al muzicii imnului, dar melodia pe care Andrei Muresanu a pus versurile sale avea o larga circulatie in epoca si nu i se cunoaste cu certitudine autorul.

O versiune spune ca insusi Andrei Muresanu este autorul melodiei, iar alta sustine ca de fapt era o melodie cantata pe un text religios, ce purta numele "Din sanul maicii mele".

Incepand din 1848, "Desteapta-te, romane!" a fost un cantec foarte drag romanilor, insuflandu-le curaj in momentele cruciale ale istoriei, cum ar fi Razboiul de independenta (1877 - 1878), Primul si Al Doilea Razboi Mondial. Mai ales in timpul crizei dupa lovitura de stat de la 23 august 1944, cand Romania s-a detasat de alianta cu Germania lui Hitler, alaturandu-se Aliatilor, acest imn a fost cantat in mod spontan de toti si emis pe toate statiile radio.

In ziua revoltei de la Brasov, din 15 noiembrie 1987, muncitorii de la uzinele de Autocamioane au inceput sa cante aceasta melodie, multi dintre ei nemaistiind versurile. Cu toate acestea melodia a continuat fara intrerupere. Pe 22 decembrie 1989, in timpul revolutiei anticomuniste, imnul s-a auzit pe strazi, unind uriasele mase de oameni.

https://www.youtube.com/watch?v=qxoBBzb2OQI

sâmbătă, 27 iulie 2013

ULUITOR ! „Oferiţi Transilvaniei protectorat cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud ”

Este cererea lui Laszlo Tokes pentru premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad.

Ca de obicei, finalul Şcolii de Vară ”Tusvanyos” din staţiunea harghiteană Tuşnad Băi a fost ”oficiat”, sâmbătă, de premierul Ungariei, Orban Viktor, secundat de secretarul de stat din Ministerul de Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, în chip de moderator, şi de europarlamentarul român Tokes Laszlo. În timp ce şeful executivului ungar s-a îngrijit mai mult, în discursul lui, de alegerile parlamentare şi europarlamentare de anul viitor, eurodeputatul Tokes a lansat un apel la adresa Budapestei de a oferi protectorat Transilvaniei.

”În secolul 20, ne-au cam dispersat evenimentele, comunităţile au fost dispersate fără să fie dizlocate. Suntem în Transilvania, a fost parte a Ungariei, s-a tras o linie şi acum nu mai e. Din această naţiune dispersată putem face o naţiune puternică doar dacă integrăm naţiunea prin sistemul dublei cetăţenii, numai în acest fel putem deveni o naţiune puternică, doar printr-o asemena politică naţională putem contribui la situaţia fiecărui maghiar, din New-York, din Tuşnad, din Argentina”, a concluzionat Orban Viktor.

Spre deziluzia organizatorilor, a lipsit însă preşedintele Traian Băsescu, prieten declarat al premierului ungar şi un obişnuit al ultimei zile a evenimentului de la Tuşnad Băi la precedentele ediţii.
 Tokes:

”Păcat că nu e aici şi preşedintele Băsescu, pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o localitate din Ţinutul Secuiesc autonom, despre care tovarăşul Dragnea ne tot spune că e pământ românesc!”
La finalul lecturii, europarlamentarul şi-a îndemnat auditoriul, în chip de concluzie:”Avem un drapel al Secuimii, haideţi să înfiinţăm acum şi un drapel al Transilvaniei, să mergem şi cu el şi pentru obţinerea autonomie!”.

PS  Vineri seară, departe de ochii şi urechile ziariştilor, premierul Orban a avut o ”întâlnire privată” cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cei doi întâlnindu-se apoi şi cu şefii tuturor partidelor maghiare din Voivodina, Ucraina Slovacia şi România, la care au participat şi ceilalţi oficiali din guvernul ungar aflaţi la Tuşnad Băi.


sursa http://www.gandul.info/reportaj/cererea-lui-laszlo-tokes-pentru-premierul-ungariei-viktor-orban-la-baile-tusnad-oferiti-transilvaniei-protectorat-11164785

,,Comandante,, , dupa ce ati dezbinat tot ce este romanesc, dupa ce ati dus tara intr-un faliment ce se preda, de ceva timp, in institutii europene de invatamant de profil  de la Ciresica cum se vad aceste lucruri ?! 
Tokes nu este cel decorat in 2009  de catre Dvs cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie?!

Dar mata, Ponta, nu ai nicio parere/putere ?! 
Oare cum crezi ca ar  fi privita/primita activitatea acestui Club daca si-ar derula actiunile  in Voivodina , Slovacia sau Ucraina ?!

RUSINEEEEE!

marți, 23 iulie 2013

COMUNICAT Nr. 22 din 23.07.2013

Stimaţi camarazi,
 
          Aşa cum mulţi dintre dumneavoastră  cunoaşteţi deja, pe data de 16.07.2013, preşedintele României a promulgat Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acortdate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 441, partea I-a, din 19.07.2013, primind numărul 241/2013. Potrivit art. 78 din Constituţia României, această lege intră în vigoare la 3 zile după publicarea ei în Monitorul Oficial, respectiv pe data de 22.07.2013
          Potrivit art. 1, al. 2, plata efectivă a drepturilor băneşti, în cuantumul din decembrie 2010 va începe cu data de 1 octombrie 2013. Modul concret în care va fi stabilită plata drepturilor cuvenite către pensionarii militari beneficiari, ar urma să fie stabilit de Casa de pensii sectorială a M.Ap.N., pentru pensionarii militari proveniţi din Armată.
          Articolul 2 se referă, în mod deosebit, la pensiile care nu au fost diminuate. Astfel, al. (1)  dispune ca, în situaţia că se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, Casa de pensii sectorială operează din oficiu sau la solicitarea pensionarului modificările ce se impun. Această prevedere permite oricărui pensionar militar să solicite revizuirea cuantumului pensiei, atunci când poate prezenta dovezi că pensia beneficiarului ar trebui să fie revizuită în plus. Important este faptul că această acţiune nu mai este limitată în timp, aşa cum prevede OUG 1/2011, respectiv numai până la 31.12.2013. Corelativ, Casa de pensii sectorială poate emite, din oficiu, decizii de revizuire prin care să corecteze greşeli ce au dus la mărirea sau micşorarea pensiei legal cuvenite.
          Al.(2) reglementează o situaţie care, dacă s-ar fi aplicat conform OUG 1/2011, ar fi provocat daune serioase beneficiarilor de pensii militare. Astfel, dacă în urma revizuirii rezultă o pensie mai mică decât cea aflată în plată, beneficiarul nu este obligat să plătească retroactiv  pentru recuperarea sumelor primite în plus, chiar dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.
          În ce priveşte plata unor diferenţe în plus, ca urmare a majorării pe bază de dovezi a pensiei în plată, diferenţele rezultate se plătesc retroactiv beneficiarului, dar numai în cadrul termenului general de prescripţie, respectiv 3 ani. Termenul curge de la data constatării diferenţelor.
          Având în vedere cele de mai sus, pensionarii militari care au depus contestații la Casa de pensii sectorială sau au deschis acțiuni în instanță în legătură cu deciziile de pesii emise sunt sfătuiți să trimită comunicări de renunțare la Comisia de contestații a M.Ap.N. (București, str. Drumul Taberei 7-9, sect.6), respectiv la Direcția pentru relația cu Parlamentul și Asistență Judiciară (București, str. Izvor , nr.110, sect. 5), după caz, dacă apreciază că problema a fost soluționată prin această lege.
         
PRIMVICEPREȘEDINTE   A.N.C.M.R.R
Gl . Lt.(r)
VICTOR  DUMITRESCU
Şef serviciu judidic,
Cdor.(r),
                                        Jurist Constantin Alexandru

duminică, 21 iulie 2013

LEGE nr. 241 din 17 iulie 2013 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 441 din 19 iulie 2013



    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1
    (1) Pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
    (2) Plata drepturilor băneşti prevăzute la alin. (1) se efectuează începând cu data de 1 octombrie 2013.
    (3) În cazul în care beneficiarii pensiilor prevăzute la alin. (1) au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, calculat conform alin. (1).
    (4) Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin. (1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
 ART. 2
    (1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie revizuite conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
    (2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.


                        PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                             VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA


                             PREŞEDINTELE SENATULUI
                        GEORGE-CRIN LAURENŢIU ANTONESCU

miercuri, 17 iulie 2013

Traian Basescu a promulgat legea care reintregeste pensiile militarilor

Traian Basescu a promulgat, marti, legea privind reintregirea pensiilor militarilor. Sumele pe care le primesc lunar militarii pensionati vor ajunge astfel la nivelul anului 2012, transmite Romania TV.

Actul normativ aprobat de Parlament si promulgat de presedinte va avea efect asupra pensiilor a 18.000 de militari, incepand cu luna octombrie a acestui an.

Legea va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

marți, 9 iulie 2013

Lasa calculatorul sa castige bani pentru tine - castiga bani online pe pilot automat

Cum functioneaza DigitalGeneration?

Nu de mult am dat de un site pe care se pot castiga bani prin medota pasiva. DigitalGeneration a creat un program care utilizeaza resursele procesoarelor utilizatorului inregistrat pe siteul lor pentru a face calcule complexe si pentru ca ne utilizeaza procesoarele noastre platesc 1$/24 ore, suma modificandu-se daca vine vorba de procesoare ultramoderne. In prima luna Digital Generation ne da un Trial Thread prin care se face transferul de date care este activ 30 de zile. In acest timp putem acumula 30$ daca rulam programul iar acesti 30$ se pot scoate prin Egopay si in curand prin Paypal prin plata instant (bineinteles nu numai 30$ ci orice suma ce acumulam). Dupa trecerea celor 30 de zile acel trial thread devine inactiv si pentru a continua generarea banilor este necesara cumpararea unui thread normal in valoare de 50$ iar acest thread ramane activ timp de 12 luni. Daca calculam ca prin trial thread acumulam 30$ atuncia numai 20$ trebuie sa mai adaugam. Dupa 1 luna deja am primit inapoi suma investita si mai castigam 10$ iar in lunile ce vin suntem pe plus clar. Se pot cumpara max 250 threaduri dar fiecare persoana este limitata de performanta calculatorului deoarece daca pc-ul este performant suporta multe threaduri daca nu, mai putine .

Cum ma inregistrez si ce am de facut?

Inregistrarea se face dand click pe banner sau aici: Inregistrare DigitalGeneration
Dupa inregistrare se descarca programul care va rula in background. Nu o sa simtiti pierdere de performanta deoarece acest program utilizeaza resursele ramase libere. Programul il gasiti aici : Descarca program
Dupa ce ati downlodat programul si ati dat start va intoarceti pe site si dati click pe nume, in partea dreapta sus, ca sa completati profilul. Daca acest proces este omis, nu veti primi threadul trial .
1. Aveti nevoie de un numar de telefon pe care il introduceti si pe care veti primi un cod dupa apasarea butonului GET CODE sau Save (in subsolul paginii de profil). Acest cod trebuie trimis inapoi pe numarul +447937946882 ca sa activati contul (atentie costa 12centi).
2. Dupa activarea numarului de tel. trebuie sa completati datele personale .
3. Dupa completarea datelor personale o sa aveti nevoie de un cont payza , mai tarziu o sa adauge si paypal si sa completati cu emailul cu care sunteti inregistrat pe payza.
4. Dupa asta dati save si totul este completat si deja generati bani .

Pot sa-mi invit si prietenii?

Bineinteles. Digital Generation are si un program de refferali pe doua niveluri :
Dupa referali nivelul 1 primiti 20% iar dupa referali care au fost adusi de referalii vostrii primiti 10% din suma generata de acesti referali.

PS Pentru a-ti crea un cont Egopay apasa aici.

sâmbătă, 6 iulie 2013

Un Katyn românesc – lagărul de prizonieri de la Bălți

                                                                                                                               Ion Măldărescu

Un document cutremurător, o succintă relatare a masacrului comis de către militarii N.K.V.D. în anul 1944, la marginea oraşului Bălţi din Basarabia.

Textul scris în anul 1994 este la fel de actual și astăzi. Călugării români de la Sf. Munte Athos au primit, prin căi ocolite, o scrisoare zguduitoare din partea Ierodiaconului Ieronim Șchiopu de la Bălți, Basarabia, care relata masacrul comis, acel îngrozitor masacru despre care s-a scris prea puțin și prea târziu.
Putem lua exemplu de la evrei, trebuie să-l facem cunoscut întregii planete. Victimele de la Bălți sunt morții noștri, sunt cei ce au apărat Țara și Neamul. Prizonieri fiind, au fost uciși mișelește pentru singura vină de a fi fost militari români care și-au făcut datoria. La fel și prizonierii militari germani, unguri, polonezi, cehi… După cum se poate constata, nici Rusia, nici Occidentul nu ne recunosc dreptul de a ne cinsti morții! Încă o dată istoria o scriu cei puternici – „învingătorii”.

În jurul Regelui Mihai se vântura o faună pertriță, o șleahtă de oportuniști care și-au adus contribuția funestă la marea trădare națională de la 23 august 1944. „La începutul lunii iulie 1944, o vizită discretă la Iași a generalului Aurel Aldea, trimis de rege pentru a se întâlni cu generalul Racoviță, a prilejuit întocmirea unui plan strategic, în sensul preconizat de Bodnaraș-Dămăceanu pentru deschiderea frontului în «Poarta Iașiului», iar la sfârșitul lunii iulie 1944, Bodnaraș i-a comunicat lui Stalin toate detaliile necesare: deschiderea programată a frontului; zona deschiderii; data prevăzută – 20 august.
Pentru materializarea planului, Stalin a ordonat încetinirea ritmului ofensivei sovietice pe frontul din Polonia și transferarea de trupe pe frontul din Moldova, în sectorul stabilit.”
Arestarea Mareșalului Ion Antonescu de către Regele Mihai, cu sprijinul nemijlocit al camarilei sale, apoi difuzarea prin postul de radio, în seara nefastei zile a Neamului Românesc – 23 august 1944 – a „Proclamației către țară”, a însemnat, în fapt, o capitulare necondiționată. Militarilor români li s-a ordonat să nu riposteze inamicului, iar acesta, avertizat din timp prin Bodnăraș, a dat prilejul nesperat Armatei Roșii să înceapă distrugerea Armatei Române și ocuparea întregului teritoriu al țării.

În intervalul 23 august-12 septembrie 1944 (perioadă în care România s-a găsit în situația de a avea inamici atât pe fostul aliat, Germania, cât și pe inamicul de până atunci, Uniunea Sovietică), în jur de 170.000 de militari români, lipsiți prin ordin regal de dreptul de a se apăra, au fost luați prizonieri de către sovietici.
Au urmat deportările, masacrele, crimele abominabile ale asasinilor N.K.V.D., ascunse timp de decenii și, regretabil, ascunse și astăzi.


1944 – Masacrul prizonierilor de la Bălti

„În anul 1944, la năvala hoardelor rusești care au invadat Basarabia, Armata Roșie a făcut zeci de mii de prizonieri militari. În orașul Bălti au fost concentrati cca. 50.000 de militari români, care tinuseră piept hoardelor dezlăntuite. Dintre cei 50.000 de militari, 80% erau români, iar ceilalti erau aproximativ: 5.000 germani, 2.000 unguri, iar restul cehi și polonezi.
În nord-estul orașului, unde curge râul Răut și se formează mlaștini, KGB a găsit locul cel mai nimerit să amplaseze lagărul îngonjurat cu garduri înalte de sârmă ghimpată. Chinurile acelor prizonieri erau de neînchipuit: foamea era flagelul numărul unu, însoțit de lipsa de higienă; bolile, frigul și umezeala produceau decese fără număr.
Din acel lagăr unii mai curajoși au evadat, dar au fost mitraliați. Totuși, au mai fost și fugari scăpați, pe care nu i-a găsit nimeni, decât că s-au făcut singuri cunoscuți, după destrămarea Uniunii Sovietice. Informații despre crimele petrecute în acest lagăr s-au publicat în „Curierul de Nord” din orașul Bălți, săptămânal al Basarabiei de Nord. Ziarul mai apare și acum, dar ștrangulat și amenințat de către cei care urăsc tot ce este românesc. Din declarațiile celor evadați s-au stabilit crimele KGB săvârșite la Bălți.
Toti cei 50.000 de prizonieri au fost împușcati în ceafă de militarii KGB-ului (corect N.K.V.D.-ului – n.r.) și aruncați în șanțurile mocirloase pe care tot ei le-au săpat la ordin (exemplu tipic al asasinilor KGB-iști (corect N.K.V.D.-iști – n.r.), întocmai ca în cazul Katynului, unde diferă numai numărul celor asasinați).
Îndată ce au fost date în vileag cele întâmplate, s-au făcut sondaje în mlaștini, în anii 1991-1992, iar rezultatele au fost cutremurătoare: nici hârletele, nici lopetile nu au mai putut fi utilizate din cauza multimii scheletelor și osemintelor răspândite în acele mocirle. Inimile îndurerate ale evlavioșilor creștini și ale celor da la săptămânalul „Curierul de Nord”, i-au împins să facă o piramidă de oase și cranii, care au fost strânse pe un loc mai uscat, peste care s-a așternut o mare cantitate de pământ bătătorit și s-a ridicat în felul acesta un delușor mai înalt, o moviliță în trepte, tot din țărână, iar pe partea ei de sus s-a așezat o troiță.
Troița de lemn sculptat a fost darul credincioșilor din raionul Rășcani, din apropierea Bălților. Pe data de 7 mai 1992, s-a sfințit această troiță de către Preasfințitul Petre de Bălți, cu sobor de preoți și monahi, la care sfințire au participat mii de credincioși români și autorități orășenești. Atunci, cu ocazia cuvântului solemn, întocmit de Ierodiaconul Nicodim Șchiopu, s-a lansat chemarea ca pe acel loc să se construiască o Biserică sau Mănăstirea oaselor”, pentru ca zi și noapte, prea cuvioșii monahi și prea cucernicii preoți să pomenească sufletele celor 50.000 de martiri nevinovați, uciși mișelește cu gloanțe trase în ceafă, de către militarii sovietici.
Preasfințitul Petru de Bălți a investit ca paroh al viitorei „Biserici a oaselor” pe tânărul preot Valeriu Cernei, fost cancelar al Eparhiei Bălți. După aceea, lucrurile au luat o întorsătură tragică: Presfințitul Petru a fost atacat cu arme și bâte chiar la sediul Palatului Episcopal, de un grup de călugări și preoți, adepți ai Arhiepiscopului Vladimir Cântăreanu, care ține de Patriarhia de Moscova.
Atacurile au fost extinse și la cele două mânăstiri din Eparhia de Bălți și mai continuă și astăzi, după doi ani, împotriva a tot ce este românesc. În scaunul episcopal s-a așezat șeful agresorilor moscoviți, arhimandritul trădător Marcel Mihăescu. Biserica a rămas numai în proiect, un plan făcut de arhitecți inimoși, din cauza lipsei de fonduri, din cauza sărăciei în care se zbate Biserica Românească din Basarabia, sub persecuția moscovită.
Oare de ce nu se vorbește nimic despre acest genocid împotriva poporului român?
De ce nu se stabilește adevărul în privinta masacrelor făcute împotriva neamului nostru? 
Aceste crime monstruoase trecut însă sub tăcere, nu sunt oare tot un Holocaust?
Aici se încheie cutremurătoarea scrisoare a cucerniciei sale, Ierodiaconul Nicodim Șchiopu. (Nicolae D. Rusu)
Nota redacției: Textul de mai sus a fot reprodus respectând ad-literam texul tipărit în ziarul„Curierul de Nord”

.................................

 Astăzi, după 68 de ani de la comitere, privit din alt unghi, cazul masacrului de la Bălţi poate fi analizat şi altfel. În România, instituţia Bisericii este respectată şi de stat şi de popor, chiar dacă printre înalţii demnitari ai Parlamentului European se află persoane care nu o agreează, precum însuşi Preşedintele acestei instituţii, care i-a numit pe slujitorii bisericii noastre „corbi negri”. În România ultimilor douăzeci de ani au fost înălţate sute de lăcaşuri monahale sau bisericeşti.
Oare Înalţii prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române (B.O.R.) nu pot sau nu vor să-i susţină pe fraţii lor din România de pe malul stâng al Prutului?
Dacă greşesc, rog să fiu corectat, dar nu am auzit de vreun protest al B.O.R. în legătură cu batjocorirea Episcopului de Bălţi, aflat în subordinea B.O.R..
Cum ajută BOR credincioşii români de pe Valea Timocului, din Bulgaria sau din Ungaria?

SURSA http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Dreptul%20de%20a%20ne%20cinsti%20mortii%20de%20IM.htm

AŞA ARATĂ LEGEA ÎN RUSIA



Ruşii nu au nici DNA, nici ANI, nici DIICOT, nici alte mii de instituţii şi organisme care să lupte cu corupţia, aşa cum are România.
În schimb ruşii îl au pe Raşid Gumarovici Nurgaliev (vezi fotografia), general-colonel, ministrul Poliţiei şi al Afacerilor Interne, fost KGB-ist.
Recent, din ordinul lui Nurgaliev, toţi cei 1,4 milioane de poliţişti ruşi în frunte cu cei 340 de generali au trecut prin Comisia Specială de Reatestare Profesională care i-au verificat şi la măsele şi la portofele. Cu alte cuvinte, le-au fost controlate cunoştinţele profesionale, dar şi averile. Poliţistul care nu a fost în măsură să-şi justifice averea a rămas fără ea, considerându-se că a fost furată, iar el a luat drumul coloniilor de muncă de pe lângă Cercul Polar. Scurt.
Printre cei respinşi la examenul de reatestare pe posturi s-au aflat şi 21 de generali ruşi de poliţie.
În cele din urmă, din 1,4 milioane de poliţişti ruşi, au mai rămas 800000 ( opt sute de mii). “Puţini, dar buni!” a remarcat mulţumit ministrul Nurgaliev.
Comisiile de reexaminare au descoperit poliţişti ruşi posesori de cinci sau şase case, posesori de magazine, restaurante sau chiar hoteluri. Unii dintre ei erau chiar patroni de mici bănci.
Rashid Nurgaliev, un general extrem de respectat şi iubit de ruşi, cunoscut pentru sobrietatea şi viaţa lui austeră, a examinat listele cu respectivii ofiţeri şi a întrebat mirat: “Dar pentru ce mai stăteau ăştia aici în Poliţie dacă ei milionari? Cine-i ţinea pe aceşti indivizi în funcţii? Şi ce rezultate aveau aceşti veritabili oligarhi ca simpli sergenţi de poliţie? Probabil că aveau nişte rezultate fenomenale şi erau dedicaţi cu trup şi suflet muncii de poliţie dacă, putrezi de bogaţi fiind, ei patrulau noaptea pe străzi ca să prindă hoţii! Vreau să văd rezultatele muncii lor!”
 Ministrul Nurgaliev nu a avut ce vedea, pentru că rezultatele cu pricina nu existau. Ca atare au zburat din posturi şi cei care îi toleraseră în funcţii pe primii....

sursa http://arid.wordpress.com/

PS  Unul d-asta ne-ar fi necesar in administratie, avand  atributii la orice nivel ...!

vineri, 5 iulie 2013

RECENSAMANT IN OLT

Rezultate finale recensământ:

-populaţia judeţului Olt, în scădere cu aproape 53.000 de persoane;

-in aproape zece ani, populaţia judeţului Olt a scăzut cu 10,80%, ajungând de la 489.274 persoane, câte erau în martie 2002, la 436.400 în octombrie 2011,din care 222.115 sunt femei. Mai mult, numărul total al oltenilor este cu aproape 100.000 mai mic decât acum 20 de ani, informează Institutul Naţional de Statistică;

-in ceea ce priveşte etnia, majoritatea oltenilor, adică 400.089, sunt români, urmaţi de: romi, 9.504; maghiari, 66; turci, 27; italieni, 19; germani, 11, polonezi şi sârbi, câte şase persoane; bulgari şi ucraineni, câte cinci persoane; macedoneni, patru; ceangăi, trei;

-religia ortodoxă continuă să fie îmbrăţişată de cei mai mulţi dintre locuitorii judeţului, respectiv 407.159 persoane. A doua religie ca număr de adepţi este adventistă de ziua a şaptea, cu 1.003 persoane. Alte structuri confesionale declarate la recensământul din octombrie 2011 sunt: penticostală, 406 adepţi; baptistă, 355 adepţi; martorii lui Iehova, 208 adepţi; romano-catolică, 173 adepţi; creştină după Evanghelie, 103 adepţi; Evanghelică, 61 adepţi; musulmană, 55 adepţi; greco-catolică, 51 adepţi; reformată, 24 adepţi. Pe de altă parte, 81 de olteni au spus că sunt „fără religie”, 42 s-au declarat atei, iar 26.609 persoane au refuzat să ofere informaţii referitoare la religie;

-din punct de vedere al studiilor, cei mai mulţi dintre olteni au absolvit opt clase, respectiv 107.366 persoane. Alţi 93.733 de olteni au studii liceale, 73.479 au terminat patru clase şi 66.082 au absolvit o şcoală profesională sau de ucenici. Studii superioare au doar 10% dintre olteni, la polul opus situându-se oltenii fără şcoală absolvită, ce reprezintă în jur de 5% din populaţia judeţului. Mai mult, aproape 5.600 de olteni sunt analfabeţi

Ungaria- Orban: Parlamentul European seamănă cu URSS

”După imperiul sovietic, nicio putere externă nu a avut curajul să vrea să limiteze independenţa ungurilor în mod deschis, alegând o formă legală”, a declarat liderul FIDESZ-ului pentru postul public de radio, Kossuth, relatează Agerpres.

PE a adoptat, la inițiativa eurodeputatului portughez Ruir Tavares, un raport ce presupunea crearea unui mecanism de supraveghere și control al derapajelor antidemocratice din Ungaria. Orban, a cărui FIDESZ deține majoritatea parlamentară în Ungaria, a modificat anul acesta Constituția, proces acuzat de liderii europeni că nu respectă separația puterilor în stat.

Orban acuză atacuri la adresa ungurilor, subliniind că Bruxelles-ul nu este Moscova, iar premierul de la Budapesta nu vrea să trăiască într-un ”imperiu” cu un centru care determină ce trebuie să se facă ”la periferie”. El a precizat că Budapesta a trimis PE un memorandum prin care răspunde criticilor venite la vârful Uniunii Europene.

sursa :DCnews

Proiectul de Lege 164/2013 in mars spre Presedintie

 Pe data de 27 iunie, Proiectul de Lege 164/2013 a fost inaintat  spre promulgare,catre Presedintie, dupa expirarea perioadei de contestare in Parlament.

Termenul de promulgare este de 20 zile calendaristice.

Legea este absolut necesara pentru a stopa noul val  de revizuiri, cu posibile plati retroactive din partea militarilor.
S-au semnalat, intr-adevar, si cateva situatii in care au fost revizuite in plus cateva pensii militare dar aceste cazuri au fost atat de putine, iar sumele de recuperat de catre militari atat de ridicole, incat le apreciez ca nesemnificative...

Camarazii din semedece vin, catre cei afectati de noul val de revizuiri in scadere urmare a decaderii  dintr-o grupă superioara în altă grupă de muncă,  cu o propunere de contestatie .
Iata-o:

COMISIA DE CONTESTAŢII DIN CADRUL M.Ap. N.



DOMNULE PREŞEDINTE


Subsemnatul .......................................................... domiciliat în ......................................., str. .................................., nr. ......., bl. ......, sc. ........, et. ......, ap. ......, posesor al buletinului/cărții de identitate seria ........ nr. ................. , eliberat/ă de ..............................., la data de .................., cnp ..............................., cu dosar pensie nr. ........................ depun prezenta


CONTESTAŢIE

la Decizia de revizuire a pensiei nr. ................. din ................. privind revizuirea pensiei în baza OUG nr.1/2011, ce mi-a fost eliberată de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale prin care contest modificarea cuantumului pensiei mele și solicit revocarea deciziei de revizuire a pensiei ca nelegală și netemeinică, emisă cu încălcarea prevederilor legale și a principiului drepturilor câştigate. Contest cuantumul pensiei revizuite pentru următoarele:

MOTIVE
Prin Decizia de revizuire a pensiei nr................ din .................(precizez ca este a .......... decizie de revizuire pe care o primesc!) mi-a fost diminuată pensia brută în plată cu ................ lei. Consider că această nouă diminuare nu iși are temei legal, deoarece casa de pensii NU MOTIVEAZĂ SUB NICIO FORMĂ REDUCEREA PENSIEI MELE, adică nu mentioneaza temeiul legal pentru care îmi reține abuziv această sumă de bani. Motivarea reținerii este obligația legală a casei de pensii, care trebuia să precizeze actul normativ în baza căruia s-a efectuat această modificare în minus a cuantumului pensiei.
Constat din cuprinsul buletinului de calcul al Deciziei nr. ................ nr. ............... că s-au modificat grupele de muncă, în sensul reconsiderării acestora din “speciale” în “deosebite” și din “deosebite” în “normale”, în raport cu grupele de muncă stabilite prin decizia anterioară de revizuire a pensiei, respectiv Decizia nr. ................ din .............
Reamintesc comisiei de contestații că trecerea dintr-o grupă în altă grupă de muncă, în sens crescător, s-a făcut ca urmare a aplicării Hotărârii Guvernului nr.S.1019/2010 pentru modificarea şi completarea anexelor nr.1 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate şi Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M.S.132/2010 pentru modificarea Anexei nr.1 la „Normele metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii, specifice cadrelor militare în activitate” aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr.M.116/2001.
Prin Decizia nr. ............... din ................. constat că reevaluarea grupelor de muncă nu este nici legală, nici întemeiată, fapt pentru care contest această reducere a cuantumului pensiei mele ca urmare a reconsiderării grupelor de muncă.

Aduc la cunoștința comisiei de contestații că Hotărârea Guvernului nr.S.1019/2010 modifică H.G. nr. 1294/2001, dar numai în cuprinsul anexelor, nu și al conținutului hotărârii, în sensul că prevederile art.9 din H.G. nr.1294/2001 rămân valabile și trebuie aplicate și rezerviștilor militari. Astfel: art. 9 prevede: ,,(1) Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii care au trecut în rezervă potrivit prevederilor legale în vigoare începând cu data de 10.04.2001, beneficiază de drepturile acordate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2001 şi prin prezentele norme metodologice, pentru perioada cuprinsă între data dobândirii calităţii de cadru militar şi data trecerii în rezervă. (2) Structurile militare care au în păstrare memoriile originale ale cadrelor militare prevăzute la alin. (1) vor întocmi, până la 31.12.2002, fişa de evidenţă prevăzută în Anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, pe baza fişei matricole din memoriiile originale. (3) Pentru situaţiile în care condiţiile de muncă deosebite, speciale şi alte condiţii nu rezultă cu certitudine, nu au putut fi evidenţiate în memoriul original ori încadrarea în acestea a fost reconsiderată, structurile militare prevăzute la alin. (2), la cerere, vor face toate demersurile necesare în scopul obţinerii adeverinţelor de la unităţile militare în care au fost încadrate cadrele militare, ori de la structurile care au preluat arhivele unităţilor militare desfiinţate, transformate sau redimensionate.”
Ca urmare și actul subsecvent emis de ministrul apărării naționale la data de 28.12.2010, aplică doar modificările din anexă, fară a modifica conținutul art. 9 mai sus menționat. Anularea acestei reconsiderări este nelegală, un abuz al casei de pensii.

Din punct de vedere al aplicării în timp a actelor normative, amintesc principiul aplicării imediate a actului normativ, adică al activității legii, prin care normele juridice ale unui act normativ produc efecte juridice pentru viitor imediat după intrarea în vigoare. Cum H. G. nr.S.1019/2010 care modifică H.G. nr. 1294/2001 este adoptată în cursul anului 2010, iar Ordinul ministrului apărării naţionale nr.M.S.132/2010 a fost adoptat pe data de 28.12.2010, rezultă că dispozițiile art. 9 din H.G. nr. 1294/2001 produce efecte juridice și pentru cadrele militare în rezervă.
Precizez că Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care a apărut ulterior acestor acte normative, nu anulează normele imperative din conținutul acestora, ci oferă temeiul legal de aplicare în continuare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1294/2001 în situația când sunt modificate. Astfel, la art. 29 se menționează:

,,(1) Sunt încadrate în condiţii deosebite locurile de muncă stabilite în baza criteriilor si metodologiei prevăzute de legislaţia în vigoare la data încadrării acestora.
  (2) În domeniul apărării naţionale, ordinii publice si siguranţei naţionale, încadrarea locurilor de muncă în condiţii deosebite, speciale si alte condiţii se realizează pe baza criteriilor si metodologiei de încadrare prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă si a activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale si alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate, cu modificările ulterioare, şi de Hotărârea Guvernului nr. 1.822/2004 privind stabilirea locurilor de muncă si activităţilor cu condiţii deosebite, speciale si alte condiţii, specifice pentru poliţişti, cu modificările ulterioare,,.


Concluzionez că, faţă de motivele mai sus prezentate, diminuarea prin decizia de revizuire a cuantumului pensiei mele de la cuantumul brut de ........... lei la un cuantum de ........... lei este ilegală, netemeinică și reprezintă un abuz din partea casei de pensii sectoriale cu încălcarea gravă a legislaţiei în domeniu.

Prin emiterea Deciziei nr. .............. din ................ privind revizuirea pensiei în baza OUG nr.1/2011 de către Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N., ca urmare a reconsiderării grupelor de muncă de către casa de pensii, consider că am fost vătămat în dreptul meu legitim şi vă adresez CEREREA de a dispune măsurile legale de revocare a deciziei de revizuire contestate, ca fiind ilegal emisă şi fără obiect şi obligarea casei de pensii la emiterea unei noi decizii cu menţinerea în plată a cuantumului pensiei mele stabilit prin Decizia anterioară nr. ............... din .....................

Menționez ca reiterez motivele pe care le-am învederat în contestațiile anterioare, referitoare la încălcarea dreptului meu de proprietate, la nerespectarea de catre casa de pensii a principiilor drepturilor câștigate, a neretroactivității legii și nediscriminării.

Anexe: - Decizia de revizuire nr. ................ din .................
-Talon pensie luna ...............




Semnătura ..................... Data .........................
DOMNULUI PREŞEDINTE AL COMISIEI DE CONTESTAŢII PENSII DIN

CADRUL MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

succes !

NELEGALITATEA DECIZIILOR PRIVIND REVIZUIREA, DIN OFICIU, A PENSIILOR IN BAZA OUG. 1/2011, EMISE IN ANUL 2013

O opinie, poate va ajuta la ceva...


Conform art. 1 din OUG. 1/2011, pensiile care fac obiectul acesteia puteau sa fie revizuite, din oficiu, cel mai tarziu pana la data de 31.12.2011, pe baza datelor necesare revizuirii transmise la casele de pensii sectoriale cel mai tarziu pana la 31.10.2011 de catre institutiile precizate in articol.
Conform art. 2 din OUG. 1/2011, aceste pensii mai pot fi revizuite, chiar si in acest an si in urmatorii, la cererea beneficiarilor, pe baza actelor doveditoare prezentate de de catre acestia, din care rezulta alte date si elemente decat cele deja utilizate.
Pe cale de consecinta, deciziile privind revizuirea, din oficiu, a pensiilor in baza OUG. 1/2011, emise in anul 2013, sunt nelegale.
Cu alte cuvinte, in cazul celor care, in intervalul de timp de la emiterea anterioarei decizii si pana la data emiterii celei din 2013, ambele de revizuire in baza OUG. 1/2011, nu au formulat nicio cerere potrivit art. 2 din OUG. 1/2011, revizuirea din oficiu este nelegala.

Mai mult, printr-o decizia de revizuire emisa in anul 2013 in baza OUG. 1/2011, nu se poate solutiona eventuala situatie de acordare gresita a unor conditii de munca-respectiv situatia cand se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite-din cel putin doua motive:
OUG. 1/2011 nu are prevederi in acest sens;
sunt aplicabile alte dispozitii cuprinse in Legea nr. 263/2010 si prin urmare, decizia de revizuire nu poate fi emisa decat in baza acesteia.

Lt.col.(r) Lesnic Costel

sursa SCMD-Filiala Slobozia

PENTRU O CORECTA INFORMARE A DVS





miercuri, 3 iulie 2013

In data de 5 iulie Muzeul Câmpiei Boianului implineste 32 de ani

Ne face o deosebita placere sa uram, cu acest prilej, celor care se ocupa de destinele acestei institutii , sanatate si cat mai multi vizitatori care, fara indoiala vor fi surprinsi de ceea ce vor  admira in mutenie deplina aici !
Muzeul Câmpiei Boianului adăposteşte în cele câteva pavilioane peste 15.000 de obiecte muzeale. De asemenea, aici a fost inaugurat , în 2011, un arheoparc, reconstituire a unui sat neolitic de acum 6.000 de ani. Mini-satul Gumelniţa este unic în ţară şi printre puţinele reconstituiri de acest gen din Europa.
Cu aceasta ocazie se vor acorda distincţii colaboratorilor precum şi tuturor celor care au promovat constant obiectivele acestui judeţ şi de cultură. De asemenea, participantii vor avea prilejul sa asiste la  un spectacol susţinut de ansamblurile «Bujorelul» şi «Rapsozii Oltului de Jos», de la Casa de Cultură «Ileana Constantinescu» din localitate
Reamintim ca muzeul care, daca nu este cel mai cunoscut muzeu din sudul judeţului  este situat, oricum, in varful acestui top, e administrat cu  multa dragoste si intelepciune de maestrul Traian Zorzoliu , acesta fiind sprijinit de autoritatea locala si ajutat , din  plin ( ne face o bucurie sa amintim) de catre membrii ANCMRR Olt-filiala Draganesti Olt

Cu toata admiratia pentru Dvs, olteni draganesteni !