luni, 24 ianuarie 2011

Declaratiile Presedintelui Traian Basescu pe intelesul pensionarilor militari

Decizia ICCJ trebuie respectată si se suspenda recalcularea pensiilor militare in baza hotararii 735/2010.
Acesta este ordinul prin care se sisteza emiterea de decizii de pensionare pe baza adeverintelor cu veniturile salariale incepand cu 24.01.2011.

Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare până la la 31.12.2011, deci până la finalul acestui an.
Inseamna ca deciziile cu pensiile recalculate in baza adeverintelor cu veniturile salariale se vor primi in luna decembrie 2011 si probabil isi vor face efectul incepand cu 2012.

O altă măsură stabiltă este aceea că pensiile recalculate pe Legea 119 şi comunicate pensionarilor militari prin decizii rămân valabile. Atât cele care au crescut, cât şi cele care au scăzut, pentru că sunt decizii în aplicarea Legii 119.
Chiar daca pana in momentul de fata nu ati primit nici o decizie de pensionare veti primi pana la sfarsitul lunii decizia prin care v-a fost incarcat contul bancar de pensie si veti ramane cu aceasta pensie pana la sfarsitul anului.

Pensionarii militari cărora nu li s-au recalculat pensiile, începând din luna februarie vor primi pensia din decembrie 2010 şi diferenţa corespunzătoare sumei primite în luna ianuarie.
Nu cred ca exista pensionar militar care sa nu fi primit pensia pe luna ianuarie si toate pensiile puse in plata au la baza o decizie de pensionare.

Guvernul va emite în cel mai scurt timp o nouă hotărâre de aplicare a Legii 119, care să ţină cont de elementele invalidate de instanţe judecătoreşti în hotărârea 735".
"Va trebui creat un alt mecanism de strângere a datelor de recalculare a pensiilor, probabil unul în care instituţiile să-şi asume cea mai mare parte a responsabilităţii adunării informaţiilor cu privire la salariu şi contribuţii, precum şi la vechime, făcând din beneficiarul de pensii doar un partener cu o responsabilitate mult mai mică."
Acest lucru va crea posibilitate ca si pensiile care au crescut acum, la unii colegi de-ai nostri, sa fie reduse in viitor ca doar acesta a fost scopul principal al legii 119/2010, REDUCEREA PENSIILOR NESIMTITE.

Din cele 29.181 pensii recalculate până în prezent şi care au intrat în plată şi vor fi plătite în continuare, 20.740 au crescut şi 8.421 au scăzut, 16 menţinându-se.
Dar restul de 52.000 de pensii care au fost calculate pe baza salariului mediu unde le incadram? La cresteri?

Un comentariu:

  1. logic ar fi ca tot ce s-a eliberat in raport cu hg 735 sa fie anulat si sa se lase si cu ceva raspunderi, cel putin din partea min de justitie care cica ar fi girat aceasta ilegalitate ! in alta ordine de idei, se evita , văd, vorbirea facuta de ÎCCJ in legatura cu dreptul patrimonial...pe de alta parte, se releva naivitatea celor ce zic ca ne reprezinta( in cazul SCMD) sau mizeria in care ne târăste ANCMRR-ul care, in opinia mea a cazut demult la pace cu portocalii in ceea ce priveste recalcularea ...Dealtfel, cei din conducerea ANCMRR-ului, intr-o sedinta a comitetului director, s-au scapat in ceea ce priveste dispretul fata de cei disponibilizati ...Rușine

    RăspundețiȘtergere