vineri, 28 decembrie 2012

PROTEST

Membrii Clubului Parasutistilor Militari din municipiul Caracal asteapta urgent explicatii din partea conducerii Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere-filiala Olt in legatura cu atitudinea descalificanta si fara precedent manifestata de catre aceasta in preajama si in legatura cu Ziua Victoriei Revolutiei Romane si a Libertatii.
 Ne-am fi asteptat ca aceasta, mai degraba, sa fi fost un coagulant si sa-si manifesteze piosenia fata de martirii din Decembrie 1989, indiferent care sunt acestia, in loc sa aleaga sa-si dovedeasca veleitatea de actor intarziat pe scena unde s-a jucat drama schimbarea de regim.

membrii Clubului Parasutistilor Militari
https://www.facebook.com/pages/Clubul-Parasutistilor/171213319621025

PS Sa fie si acesta atitudine un alt indiciu clar al reconcilierii si al reconstructiei, des clamat de noua conducere ?!Pacat...



31 de comentarii:

  1. Daca vorbiti de conducerea asociatiei identificand-o cu Bichir , cam tarziu v-ati dat seama de ce poate baiatul...Si ma minunez, doar vorbim de foste catane ,,specialiste,, , nu-i asa ?
    Nu stiu ce v-o fi facut conducerea dar nu stiati proverbul: cum e turcul si pistolul ?!

    Baieti, culegeti ce-ati semanat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate afla, mai concret, despre ce anume este vorba?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dati-ne voie sa avem o reactie dupa ce vom intra in posesia explicatiilor conducerii ANCMRR Olt, explicatii care ar trebui sa fie oferite cat mai curand posibil( eventual chiar aici pe blog).
      Desi avem suficiente elemente care sa ne permita o reactie, din respect pentru aceasta asociatie care, pentru noi, inseamna mult mai mult decat o conducere vremelnica, am luat decizia sa ne abtinem de la comentarii.
      Asta, chiar daca dezamagirea noastra este imensa.

      Ștergere
  3. Domnilor membri ai Clubului Parasutistilor, de ce sunteti asa de secretosi ?!
    Spuneti, ca sa stim si noi ce se intampla in asociatia noastra. Nu mi se pare ca dovediti transparenta necesara...
    Pana la urma blogul e facut sa ne promovam ,asumandu-ne bunele si relele noastre, nu sa le ascundem sau sa le cosmetizam !
    Altfel o sa tot bajbaim in erori...

    RăspundețiȘtergere
  4. alegatorul turmentat29 decembrie 2012 la 16:18


    Beretistilor bordo, eu cred ca va inselati !
    Nu prea avea cand sa mearga seful vostru Bichir la don premar si sa va faca vreun rau. Cel putin in zilele acestea.
    De ce ? Pai, saturandu-se de sefia rezervistilor, in ultima perioada, s-a aratat prea ocupat( si inca este)cu ploconeala, cu lingaiala in stanga si-n dreapta, mai ales pe la portile onorabilului Pusca, sa-l ajute si pe el, sireacul, sa ajunga consilier municipal in Caracal!!!
    Ha.ha,ha !
    Asa o fi la moda, se pare, sa se onoreaza o carte de vizita de catre un fost inspector-militar (cel putin asa se lauda ca a fost !). Zgariind pe la usi intunecoase, plecandu-te si frecandu-ti labutele in timp ce milogesti!
    Voi stiti mai bine...
    Dar, chiar asa, tocmai la barlogul d-lui Pusca ? Nu ca n-ar fi cineva in zona garii dar aveam si eu pretentii, ce dracu, ca acum ma aprind ...
    Baieti, faceti-ne un bine si pastrati-vi-l !

    RăspundețiȘtergere
  5. alegatorul turmentat29 decembrie 2012 la 16:28

    Era sa uit : mai descalificanta, mai umilitoare este maniera in care vrea sa parvina acest ins decat orice v-ar fi facut voua, membri ai Clubului Parasutistilor . Parol ! Nu-i asa ca, acum, dupa ce ati aflat acestea, v-ati mai linistit, prea-onestilor ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dimpotriva, daca datele Dumneavoastra sunt fara cusur, nu ar fi un motiv de liniste...
      Personal, am foarte mari indoieli ca lucrurile ar sta asa.
      Din cate-l cunosc nu s-ar umili intr-ata.Este , totusi, militar de cariera.
      Admit ca, in cazul unora, puterea iti intuneca ratiune. Insa, in cazul acestuia asta ar fi prea mult...

      Ștergere
  6. Desi vad ca nu vreti sa dati indicii mai clare, este de presupus ca ANCMRR Olt,aflata intr-o penibila pana de inspiratie, s-o fi pus curmezis activitatilor organizate de administratia locala cu ocazia Zilei Victoriei Revolutiei Romane si a Libertatii.
    Cu atat mai delicat ar fi sa fie asa cu cat si militarii au avut morti si raniti iar parasutistii caracaleni chiar au fost acolo unde s-a scris istoria.

    De asemenea, ar fi neplacut sa fie asa, in conditiile in care doar de vreo 2-3 ani aducem si noi caracalenii, organizat, onorul celor care s-au jertfit cu speranta de mai bine a poporului !
    Si din cate cunosc, fiind interesat de pastrarea memoriei celor jertfiti in dec 1989( mi-am pierdut in acele evenimente un var primar), initiativa comemorarii evenimentului nu a fost a ACMRR-ului, desi ar fi avut oportunitatea...

    Refuzand sa cred ca fostii mlitari ar avea ceva impotriva acestor manifestari, poate e de vazut daca presedintele nu o fi fost incitat de vreun fost secretar de partid, aflat in conducerea asociatiei voastre, care numai cu ochi buni nu are cum sa vada acele dramatice evenimente din Decembrie 1989 din cauza carora si-a pierdut painea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,
    ,,LA MULTI ANI ! SI MULTA SANATATE.
    Sunt foarte multe probleme in aceasta asociatie. Una foarte importanta este ca prin conducerea ei nu a reusit sa revolve probleme cu CAR-PM Caracal. Prin ultima sedinta a adunarii generale a CAR-PM Caracal s-a redus drastic numarul membrilor ai ANCMRR Filiala Olt ( pana la anul cred ca nu vor fi mai multi de 100 de membrii platitori).
    Sunt putine cadre militare in rezerva cu grade de mari care ne explica de moralitate, competenta, dreptate, etc., dar au uitat ce au facut la ,, REVOLUTIA DIN DECEMBRIE 1989 ,,.
    ANCMRR Olt si-a inchis singura portile catre institutiile statului la nivelul judetean si local ( scenele din 25 Octombrie 2012 -Casa Armatei- modul de primire al consilierilor locali si ....).
    Clubul Parasutistilor Militari- multa dreptate ( pana in prezent nu s-a intamplat asa ceva).
    SPER CA ANUL 2013 SA ADUCA MULTA INTELEPCIUNE SI PUTERE DE MUNCA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nefericire, urmare a acelei decizii neintelepte, prin care s-a rupt si ultima veriga ce mai lega, concret, CAR-PM de ANCMRR,admit si eu ca, teoretic,s-au creat conditiile prin care numarul platitorilor cotizatiei catre ANCMRR sa se reduca semnificativ...
      Eu, totusi, sper in luciditatea membrilor acestei asociatii(dealtfel,rezervisti de mare onestitate ) care nu cred ca vor specula aceasta...oferta !
      Altfel, fara bani in bugetul structurii, asociatia cadrelor cu mare dificultate va mai functiona sanatos. Ori va fi nevoita sa stea cu mana intinsa la sponsori ori isi va reduce activitatea la actiuni de expectativa...
      Dar, e foarte posibil ca actuala conducere sa aiba deja solutii, altfel nu ar fi renuntat atat de usor la CARPM-deja o fosta componenta-blazon a asociatiei,o componenta care , atata timp cat a fost atasata asociatiei era o eficienta inchegatoare a fostelor cadre militare active...
      In sfarsit, sper ca previziunile Dumneavoastra sa nu se adevereasca !

      In alta ordine , in ceea ce priveste comentariul in legatura cu posibile erori ale conducerii ANCMRR Olt prin care aceasta, spuneti Dumneavoastra, ,,...si-a inchis singura portile catre institutiile statului la nivelul judetean si local ( scenele din 25 Octombrie 2012 -Casa Armatei- modul de primire al consilierilor locali si ....),, , daca asa vor sta lucrurile, inseamna ca am putea avea o foarte mare problema.
      Chiar daca , cel mai probabil, eventualele erori ale conducerii( daca or fi existat) cu certitudine or fi fost urmare a lipsei de experienta,a entuziasmului ori a ghinionului, nu trebuie uitat ca fara o conlucrare cu aceste institutii, orice obiectiv al asociatie va fi extrem de greu de atins...
      Eu sunt optimist si apreciez ca, atata timp cat nu au fost lansate oficial mesaje de nemultumire din partea institutiilor posibil-afectate , inca se mai poate conlucra. Cu dificultate, dar merita sa ne batem pentru imaginea asociatiei.

      Sa aveti sarbatori cu bucuria si cu sanatatea !

      Ștergere
  8. Asa, pentru mine, v-au fost oferite explicatii pana acum ?
    Eu pot sa pun pariu ca...NU !
    De ce ? Pai il cam cunosc pe d-l Bichir ...
    Apoi. de la inaltimea functie sale nici nu cred ca mai realizeaza ca , la un moment dat, poate sa comita vreo eroare. Chiar si daca e vreuna grava...
    PANA VI SE VOR OFERI LAMURIRILE ASTEPTATE, DATI-MI MIE VOIE SA UREZ MEMBRILOR ANCMRR OLT LA MULTI ANI CU SANATATE SI CU IMPLINIRI !

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuie sa fim foarte atenti la urmatorul an -2013 si dupa aceea mai vorbim. Noi nu dorim aceste lucruri, dar prin ,,stangacia conducerii,, stiti foarte bine ce s-a intamplat.
    Prin intelepciune, inteligenta,etc... si un colectiv foarte bun ( precizez ffffffffffff bun ) se pot remedia greselile care s-au comis chiar de ei.
    ,,LA MULTI ANI !,,

    FOARTE BINE EXPLICA DOMNUL CARE REPREZINTA ,, CLUBUL PARASUTISTILOR MILITARI din CARACAL.

    RăspundețiȘtergere
  10. Va salut domnilor colegi !
    Fac apel la Dumneavoastra sa dovediti mai multa intelepciune si o mai mare deschidere pentru dialog.
    Urmare a greselilor,pana la urma vom afecta imaginea rezervistilor , in general, nu pe cea a vreunuia aflat la conducerea asociatiei, mai mult sau mai putin intamplator...
    Zilele acestea am aflat dintr-o sursa, alta decat vreuna din cele doua asociatii implicate in acest nefericit episod si,recunosc, sunt tentat sa dau dreptate asociatiei parasutistilor.
    Dupa ce am dus in derizoriu colaborarea cu SCMD iata ca, la putin timp,am mai reusit sa ne mai facem, fara niciun sens, inca un eventual adversar-parasutistii !?
    Ma intreb, cui foloseste aceasta, altora decat unor posibili veleitaristi? Ca si membrii sindicatului ( multi, putini, e mai putin important, contand ideea) si rezervistii parasutisti ne-au fost colegi pana mai ieri-alaltaieri. Putem nega aceasta ?
    Pacat ca s-a intamplat aceasta, mai ales cu organizatia parasutistilor care, din cate-mi amintesc , ne-a fost alaturi de fiecare data sprijinind, inclusiv financiar, actiunile asociatiei noastre !
    Noi am fi avut de ales fie sa depunem coroane la toate crucile, monumentele comemorative ridicate in oras in memoria celor ce au disparut in dramaticele evenimente din decembrie 1989 fie, pur si simplu, sa ignoram activitatea, chiar daca aceasta e cuprinsa in calendarul manifestarilor nationale...

    Ca unul care-s atasat asociatiei cadrelor, va invit, stimata conducere, sa cautati rapid o cale de remediere a situatiei !

    P.S. As dori ca presedintele asociatiei, cu prima ocazie, sa clarifice situatia legata de relansarea sa politica pentru a elimina zvonurile in legatura cu aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule preşedinte al asociaţiei (ANCMRR) doresc să anunţaţi public şi să publicaţi demisia din partidul PP-DD Caracal când a-ţi candidat la sefia asociaţiei.
    OARE NU URMĂRIŢI FUNCŢIA DE CONSILIER ? - RUSINICĂ, RUSINICĂ,.....
    OARE CINE URMEAZĂ ? - ASUL DE TREFLĂ ESTE BRĂNESCU,....

    RăspundețiȘtergere
  12. As fi fost de dorit sa stim cine sunteti, domnule anonim de la 6 ianuarie 2013, 22 51 !
    Nu de alta, dar din prea multe parti se sugereaza ca la mijloc ar fi ceva nestatutar , motiv pentru care ar fi fost mai bine sa jucati cu cartile pe fata ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Stimati colegi.

    As dori ca libertatea de exprimare a fiecaruia dintre dumneavoastra, chiar si ca anonim, sa nu se transforme in vendete personale. In caz contrar ma voi vedea obligat , ca prima masura sa sterg comentariile "vendeta" , iar in cazul in care vor continua sa suspend dreptul anonimilor de a face comentarii. Orice cititor al acestui blog poate sa se inregistreze si sa faca comentariii, ba chiar mai mult sa faca si postari pe blog.
    VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE.

    RăspundețiȘtergere
  14. N-ar fi mai bine sa ,,stergeti,, blogul ?!
    Vedeti cum faceti si ...albiti-l ! Poate da mai bine !?
    Numai ca, din pacate, problemele raman !

    Va multumesc, daca intelegeti !

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa, ca pentru dumneavoastra, domnule administrator :

    neincrezator cum sunt, m-am lasat dus de mana de ,,alegatorul turmentat,, si am vazut , uluit, rana urata ,marca ,, proaspat presedinte de asociatie,, pe usa amaratului aluia de Pusca! Nici la baroase n-o mai dibui!
    Ne-a povestit omul, inca socat de onoarea ce i s-a facut, ca chiar asa au stat lucrurile .
    Zice Pusca : ,,ca cand sa-ngana ziua cu noaptea, alunecand serpeste pe langa zidurili palatelor Domniei mele , a venit un ins sub cerdacul-proprietate cerandu-mi binecuvantarea si, cu vorba soptita si mieroasa, dar din care inca reverbera apasaciune militareasca, m-a implorat sa bichiresc ceva, pentru o eventuala inrolare a sa in consiliul de coroana caracalean.

    Desi scolit cu toate cele si uns gramada cu toate alifiile, speriat de moarte( mai ales vazand urma adanca, a disperare, lasata-n usa mea de ins ), n-am avut ce face si... i-am promis.
    Numai ca, acum, scapat de balamucul ala de emotii , realizez ca nu prea am cum sa-mi tin promisiunea facuta,chiar dac-as vrea...
    A venit tarziu omu" !Ca cand eram mai vlastarel, mai faceam io d-astea pe la oranjisti, dar cu astia violeti nu te pui frate, c-odata ma striga-n ulita,,ciocoiule,,, si-mi ia lumea sama. Si, pana le explic io ca asa si pe dincolo, s-a dus dreacu onoarea mea !
    Apoi, am inteles ca o fi domnu” la rand pa lista, da n-a luat prafu-n picere si-n gat , la campanie, cu aia a lu Diaconescu. S-atunci, nu prea merita sa se califice, nu zic bine ?
    Acu", ce ma fac io ? Cum, in neamul meu , o promisiune facuta-n toi de sarbatori este mai dihai decat un cuvant de onoare dat, sa vezi ce colcaie constiinta-n mine... Ce sa fac, pe un” s-o iau sa-l vad pa conu conseleier ? Ca, parca, imi pare si rau sa ramaie doar simplu presedinte de asociatie ! How,mai zice el ?!,,

    Concluzionati Dumneavoastra domnule administrator sef !

    RăspundețiȘtergere
  16. pentru FULGERUL

    Chiar si admitand ca asa stau lucrurile, nu inteleg de ce v-ati indepartat de tema.

    Tema era necesitatea urgenta a lamuririi actiunii ANCMRR Olt care,insinuand administratiei locale ca intre parasutisti si ceilalti rezervisti din garnizoana ar fi disensiuni grave mergand pana la refuzul ultimilor de a participa la actiunea de comemorare a victimelor din decembrie 1989(o activitate la originea careia au fost parasutistii si care, de vreo 2-3 ani, fusese asumata conducerea locala).
    In acelasi timp, o activitate care, urmare a interventiei halucinante a conducerii asociatiei militarilor rezervisti, a avut de suferit la capitolul organizare intrucat organele administratiei locale au decis, oarecum motivat, sa astepte ,,ca rezervistii sa se impace intre ei,, urmand ca ulterior sa pregateasca evenimentul. Numai ca parasutistii habar n-au avut de ceea ce le pregatisera camarazii lor din ANCMRR Olt...

    Ceea ce semnalati Dumneavoastra o fi relevant, dar intr-un cu totul alt plan, motiv pentru care sunt tentat sa dau dreptate ,,rectangularului,, care a facut o invitatie la comentarii lipsite de patos gratuit.

    Inca in asteptarea explicatiilor conducerii ANCMRR Olt, va doresc o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu te potolesti bai ,diversionistule,bruta si purtator de bite comuniste facute la Caracal in 1989.

    RăspundețiȘtergere
  18. Către,
    Conducerii ANCMRR,
    Anonimul 11 ianuarie 2013, 15,53,

    În urma discuţiilor din şedinta 09 ianuarie 2013 a ANCMRR filiala Olt trebuie să aveţi în vedere următoarele:

    În care adunare generală a fost promovat domnul lt.col.(r.) Oagană Ion în comisia juridică - procesul verbal al adunării generale ?

    Când sunt alegerile pentru conducerea ANCMRR ?
    ( În procesul verbal al şedinţelor de comitet este stipulat că în luna februarie 2013 să fie alegerile pentru conducerea asociaţiei ).

    RăspundețiȘtergere

  19. Anonimului din 13 ianuarie 2013,15.09. Ghinion mare,13.01.2013 ai omis sa-ti acorzi spusele,nu-i prima data,dar poate intrebi pe cineva cum e cu acordul in gen,numar si caz,nu mai scri "Catre conducerii" ca deranjaza si te faci de cacao.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimului de la 14 ianuarie 2013, 10:17

      Poate ar trebui sa nu lasati prea departe modestia avand, se pare, inca mare nevoie de aceasta !
      Dincolo de faptul ca frazei ii lipseste un element de legatura, prea usor sesizabil, aveti mari probleme cu conjugarea verbului ,,a scrie,, sau cu ortografia acestuia !? Asta, apropo de ,,cacao,,...

      P.S. Fara sa insemne ca incurajez aceasta, ar fi trebuit sa stiti ca lumea internautilor este extrem de permisiva si vede ca fireasca abaterea de la regula gramaticala, daca mesajul este inteligibil !

      Ștergere
    2. Ai dreptate in P.S. dar dupa cum n-ai sesizat in fraza e vorba de pers.a2-a singular ,tu ai omis,poate intrebi si nu mai scri asa.

      Ștergere

    3. Aceluiasi anonim !

      Sigur ca am auzit si eu de pers.a 2-a singular numai ca, ghinion, in cazul verbului ,,a scrie,, , la niciun mod, timp etc nu are forma cu un singur ,,i,, !
      Pornind, totusi, de la premisa ca avem habar, doar din graba se poate intampla oricui...Sau daca suntem obsedati de economie ori vrem sa aratam neaparat ca nu am fost tocilari la viata noastra !
      Va propun sa o ,,dam,, pe... redactare si sa discutam asta la o bere !In regula ?
      O zi grozava !

      Ștergere
  20. Apropo,vezi cum te manifestezi,ca din protestul vostru ,in afara de culoarea evidenta,nu mi-a ramas decat inceputul celei de-a doua fraze prin care va asteptati "ca aceasta(asociatia) sa-si manifesteze piosenia", lasati-o, sa isi manifeste prin a(-si)exterioriza(prin vorbe,fapte,actiuni) gandurile,sentimentele-...piosenia.Nu de altceva dar nu este la o manifestatie ,demonstratie sa manifesteze .Vezi Dex. Nu mai sunt de-al vostru dar am pretentii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Bună ziua,
    Domnul din 13.01.2013 spune adevarul( alegeri, comisie,..) ?
    Consider că domnul preşedinte al asociaţiei ( conducerea ) ar trebui să aibe un punct de vedere.
    Vă mulţumesc pentru înţelegere şi astept un răspuns pertinent.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua,
    Am citit cu mare atentie discutiile si doresc o mai buna intelegere a problemelor militarilor si reprezentarea lor in public.
    Pentru intelegerea problemelor TREBUIE ca asociatia sa-si spuna punctul de vedere.
    DACA SUNTEM UNITI SUNTEM PUTERNICI.

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ai dreptate,trebuie sa fim uniti ca sa ramanem o asociatie puternica,dar ce sa facem cu cei care urmaresc de ceva timp sa dezbine,nu sa mentina unitatea membrilor,urmarind interese doar de ei cunoscute.Maine este ziua unirii lui CUZA,poate le vin mintile la cap.

    RăspundețiȘtergere
  24. ,,Maine este ziua unirii lui CUZA,poate le vin mintile la cap,, Este bine zis a FOST.
    Nu s-a facut nimic din partea ANCMRR Filiala Olt?
    Trebuie sa luam ce s-a facut bine si sa promovam.
    Va urez multa bafta la noile alegeri din asociatie.

    RăspundețiȘtergere