Fragment din ,, Intampinarea,, depusa de catre MApN, in data de 21 02 2014, in Dosarul nr. 692/3/2014 :
“ Cu privire la susţinerile reclamantului în ceea ce priveşte încălcarea principiilor ocrotirii drepturilor dobândite şi încălcarea dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, înstanţa nu se poate aprecia decât în sensul respingerii acestor aprecieri.
Învederăm instanţei că, aceste principii nu au fost avute în vedere la acordarea acestui tip de pensie, respectiv acordarea pensiei pe baza contribuţiilor private suplimentare ale reclamantului sau pe baza unei convenţii între angajator şi angajat cu privire la acordarea unei compensări pentru asumarea riscurilor profesionale.
Pensia de serviciu este un tip de pensie consacrat exclusiv de legile române, care nu este garantat de nici un principiu comunitar şi nu se încadrează în nici unul din dintre tipurile de pensie recunoscute de normele comunitare.
Asumarea funcţiei de cadru militar în Ministerul Apărării Naţionale, nu a fost determinată de prefigurarea unei compensaţii din partea statului constând în acordarea pensiei de serviciu după retragerea din activitate, neputând reprezenta cauza exercitării funcţiei.
Cu totul alta ar fi fost situaţia dacă, la momentul accederii în profesie, angajatului i-ar fi fost prezentat prin contract, riscurile profesiei şi totodată în considerarea acestui risc, i-ar fi fost garantată o despăgubire viitoare din partea angajatorului sub forma unei prestaţii viitoare lunare , în urma deschiderii drepturilor de pensie. Numai aşa am putea discuta despre existenţa unui drept câştigat.
Apreciem că, apariţia Legii nr.164/2001 privind pensiile militare de stat poate fi privită ca un act benevol din partea statului, de a-şi asuma anumite cheltuieli din bugetul propriu prin care să contribuie la majorarea drepturilor de pensie pentru anumite categorii profesionale alese după criterii proprii , fără însă a garanta perpetuarea acestui act al său pentru viitor.
Pe cale de consecinţă, apreciem că în speţă nu poate fi vorba de un drept câştigat în accepţiunea reclamantului ,ci mai degrabă de un drept acordat temporar de către stat în limita posibilităţilor sale economice.
În ceea ce priveşte nerespectarea principiului neretroactivităţii, suntem în măsură a aprecia că Legea nr. 119/2010 nu dispune pentru trecut şi nu intervine asupra drepturilor deja dobândite, pensiile încasate în temeiul vechii legi nefiind afectate, procesul de recalculare privind doar cuantumul pensiei de care va beneficia reclamantul pe viitor, deci prestaţiile viitoare, nefiindu-le afectate drepturile dobândite în baza unei legi.
Având în atenţie acest principiu, statul poate oricând, interveni, pentru viitor, cum a mai făcut-o de altfel şi în trecut, cu ocazia fiecărei recalculări, de care cu siguranţă a beneficiat şi reclamantul.
Prin urmare ,modificările privind cuantumul pensiei nu afectează dreptul de proprietate,”bunul garantat”, fiind dreptul la pensie, nu cuantumul acesteia”.
Acest document este elaborat de Direcţia Pentru Relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică din M.Ap.N. , condusă de generalul bg. dr.Florin Maciu....,,
sursa-circula pe net
grad de credibilitate-99%
Ca sa vezi ! Iar noi dadeam vina, in mod deosebit, pe politicieni....
Rusine, meapeneule ! Halal protectie faci fostilor tai angajati...
Functionara respectiva spune : "Pensia de serviciu este un tip de pensie consacrat exclusiv de legile române, care nu este garantat de nici un principiu comunitar şi nu se încadrează în nici unul din dintre tipurile de pensie recunoscute de normele comunitare." .
RăspundețiȘtergereIn mod sigur , functionara respectiva nu cunoaste documentarul trimis de G.Oprea la Parlament si la mass-media ...
Probabil ca nu ar strica (re)aducerea in atentia cititorilor a acelui documentar ...
-------------------------------------
Care ar fi posibilitatile de a va trimite acel documentar ?
V-as ramane indatorat ! Adresa mea de corespondenta este ,,parablue2006@yahoo.com,,
ȘtergereStimate mos alecu. As avea marea rugaminte si placere in acelasi timp sa va acord dreptul de publicare pe acest blog. Pentru aceasta va rog sa-mi trimiteti un email pe adresa manduioan55@gmail.com. Ar fi de preferat ca sa aveti cont de gmail. Astept hotararea dvs.
Ștergere@rectangular13 martie 2014, 20:13 :
RăspundețiȘtergereLa : "Stimate..." ...
Hai s-o lasam balta !... Sintem prea amariti pentru a mai pierde timpul cu "brizbrizuri ... Ş'apoi ... regulamentele militare si instructiunile privind redactarea documentelor nu prevedeau astfel de "floricele" in relatiile dintre militari ...
La chestia cu "dreptul de publicare pe acest blog" ...
Presupun ca este vorba despre posibilitatea de a publica ARTICOLE , nu simple comentarii ... Daca este asa ... inseamna ca ar trebui sa ma simt onorat ...
Nu ca nu m-as simti onorat ... dar NU MA SIMT IN STARE sa ma angajez la o astfel de "intreprindere" ...
Sint mai multe considerente (personale) care ma determina sa nu ma angajez ...
Ramin un simplu comentator al ideilor/parerilor/situatiilor propuse de altii !
Va multumesc pentru propunere , raminind (daca se mai poate/aproba) un simplu comentator !
OK. Hotararea este a ta.
Ștergerevezi pe infomondo militar că te cheamă stops la un SHPRITZ !!
ȘtergereSper ca in conditiile in care gradul de colectare la min.finantelor este de 30%, cei de la comisia de contestatii sa fie platiti cu 30% din banii de solda. Nu de alta, dar au dreptul la solda, dar cuantumul acesteia se stabileste in raport de posibilitatile financiare ale statului. In plus, nicaieri in contractul lor cu man-ul nu este precizata vreo cifra privind aceste drepturi. Deci, daca i-ar plati cu 3 lei pe luna ar fi legal. Sa aiba parte....
RăspundețiȘtergereP.S. Daca la finanturi te penalizeaza cu 0,1% / zi de intarziere, pot fi de acord si cu varianta de penalizare a membrilor comisiei cu acelasi procent din drepturile banesti pentri fiecare zi de intarziere la trimiterea raspunsurilor la contestatii si pentru fiecare contestatie (eu am vreo sase, cea mai veche de vreo doi ani, deci macar de o solda scapa. Cum nu-mi fac iluzii ca sunt singurul, astept sa vad cat le-ar iesi pensia pe contributeala).
RăspundețiȘtergere