joi, 10 februarie 2011

FĂCEȚI-VĂ TIMP ȘI CITIȚI !

Românii sunt otrăviţi conform directivelor "Codex Alimentarius"
Sunt extrem de gustoase si numai bune de pus la pachet pentru scoala sau serviciu. Aproape ca nu e zi in care sa nu mancam carnaciori, salam sau sunculita. Sunt mezelurile si preparatele din carne romanesti, despre care specialistii in alimentatie spun ca sunt extrem de nocive si ne invata cum sa ne ferim de ele!
Ce poate fi mai bun, dimineata la un ceai, decat un sendwich cu salamior sau sunculita?! Poate o pastrama de porc sau niste crenvursti fierti. Suntem innebuniti dupa astfel de alimente, care nu trebuie preparate, doar le scoatem din frigider si le savuram.

Dar stim cat de sanatoase sunt ele? Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi (foto), specialist in alimentatie, ne ofera raspunsul: “In general, toate mezelurile contin aditivi periculosi, de la coloranti si conservanti la alte substante care inlocuiesc carnea. Daca invatam sa citim etichetele acestor produse, ceea ce nu este greu, o sa vedem ca salamurile, sunca, carnatii contin carne in procentaje destul de mici. De exemplu, parizerul contine de fapt 90% slanina si sorici. Crenvurstii contin foarte multe tocaturi de oase, tendoane sau pielite. Practic, romanii nu prea au alternative, pentru ca in Romania se gasesc putine mezeluri de calitate”, ne-a declarat specialistul. Totodata, Mencinicopschi trage un semnal de alarma legat de bolile cu care ne putem pricopsi din cauza consumului in exces a acestor alimente.

A crescut numarul afectiunilor grave
“Daca, in urma cu 20 de ani, un chirurg opera de cancer colorectal un pacient la cateva luni, acum acelasi doctor poate avea 2-3 astfel de operatii pe zi. Din cauza substantelor nocive pe care le mancam, a crescut extrem de mult numarul acestor afectiuni grave. Cel mai indicat este sa reducem cat putem de mult consumul acestor produse sau sa facem eforturi si sa preparam in casa carnati sau alte produse, dupa retete suta la suta traditionale”, mai spune specialistul care a identificat pentru cititorii ziarului Libertatea substantele periculoase de pe etichetele mezelurilor. Sursa : codexalimentarius.info

Pate de gasca, cu xantan
Xantanul si guarul, E-415 si, respectiv, E-412, sunt substante de gelifiere care retin foarte multa apa si, astfel, produsul cantareste mai mult. Sunt periculoase pentru ca scad absorbtia in organism a vitaminelor A, D, E, K si a mineralelor precum calciu si magneziu, potasiu si fier.
Crenvursti din gelatina
Foarte des folosit la majoritatea mezelurilor, Colagenul este o gelatina din zgarci care nu are proprietati nutritive. Pe de alta parte, persoanele cu hiperuricemie ar trebui sa se fereasca de alimentele cu aceasta gelatina, altfel riscand sa se aleaga cu atacuri de guta (inflamatia agresiva a articulatiilor).
Sunca de Praga, cu dextroza
Dextroza este o substanta cu un index glicemic foarte ridicat, cu zaharuri cu absorbtie extrem de rapida. Este interzisa in dieta bolnavilor de diabet, dar este bine sa evitam consumul produselor care contin aceasta substanta pentru ca riscam sa ne imbolnavim de diabet.
Sunculita taraneasca, interzisa gravidelor
Majoritatea mezelurilor contin glutamat de sodiu, chiar si sunculita denumita “taraneasca”. Substanta da un gust mai bun produsului, dar creeaza dependenta. Este interzisa copiilor si femeilor gravide. Riscam maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm si modificari de ritm cardiac.
Toba cu «tone» de sare
Unul dintre produsele asa-zise traditionale, toba, este plina, printre altele, de sodiu (Na). Asta inseamna ca, asa cum ne explica doctorul Mencinicopschi, produsele sunt pline, de fapt, de sare. Din cauza ei ne putem alege cu foarte multe boli cerebrale, cardiace, hepatice grave, dar si cu un cancer la stomac sau la colon!
Parizerul, interzis copiilor
Parizerul este de departe unul dintre cele mai nocive produse, mai ales pentru copii. De altfel, este interzis pentru micuti. Colorantul pe care il contine, carminul, e cancerigen. Procedeul extragerii carminului dintr-o insecta este ultranociv. E folosit pentru a da o culoare rosie produselor.
Carnati cu nitriti
Nitritul de sodiu, sau E 250, e utilizat pentru a da mezelurilor o culoare roz, apetisanta. Unul dintre cele mai periculoase efecte este dezvoltarea celulelor cancerigene. Poate declansa si afectiuni ale glandei tiroide. Totodata, este interzis femeilor gravide, copiilor si bolnavilor in general.
Pastrama cu caragenan
Caragenanul, sau E-407, contine factori co-cancerigeni. Adica, descompus in colon, se poate transforma in alte substante care pot duce la cancer de colon. Caragenanul este folosit frecvent in toate mezelurile, fiind un agent de intarire si ingrosare a alimentelor.
Coloranti periculosi in salam
La fel ca la parizer, la salamuri cel mai periculos aditiv este colorantul carmin sau rosu cosenila. Este extrem de periculos din cauza extractiei pe baza de aluminiu. Pe de alta parte, aceste produse mai sunt si pline de sare, din cauza carora ne putem imbolnavi de inima, ficat, rinichi, sau chiar de cancer.
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

miercuri, 9 februarie 2011

PROTESTUL MEMBRILOR FILIALEI VRANCEA, IN ATENTIA BIROULUI PERMANENT CENTRAL SI A DOMNULUI PRESEDINTE AL ANCMRR

Având în vedere evenimentele petrecute la începutul acestui an 2011 cu referire la pensiile noastre, şi luând act de reacţia avuta de conducerea centrala a asociaţiei noastre, am fost mandatat ca în numele cadrelor militare în rezerva şi în retragere din filiala noastră, să vă aduc la cunoştinţă următoarele probleme:
1. Militarii în rezervă şi în retragere din Vrancea nu apreciază măsurile luate de Ministerul Apărării Naţionale referitoare la recalcularea pensiilor, deoarece au constatat că pensiile lor au fost ilegal diminuate cu 20-50%.
2. Sentinţa Curţii de Apel Cluj din 28 septembrie a dispus suspendarea H.G.735/2010 pentru toate cadrele militare, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin decizia dată în recurs, a arătat ca, suspendarea produce efecte asupra tuturor pensionarilor militari începând cu 28 sep.2010. Acest lucru împreună cu anularea H.G. 735/2010 prin art. 10 din OUG 1/2011determină, în opinia juriştilor, nulitatea deciziilor de recalculare în totalitatea lor, nu doar în parte, aşa cum prevede greşit OUG 1/2011.
3. Suntem consternaţi de declaraţiile şi de promisiunile făcute de toţi cei care ne asigurau ca totul va fi bine. Să analizăm acest bine: din 25798 de pensii recalculate până la data de 18 ianuarie, 7505 de pensii sunt mai mici decât pensiile în plată din luna decembrie, ceea ce reprezintă un procent de 29,09%, Acest procent nu este nici pe departe egal cu procentul de 5-10 % pe care îl arătau specialiştii militari în finanţe şi cei care au decis aplicarea acestor politici.
4. Este, fără îndoială, dreptul pensionari militari să îşi apere pensiile, pe toate căile, inclusiv prin justiţie, deoarece, ce s-a petrecut in luna ianuarie este un atac fără precedent în istorie, asupra dreptului de poprietate dat de cuantumul pensiilor în plată.
5. Considerăm că este datoria conducerii centrale a asociaţiei şi totodată o obligaţie statutară, apărarea drepturilor membrilor asociaţiei, prin coordonarea acţiunilor la nivel central şi o permanentă consiliere a filialelor. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat, filialele au fost obligate să gestioneze singure această stare de criză.
Conducerea filialei noastre nu a fost consultată despre căile pe care le considera viabile pentru rezolvarea acestei situaţii. Noi nu am făcut nici o presiune asupra conducerii asociaţiei, ba mai mult am avut încredere în cei care ne conduc, şi am oferit permanent materialele noastre, dar modalitatea de acţiune si exprimare ne-a produs o mare dezamăgire.
Din acest motiv am fost obligaţi să scriem Preşedintelui României, Primului Ministru şi
Ministrului Apărăii problemele noastre, dar si soluţiile pe care le considerăm viabile.

Totodată, la nivel de filială ,am pus la dispoziţia tuturor membrilor contestaţiile necesare ,

o minimă consilierea juridică, iar în continuare suntem alături de ei în demersurile din
instanţele de judecată.
6. Lipsa de reacţie la cerinţele momentului şi comunicatele în care dezavuaţi acţiunile colegilor noştri din S.C.M.D. şi din alte asociaţii, alterează spiritul de casta şi unitatea pensionarilor militari, lucru care determină o lipsă totală de coeziune a acţiunilor pe plan naţional. Din acest motiv, în luna decembrie şi începutul lui ianuarie, un număr semnificativ din membrii noştri s-au alăturat colegilor din sindicat şi procesul continuă;
7. Ne întrebam, care este intenţia Ministerului Apărării Naţionale în ce ne priveşte, de ce vrea să scape de cadrele militare în rezerva, mai ales în acest moment de încordare la nivel geopolitic. Putem presupune doar, că cei care au constituit vechea armata, profesioniştii militari din era comunistă, nu mai au ce căuta în noua armată, nici chiar, în caz de război. O alta supoziţie este că în 2012 soldele militarilor activi vor creşte la nivelul celor din NATO, iar noi, cei care am fost sacrificaţi pentru integrarea în aceasta structură de securitate să nu mai putem beneficia de aceste creşteri?
8. După legea unitara a pensiilor nu mai avem calitatea de cadre militare in rezerva si atunci se mai justifică calitatea noastră de cadre în rezervă si retragere?

Toate acestea reprezintă frământări ale membrilor filialei noastre, drept pentru care aşteptăm un răspuns cât mai complet şi pertinent.


Cu deosebită consideraţie,


Preşedinte filială,
Cpt.C.dor. rez.
CHIRICA AURELIAN

P.S. Din păcate este cam tarziu...Atitudinea conducerii centrale a ANCMRR( incluzând, spre marea mea uluiala , și comitetul ,,central,, al acesteia ) este absolut aiurutoare ! După ce un an jumate ne-a injectat cu formule tip ,,avem garantia ministrului,, , avem sustinerea presedintelui,, , ,, să avem încredere,, , acum au lansat alt îndemn , la fel de energizant : ,,SĂ AȘTEPTĂM !,,.
Mai nou, ,,cuibul generalilor,, acuză conducerile unor filiale (cazul celei din Olt), nepricepând ca presedintii acestor filiale nu sunt decât reprezentanții acestor structuri și nicidecum cozi de topor ale conducerii anecemerereului ...

ZILE MAI BUNE !