miercuri, 20 iulie 2011

Raspuns la acuzatiile ANCMRR Bucuresti

CATRE
ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE
“ALEXANDRU IOAN CUZA”

-         Biroului permanent central –


Urmare a solicitarii dumneavoastra, prin adresa nr.564/29.06.2011, va comunicam hotararea Comitetului A.N.C.M.R.R. filiala judetului Olt “Gl. Gheorghe Argesanu”:

            Noi membrii Comitetului A.N.C.M.R.R. filiala judetului Olt “Gl. Gheorghe Argesanu” , convocati si intruniti statutar in ziua de 29 iunie 2011, am analizat problematica actuala care preocupa membrii, in parte, si filiala in ansamblul sau.

            Intrunirea noastra in sedinta extraordinara a fost determinata si de ingrijorarea Biroului Permanent Central cu privire la functionarea filialei noastre, la derularea activitatilor si spiritul acestora, de chemarea de urgenta a presedintelui filialei noastre la Biroul Permanent Central pentru analiza, obiectiuni si atentionari cu privire la modul de lucru si o anumita stare de fapt, asa cum reiese din motivarea chemarii si din materialele incriminatoare pe care v-ati sprijinit in cursul examinarii si discutiilor.

            Din prezentarea detaliata facuta de presedintele filialei noastre, cdor.(r) Vasile BUJOR, noi am retinut, in sinteza, ca obiectiunile, interpelarile si nemultumirile dumneavoastra au ca baza diverse reclamatii si alte denunturi, sub diferite forme, ale unor membri nemultumiti din cadrul filialei, motivatii ale punctelor acestora de vedere insusite si de dumneavoastra, in prima faza, care pot fi structurate pe cateva paliere:
1.     Conducere dictatoriala – din conducerea filialei si-au dat demisia cativa membri ;
2.     Stilul de lucru necorespunzator al presedintelui – cauza care a determinat scaderea numarului de membri ai filialei;
3.     Cultivarea unei relatii defectuoase cu administratia locala – fapt care a condus la o slaba si neproductiva colaborare;
4.     Incompatibilitatea intre functia de presedinte al filialei si cea de vicepresedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate;
5.     Existenta, ca membrii ai S.C.M.D., a multor membrii ai filialei A.N.C.M.R.R.-Olt.

Solicitarea dumneavoastra, imperativa, am retinut noi, a fost convocarea unei Adunari Generale care sa hotarasca ramanerea filialei ca structura organizatorica a ANCMRR ori retragerea din aceasta, sa se precizeze mai clar punctul de vedere, pozitia si modalitatea de lucru a presedintelui filialei, noi luand la cunostiinta ca ne-ati amenintat cu evacuarea din spatiile militare.

            Analizand cu discernamant, responsabilitate, pertinenta, sub trasaturile devizei care ne calauzeste activitatea si viata – PATRIE, ONOARE, DEMNITATE – consideram ca avem capacitatea si obligatia de a ne coordona; apreciem, de la inceput, ca modul dumneavoastra de abordare a problematicii noastre a fost pripit, emotional, nefondat, bazat, poate, pe niste acuze mincinoase ale unor colegi frustrati.
            Colegii frustrati pot fi din categoria acelora care , nu demult, va amenintau cu demisia si moartea chiar pe Dumneavoastra.
            S-a discutat indelung, temeinice fiind faptele, documentele si starea de fapt exprimata de 15 colegi din Comitetul filialei, din care reiese cu pregnanta:
1.     Stilul de conducere al presedintelui filialei nu este dictatorial. Din contra, numarul intalnirilor membrilor filialei s-a  inmultit, fiind acum saptamanale, activitatile social-culturale crescand in numar exponential, avand un caracter de masa, urmare a unor dezbateri democratice. Daca si-au dat demisia cativa membri, se datoreaza unor motive personale, dar si pentru ca si-au gasit alte preocupari remunerate, efortul depus in cadrul asociatiei fiind benevol si gratuit;
2.     Invinuirea ca numarul membrilor filialei a scazut, este vadit tendentioasa si neadevarata. Doar cativa colegi ne-au parasit, per ansamblu. Sub presedentia comandorului Vasile Bujor, numarul de membrii a crescut, ajungand azi la 752, iar prin constituirea subfilialelor Corabia, Draganesti-Olt si Slatina, filiala a sporit prin reprezentativitate si diversificarea activitatilor desfasurate;
3.     Nu avem relatii defectuoase cu nici una din administratiile locale si judeteane (noi, ca filiala judeteana), cu nici una din celelalte asociatii, fundatii, institutii scolare, culturale, sociale, civice, crestine, etc. din judetul Olt. Vedeti participarile in comun la festivitati, simpozioane, dezbateri, consilii consultative, manifestari culturale si omagiale cu cacacter militar, bisericesc, s.a..Este adevarat, avem discutii constructive cu privire la recuperarea proprietatii noastre, fosta casa a subofiterilor, imobil detinut abuziv de Consiliul local Caracal, in definitivarea diferendului si materializarea scopului nostrum legal, putandu-va implica si dumneavoastra in demersuri, scopul nostru fiind comun iar interesele coincid.
Deseori am fost la manifestari la invitatia autoritatilor, a primarilor din judet la randul lor, acestia, raspunzand invitatiilor noastre. Totdeauna ne-am onorat cu prezenta si cuvantul, ne-am gratulat cu diplome si participari la mai multe momente de destindere, cu caracter de socializare, cunoastere, dialog.
4.     In ceea ce priveste incompatibilitatea dintre functia de presedinte al filialei ANCMRR si vicepresedinte al SCMD, intr-adevar cdor(r) Vasile Bujor a fost mai intai vicepresedinte la SCMD si este gata sa demisioneze din aceasta functie, cu toate ca statutul asociatiei nu prevede o atare incompatibilitate. Din contra, apreciem noi, sindicatul si filiala se completeaza in demersurile si interesele noastre ca militari in rezerva si in retragere.
5.     Cat priveste existenta, ca membrii ai sindicatului, a numerosi membri ai filialei noastre, in solutionarea situatiei va invitam sa va implicati Dumneavoastra, statutar, legal, constitutional, fara a perturba atmosfera de lucru, creativa , a filialei noastre.

           A ne pronunta “daca ramanem in asociatia nationala ori ne desprindem”, va incunostiintam ca suntem surprinsi de idée intrucat aceasta la noi nu se pune, hotararea noastra este sa nu ne rupem de asociatie dar sa militam pentru reprezentativitatea noastra. Aceasta problema nu s-a pus niciodata la noi, dovada fiind si faptul ca noi, ne-am constituit ca asociatie inaintea asociatiei nationale si am acceptat , ulterior, sa coboram de la rangul de asociatie la cel de filiala.

            Subliniem inca odata ca interventiile participantilor la sedinta au fost aplicate, citam cateva idei: “nu se pune problema cu 1,2 care sunt nemultumiti si fac reclamatii” – Col. Atasiei Neculai;
de cand pe baza unor informatii bati presedintele!? Procedura de a chema si stigmatiza este nedemocratica” si “ne-am asociat voluntar, am coborat de la asociatie la filiala. Daca nu ne suporta nu vom admite sa fim dati afara, iar diversitatea de idei este productiva” – Col. Matei Dumitru; “poate modul de lucru al Bucurestiului este de vina; noi sa facem alegeri pentru Asociatia Nationala” – Col. Baltaretu Stelica; “prin recalculare s-au creat dezechilibre; nu s-au implicat in sustinerea drepturilor militarilor, gratuitati, spre exemplu nu se mai dau ; este inadmisibila abandonarea cadrelor militare disponibilizate, cele mai afectate de procesul revizuirii pensiilor ” – Lt. col.dr. Gheorge Sorin; “sindicatul nu ne-a adus nici o greutate dar sa colaboram mai strans cu Asociatia Nationala prin a informa ceea ce facem, ca facem destule si ei nu stiu” – Col. Veltan Nicolae; “Aducem prejudicii Onoareai? Nu! Este ingerinta Bucurestiului la Caracal.” – Lt.col. Vantu Mircea; “exista frustrari ale unor colegi, au probabile promisiuni de la Bucuresti, sunt murdariile cotidinene in aceste agitari” – Col. Pasarica Oprea.

            Ca o concluzie va prezentam hotararea exprimata prin vot a Comitetului nostru de a decide noi destinul uneia din filialele cele mai puternice din tara. Apreciem ca atmosfera de lucru este constructiva iar noi ne sustinem presedintele pentru efortul constant si calitatile sale mobilizatoare, orientate spre  coeziune in filiala.
            Deasemenea am hotarat inchiderea falsului diferend dintre filiala si conducerea central a ANCMRR. Vom informa mai promt despre ceea ce intentionam si facem noi; am acceptat sa discutam o situatie fara a avea materialul incriminator la dispozitie. Ne-ar interesa in continuare, asa ca solicitam, o intalnire cu presedintele A.N.C.M.R.R. , cu responsabilul de zona sau cu oricare membru al Biroului Central stabilit de Dumneavoastra, pentru a ni se oferi amanunte lamuritoare si a ne sustine cauza.
            Nu putem sa nu evidentiem dorinta noastra de colaborare fertila, dar, si sa subliniem ca munca grea, concreta in teren , noi o facem, pe cand Dumneavoastra aveti mai mult rol de reprezentare,  dar si de a lua decizii care va avantajeaza mai intai si mai mult pe dumneavoastra.



            Anexam urmatoarele documente:
1.       ACTIVITATI   DESFASURATE  SUB  CONDUCEREA  SI  INDRUMAREA  PRESEDINTELUI  ANCMRR  FILIALA  JUDETULUI  OLT  DE  LA  NUMIREA  SA  IN FUNCTIE - 02. 06. 2010  Si PANA IN  PREZENT
2.      SITUATIA  VENITURILOR SI CHELTUIELILOR PE SEMESTRUL I 2011
3.      SITUATIA MEMBRILOR A.N.C.M.R.R. FILIALA JUDETULUI OLT IN PERIOADA 01.06.2010 – 15.07.2011

Presedinte ANCMRR filiala judetului Olt
Cdor(r)
            Vasile BUJOR

12 comentarii:

  1. Fara indoială, or fi fost și derapaje din partea conducerii ANCMRR-Olt, în raport cu interesele ANCMRR-Central...
    Și nici nu cred că este ceva grav în aceasta !
    Însă, să acuzi, într-o manieră ridicolă, o asociație,,vie,, , precum cea din Olt, precursoare a fondatorilor ANCMRR, folosindu-te doar de date probabile , dincolo de eroare este o jignire gravă la adresa membrilor olteni !
    Mă întreb, oare ce i-o fi împiedicat pe cei care au întocmit raportul acuzator să se informeze la cald, preferând să plece urechea la delatori ? O vizită, din partea coordonatorului de zonă, era suficientă.
    Sau, care o fi motivul pentru care, cei din centru, nu au pus la dispozitia ,,acuzaților,, materialul incriminator ?!
    Domnilor din conducerea centrală, chiar nu realizați gafa monumentală făcută abandonând cadrele militare disponibilizate ? Care prevedere statutară vă dă dreptul la acest afront direct la adresa celor care , tehnic vorbind, nu peste mult timp,ar trebui să preia și să slujească destinul ANCMRR-ului ?

    P.S. Aș sugera conducerii ANCMRR-Olt să nu insiste ca materialul incriminator să-i fie pus la dispoziție, cu probele necesare, altfel, va permite ca relația centru-filiale să intre într-o spirală periculoasă , greu de controlat democratic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Revin cu o corectură :
    Aș sugera conducerii ANCMRR-Olt să insiste ca materialul incriminator să-i fie pus la dispoziție, cu probele necesare, altfel, va permite ca relația centru-filiale să intre într-o spirală periculoasă , greu de controlat democratic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Materialul incriminator sa fie de urgenta pus la dispozitie, cu probele necesare sa vedem si noi cine a facut aceasta gresala enorma.
    Dupa aceea conducrerea ANCMRR Olt trebuie sa ia masuri impotriva colegilor rautaciosi.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi postati, voi comentati.......!!! Interesant !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fi interesant si benefic pentru cititorii acestui blog daca ati posta documentul ANCMRR. Fara a avea cunostinta de acuzatiile ce se aduc, discutiile sant inutile, sterile si(sau) subiective.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bujor vrea sa profite de slugarnicia unora si isi face de cap cu banii membrilor CAR. a luat 600 000 000 lei fara sa aiba dreptul si altii asteapta cu lunile pana primesc citeva milioane ! rusine !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce legatura exista intre Bujor si smecherul de Caracal care- musca de cur pe Anghel si pe Cernat?
    Rusine pentru aceasta alianta inpotriva autoritatii locale despre care spune in adresa aceea mincinoasa ca are relatii bune . Bujor e un profitor fratilor!
    Lepadati-va de el ca de Satana !
    E un dictator. Asa a fost si la locul de munca unde toti colegii il detestau.A plecat de la Galati sau Braila, nu stiu prea bine unde a fost, pentru ca a mancat banii oamenilor si era amenintat ca-l linseaza. Feritiva de acest escroc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine plateste oare reclamele farmaciilor lui Bujor postate pe acest sait? Asta se face din banii membrilor CAR si ai asociatiei!
    Oameni buni, feriti-va de SATANA !

    RăspundețiȘtergere
  9. Bujor e un ecroc . Il manevreaza pe prostanacul de Vasilescu sa scrie povesti despre el in ziarul acela cu circuit inchis care nu valoreaza numic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Maestre ANONIM,dă-te cu lumină !

    Dacă știi atăt de multe precum dai de înțeles, sunt interesat interesat să te cunosc mai direct !
    Auzi frate :Bujor, alias ,,Satana,,... Bujor, pereche cu șmecherii de caracal...
    Bujor, profitor de pe urma car/ancmrr...
    Bujor , escrocul-manipulator de vasilești...
    Slugarnici in car/ancmrr-Caracal...

    Astept, cu nerabdare și interes maxim, sa discutam !
    O zi inspirată !

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate ANONIM

    Vreau sa-ti fac cateva precizari la urmatoarea postare.
    "Cine plateste oare reclamele farmaciilor lui Bujor postate pe acest sait? Asta se face din banii membrilor CAR si ai asociatiei!"

    1.Acesta nu este un site, este un blog. Este cam aceeasi diferenta dintre euro si dolar. Amandoua sunt valute straine dar nu sunt aceslasi lucru.
    2.Reclama la farmaciile Bujor nu sunt platite de nimeni. Este dreptul proprietarului blogului de a posta orice reclama apreciaza. Si acel proprietar sunt eu. Faptul ca am creat acest blog pentru promovarea filialei judetului Olt a ANCMRR a fost optiunea mea.

    PS. As fi incantat daca as avea pe cineva "identificat" sa discut cu el.

    RăspundețiȘtergere
  12. Rectangulare, esti si tu Un Ciocan mai mic in mana vasilestilor!
    Apreciez sinceritatea ta cum ca esti unul din smecherii de Caracal care-l masacreaza pe Anghel pentru a-i oferi lui bujor un fotoliu... pe banii pensionarilor militari.
    RUSINE SA VA FIE !

    RăspundețiȘtergere