Libertatea de exprimare (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă. CONSTITUTIA ROMANIEI art.30
vineri, 29 iunie 2012
Generalii Bădălan şi Popescu, CONDAMNAŢI la 4 ani de închisoare cu SUSPENDARE 29 iun 2012
Generalii în rezervă Eugen Bădălan, Mihail Popescu şi Neculae Oţelea au fost condamnaţi definitiv, vineri, de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu privind înstrăinarea unor bunuri ale Armatei.
Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, recursurile formulate în acest dosar, menţinând decizia instanţei care a judecat în fond şi care i-a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pe generalii în rezervă Eugen Bădălan, Mihai Popescu şi Neculae Oţelea, pe coloneii (r) Toader Mandea şi Eugen Calcan, precum şi pe Simion Lincă, scrie Mediafax.
Decizia de vineri a instanţei supreme este definitivă.
Procurorul DNA ceruse magistraţilor instanţei supreme, la ultimul termen din 11 iunie, condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a generalului în rezervă Eugen Bădălan şi a celorlalţi cinci inculpaţi judecaţi alături de el, precum şi degradarea militară a acestora.
La 7 decembrie 2011, generalul (r) Eugen Bădălan, deputat PDL, şi ceilalţi cinci inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de abuz în serviciu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condamnându-i la câte patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.
Instanţa supremă a decis, pe latură civilă, ca cei şase să plătească în total peste patru milioane de lei, din care: Mihail Popescu, Toader Mandea, Eugen Calcan şi Simion Lincă - 1.773.882,11 lei; Popescu, Mandea şi Calcan - 176.475 de lei; Neculae Oţelea, Bădălan, Mandea şi Lincă - 2.637.930 de lei; Bădălan, Calcan, Mandea şi Lincă - 33.037,38 de lei.
Instanţa supremă a menţinut sechestrele asiguratorii puse de procurorii anticorupţie pe bunurile mobile şi imobile ale inculpaţilor din dosar şi i-a mai obligat pe aceştia la plata a câte 12.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care vineri a dat o soluţie definitivă în acest dosar.
Generalii Bădălan, comandant al Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT) în perioada 2000 - 2004, şi Popescu, comandant al SMFT între 1997 şi 2000, au fost trimişi în judecată în decembrie 2007. În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe generalul (r) Neculae Oţelea, fost şef al Serviciului Logistic în cadrul SMFT în perioada 2001-2004, pe coloneii (r) Toader Mandea, fost şef al Serviciului Logistic în cadrul SMFT în perioada 2001-2004 şi Eugen Calcan, şef al Serviciului Logistic al SMFT în perioada 2000-2001, precum şi pe Simion Lincă, şef al Biroului juridic şi de drept umanitar al SMFT în perioada 2001-2006.
Cei şase au fost acuzaţi de prejudicierea Statului Major al Forţelor Terestre cu suma de peste 4,4 milioane de lei, echivalentul a 1,26 milioane de euro. Procurorii au stabilit că acuzaţii şi-ar fi încălcat şi depăşit atribuţiile cu ocazia negocierii, încheierii şi derulării contractului de schimb L3535 din 1 iunie 2000, încheiat între SMFT şi SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL. Contractul prevedea predarea de tehnică militară scoasă din funcţiune la schimb cu anvelope, în valoare totală de 318.592 de dolari, la cursul de schimb de la data semnării contractului.
sursa :http://www.rtv.net/badalan-si-popescu-condamnati-la-4-ani-de-inchisoare-cu-suspendare_34288.html
PS Pacat ! Ma asteptam la alt verdict !
luni, 25 iunie 2012
INDIGNARE
Mai stie cineva, dintre cei chemati,numiti sau alesi sa conduca destine, p-aci prin CARACAL, ca maine este ZIUA DRAPELULUI NATIONAL ?
Mai fratilor, este o zi mare, zi instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când guvernul a hotărât că tricolorul reprezintă steagul Ţării Româneşti.
Totul pornise de la anul 1834, an in care voievodul Alexandru Ghica al Ţării Româneşti a atribuit Armatei ca steag tricolorul, cu cele trei culori - roşu, galben şi albastru...
Nici macar noi, MILITARII ?!
Mare pacat, dar mai mare RUSINEA...
zile mai bune, fratilor !
DIALOG MApN- REZERVISTI
In ziua de 25 iunie 2012, la Centrul Militar Zonal Constanţa a avut loc o întîlnire de lucru a doamnei Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale pe probleme juridice cu reprezentanţii asociaţiilor de rezervişti din Constanţa. Au participat delegaţiile următoarelor asociaţii:
- Asociaţia Naţională a Cadrelor în Rezervă şi în Retragere – condusă de gen.lt. (r) Zeca Constantin
- Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate filiala Constanţa – condusă de col. (r) Remus Macovei
- Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate filiala Mangalia- condusa de cdor. (r) Nicolae Teodorescu
- Liga Maiştrilor Militari din Marina Militară – condusa de m.m. pr. (r) Banu Ion
- Liga Militarilor Profesionişti – condusă de cap. Albu Dănuţ
Participanţii la întîlnire au făcut următoarele propuneri:
- Să nu se revină la vîrsta de pensionare de 45 ani pentru militarii profesionişti;
- Militari care au participat la acţiuni în afara ţării să primească un spor care să recompenseze eforturile şi riscurile înfruntate;
- Să fie recunoscută importanţa şi responsabilitatea funcţiilor îndeplinite;
- Să se revină la perioada de şcolarizare de trei ani pentru maiştri militari de marină ;
- Să fie prevăzute în statele de organizare funcţii cu studii postliceale;
- Să fie anulate discriminările la care au fost supuşi piloţii, scafandri, paraşutiştii şi alpiniştii militari privind grupa de muncă “alte condiţii”;
- Să fie aplicate prevederile ordinului ministrului apărării naţionale referitor la modificarea grupelor de muncă tuturor pensionarilor militari;
- Să se revină la posibilitatea cumulului pensiei cu salariul;
- Pînă la alegerile generale să fie aduse pensile militare scăzute în urma procesului de revizuire la nivelul lunii decembrie 2010 şi pe cît posibil să fie aprobată noua Lege a pensiilor militare;
Au fost semnalate unele necorelări existente în textul depus spre dezbatere.
În final s-a stabilit ca fiecare asociaţie să trimită pînă cel tîrziu pe 05 iulie 2012 observaţiile la acest proiect de lege şi propunerile pentru îmbunătăţirea acestuia, iar la dezbaterile care vor avea loc, cu participarea comisiei interministeriale, să poată participa şi reprezentanţi din teritoriu pentru susţinerea unor puncte de vedere.
sursa : SCMD Mangalia
vineri, 22 iunie 2012
COMUNICAT al ANCMRR din ziua de 21.06.2012
COMUNICAT
Potrivit comunicatului de presă nr.93 al M.Ap.N., in ziua de 15 iunie 2012 a avut loc, la Palatul Cercului Militar National, in prezenta ministrului apărării naționale, prima ședință a Comisiei pentru elaborarea proiectului legislativ care să reglementeze reconstrucția sistemului de pensii militare.
La lucrările comisiei a participat un grup de generali și ofițeri din conducerea A.N.C.M.R.R. “Alexandru Ioan Cuza” condus de președintele asociației Gl.(r) prof. dr. Mihai Iliescu. În intervențiile sale președintele asociației a reiterat poziția A.N.C.M.R.R. față de principiile care să stea la baza proiectului legislativ ce urmează a fi elaborat și anume:
-pensia cadrelor militare trecute in rezerva/retragere sa fie pensie militară de stat -așa cum a fost în tradiția Armatei Româmiei și este in prezent in majoritatea armatelor statelor NATO și nu pensie ocupațională cum este reglementat prin Legea nr.263/2010; să se respecte principiul constituțional al neretroactivității legii;
-pensiile care in urma recalculării/revizuirii au fost diminuate, să rămână la nivelul din luna decembrie 2010;
-pensiile militare de stat să nu fie legate de punctul de pensie sau de indicele inflației ci să fie corelate cu evoluția soldei cadrelor militare în activitate;
-în baza de calcul a pensiei sa fie incluse toate elementele care constituie câștigul lunar din perioada de activitate (toate sumele bănești ce le obține pentru activitatea prestată în calitatea de cadru militar sau SGP,inclusiv primele, sporurile, recompensele etc.);
-activitatea prestată în condiții deosebite, speciale sau alte condiții (piloți pe avioane cu reacție, scafandri, personalul ambarcat pe submarine etc.) să se regăsească în cuantumul pensiei;
-să fie eliminate discrepanțele și discriminările create prin măsurile luate până acum iar legea să nu mai permită repetarea lor.
Majoritatea celor prezenți la ședință, inclusiv ministrul apărării naționale, au agreat punctele de vedere exprimate de președintele asociației.
Biroul permanent central al A.N.C.M.R.R.
PS Salutam actiunea desi, probabil, ar fi trebuit sa fi fost consultati si presedintii filialelor ...
joi, 21 iunie 2012
Inca o palma data armatei de fostul ministru al acesteia
Prezentatorul emisiunii „Sinteza Zilei” de la postul Antena 3, Mihai Gâdea, a prezentat, miercuri seară o listă care conţine nume sonore din viaţa politică românească, avansate în grad, la ”strict secret” de fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.
Pe lista prezentată, miercuri seară, de către Antena 3 apar nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL. Mulți dintre cei avansati în grad nu au nici măcar stagiul militar satisfăcut, susține sursa citată.
Iată o parte din persoanele care apar pe lista celor avansați în grad de către fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, și în dreptul cărora apare apartenența politică PDL, deși o parte nu sunt membri ai partidului:
- Adăscăliței Vasile – PDL – Locotenent – colonel – 2010
- Apostu Sorin – PDL – Locotenent – colonel – 2011, primarul Clujului,
- Arnăutu Decebal – PDL – Colonel – 2010
- Bardan Cornel Ştefan – PDL – Colonel – 2010
- Blejnar Sorin – Şef ANAF – PDL – Colonel – 2011
- Botiş Ioan – Nelu – Deputat, Ministrul Muncii – PDL 2010
- Boureanu Cristian – Deputat – PDL – Colonel – 2011
- Brînză William Gabriel – Deputat – PDL – Locotenent Colonel – 2011
- Brînză Daniel – Secretar Executiv Diaspora – PDL – Colonel – 2011
- Falcă Gheorghe – Primar Arad – PDL – Maior – 2010
- Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar Adjunct al Guvernului – PDL – maior
- Flutur Gheorghe – Preşedinte Consiliu Judeţean Suceava – PDL- Colonel 2011
- Alexandru Lăzărescu – Director TVR – PDL – colonel – 2011
- Robert Turcescu – Jurnalist – PDL – Colonel – 2010
- Mihai Răzvan Ungureanu – Premier – PDL – Colonel 2011
- Gheorghe Ştefan – PDL Neamţ – PDL – Colonel 2010
- Ialomiţeanu Gheorghe – Ministru de Finanţe – PDL – Colonel 2010
- Iliescu Valentin Adrian – Şeful Dep. pt. Relaţia cu Parlamentul- PDL- Colonel 2010
- Liviu Negoiţă – Primar sect.3 – PDL – Colonel 2012
- Oltean Ioan – Deputat – PDL Colonel 2010
- Preda Cezar Florin – Vicepreşedinte PDL – Colonel 2011
În timpul emisiunii “Sinteza Zilei”, de miercuri seară, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu a intervenit telefonic și a dat vina pentru aceste decizii, îndeosebi, pe fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.
Potrivit sursei citate, pe lista celor înaintați ”la secret” de Oprea, apar și persoane care de la sublocotenent au ”sărit” direct la gradul de colonel.
sâmbătă, 16 iunie 2012
DUMNEZEU SA-L IERTE !
ANCMRR-Filiala judetului Olt deplange trecerea la cele vesnice a grl (rtr) DUMITRESCU VIOREL, membru in conducerea centrala a ANCMRR, camarad de înalta tinuta morala, extrem de apreciat de cei care l-au cunoscut. Sincere condoleante familiei îndurerate!
Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!
PRIMA REUNIRE A Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale
După recalculare şi revizuire a venit şi vremea reconstrucţiei pensiilor foştilor militari
În urma deciziei noii conduceri MApN de înfiinţare a unei Comisii pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale, aceasta s-a întrunit pentru prima dată, vineri, 15 iunie, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.
Şedinţa, a fost prezidată de consilierul ministrului Apărării Naţionale, Simona Luminiţa Sîrbu.
Prima şedinţă, a fost dedicată detaliilor organizatorice şi de lucru, fiind convenită o foaie de parcurs a procesului de elaborare a proiectului legislativ, modalităţile concrete de colaborare, cooperare şi armonizare a resurselor de expertiză ale părţilor aflate în dialog.
Prezent la lucrările comisiei, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat: “Cred cu tărie în această formă de colaborare, care întruneşte experienţa dumneavoastră, a celor aflaţi acum în rezervă sau retragere, împreună cu cea a militarilor în activitate, viitorii beneficiari ai unui sistem just de reglementare a pensiilor. Cred, de asemenea, că, prin operaţionalizarea acestei comisii, vom strânge legăturile dintre structurile active şi cele din rezervă ale instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, şi vom contribui la întărirea spiritului de corp, puternic erodat de măsurile aberante luate în trecut”.
La întâlnirea de la Palatul Cercului Militar Naţional au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai tuturor structurilor cu atribuţii în domeniul pensiilor şi calităţii vieţii personalului, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Protecţie şi Pază şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere care au filiale pe întreg teritoriul naţional.
sursa: Biroul de Presă al MApN
P.S.Interesanta opinia unui participant la aceasta intalnire ( zisul Pantelimon Ilfoveanu ): ,,Gogomania si impertinenta nu mai au limite la pletosul sindicalist dogaru! Acaparand aproape jumatate din timpul destinat discutiilor cu deja cunoscutele elucubratii si amenintarile “asistatului social dogaru” presedintele scmd isi atribuie pe nedrept o realitate rezultata pe timpul lucrarilor comisiei: “pensii militare de stat” nu pensii ocupationale, asa cum au sustinut si dogaru si caloianu si elena cobuz. Denumirea de pensii militare de stat, acceptata in final de toti participantii, a fost impusa prin pozitia ferma si documentata a presedintelui Federatiei Militarilor din Romania sustinuta si in comisie dar si in fata ministrului Dobritoiu, atunci cand Gl.bg.(r) Gropan a sustinut si necesitatea modifivarii statutului cadrelor militare astfel incat gradele, insemnele si distinctiile militare sa nu mai poata fi folosite ca elemante de troc politic. De altfel pozitia acestuia a contrastat puternic, prin acuratete, precizie si documentare, cu pozitiile agresive fara continut ale SCMD sau slugarnice si pocainta ale generalului Iliescu, care cu glas spasit si pierdut a cerut, in plenul sedintei, o audienta la ministrul Dobritoiu. Pozitiva a fost si pozitia presedintei comisiei, consilierul ministrului, care a dat dovada de un real pragmatism si documentare asupra domeniului pus in discutie. Cat despre pozitia ministrului este prematur sa tragem concluzii pripite, sa creem presiuni inutile dupa numai o luna de la preluarea mandatului. O observatie totusi: tonul prea familiar fata de unii participanti( Mircea tu stii) in opozitie cu politetea rece distanta fata de altii ( cred ca cunoateti si dumneavoastra domnule comandor) a fost singura disonanta a intalnitii. Un pas mic care poate insemna enorm pentru toti pensionarii militari daca se vor lasa de o parte orgoliile nemasurate ale unora. Sa asteptam cu speranta intr-o solutie cu adevarat echitabila si viabila!,,
MARTURII- CUM S-AU RECONSTITUIT VENITURILE DVS !
Un martor direct al procedurii de arhivare a documentelor militare în baza cărora se calculează pensiile justifică, în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional, rezultatele aiuritoare ale aplicării grăbite a procedurii prin haosul din sistemul de arhivare. Lipsesc adeverinţe din dosare, iar recalcularea s-a făcut după ureche, sub presiune, inclusiv de oameni în vârstă şi fără pregătire IT, pe baza unor registre din care abia se disting, dacă se disting, cifrele. El caracteri¬zează procedura lăudată la televizor de ministrul Gabriel Oprea drept, "o caterincă făcută într-un stil de hei(mi se)rupism ceauşist".
"Lucrez la o unitate militară, ca angajat civil. Am participat la caterin¬ca de arhivare a documentelor cadrelor militare, în acelaşi stil de hei(mi se)rupism ceauşist. Cu o săptămână înainte de ziua Armatei (25 octombrie), s-a făcut mare şedinţă mare cu toţi cei care lucram pe calculator. Am fost anunţaţi că trebuie să facem un efort până pe 25, să lăsăm activitatea noastră cea de toate zilele şi să ne dedicăm actualei probleme, care arde...
Ne-au împărţit pe 2 schim¬buri, vreo 40 de oameni, pentru a băga în sistemul informatic situaţiile cadrelor militare din cele mai străvechi timpuri. Un program obosit, făcut la repezeală (normal), care trebuia să înghită informaţii de la circa 20 de calculatoare/schimb, şi care mergea foarte prost. Care era procedura? Din beciurile prăfuite unde ţineau dosarele cu situaţiile respective, nişte oameni de bine făceau poze cu o mână, şi cu cealaltă ţineau dosarul respectiv. Pozele respective erau puse pe CD-uri, aduse la noi, trase la imprimantă şi trântite pe masă la noi, ordonate după ani, luni. Noi trebuia să introducem numele, prenumele, gradul, salariul brut, gărzi – acolo unde era cazul.
Erau cazuri când nenorocirea aia de ştampilă acoperea două nume şi nu aveam încotro, trebuia să sărim peste. Bineînţeles, în primele două zile am protestat la colonelul care răspundea de «afacere», că muncim de pomană, programul mergea foarte greu, imaginile îngheţau, nu memorau datele introduse de noi, aveam probleme legate de vizibilitatea do¬cumentelor...
Nea colonelul lu’ peşte, prima oară a început să urle la noi: să ne vedem de treabă şi să nu mai comentăm! În rest, unde nu înţelegeam săream peste foi întregi.
Erau cazuri când în cadru nu intra chiar coloana cu nume, se vedea doar prenumele, câteodată nici atât. Bineînţeles, din cauza ochiului fotografului. Erau cazuri când dosarul respectiv nu era deschis cores¬punzător şi, la fel, nu se vedea numele; erau cazuri când dosarele erau scrise de mână, cu un scris îngrozitor. Şi, bineînţeles, în cele mai multe cazuri, pur şi simplu paginile se vedeau foarte şters.
De menţionat că, dintre cei 40 de operatori PC, vreo 20 eram ceva mai tinerei, restul de 20 se apropiau peri¬culos de vârsta pensionării, asta însemnând vedere mai slabă, mai de¬gra¬bă obosită, răbdare la limită şi atitudinea «mi se rupe» foarte dezvol¬ta¬tă. Noi, ăştia mai tineri, care ne mai pricepeam, mai prelucram poza cu probleme, ne mai jucam cu contrastul pe imagine ca să stoarcem de informaţie amarâta aia de pagină. Am terminat cu partea noastră de documente la limită, cu uriaşe găuri negre în trecutul pensionarilor militari.
sursa:http://www.evz.ro/detalii/stiri/rezervistii-lui-dogaru-noii-mineri-ai-usl-986889.html
IN ORAS PLUTESTE UN IZ DE... RAHAT
De cateva zile, Caracalul nostru iubit este cuprins, din ce in ce mai mult, de un iz de cacat. Unii spun ca ar fi din cauza faptului ca , dintr-un motiv ciudat, apa este oprita de catre municipalitate, deranjant de multe ore/zi. Altii spun ca ar fi in legatura directa cu rezultatul alegerilor recente.
Nici nu stii ce sa mai crezi, dom-le, si cui sa-i dai dreptate... Un lucru-i cert : la Caracal, pute ! Oare, sa fie din cauza faptului ca stam, aici in sudul sudului tarii, pe o uriasa cacastoare, alimentata de ipocrizia si ignoranta noastra, si care a-nceput sa dea p-afara ?
zile mai bune, caracalenilor!
marți, 12 iunie 2012
„Generalul Infractorian Spusu între funcţia de patru stele şi închisoarea de cinci stele”,
Dinspre Strada Izvor nr. 110, fost 3-5, vin veşti bune. Edificiul antinaţional al „băieţilor deştepţi” din MApN a început să se clatine, se clatină în draci. „Băieţii deştepţi” sunt în alarmă de gradul zero. Cel mai „deştept” dintre ei, generalul Infractorian Spusu, nu se mai află la cârma celei de-a patra categorii de forţe ale Armatei, „categorie” de forţe special creată pentru el de către generalul de injustiţie Gabriel Mafiotovici Gobrea. Salut gestul liderului ministerial al Apărării şi sprijinul acordat acestuia de către liderul militar al Armatei, dar nu trebuie să ne oprim aici. Cazul „General Infractorian Spusu” trebuie lămurit în toate componentele şi dimensiunile sale morale, instituţionale şi infracţionale. Ştiu, înţeleg acest intermezzo strategic prin care a fost lăsat să respire, până dă grâul în copt, la comanda unei structuri despre care distinsul escroc nu ştie absolut nimic. Trebuie să aflăm cum de a fost posibil ca un agramat care nu ştie să citească nici măcar după dictare(sic!), un hoţ şi un şnapan ordinar, un derbedeu cum rar găseşti în cartierele cele mai famate ale societăţilor decăzute, cu şcoli cumpărate pe la colţurile de stradă ale tranziţiei, a obţinut cea dintâi stea de general la vârsta la care Prinţul William, Duce de Cambridge, nu este nici măcar căpitan, Prinţul având instruire militară pe bune, în şcoli pe bune, mâncând instrucţie de l-au găsit Aghiuţă şi toate rudele sale.
Apoi, trebuie să ştim, cât mai neromanţat cu putinţă, mai întâi şi mai întâi,
Cum:
acest derbedeu a reuşit, de la gradul de locotenent-major, să obţină toate gradele la excepţional, călcându-se în picioare orice normă posibilă, a oricărei lumi posibile?
acest escroc notoriu a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, el nefiind în stare de cea mai simplă judecată militară, trecută peste frontierele plutonului de deservire agrozootehnică?
acest anacolut ordinar a obţinut rangul de profesor universitar, ipochimenul nefiind capabil nici măcar să dibuie subiectul în propoziţia, extrem de complexă pentru cultura sa, „Eu mănânc.”?
acest borfaş a îmbârligat, vreme de 20 de ani, toţi liderii ministeriali, dar şi militari, ai instituţiei, indiferent dinspre ce culoare politică veneau primii sau din ce armă cei din urmă?
acest agramat şi tupeist fără egal a apărut pe coperta mai multor lucrări, una dintre acestea, trebuia să se întâmple, fiind şi premiată, evident în conclavul masturbator intelectual al instituţiei?
acest rar exemplar de nesimţire, avariţie şi jigodism, a ajuns să controleze economic mai bine de jumătate din Armată, dementul afirmând, nu de puţine ori, că obiectivul lui este să ajungă şef al SMG?
Răspunzând acestor întrebări, şi nu numai, vom ajunge, poate, la concluzia că sistemul este bolnav. Nu, sistemul nu a fost şi nu este bolnav, au fost „bolnavi”, cu unele excepţii, nesemnificative în calea ascensiunii acestui escroc, fiecare în felul poftei sale hămesite, ce-i care l-au condus. Aş spune şi altceva: aceste lichele, băieţii deştepţi, nu au îmbolnăvit, nu au reuşit să îmbolnăvească sistemul; au ţinut, însă, părţi ale acestuia într-un prizonierat de tip medieval, strangulându-i funcţia reproductivă, anchilozându-i grav verticalitatea instituţională, compromiţându-i şi sabotându-i potenţialul creator şi demoralizându-l până la limita periculoasă a supravieţuirii. Răspunsurile ne vor îndrepta, invitabil, degetul arătător către unii sau alţii, dar nu spre târzii şi inutile acuze sau reproşuri. Vrem să ştim, pentru ca un asemenea caz, „cazul general Infractorian Spusu”, să nu se mai repete, indiferent de nivelul de escaladare şi „împlinire” instituţională.
Acum, aflăm şi noi de pe unde putem, generalul de carton Infractorian Spusu bate disperat pe la uşile celor pe care i-a „sponsorizat”, dar aceştia nu şi-l mai amintesc, habar nu au cine este acest gunoi al creaţiei submilitare. Dar golanul nu stă cu mâinile în sân, a scos la bătaie dovezile, probele, instrumentele de şantaj, mizând în special pe „probele” culese din locaţiile în care mai-marii de tot felul, şi ei băieţi deştepţi, se întâlneau în discrete şedinţe de lucru şi analiză extraconjugală, în compania unor doamne din înalta societate de consum.
Cum de a fost posibil un asemenea afront la adresa istorică a condiţiei militare naţionale? Cam ştim răspunsul, de fapt detalii ale răspunsului care nu au putut fi ascunse bunului simţ colectiv şi percepţiei sale discrete. Dar, axiomatic, neangajându-ne în detalii specifice şi elemente de folclor, răspunsul ar fi acesta: Au pus botul! Toţi cei care i-au asigurat ascensiunea şi protecţia au pus botul, domnilor! Cunoscând îndeaproape, uneori periculos de îndeaproape(!), evoluţia acestui gunoi, eram convins, fapt afirmat public în mod repetat, că generalul Infractorian Spusu îşi va rupe gâtul numai atunci când la conducerea instituţiei va veni cineva care nu va pune botul. Am aşteptat cam mult, dar a venit! Nu este suficient, însă. Trebuie extirpaţi sistemului şi „băieţii băiatului deştept”. Dar ce-mi este dat să aud? Aud, bunăoară, că un băieţică, crescut după asemănarea întocmai a pungaşului, tânjeşte din răsputeri să îi ia locul. Zău, nu-mi vine să cred! Măi, băieţică, măi nebunaticule, tu chiar te-ai zăpăcit personal? Ţi-a luat scumpa noastră irealitate şi puţintica minte pe care o ai şi pe care nu vrei s-o arăţi nimănui? Cum se poate una ca asta? Ai uitat chiar atât de repede că ai fost, la birou, mâna dreaptă a escrocului, iar la budă mâna lui stângă? Ai uitat, prostuţule, stai, cum îţi zice, am uitat, ba nu, Sclava Isaura, că la semnătură te băga doar pe tălică? Ia vezi, potoleşte-te că punem carandaşul pe matale şi, apoi, în acordurile muzicii reprezentative, te băgăm în costum de ceremonie la Legea 18, revăzută şi adăugită şi n-o să-ţi fie bine, măi pierdutule! Ştim, te-ai lăudat peste tot, 24 din 24, că dacă vine ministru consăteanul tău, vei trăi de-adevăratelea visul ce-ai visat. Mă zăpăcilă, tu chiar nu înţelegi că s-a schimbat ceva în Ţara asta a noastră? Că pungaşii, infractorii şi escrocii au de ales, unii la puşcărie, alţii la brutărie? Că în chestiuni de verticalitate, moralitate şi dreptate ministrul de-acum n-are, mamă, n-are tată, n-are consăteni? Hai, că m-ai enervat, a început să-mi fie cald, rău de tot!
Cine va urma dintre băieţii deştepţi? Nu sunt puţini, îi cam ştie lumea, se ştiu şi ei, iar eu nu vreau să influenţez dispreţul popular, doar, ca bun cetăţean, îl întreţin şi, după puterile mele, îl potenţez(!). Răsfoiesc dosarele băieţilor deştepţi. Dacă ar fi după mine, mâine, ca să le oferim o bucurie, totuşi, la o prăjină de la răsăritul Soarelui, le-aş pune la toţi deodată legea de gât, dar am oleacă răbdare. Mă uit în fişele lor antropologice şi îmi încolţeşte o ideea: să cadă prin „tragere la sorţi”, bine organizată (ca la 6 din 49!), alegându-i după înălţime, înălţimile trupurilor lor, îmbuibate de fărădelegi de tot felul, fiind cuprinse între 1,58 şi 1,94. Metoda se numeşte „Alegerea dirijat-întâmplătoare, după înălţime şi rol, a băieţilor deştepţi din MApN”. Ce ziceţi?
Ca bun român, îi doresc generalului Infractorian Spusu viaţă îndelungată, multe sute de ani de puşcărie, dintre care toţi anii care depăşesc potenţialul său biologic să îi petreacă împăiat sau în formol, într-o închisoare de minimă securitate.
Doamne ajută!
preluare Colonel(r) Costinel Petrache
P.S. În vederea editării lucrării „Generalul Infractorian Spusu între funcţia de patru stele şi închisoarea de cinci stele”, aştept „povestirile” voastre!
luni, 11 iunie 2012
Gheorghe Anghel pierde Primăria Caracal
Doi primari în funcţie ai unor oraşe importante din judeţul Olt, Gheorghe Anghel (UNPR) la Caracal şi Sorin Ghiţă (PNL) la Drăgăneşti-Olt, vor părăsi instituţiile pe care le-au condus – unul în ultimii 23 de ani, iar celălalt - în ultimii patru ani. În locul acestora vor veni Eduard Ciocăzanu, respectiv Pantelie Rotaru la Drăgăneşti, ambii din partea USL.
Rezultatele parţiale ale alegerilor din 10 iunie relevă surprize nu doar în mediul rural, dar mai ales în mediul urban.
În vârstă de 65 de ani, Gheorghe Anghel era, până ieri, unul dintre cei mai longevivi primari din ţară. A fost primar al oraşului Caracal atât în perioada 1984-1989, pentru ca, din anul 1996, să îşi adjudece alegerile pentru primărie la fiecare patru ani. A fost membru PSD până la finele anului trecut, când a trecut la UNPR şi a reprezentat acest partid la scrutinul din 10 iunie. În mod surprinzător, el s-a clasat abia pe locul 3. Caracalul va fi condus în următorii patru ani de către Eduard Ciocăzanu de la USL.
Liberalul Sorin Ghiţă pierde şi el primăria oraşului Drăgăneşti-Olt în favoarea lui Pantelie Rotaru de la USL. La Balş, actualul primar Mădălin Teodosescu (PNL) îşi păstrează mandatul după ce l-a învins pe pedelistul Ştefan Gheorghe. La Corabia şi Scorniceşti numărătoarea este în derulare. Orăşelul Piatra-Olt îşi va păstra primarul, pe Tudor Udrescu de la USL, în vreme ce, la Potcoava, Florin Mateiana (USL) a pierdut în faţa lui Manuel Enăchioaia (UNPR).
La Slatina, numărătoarea este încă în desfăşurare, dar Darius Vâlcov (USL) este cotat favorit la adjudecarea unui nou mandat de edil al urbei cu un procent cifrat în jurul a 70 la sută din voturi.
Cât priveşte rezultatele parţiale în mediul rural, acestea arată după cum urmează:
Baldovineşti - Ion Enescu (USL-PSD)
Bălteni - Tudor Marineaţă (USL-PSD)
Brastavăţu - Constantin Cici Oprea (PSD)
Călui - Constantin Rotaru (PSD)
Crâmpoia – Ionel Mirea (PDL)
Curtişoara - Cosmin Ungureanu (PNL)
Dăneasa - Nicolae Soare (PSD)
Deveselu - Ion Aliman (PP-DD)
Drăghiceni - Viorel Ştefan Şoancă (USL PSD)
Dobroteasa - Ion Crăciunescu (PSD)
Găvăneşti - Iulian Antonie (PSD)
Ghimpeţeni - Constantin Ciobanu (PSD)
Găneasa - Dumitru Costea (PDL)
Grădinari - Dumitru Becheanu (PDL)
Iancu Jianu - Dumitru Corbeanu (PSD)
Icoana - Gheorghe Perieţeanu (USL-PSD)
Leleasca - Ion Negreanu (PSD)
Mărunţei - Alexandru Berbece (PSD)
Morunglav - Alexandru Niţă (PSD)
Milcov- Eugen Cârjan (PSD)
Oboga - Tudor Matei (USL PSD)
Perieţi - Costin Vâlceleanu (PRM)
Pleşoiu - Iulian Preda (USL PSD)
Redea - Dan Bălă (USL PSD)
Rotunda - Vergil Sârbu (USL PSD)
Strejeşti - Constantin Vizantie (USL PSD)
Spineni - Dănuţ Şarpău (UNPR)
Sâmbureşti - Iulian Preda (USL-PSD)
Slătioara - Savu Ciocârlan (UNPR)
Sprâncenata - Gică Constantin Toma (PSD)
Ştefan cel Mare - Viorel Măgureanu (USL PNL)
Teslui - Mihăiţă Lăzărescu (USL PSD)
Topana - Gheorghe Barbu (USL-PSD)
Văleni - Ion Şofaru (PNL)
Vlădila - Marian Tocea (PSD)
Vultureşti - Gheorghe Treanţă (PSD)
Sursa:http://www.adevarul.ro/locale/slatina/rezultate_alegeri_locale_2012_olt_slatina_0_716928318.html
duminică, 10 iunie 2012
Armata romana va testa , in curand, noul MIG PATCH !
Cornel Dobriţoiu a declarat, joi, după o conferinţă de presă a premierului Victor Ponta, că un avion MIG a fost proiectat să funcţioneze pentru un ciclu de 25 de ani, iar în România durata de viaţă a unui astfel de aparat a fost prelungită până la 40 de ani.
"Resursa în ceea ce priveşte numărul de MIG-uri este în proces de diminuare. Dacă nu vom găsi soluţii pentru achiziţionarea unui avion multirol nu vom avea altă şansă decât să revitalizăm parte din flota de MIG-uri pe care o avem şi să extindem durata operaţională până în 2018. Şi acest termen este forţat pentru că este un avion care a fost proiectat să funcţioneze pentru un ciclu de 25 de ani şi noi am prelungit durata de viaţă până la 40 de ani. Este ultima variantă, ultima opţiune, ultima rezistenţă. Singura soluţie ar fi să utilizăm în mod inteligent resursele pe care le mai avem astfel încât să identificăm un volum apreciabil de venituri proprii care să satisfacă nevoia de înzestrare. Altfel pericolele sunt mari", a spus Dobriţoiu.
Potrivit acestuia, Ministerul Apărării va trimite o echipă itinerantă în Portugalia şi Olanda pentru a studia "oferta de pe cele două pieţe" privind aviaţia, astfel încât în primăvara anului 2013 să fie trimişi oameni la pregătire.
"Vrem să vedem ce resurse au iar dacă resursa lor de aviaţie poate să ne satisfacă obiectivele operaţionale. Pentru că altfel vom invita NATO să ne apere spaţiul aerian pentru că noi nu am fost în stare să luăm o decizie. Guvernarea portocalie a adus riscul pierderii unei categorii de forţă, pierdeam aviaţia, rămâneam numai cu o companie de transport", a spus Corneliu Dobriţoiu.
sursa :http://www.realitatea.net/dobritoiu-daca-nu-gasim-solutii-pentru-un-avion-multirol-revitalizam-din-flota-de-mig-uri_950321.html
PS
Gloata de politicieni ce raspunde, intr-un fel sau altul, de destinele armatei acestui nefericit popor, promite ca, in primul rand,, copiii acestora vor servi natia pe acest super-avion , INVIZIBIL CHIAR SI PENTRU CEI CARE-L CUNOSC SI L-AU PILOTAT O VIATA-NTREAGA si care, cu greu , va putea fi ,,ajuns,, , chiar si de catre state cu mare traditie militara. Sic tov rusi, sic si voua americanilor, ca sa nu mai zic de englezi, francezi, suedezi...
zile mai bune, romanilor !
joi, 7 iunie 2012
Comunicat nr. 85
Data: 07.06.2012
COMUNICAT DE PRESĂ
Ministrul Apărării Naţionale a aprobat joi, 7 iunie a.c., constituirea Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale. Acest organism are drept misiune analizarea şi evaluarea situaţiei actuale a pensionarilor militari din perspectiva aplicării legilor 119/2010, 263/2010 şi a OUG 1/2011, în vederea elaborării actelor normative care să reglementeze drepturile actualilor pensionari militari, cât şi cele ale viitorilor pensionari militari, în prezent în activitate.
"Consider că acest prim demers întreprins astăzi este o dovadă a respectului pe care îl datorăm celor care şi-au făcut şi îşi fac datoria faţă de ţară, precum şi o probă a faptului că ne ţinem promisiunea de a acţiona pentru redarea demnităţii şi a drepturilor unei categorii nedreptăţite de măsurile arbitrare luate anterior. Comisia s-a născut din nevoia stimulării unui dialog social efectiv între rezerviştii şi militarii în retragere, societatea civilă şi sfera politică, în interesul soluţionării problemelor reale acumulate", a apreciat ministrul Corneliu Dobriţoiu.
Preşedinte al acestei comisii a fost numită Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, specialist în drept. La lucrările comisiei vor fi invitaţi parlamentari şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi sindicatelor cadrelor militare în rezervă şi în retragere.
În prima reuniune a acestei comisii, stabilită pentru săptămâna viitoare, va fi aprobat calendarul acţiunilor.
Biroul de Presă
luni, 4 iunie 2012
IN ATENTIA CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE
MIERCURI 06.06.2012 ESTE PLANIFICATA SA SE DESFASOARE ÎNTÂLNIREA MINISTRULUI APĂRĂRII NAŢIONALE, Dl. Gral.lt. CORNELIU DOBRIȚOIU, CU MILITARII ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE DIN JUDETUL OLT. ACEASTA ACTIVITATE ESTE PLANIFICATA LA ORELE 14.00, IN SALA TEATRULUI NATIONAL DIN MUNICIPIU.
PERSOANELE INTERESATE SĂ AFLE STRATEGIA GUVERNULUI ACTUAL PENTRU REVENIREA PENSIILOR MILITARE LA NIVELUL CUANTUMULUI DIN DECEMBRIE 2010 (PENTRU CEI CĂRORA LE-A FOST DIMINUATĂ) PRECUM ŞI MODUL ÎN CARE NE VOM REDOBÂNDI DREPTUL LA PENSIA MILITARĂ DE STAT (OCUPAŢIONALĂ) SUNT INVITATE SĂ PARTICIPE.
INFORMAŢII SUPLIMENTARE LA SEDIUL ANCMRR-OLT DIN CERCUL MILITAR CARACAL
sâmbătă, 2 iunie 2012
Mesajul Ministrului Apararii Nationale - Ziua Rezervistului
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
COMUNICAT NR. 78
Data: 30.05.2012
Mesajul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, cu ocazia Zilei rezervistului
Aş vrea să vă mulţumesc astăzi dumneavoastră, celor care v-aţi dedicat viaţa slujirii Patriei, care v-aţi ales nobila profesie de militar şi v-aţi onorat cu demnitate angajamentele asumate prin sacralitatea Jurământului militar, spunându-vă că Guvernul României a reparat un act nedrept care lovea atât în demnitatea dumneavoastră, cât şi în modul în care statul ar fi trebuit să vă recompenseze activitatea.
Spun asta nu doar din poziţia mea oficială de ministru al Apărării Naţionale, o demnitate onorantă dar, să recunoaştem, temporară, cât, mai ales, din calitatea mea de rezervist şi camarad al dumneavoastră, pentru tot restul vieţii.
Am reuşit, într-o primă etapă, printr-un memorandum aprobat de Guvern în şedinţa din 30 mai, să nu li se ia nici un leu celor cărora li s-a diminuat pensia ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 1 din 2011. Aceştia nu numai că pierduseră prin recalculare, dar urma să li se ia, practic, şi din ceea ce primiseră în 2011. Acest Memorandum va urgenta aprobarea proiectului de lege aflat la Camera Deputaţilor, care urmează să-l dezbată în prima şedinţă de plen, ca şi cameră decizională.
Proiectul de lege care va fi propus spre adoptare prevede modificarea OUG nr. 1 din 2011 în sensul renunţării la recuperarea sumelor în cazul pensionarilor ale căror drepturi de pensie au fost diminuate în urma recalculării.
O a doua etapă a acestui demers urmăreşte ca, în condiţiile bugetare ale anului următor, să elimine toate discrepanţele cauzate în procesul de rectificare, aducând cuantumul pensiilor celor cărora le-au fost diminuate la nivelul celor din 2010.
Asistăm, în sfârşit, la un act reparatoriu pentru cei cărora le-au fost pe nedrept diminuate veniturile, iar în acelaşi timp îi asigurăm pe cei care, în urma recalculării, au beneficiat de pensii majorate, că, în baza principiului neretroactivităţii, un bun câştigat rămâne câştigat.
Ziua dumneavoastră, de fapt a noastră, ne găseşte astfel, cu voia lui Dumnezeu, în circumstanţe dătătoare de speranţe, după o perioadă grea pentru rezerviştii Armatei României. Fără a ne ancora în trecut, a venit vremea ca împreună să redăm demnitatea corpului de militari care, deşi formal s-au lăsat la vatră, în inima lor au rămas alături camarazilor activi, gata oricând să li se alăture dacă Ţara o va cere vreodată.
De aceea, consider nu doar o datorie ci şi o obligaţie să acţionez în perioada imediat următoare, cu întreaga mea energie şi cu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie ca ministru şi om politic, pentru a repara toate nedreptăţile greu de înţeles şi imposibil de acceptat pe care le-aţi îndurat în domeniul recalculării pensiilor militare.
Vom acţiona, în paralel, pe linia redefinirii legislaţiei pensiilor militare, în spiritul tradiţional al pensiilor ocupaţionale, existent până acum în Armata României. În acest sens, vom institui un dialog serios, profesionist cu toate asociaţiile cadrelor în rezervă, fără discriminări, în cadrul unei comisii tripartite, alături de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Parlamentului.
Sunt încredinţat că expertiza dumneavoastră, a rezerviştilor, ne va ajuta să găsim cea mai bună soluţie pentru reintroducerea acestui sistem de care se bucură militarii din multe armate aliate, şi pe care l-aţi pierdut în mod nedrept, şi fac asta în numele obiectivului comun de recâştigare a demnităţii militarilor, de recâştigare a rolului, importanţei şi respectului de care s-au bucurat în societate, de-a lungul istoriei, ostaşii noştri.
Nu în ultimul rând, doresc să vă asigur că voi acţiona pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să încerce, prin subterfugii politice, să lovească în demnitatea şi onoarea corpului de cadre, prin avansări abuzive sau prin acţiuni de politizare a armatei.
Închei, asigurându-vă de toată preţuirea, prietenia şi respectul meu. Voi rămâne acelaşi partener serios al dumneavoastră, animat de dorinţa sinceră de a găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor care vă frământă. După o viaţă în care aţi dăruit totul Armatei, ei bine, Armata vă datorează acest lucru. Voi veghea ca această obligaţie să fie pe deplin respectată.
La mulţi ani!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)