vineri, 24 ianuarie 2014

ARMATA ROMANA, ÎN PLIN MARŞ, PRINTR-O CEAŢĂ DEASĂ...

Am asistat zilele acestea la un moment in care onoarea ARMATEI a fost manjita. 
Aceasta a pierdut o uriasa ocazia pentru a se dovedi un  demn urmas al celor care s-au pus , neconditionat, in slujba poporului asta, ducand in derizoriu chiar si uriasul efort depus de catre cei aflati in teatrele de lupta, in interesul Romaniei. 
Cu aceeasi ocazie, armata a mai pierdut un prilej : acela prin care ar fi putut sa arate ca viata ostenilor sai este mai presus de orice, putand astfel sa contribuie la revigorarea spiritului sau de corp . 
Si asta, culmea, intr-un moment in care este condusa de un cuplu ce pare sa devina,din ce in ce mai tragic-vestitul,,DD,,. Cuplu in care unul este un fost pilot si in mandatul caruia aviatia, ajunsa pe butuci, a ales sa se carpeasca cu...carpe carpite  iar fostul sau personal aeronautic este furat ordinareste la calclul pensiei.   Cel de-al doilea, un fost premiant la academia Stefan Gheorghiu de pe lîngă Comitetul Central al Partidului Comunist Român. scolit, printre altele, sa formeze „omul nou”, dotat cu „conştiinţă socialistă” !
Ei bine,cum niciunul dintre cei doi, care reprezinta armata, nu a  facut-o , lasand-o pe aceasta corigenta, pentru aceasta, ar trebui  sa plateasca.

Marturisesc ca, pentru mine, este absolut de neexplicat cum de armata nu a intervenit sa-si salveze ostasul, in cazul de faţă, nefericita militar-student la medicina, AURA, proaspat sublocotenent, lasata să moară în frig, ca un câine.

.Cea care, ca o ironie a sortii, se pregatea sa devina ...medic militar SALVATOR de vieti omenesti  si care, cu putin timp in urma depusese, cu credinta,  un jurămînt militar...
Dom'le, ce dreaku de metamorfoza sa se fi intamplat in armata acestor ultimi ani incat, ceea ce ii invatam pe militari, in urma cu doar cativa ani,  in legatura cu codul moral al armatei, azi sa nu mai fie de actualitate ?! 
Oare ce trebuie sa se fi intamplat in acesti douazeci si ceva de ani cu aceasta institutie de a a coborat intr-atat stacheta, dezumanizandu-se ?!
Admit, chiar daca o fac cu mare dezamagire ca, dintr-un motiv sau altul,  instituia ar fi fost nevoita sa-si abandoneze cadrele in retragere si familiile lor Si a facut-o ci lejeritate, chiar daca legea o  obliga la cu totul altceva...Sau ca, fortata de imprejurari, aceeasi institutie a trebuit sa le umileasca si pe celelalte foste cadre, nimeni altele decat insasi REZERVA sa. Pot intelege si ca, datorita unor cauze anume, a abandobat obiective exceptionale  precum inzestrarea, organizarea ori plata militarilor pe masura efortului acestora...
Dar, sa-ti abandonezi, intr-un total dispret si cu buna stiinta, ostasul ranit, este prea mult pentru mine...
Mai stie armata de codul onoarei care te obliga, fara sa ti se mai ordone, ca un ranit nu se paraseste, ca un mort nu se abandoneaza ?
Ma intreb: oare ce profilul moral, comportamental şi cum o mai fi acesta ar trebui sa aiba decidentii militari incat sa procedeze astfel ?! Pai, cine să-ţi dea ordin să-ţi salvezi oamenii tai ?! Si, daca nu a facut-o acel ,,cineva,,, l-ai sesizat de eroarea grava in care se afla ? Stim ca p-acolo , la cativa  pasi de epava avionului, mandra armata romana are o companie de radiolocaţie, înzestrată cu cel mai modern radar din dotarea armatei române –FPS-117. Inteleg ca nu vei fi primit ordin sa trimiti subunitati in teren, armata draga, dar să localizezi o epava şi să-i comuici coordonatele acesteia pentru a putea fi gasiti mai repede supravietuitorii, puteai marita Armata ?!
Ca sa nu mai amintesc ca, tot p-acolo, la cateva zeci de km, mai aveai tu, armata,  si ceva avioane MiG-21 plus niscaiva elicoptere IAR-330- MEDEVAC care puteau da o mana de ajutor.  
Evident,daca se dorea...
 

Fratilor de la orice nivel decizional al armatei, nici in armata bananiera răniţii nu se părăsesc si morţii nu se abandonează...Prin aceasta ati mai dat o lovitura spiritului de corp al militarilor, ati diluat si mai mult coeziunea acestuia. Ati dat inca o lovitura perversa imaginii armatei, s-asa şifonate de catre insusi comandantul sau suprem.
 Indraznesc sa va acuz ca ati facut-o in cunostinta de cauza. Doar astfel se poate explica acest trist abandon al soldatului-copil. Altfel, nu a-ti facut-o fie din lipsa de profesionalism , fie  din lasitate.
Drept urmare, astfel de comandanti nu ar merita decat dispretul trupei si sa fie abandonati pe campul de lupta !
 Rusine!

PS 1. Pentru a mai atenua cumva socul emotional resimtit la nivel national, vad ca se insinueaza acum o alta justificare-trasnaie: cum ca cei doi ar fi murit oricum, chiar daca se intervenea la timp ! Fratilor, ori nu sunteti sanatosi la cap ori...nu sunteti sanatosi la cap ! Pai asta nu schimba delor datele problemei !?
Probabil ca in curand o sa auzim ca Basescu-i vinovat intrucat el stia de producerea accidentului si a-ntins-o in Israel! 
Sau ca dr Zamfir ar trebui pus in ,,la ţăruş,, intrucat , dupa ce ca si-a luat un telefon asupra sa, lucru greu de conceput in Romania acestor ani, pe motiv de salar, a ales si unul incompatibil, prinzand in ofside supertehnica celor de STS, ROMATSA si bagandu-i p’ăstia mari in ceaţă , cu insiruirea aia de cifre...
Cum, nu m-ar mira, ca vinovati si pusi indata-n zeghe, sa fie ţaranii aia  din Horea care, cu cai, cu boi, si-au permis sa gaseasca epava prea repede, mult inaintea autoritatilor, nepermitandu-le acestora exercitiile de imagine de rigoare, intr-un an electoral . 

PS 2 Văd o declaratie a unuia dintre sătenii care au urcat la epava avionului. Zice acesta ca au improvizat o targă din beţe si o pătură si au coborît la masina lor personală, apoi au dus-o pe fata muribundă la masinile SMURD, care asteptau în centrul comunei Horea. Asteptau, pricepeti? Le-au cerut ălora, pompieri, medici, militari, naiba stie ce mai erau, să urce cu ei. Sau, măcar să le dea o targă. 
Nu se poate, li s-a spus, avem si noi un sef!,,

26 de comentarii:

  1. Amice, esti idiot!
    Manasia pe care-l cunosc eu era baiat destept, Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimului de la 24 ianuarie 2014, 22:39

      A mic e(sti),
      Evident ca nu voi alege sa ma bat cu tine pe un teren suburban, atat de cunoscut, se pare , tie ! Deocamdata aleg sa-ti nultumesc pentru faptul ca ai avut rabdarea sa parcurgi idiotenia scrisa de mine !
      In alta ordine de idei, astept argumente care sa sutina faptul ca nu vei fi fost chiar tu idiotul din poveste . In acest caz iti propun doua piste:
      -fie evaluezi drama din perspectiva in care in avion ar fi fost cineva foarte apropiat tie( fiica, sotia, sora, mama );
      -fie iei in calcul cazul in care in aeronava ar fi fost, sa zicem...pilotul sef semeghe Danila .
      Astept cu interes dezlantuirea ta si, eventual, sa-mi spui cu cine am onoarea sa fiu amic in situatia de fata . Amici ,,anonimi,, la vedere, nu stiu sa am .

      Presupunand ca poti mai mult, iti doresc o zi mai inspirata !

      Ștergere
    2. prima ta iubi din caracal era SUBLOCOTENENT ... AURA era SUBCHIRURG ... DECI ... ABȚINEAZATE

      Ștergere
  2. In alta ordine de idei, anonimule, dincolo de disputa ta cu mine, incercata a fi transata in niste termeni despre care, deocamdata, nu doresc sa comentez, stii ce ramane ? Faptul ca :

    1.tu, unitate meapene, când există certitudinea/suspiciunea producerii unui asemenea tragic accident langa gardul tau, astepti sa te informeze/alarmeze ROMATSA. STS-ul sau mai stiu eu cine, si nu faci chiar tu informarea necesara si nu intervii, pe masura ce obtii aprobarile de cuviinta, cu forte si mijloace aflate la dispozitie ?! Asta,desii stii ca s-a prabusit in munti un viitor MEDIC MILITAR ROMAN, in fapt un SOLDAT al ROMANIEI...Si stii de ce se intampla asta- DIN TEAMA DE SCAUN, a comandantilor !
    2. SNApOPSN (sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională), care dispune de specialisti si capabilităţile specifice de identificare a localizării, nu a reuşit localizarea iar MApN, dupa o convorbire telefonica avuta cu ROMATSA, desi stie ca are un militar in acel accident, dispare in ceaţa... ?!
    3. in anul 1912, supraviețuitorii Titanicului au fost găsiți în 4 ore jumătate, in mijlocul Atlanticului iar 102 ani mai târziu, undeva în România, e nevoie de 7 ore ca să găseşti un avion în Munţii Apuseni !
    Asta, dincolo de cei doi morti unde orice comentariu este de prisos...

    Si stii ce banuiesc se va alege din chestia asta ? Dicolo de niste demisii de doi lei, vom beneficia de o supraveghere non stop a cetatenilor, gen SUA, !

    Din pacate, am dovedit ca suntem o tară minoră , care se lasa condusa de politicienii ordinari, hoţi, incompetenti care pica, rand pe rand, toate examenele Europei si care, din pacate, au căzut ruşinos si la examenul de capacitate în faţa oamenilor ei … Nu ne prăbuşim din vina duşmanului din afara, a armamentului si tehnicii acestuia! Ne prabusim din interior. Avem in noi o boala infricosatoare-meningita morală....
    Altfel, sa-ti fie de bine !

    RăspundețiȘtergere
  3. SALVE DRAGII MEI,
    Ca și Dvs. onorabili cercetași cu MORSE la activ, am visat să particip la o VÂNĂTOARE DE VULPI ... ACEASTA AR FI FOST SALVAREA ... DAR ...
    Un telefon GSM nu poate fi localizat cu precizia pretinsă de toţi cei angrenaţi în discuţii în studiourile A3. Exemplul cel mai evident fantezist, cel furnizat de Mircea Badea cu Dudaev, cecenul care a fost vânat cu o rachetă când vorbea la un “mobil”, e un exemplu de ştire prinsă din zbor. Că de fapt Dudaev nu vorbea la un “mobil” GSM, ci la unul din reţeaua IRIDIUM, care comunică direct prin satelit, situaţie în care localizarea lui se poate face cu precizie de 1m, ceea ce a şi făcut posibilă trimiterea unei rachete la coordonate precise.
    GSM-ul, care se mai cheamă şi celular, funcţionează într-o celulă hexagonală, care are în fiecare colţ al hexagonului cîte o staţie. Când se iniţiază o convorbire, celula alege automat staţia care are semnalul cel mai puternic de la solicitant. În teritoriu celulele au dimensiuni dictate de numărul de abonaţi aflaţi în interiorul unei celule, altfel este posibil să se blocheze o celulă, care nu poate servi decât un număr finit de convorbiri simultane. În oraş, în cartiere de blocuri, aceste celule pot avea distanţe de 100 m între staţiile situate în colţuri opuse. Operatorul poate spune cu o anume precizie unde se află apelantul nr xxxxxx. În afara oraşelor precizia nu mai poate fi aceeaşi, nu se justifică a avea celule la fel de mici ca-n oraşul aglomerat, motiv pentru care şi precizia localizării unui apelant scade, uneori dramatic. Având în vedere faptul că o staţie dintr-un colţ al celulei funcţionează în 2 celule alăturate, nici măcar celula din care se emite nu mai este sigură. Şi este foarte adevărat, nu că se fuge de răspundere, localizarea unui număr se face de către operatorul GSM, nu de către operatorul de la 112. STS-ul nu are aparatură de localizare, tot în presă se găseşte problematica introducerii localizării la 112 a apelantului, pentru eliminarea apelurilor abuzive, localizarea nu este posibilă dacă n-ai acces la serverele operatorului GSM, care ştie în orice moment unde se află abonatul xxxxx, pentru a putea fi servit, nu pentru a fi urmărit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă spre exemplu, în munte, avem o celulă cu 10 km între staţii, sunt şanse ca numai una să aibă semnal, iar localizarea, deja, e imprecisă.
    Şi asta e o fatalitate, n-are importanţă cum s-a dat cu capu’ de pereţi directorul cutare, sau operatorul cutare de la 112, ţine de sistem şi tehnologie.
    O altă gogoriţă a fost citarea parţială a doctorului Zamfir care a declarat că a încercat să transmită coordonatele GPS, operatorului 112, dar că nu a reuşit să activeze GPS-ul. Citat parţial de către dnii Gâdea şi Badea rezultă că el a încercat să transmită coordonatele precise, dar n-a găsit înţelegere, ceea ce deformează dramatic adevărul. Probabil că omul nu a ştiut cum să activeze GPS-ul, o operaţiune pe care poate n-a făcut-o niciodată. Fatalitate.
    Sistemul de localizare a aeronavei, care transmite satelitului poziţia şi acesta transmite datele la Moscova. Păi Romatsa ar trebui aici să răspundă, chiar cu capul directorului, pentru faptul că o procedură vitală nu a funcţionat, pe motiv că nu a fost testată, probabil, niciodată. Sigur, e uşor să declari că acel corespondent de la Moscova n-a răspuns la telefon. După cum îi ştim pe ruşi şi sistemele de siguranţă a zborului, chestia asta e prea trasă de păr!
    Poate s-ar putea reproşa la adresa operatorului 112 că nu a fost în stare să îndrume pe dr. Zamfir cum să activeze GPS-ul telefonului său. Dar dincolo de toate rămâne criminală declaraţia factorului de răspundere din MAI conform căruia nu a fost folosită instalaţia de activare a GPS-ului telefoanelor aflate la locul accidentului, pe motiv că ar fi fost necesară o hotărâre judecătorească. Asta, cum a-i da-o, cum a-i coti-o, grevă de zel se cheamă, adică sabotaj!
    Şi un ultim exemplu de bătut câmpii, STS-ul n-are nicio competenţă în a înregistra convorbiri telefonice şi nici aparatură pentru aşa ceva nu are în dotare. Cu chestia asta se ocupă numai SRI-ul, da’ s-ar putea s-o facă şi procuratura, mai nou, ilegal, dar cine bagă de seamă? Doar toată lumea e cu ochii pe STS.
    UPDATE
    Toată lumea a preluat nişte noţiuni, despre care nu are nimeni idee ce înseamnă. Auzim de triangulaţie ca metodă de stabilire a poziţiei unui telefon. Această metodă, cunoscută de multă vreme, care constă în recepţionarea în trei puncte NECOLINIARE a unui semnal radio cu antene DIRECŢIONALE, poate realiza localizarea, în principiu, a unui emiţător radio. În sistemul GSM cele două condiţii nu sunt îndeplinite, nici cea de necoliniaritate, dar mai ales cea de directivitate a antenelor (sistemul nu ar putea funcţiona cu alte antene decât cele omnidirecţionale). În fapt, în serverul operatorului GSM se găseşte în orice moment informaţia despre staţia ce recepţionează cel mai bine abonatul xxxxxx. Cunoscîndu-se poziţia staţiei respective, asta este localizarea abonatului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @STOPS3 februarie 2014, 09:12 ;
    La : "GSM-ul, care se mai cheamă şi celular, funcţionează într-o celulă hexagonală, care are în fiecare colţ al hexagonului cîte o staţie. " ...
    Si la toata "demonstratia" ulterioara ...
    -----------------------------------------------------
    "FIECARE RELEU GSM deservește doar o mică suprafață, mai mult sau mai puțin rotundă și cu diametrul de cca 8 - 10 km, numită „CELULA”" .... ://ro.wikipedia.org/wiki/GSM
    ---------------------------------------------------------
    La triangulatie nu este nevoie de trei statii ... este nevoie de 2 statii ; cel de-al treilea punct din triunghi fiind punctul de determinat ...
    --------------------------------------------------------------
    Aveti dreptate ..."Toată lumea ati preluat nişte noţiuni, despre care nu aveti idee ce înseamnă. " ... si nici nu incercati sa va documentati inainte de a va "baga in seama" ...

    Pentru detalierea informatiilor legate de "telefonia celulara" si triangulatie luati legatura cu domnul Goagal ...

    RăspundețiȘtergere
  7. moshAlec ... sigur ești unu dăia ce făcură AMR la cercetare DAR NA CERCETAT NIMIC ... decît dacă papornița lutactu ajunse la la toașcolonel gogonța !

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vazind ca nu va aflati in relatii prea bune cu dl. Goagal ... l-am intrebat eu ce-i aceea "celule gsm" . Din ce mi-a prezentat dl.Goagal am selectat citeva adrese ... unde se gasesc explicatii . Explicatii , asa , mai "la mintea cocosului" care sa nu va produca prea mare oboseala la "creere" ...
    "Zona de acoperire din jurul unei staţii/celule GSM.." (http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/retelele-gsm-pe-intelesul-tuturor-3291414/)
    " Reteaua GSM este formata din mai multe sute de amplasamente de celule,..." (http://anadana.3x.ro/11.htm)
    "Reteaua GSM propriu-zisa se constituie din celule telefonice. Fiecarei celule ii corespunde o anumita antena (statie de baza)..." (http://www.referat.ro/referate/Sistemul_GSM_b5e45.html) (https://rstforums.com/forum/7981-tehnologia-gsm.rst)
    "Operatorii Telecom folosesc antene mult mai mari, celule GSM. " (http://vreausemnal.blogspot.ro/p/antene-exterioare-gsm-si-3g.html)
    -------------------------------------
    Promit sa revin si cu problema triangulatiei (determinarea coordonatelor unui punct prin intresectie directa ... intersectie inainte)

    RăspundețiȘtergere
  11. Legat de triangulatie ... in cazul de fata al gsm ...
    Presupunind ca ati citit chestiile cu "celulele" gsm ...
    Fiecare celula are o antena cu mai multe elemente care emit in mai multe directii (fiecare in alta directie) . Fiecare asemenea element emite relativ directionat , dar are un "lob" de emisie (emite acoperind o suprafata relativ triunghiulara , cu virful in elementul de emisie) . Operatorul gsm stie precis orientarea (fata de N geografic , sau N magnetic , sau N caroiaj) a fiecarui lob de emisie (a liniei lui centrale) . Daca un terminal (telefon mobil) este receptionat de doua celule ... acel telefon se gaseste la intersectia lobilor de emisie ai elementelor care i-au preluat apelul ...
    In cazul accidentului ... este probabil ca telefonul a fost receptionat de doua celule ale aceluiasi operator ... S-ar parea ca a mai fost inca un telefon (al altui operator) care a fost receptionat de alte doua celule ... Deci determinarea locului celor doua telefoane putea fi facuta foarte precis . Este posibil ca baietii de le coordonarea actiunilor sa nu fi stiut ce sa ceara celor doi operatori gsm ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Revenind la triangulatia din topogeodezie ...
    Folosirea termenului de "triangulatie" pentru cazul determinarii coordonatelor (pozitiei) unui punct oarecare ... este , oarecum , nepotrivita .
    Mai apropiata de necesitatile situatiei ar fi expresia "determinarea coordonatelor prin metoda triunghiurilor" ...

    Cunoastem coordonatele a doua puncte (antenele celor doua celule care au preluat apelul unui telefon) . Mai cunoastem directiile , din cele doua puncte , catre telefonul receptionat (directiile sint cunoascute asa cum am aratat mai sus) . La intersectia liniilor care marcheaza cele doua directii se afla cel de-al treilea virf al triunghiului ... punctul de ale carui coordonate le cautam (telefonul cu apelul "buclucas") .
    --------------------------------------------------------------------------
    Nu ! N-am fost la B. Paza al R.56 Pst !
    Am fost in unitati unde si cei din B.Paza trebuiau sa stie elementele de baza ale determinarii coordonatelor unor puncte ...
    --------------------------------------------------------------------
    M-am straduit sa gasesc explicatii mai "la mintea cocosului" ... dar topogeodezia nu se prea "apreteaza" la astfel de minti ...

    Vedeti la "2.4.3. METODA INTERSECTIEI UNGHIULARE iNAINTE" (http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CDkQFjAD&url=http%3A%2F%2Fxa.yimg.com%2Fkq%2Fgroups%2F23260996%2F962494711%2Fname%2Fscan0004.pdf&ei=thDxUtfZFqLpywOihILAAQ&usg=AFQjCNE_lJ1R_vDoiu2CtPMCtX_hoXmPlA&bvm=bv.60444564,d.bGQ)
    Vedeti la "5.2.1. Metoda intersecţiei înainte" (http://www.unibuc.ro/prof/osaci.costache_g/docs/res/2011dectopografie_5_Meteo_Turism.pdf)
    http://www.topo-online.ro/ro/p_numerice/int_inainte/descriere.php
    http://www.scritube.com/stiinta/arhitectura-constructii/Determinarea-coordonatelor-ret1421918415.php

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BINE, BINE ... unde au fost colegii sau elevii Dvs. dotați cu asemenea știință ... teoretică ... atunci când practica a necesitat "INTERSECȚIA" ? AVEȚI ȘI O RĂSPUNDERE ... în afară de răspunsuri din TOPOGRAFIA MILITARĂ aia verde ?!

      Ștergere
    2. mei domnule care emite and care demite la tine gsm emite dar omu ala cazut si el emitea le cam incurci in triunghiuri de topograndbovină deci hotaraste-te care emite si care ... RECEPȚIONEAZĂ domDOTTORE DELLA
      INTERNATIONALIZATINCOMPUTERLAND ... EȘTI UN (dacă nu cunoȘȚi semnification consult please MANASIA )

      Ștergere
  13. @Anonim5 februarie 2014, 16:26 ;
    N-am prea inteles care-i problema !...
    Totusi mi se pare cunoscut stilul (aiuritor de dezlinat) exprimarii in scris (ca si in grafica) al cuiva caruia i se pare ca este un titan al artelor ...
    ---------------------------
    Recunosc ca am uitat sa spun (la chestiile cu antenele) :
    - antenele (atit cele care definesc celulele gsm , cit si cele ate telefoanelor) functioneaza atit in emisie cit si in receptie (antenele sint niste "masini electrice reversibile")
    - ca urmare acei "lobi de emisie" , despre care vorbeam , sint si "lobi de receptie"
    ---------------------------------------------
    Aceasta este o proprietate fundamentală a antenelor, prin care caracteristicile electrice ale acestora, descrise în secțiunea următoare, cum ar fi câștigul, diagrama de directivitate (diagrama de radiație), impedanța, lățimea de bandă, frecvența de rezonanță și polarizarea sunt același, indiferent dacă antena transmite sau primește semnale. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Anten%C4%83_%28radio%29#Reciprocitate) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CÎT TIMP RECEPTIONEZI CU Î DIN I E CLAR CĂ ESTI SUPER DEPĂȘIT CU Ă DIN A ... iesi te rog din acest blog unde sunt oameni ce respectă dexul legal de vorbire si convorbire cultă RESPECTĂ-MI ANONIMATUL LA FEL CUM Ț-AM RESPECTAT PREGĂTIREA DEOSEBITĂ DIN ACEST DOMENIU DE ... INTERSECTIE ...

      Ștergere
  14. Pentru ca s-a adus vorba despre "î" din"i" ...
    Sigur ca se poate scrie si cu "P" din "U" si "L" din "A" ...
    Scrierea cu acele litere este o hotarire a conducerii Academiei Romane care a fost contestata chiar de Institutele de lingvistica ale Academiei (deci de specialistii cei mai autorizati ai institutiei) ... Ca atare s-o lasam balta cu inapoierea celor care nu se conformeaza acestei aberatii ...
    --------------------------------------------------------
    Scriu cu î din i...
    .Pentru că iniţiativa Academiei, din 17 februarie 1993, prin care s-a reintrodus în ortografia românească litera â (în afara cuvîntului „român“ şi a derivatelor sale, unde figura din 1965), a fost o eroare ştiinţifică, generată de un anume sentimentalism anti-comunist (bazat şi pe legenda că î-ul din i ne-ar fi fost impus de oamenii lui Stalin, deşi î-ul din i a fost practicat, de mari nume ale literelor româneşti, la Viaţa Românească, încă din anii ’20 ai secolului trecut, cu mult înaintea apariţiei comunismului la noi). Cei doi lingvişti membri ai Academiei au votat unul „împotrivă“, celălalt „abţinere“. Toate institutele de lingvistică din ţară au dezaprobat decizia.
    George PRUTEANU
    România literară, nr. 42, 23 oct. 2002
    http://www.pruteanu.ro/103deceidini.htm
    ---------------------------------------------------------
    Si s-o lasam balta si pe aia cu "dexul legal de vorbire si convorbire cultă" in legatura cu scrierea cu "â" din "a" ...
    In acest caz este vorba , cel mult , despre reguli de ortografie ...

    RăspundețiȘtergere
  15. nea alecu @ iată si opinia unui salvamontist ... care sugerează că toate procedurile Dvs. de intersectie pe dinainte si pe dinapoi n-au fost aplicate PREMEDITAT ... FIIND VORBA DE TRAFICANȚI UNGURI DE ORGANE !!!!!
    1. aura ion nu avea ce să caute în avion. de fapt nu avea ce să caute în programul de prelevare de organe. programul este destinat numai medicilor specialiști care se supra-specializează în domeniul prelevării și transplantului. mai mult, la o zi după accident, a avut loc o demonstrativă de prelevare pentru rezidenți și studenți, la bucurești, în condiții de maximă siguranță, așa cum spune regulamentul. ca urmare, ce căuta aura ion în această poveste?

    2. doctorul zamfir avea o relație extraconjugală cu aura ion. nu erau amanți, așa cum spun unii dintre colegii lui zamfir, ci numai o nouă cucerire a acestuia, o nouă victimă. pentru că, deși căsătorit cu o doamnă doctor cardiolog de la floreasca, fostă colegă de-a lui din facultate, dl zamfir este cunoscut ca un mare crai, printre asistente, rezidente și tot ce pică. zamfir a luat-o pe aura în avion, pe riscul lui, pentru că altfel nu ar fi urcat ea acolo, doar că își dorea ea să învețe mai mult. în plus, revin și spun, prelevarea și transplantul sunt domenii care necesită cel puțin 6 ani după rezidențiat și nu este predat studenților decât în medii sigure și opțional. în niciun caz în situații de urgență, cum a fost prezentat acest caz.

    3. vorbind despre urgență, trebuie să vă spun că, din declarațiile mai multor medici cu care am discutat, urgența a fost cu totul alta decât cea prezentată la televizor. mai exact, echipa de prelevare habar n-avea dacă ficatul ce urma să fie recoltat era compatibil cu organismul doamnei prezentate la televizor ca primitor. abia la oradea urma să se facă analiza hla. dar ficatul respectiv era foarte important din două motive: primul, că sigur se potrivea la cineva din lista de așteptare și al doilea, că la oradea, dacă doctorii români nu se grăbesc, vin niște domni doctori unguri care iau tot ce prind. pe mână cu cei de la spitalul din oradea. lucru știut dar ținut la tăcere. și mai este ceva: orice transplant la fundeni e cu plicuri grase. și că am ajuns la plicuri, iată și motivul pentru care a zburat iovan.

    RăspundețiȘtergere
  16. 7. ajung acum la operațiunea de salvare. o fată de la smurd a spus că a ajuns la iovan, a constata că nu are puls central și l-a lăsat acolo pentru a se întoarce la ceilalți răniți deja ridicați de către salvatori. protocolul spune că trebuia să-i aplice procedeele de resuscitare timp de 40 de minute. mai ales că era vorba despre hipotermie, unde pulsul central e greu de detectat. a stat lângă el fix 30 de secunde. în calitate de fost salvamontist, de pe vremea de dinainte de 89, pot spune că în caz de hipotermie se pot face minuni "minuni", dacă te ocupi de subiectul accidentului. dar ea s-a întors degrabă la oamenii care fuseseră deja salvați. de ce a continuat echipa de salvare s-o resusciteze pe aura, în timp ce iovan a fost abandonat? pentru că doctorul zamfir a mințit că aura mai avea puls central. certificatul medico-legal poate dovedi ceea ce spun. era moartă demult. măcar de ea zamfir știa, dar de iovan nu a încercat nimeni să afle. zamfir a mai încurcat o dată lucrurile, mințind sau oferind date eronate...

    8. în concluzie, avem generali incompeteți precum sârbu de la dma, avem trafic de organe la oradea, avem șpăgi pentru transpalnturi în orb la fundeni, care tot la trafic de organe intră, avem ambiții personale ale lui arafat, avem doctori care seduc studente și le promit verzi și uscate ca să le sucească mințile, avem miniștri blegi de proști și minianalfabeți ce sunt, avem prim miniștri care promovează criminali indirecți sau latenți în funcții de conducere, avem echipe de intervenție care nu respectă protocoalele de resuscitare, avem mulți criminali în libertate. norocul lor că oricum vin codurile.

    9. îi acuz de omor prin imprudență, sau din abuz în serviciu pe, generalul ioan sârbu, ministrul apărării dușa nuștiucum, raed arafat, ștefan zamfir, conducerea de la spitalul din oradea, dragoș cuzino, echipa smurd sosită prima la fața locului. dacă am uitat pe careva, vă rog să-mi spuneți.

    RăspundețiȘtergere

  17. 4. adrian iovan nu a vrut să efectueze zborul, din motive deja prezentate în presă. doar că, bazându-se pe relația de amiciție dintre ei, zamfir l-a convins să o facă. nu pentru că ar fi fost o urgență, ci pentru că urma să primească mai mult decât cei 200 de euro despre care s-a vorbit, s-a urcat iovan la mașă.

    5. aura ion era cadru militar. ca să părăsească garnizoana, trebuia să anunțe comandantul unității. ceea ce a și făcut. a înștiințat comandantul unității, respectiv pe col. dragoș cuzino, că a terminat programul, că părăsește garnizoana și că se va prezenta la program a doua zi, conform regulamentului. col dragoș cuzino este comandantul institutului medico-militar, din a cărui structuri făcea parte și studenta aura ion. de aici începe problema serioasă

    6. în momentul în care s-a aflat despre accident, colonelul cuzino avea obligația să îl informeze pe sinistrul general ioan jan sârbu, comandantul direcției militare a armatei, iar acesta direct pe ministru. sursele militare spun că dragoș cuzino l-a informat pe generalul sârbu, însă acesta a făcut scurt pe traseul cu ministrul. probabil că punea o plombă. ca o paranteză, un dentist care a condus spitalul militar central și a fost dat afară de acolo cu greu, parcă de dobrițoiu, s-a întors șef peste toată medicina militară. lumea spune că pe șpagă grea, așa cum a revenit pe mandatul lui dușa și generalul zisu, cel ce căra sacoșele cu bani pe vremea lui năstase. sunt celebri în armata română generalii ismene, plombă și sacoșă. am închis paranteza.
    deci pe generalul sârbu nu -a interesat situația. ministrul dușa a aflat de la televizor, din intervenția lui irinel popescu, că în avionul prăbușit se afla un cadru militar. conform legilor militare, ministrul avea obligația să ordone operațiunea de salvare deândată! dar n-a făcut-o. piloții de pe socaturile de la câmpia turzii erau pregătiți să intervină și aveau coordonatele locului unde s-a produs accidentul. probabil că dușa, care poate fi bănuit de orice, numai de creier în cap nu, s-a blocat în comandă. probabil că, din cauza informațiilor contradictorii cum că au fost găsiți, ba n-au fost găsiți, ba uite acum îi găsește, a crezut că scapă fără să mai consume motorina elicopterelor. elicoptere care puteau decolo, survola, desanta etc în zonă. aici mai intervine un element. raed arafat a refuzat de vreo doi ani să seneze un protocol,specific în toate țările, care să permită armatei să intervină în situații de urgență. probabil că a vrut să păstreze banii și gloria numai pentru el. eu zic că i-a reușit și astăzi s-a infiiltrat în ministerul de interne, cu acordul lui ponta și a generalului ismene. una peste alta, armata care putea și trebuia să intervină, nu a făcut-o. parchetul militar va trebui să-i tragă la răspundere pe cei responsabili, dacă va sesiza cineva parchetul militar...

    6. ne aflăm la locul accidentului. doctorul zamfir scoate oamenii din avion. conform planșei criminalistice, doctorii cu doctorii, piloții separat. îi acordă prim ajutor aurei. doar că el, ca doctor, trebuia să știe că șansele fetei erau zero. este problema lui că a insistat s-o aducă la viață timp de 5 ore. problema mea este de ce a mințit că a încercat să-l ajute pe iovan. așa cum s-a putut vedea și din pozele pe care le-am postat acum câteva zile (preluate dintr-un ziar de cluj), iovan nu a fost atins. zamfir spune că a încercat să-l scoată. iovan a murit cu mâna pe manșă, așa cum a căzut. cu spatele dezvelit, cu mâna pe manșă. omul ăla a murit de frig, fără ca vreunul dintre cei de acolo să-i pună măcar un prosop din bagaj pe el. îmi amintesc că la un moment dat, la televizor, cineva a spus, în timpul operațiunilor de căutare, că iovan se ruga de ceilalți să-l scoată de acolo. probabil că ceilalți, grav răniți, nu aveau cum, dar zamfir avea. eu cred că i-a fost frică. a spus-o la un moment dat chiar el, că se scurgea kerosenul și ar fi putut să ia foc toți. indiferent de motive, iovan a fost abandonat în carlingă și lăsat să moară.

    RăspundețiȘtergere
  18. domnu ALECU
    ANONIMUS E ȘI NU E ... LA INTERSECȚIE ... deconectați-vă aici
    http://konkurs.newizv.ru/contributors.php?id=MjIxMmEwYzQ0MDQ0MQ==&seoName=gheorghe-postelnicu
    sau la www.stops-caleidoscop.blogspot.com cu echipa ROMANIEI LA SOCI !

    RăspundețiȘtergere