vineri, 4 aprilie 2014

INGRIJORATOR...

INGRIJORATOR !
De circa 3 ani, militarii de cariera afirmam ca in urma desfiintarii pensiilor militare, militarii romani am fost luati efectiv de"fazani" de intreaga clasa politica, dar si de societatea romana. Militarii activi - astazi, cei in rezerva - retroactiv. Acest fapt reiese fara putinta de negare, nu numai din abuzul desfiintarii pensiilor militare, ci si dintr-o alta lege care este parte componenta a legislatiei asa-zise "unitare" de pensionare, salarizare si asigurari sociale. Ne oprim fix la  Legea nr. 284/2010, denumita a "salarizarii unitare".

Legea nr. 284/2010 (a "salarizarii unitare") cuprinde o noua dovada de necontestat a faptului ca militarii romani suntem nu doar ignorati, ci efectiv discriminati si luati chiar "la misto" de politicieni precum si de diversi reprezentanti ai societatii. Stiati ca un politist se afla in aceeasi treapta de salarizare precum un militar? Dar aceste articole le cunoasteti? 

(1) Cuantumul zilnic al soldei lunare cuvenite personalului militar se determina prin raportare la numarul zilelor calendaristice corespunzatoare fiecarei luni a anului.
 (2) Cuantumul zilnic al salariului lunar cuvenit politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare se determina prin raportare la numarul de zile lucratoare din luna respectiva, cu exceptia situatiilor pentru care drepturile cuvenite sunt prevazute a fi acordate pentru zile calendaristice.

Doamnelor si domnilor, o tot "invartim" de 3 ani de zile cu drepturile militarilor raportate la alte categorii de cetateni, drepturi calcate in picioare de politicieni indiferent de culoarea politica. Mai sus, avem o dovada de necontestat a faptului ca militarii romani sunt(em) considerati "sclavi" ai societatii romane. Ne-au desfiintat pensiile militare dupa sloganul ca si militarii trebuie sa fim tratati egal precum ceilalti membri ai societatii! Dar pe bune acum? Cum este posibil ca militarii sa fie retribuiti egal cu politistii, in conditiile in care militarii isi castiga remuneratiile la zile calendaristice (pe romaneste - pt. un volum de munca de 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana), iar politistii la zile lucratoare (pe romaneste - pt. un volum de munca de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana - la fel precum ceilalti cetateni civili)?

In conditiile unei astfel de legislatii, se intampla astfel:

La ofiteri: - un sublocotenent de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un subinspector de poli
ție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;- un locotenent de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un inspector de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un capitan de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un inspector principal de politie in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un maior de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un subcomisar de politie in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un locotenent-colonel de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat cu un comisar de poli
ție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un colonel de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un comisar-
șef de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un general de brigadă de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un chestor de poli
ție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un general-maior de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un chestor principal de poli
ție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un general-locotenent de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un  chestor-
șef adjunct de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un general de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un chestor-șef de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;

La maistri militari si subofiteri: 
- un maistru militar clasa a IV-a/sergent-major de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un agent de poli
ție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;- un maistru militar clasa a III-a/plutonier de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat   un agent principal de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un maistru militar clasa a II-a/plutonier-major de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un
șef adjunct de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un maistru militar clasa I/plutonier adjutant de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat un agent
șef de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;
- un maistru militar principal/plutonier adjutant-
șef de armata castiga in 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana cat   un agent-șef principal de poliție in 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana;

[In armata exista si gradele de maistru militar clasa a V-a/sergent. Neexistand echivalare, este evident ca cei in cauza castiga mai prost decat cel mai slab agent de politie care controleaza precupetele ce vand morcovi in piata sau floraresele].

Concluzia evidenta este aceea ca in cazul militarilor, la salarizare nu se aplica conditiile Art. 3 c) al Legii nr. 284/2010, respectiv "echitate si coerenta, prin crearea de oportunitati egale si remuneratie egala pentru munca de valoare egala", din moment ce militarii castiga in 24 de ore si 7 zile pe saptamana, cat castiga politistii doar in 8 ore de munca pe zi si 40 de ore pe saptamana - desi si unii si altii sunt in aceeasi treapta de salarizare care presupune "remuneratie egala pentru munca de valoare egala".

La o scara completa, in baza Legii nr. 284/2010, militarii romani nu sunt luati de "fazani" doar in raport cu politistii, ci cu intregul personal platit din fonduri publice. Legea nr. 284/2010 face efectiv misto de militarii romani, acestia fiind doar de fatada repartizati in trepte egale de salarizare cu politistii si cu alti cetateni civili, militarii fiind singurii cetateni obligati sa isi castige remuneratiile egale cu ale cetatenilor cu care au fost echivalati la salarizare, dar atribuite la zile calendaristice. Cu alte cuvinte, un militar roman indiferent de rang si grad, este cotat la salarizare de 3 ori mai prost decat un politist sau de catre orice cetatean cu care se afla formal in aceeasi treapta de salarizare.

De circa 3 ani de zile, se intampla prea multe nedreptati militarilor romani. Mult prea multe si indiferent de regimul politic. Acum, pe cinstite! Pensiile militare au fost desfiintate, abuzul a fost creat. Dar la salarizare, de ce mai trebuie sa fie cotat un sergent-major de armata de 3 ori mai prost decat un agent de politie, sau un colonel decat un comisar-sef de politie?

In privinta armatei, lucrurile sunt din ce in ce mai denaturate fata de normalitate. Interesant este faptul ca tinand cont de anumite evenimente din jurul Romaniei, oamenii simpli vorbesc din ce in ce mai frecvent despre un real pericol la granitele de est ale Romaniei, in timp ce politicienii nu par deloc preocupati de acest fapt. Pe de alta parte, aceiasi politicieni dovedesc o inconstienta totala cu privire la tratamentul abuziv si discriminatoriu aplicat Armatei Romane de catre propriul stat. Daca cineva dintre politicieni crede ca Romania poate fi aparata cu militari activi remunerati pt. o munca de 24 de ore precum agentele de circulatie la 8 ore, sau de militari in rezerva cu pensiile militare desfiintate, are desigur, dreptul, sa delireze. Probabil ca respectivii politicieni nu vor realiza dezastrul produs armatei romane, decat numai in momentul cand vor auzi comenzi rusesti in propria casa, asa cum de altfel s-a mai intamplat in istoria Romaniei! 
Preluare de la R-26500 

PS Acum adaugati   furaciunile la grupa de munca a pilotilor, scafandrilor etc si banii sterpeliti pensionarilor, urmare a recalculari, si incercati sa ghiciti cine este ministru la ,,interne ,, ?!


7 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Iar cand sefi au ajuns unii prin minciuna, spaga, obedienta, secaturism, imbecilitate evidenta, deci prin INCOMPETENTA, de ce ar fi standard pentru cei din subordine COMPETENTA?
      VEZI lăptoasa MINCIUNĂ a fostului căpitan BRÎNZĂ MIHAI ... azi MARTIREȘ MIHAI !! ... secăturism lansat prrin trapa de AN MARE ... ?!
      DA ... LA NOI CA LA NIMENI ... E POSIBIL și un altfel de SECUTURISM !!

      Ștergere
    2. @ DREPT LA REPLICA (PRElucrare from iMoMILITAUR)

      BEY MANĂ, futu-ti mortii ma-ti si sicriul ma-ti de rusofil, ciorditor din buzunare si blogher plini de basini in gura. Fututi gura ma-ti care e neagra in ceru’ gurii, ca si tine boratura ………. Sugi Moca lui Putin si a tuturor ostasilor pro rusi.
      Si mai pe limba ta stramoseasca :
      has mo car – manca-mi-ai PULA !
      Socheres merundo – ce mai sugi curvo NKVD ?
      Dau bule mule cea daca – fututi mortii matii de tradator de tara !

      Ștergere
  2. gunsaku= grup de poeme pe aceeaşi temă,
    oferind perspective diferite asupra aceleiaşi
    realităţi.
    Poate avea mai mulţi autori sau unul singur.
    Endo Shusaku, în romanul său
    Poarta Rashomon ,
    a aplicat (pentru prima dată în proză)
    tehnica gunsaku.



    La mulți ani ! Long live !


    jandarmi forfotesc foot soldiers browsing
    porumbul nalt românesc - tall romanian corn -
    altă cutie neagră ... dar până când ? other black box ... but how long?


    prizonierului to the prisoner
    apă hrană și ... water food and ...
    BREAKING NEWS de PACE PEACE BREAKING NEWS

    concurs de traduceri translating contest
    Observatorul Militar - Newspaper Mil Observer -
    ași la engleză cute english speakers


    sustenabilitate - sustenability -
    La mulți ani OTAN ! Long live NATO !
    PAȘTE FERICIT ! HAPPY EASTER !

    POST SCRIPTUM
    Am "încercat" onorarea inițiativei, sintetizând în fiecare poem un alt punct de vedere asupra generoasei teme, în ordine astfel:
    - introducere despre mine, ca militar și poet, concentrând tema în formula "NATO.Ro" ;
    - folcloric;
    - istoric (păcat că ... au venit de fapt alții în 1945, parteneriatul a fost all-inclusive ... adică și prin parașutare, iar NATO.Ro este deja un brand);
    - filozofic (principiul economiei de forțe și mijloace extins prin paradigma prudenței );
    - psihologic (benefică introducerea acestei noi categorii de instrucție);
    - religios (tradițional american, gestul cu durere ... primit);
    - logistic (tributul uman al zburătorilor, spre standarde noi dar și în lupta cu tehnica veche);
    - de drept umanitar (senryu la bucuria supraviețuirii unei confruntări armate);
    - literar-jurnalistic (aici subliniez contribuția interactivă a redacției și participanților);
    - încheiere ... cu urarea tradițională și ancora pentru serbarea primăverii.

    Col.(r) Gheorghe P (P ... de la stoPs)

    RăspundețiȘtergere



  3. înmânat mamei handed to mother
    de pe sicriu drapelul - the national flag -
    sobor de preoți chorus of priests


    jandarmi forfotesc foot soldiers browsing
    porumbul nalt românesc - tall romanian corn -
    altă cutie neagră ... dar până când ? other black box ... but how long?


    prizonierului to the prisoner
    apă hrană și ... water food and ...
    BREAKING NEWS de PACE PEACE BREAKING NEWS

    concurs de traduceri translating contest
    Observatorul Militar - Newspaper Mil Observer -
    ași la engleză cute english speakers


    sustenabilitate - sustenability -
    La mulți ani OTAN ! Long live NATO !
    PAȘTE FERICIT ! HAPPY EASTER !


    RăspundețiȘtergere



  4. La mulți ani ! Long live !

    scriind haikconcurs de traduceri translating contest
    Observatorul Militar - Newspaper Mil Observer -
    ași la engleză cute english speakers


    sustenabilitate - sustenability -
    La mulți ani OTAN ! Long live NATO !
    PAȘTE FERICIT ! HAPPY EASTER !
    u writing haiku
    parașutist în rezervă - retired paratrooper -
    ESEU NATO.Ro NATO.Ro essay

    unde-s doi where are two
    puterea crește și more power is for sure and
    dușmanul nu sporește enemy's overpowered


    "VIN AMERICANII !" "AMERICANS COMING !"
    Parteneriat MIL TO MIL
    Romania în NATO NATO.Ro


    îndeplinind target values
    obiective militare - to mil purpose -
    cu minim de pierderi by minimal losses


    instrucție tactică tactics -
    pregătire psihică psihic training
    pentru luptă to fight


    înmânat mamei handed to mother
    de pe sicriu drapelul - the national flag -
    sobor de preoți chorus of priests


    jandarmi forfotesc foot soldiers browsing
    porumbul nalt românesc - tall romanian corn -
    altă cutie neagră ... dar până când ? other black box ... but how long?


    prizonierului to the prisoner
    apă hrană și ... water food and ...
    BREAKING NEWS de PACE PEACE BREAKING NEWS

    RăspundețiȘtergere