duminică, 19 iunie 2011

PROTEST

Având în vedere faptul că, principial, problematica unui membru asociat,oricare ar fi acesta, ar trebui să devină problema structurii asociative din care acesta face parte, în numele celor aproape 10 % dintre pensionarii militari cărora le scad pensiile ( conform datelor furnizate de MApN), cer lămuriri conducerii centrale a ANCMRR în legătură cu oportunitatea mesajului de apreciere adresat celor care ne-au sfidat, dezonorat, călcat în picioare, până mai ieri –alaltăieri : președinte, premier( vezi http://www.ancmrr.ro/index.php?id=17 )">http://www.ancmrr.ro/index.php?id=17 )
Sincer, domnule președinte, v-am privit cu speranță, convins că Dvs, beneficiarul unui CV atât de calificant, veți reuși, în primul rând, să atrageți ( mai ales tinerii rezerviști) dar și să coagulați o asociație-brand, ușor îmbătrânită, ce trebuia rapid și complet revitalizată. Mă și vedeam intr-o astfel de structură care este căutată și care, mai ales, impune !
Deși, probabil, n-oți fi reușit din cauza apropiaților , regret , acum, aceste așteptări !

Revenind la recentul Dumneavoastră comunicat din 16 iunie 2011, cu acordul Dvs, doresc sa fac căteva constatari.

Astfel,este, realmente, strigător la cer ceea ce faceți, distinse domnule presedinte ANCMRR...Ori memoria vă joacă feste, ori erați în alt ,,spațiu,, atunci când, președintele și primul ministru, într-un acces de totală demență, ne împingeau pe ultima treaptă a demnității militare. Ori… sunteți vândut, lucru de care mă îndoiesc !

Drept consecință, domnule președinte al ANCMRR, vă rog să revedeți comunicatul și să mulțumiți ,, presedintelui și primului ministru, pentru consecvența și și eforturile (…) făcute în beneficiul TUTUROR pensionarilor militari,, , în numele oricui, mai puțin al meu !

În primul rând, nu cred ca in Statutul ANCMRR este trecut , obiectiv de prim rang, să atacați constant SCMD sau vreo altă structură asociativă a cadrelor militare, indiferent care ar fi acesta ! Din păcate, de ceva timp, utilizând și cotizațiile celor ,,10 %,, nefericiți, asta faceți…Este complet lipsit de eleganță, mai ales că ,acum, acesta scoate castanele noastre dintr-un foc întreținut , cu bună știință, și de vechea gardă din ANCMRR( e suficient un exemplu: e de notorietate faptul că, nu demult, am reales la conducerea ANCMRR un președinte anchetat penal, chestie care ne-a prizonierat, până la sufocare, în relațiile cu toate instituțiile statului) !
Mă așteptam să vă dovediți intoleranța față de cei care au dus în derizoriu demnitatea de militar( președinte, premier) , nu față de SCMD, în general,ori fața de cei din conducerea filialelor ANCMRR care sunt și membri ai SCMD...

În al doilea rând,dați-mi voie să apreciez ca fiind , cel puțin, ciudată metodă de apreciere utilizată atunci când concluzionați că acest proces de revizuire este în ,,favoarea majorității covârșitoare a pensionarilor,, !? Ca idee, vă hazardați bazându-vă doar pe comunicatul MApN, asupra căruia Dvs nu aveți control (știți și că la nivelul ANCMRR nu aveți vreo statistică în acest sens, care să vă fi permis să vă asumați o astfel de concluzie) ! Mai mult decât atât : dacă veți fi sincer cu Dvs, vă veți răspunde că apropiații din conduce rea ANCMRR nu au făcut vreo minimă analiză pe documentul afișat de instituția armată ! Astfel, ați fi tras niște concluzii care, cel puțin , v-ar fi obligat să fiți mai reticent ! Cu certitudine, nu mai vorbeați de faptul că ,, revizuirea a adus o stare de liniște și de satisfacție sufletească PENTRU TOATE CADRELE MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRAGERE, MEMBRE ALE ANCMRR…ȘI FAMILIILE ACESTORA ,, !? Adicătelea, să înțeleg că sunteți convins că și cei 10 % sunt bântuiți de acea stare sufletească clamata de Dumneavoastră?! Măi să fie…
Asta, dincolo de faptul că procesul de ,,recalculare,,( mai nou ,denumit șmecherește ,,revizuire,, !), adica de aplicare retroactiva a Legii 119/2010, inceput la 01.07.2010, suspendat definitiv si executoriu la 28.09.2010 si irevocabil suspendat de ICCJ la 07.01.2011, este ilegal !

În al treilea rând , domnule președinte, mă arăt surprins , dezamăgit chiar, că treceți cu așa seninătate peste niște realități uluitoare, strigătoare la cer .
Revizuirea pensiilor dezvăluie grotescul ce a stat la baza salarizării dintotdeauna a militarilor, având urmări absolut caraghioase! Iar Dumneavoastră nu semnalați acest lucru!

Ce importanță a funcției ocupate, ce importanță a studiilor sau măcar a gradului de risc impus de arma sau specialitatea în care ai activat ! Așa se face că, deși analizați în același registru( vechime, armă sau specialitate etc ), maistrul mecanic de avion are pensia mai mare decat pilotul ; comandantul de bază, care coordona zeci, poate sute de maiștri mecanici de aeronave, are pensia mai mică decât subordonații săi ; pensia revizuită a unui comandant de unitate este mai mică decât a ofițerului cu contrainformațiile din unitatea sa; la fel, pensia revizuită a unuia iesit din sistem mai devreme este mult mai mică decâ a celui ,,proaspăt pensionar,, ; totodată, pensia celui ce era peren pe funcție politică esta mai mare decât a șefului de stat major al unității operative în care ,,opera,, secretarul comitetului de partid etc ,etc.
O fi bine, domnule președinte ?


În al patrulea rând,ținând cont de faptul că afirmați că ati avut reprezentanți în grupurile de lucru care au contribuit la elaborarea metodologiei de calcul al pensiilor militare, vă sugerez să vă mai temperați satisfacția ! Măcar până lămuriți, în acest context,cum ați făcut ca pilotii, scafandrii , parașutistii etc, în baza noii legislații, să ,,beneficieze ,, de o reducere de 50% la grupa de muncă ? Cu tot respectul pentru arma sau specialiatea celorlalți camarazi, dar o fi corect pentru Dumneavoastră. PENTRU MINE, NU ESTE !
În baza deciziilor de revizuire emise de D.F.C., între cele 2 grupe nu există nicio o diferenţă practică la punctaj (la fel cum nu exista pe vremuri nici în Decretul 247/1977) şi cum acest lucru s-a realizat prin diminuarea abuzivă a stagiului suplimentar de 12 luni a celor din ALTE CONDIŢII, la numai 6 luni de cotizare suplimentară s-a ajuns în situaţia în care cei din grupa ALTE CONDIŢII, au pierderi la cuantum în medie de 28,5%. Pe de altă parte nu mai există nicio diferenţă, de exemplu între un pilot sau un paraşutist din grupa ALTE CONDIŢII şi între un militar care a lucrat/lucrează la exploatarea si intretinerea tehnicii de secretizare si aparaturii de criptare sau ca personal tehnico-ingineresc din structurile logistice din grupa CONDIŢII SPECIALE.

Paradoxul este că la TOTAL STAGIU COTIZARE - la aceeasi vechime efectiva, cel care a lucrat în ALTE CONDIŢII are o vechime superioară la cotizare (inscrisa in decizie) faţă de cel care a lucrat în CONDIŢII SPECIALE, dar care prin majorarea la punctaj identica - de 50% pentru ambii, stagiul suplimentar de cotizare superior al celui cu ALTE CONDIŢII - în realitate, nu îi foloseşte la nimic...Le-ați aplicat cam aceeași lovitură mișelească ca și în cazul Lg 164, atunci când AȚI ACCEPTAT CA LA STABILIREA PENSIEI, ACESTORA, SĂ NU LI SE IA ÎN CALCUL O SERIE DE VENITURI PREVĂZUTE ÎN MOD EXPRES ÎN Lg SALARIZĂRII 138...
Apopos : v-ar deranja daca as dori sa ne comunicati numele acelor ,,specialistii,, pe care i-a desemnat conducerea centrala a ANCMRR sa ajute institutiile statului la elaborarea acestei legislatii ?!

În al cincilea rând, așteptam din partea Dvs, mai degrabă, vreun mesaj liniștitor în legătură cu faptul că pensiile nu vor mai fi afectate de aplicare CAS-ului pe intreaga suma !
Sau să liniștiți membrii ANCMRR că nu trebuie să-și facă probleme că , in baza noii legislații, pensia acordată potențialelor vaduve de rezervisti va suferă modificări teribile ! Este vorba de pensia de urmas a sotiilor noastre care, din cauza sistemului pe care l-am slujit cu credinta, nu au avut serviciu, fiind obligate sa se mute de colo-colo pe unde ne-a ,,impins,, datoria...Atentie, domnule presedinte, ca e o mare problema !

În al șaselea rând, cât de naiv trebuie să fiu și să accept că deculparea pensionarilor de cadrele active este benefică ?!

În al șaptelea rând : de unde până unde susțineți ( acceptând până la asumare recalcularea-revizuirea), chiar și in numele meu, că principiul neretroactivității este caduc ?! Domnule Președinte, vă jucați cu focul ! Pentru chestii de principiu, vă invit, ca pentru mine, SĂ VĂ BATEȚI ! Dacă și aici capotăm sau, mai rău, nu ne implicăm, existăm degeaba !
Cei câțiva țechini aruncați guvernamental, portocalicește, ne descalifică, acceptându-i !

Cu indreptățită așteptare, disponibilizatu-erc


P.S. 1 Vă aștept implicat și în speța care-i vizează pe cei 10 % , cărora le scad veniturile !
Dincolo de faptul că s-ar putea să fiți surprins de faptul că acest procent, în finalul revizuirii , să fie mai mare, 10 % ÎNSEAMNĂ MII DE PENSIONARI, domnule președinte...Apropos,având atăția colaboratori calificați pe lângă Dvs, încercați să solicitați unuia dintre dânșii să facă o evaluare a situației revizuirii pensiilor, publicată pe 09 iunie, pe site-ul MApN. Rezultatul s-ar putea să vă facă să vă cruciți, punându-vă într-o situație suficient de jenantă...
P.S. 2 Dacă pe Dvs vă mulțumește documentul care însoțește decizia de pensionare, dați-mi voie ca eu să fiu de altă părere- este inadmisibil ca între acesta și adeverința cu veniturile salariale, eliberată de CMJ în decembrie 2010, să fie diferențe, în plus sau în minus, atât de mari ! Este descalificant pentru instituție. În fond , cele care le-au întocmit sunt două componete ale aceluiași MApN!
În acest sens , eu care am fost personal aeronautic, într-o lună putând fi plătit pe state suplimentare, cum pot să accept că această adeverință , care nu explică în niciun fel sumele înregistrate, ar putea reține toate veniturile obținute de mine în relația contractuală cu MApN ?!

P.S. 3 Acum ceva timp, intr-un material , atrăgeați atenția că disponibilizații nu au motive de deranj, aceștia beneficiind din partea statului , la iesirea din sistem, de zeci de mii de euro !? Dezonorantă prestație !
Or fi fost zeci de mii de euro doar dacă luați în calcul acele incubatoare de afaceri,prevăzute de legislație , încadrate cu personal bine plătit, și care trebuiau să fie puse în scenă cu concursul MApN…Sau dacă luați în calcul reprofesionalizarea disponibilizaților, unde iar s-au șmecherit milioane de valute, fără ca disponibilizații să fi ,,apucat,, ceva …Sau dacă veti contabiliza acele împrumuturi subvenționate de stat, și astea bine reținute de legislație, dar la care militarii de rând n-au ajuns niciodată. În toate astea, domnule președinte, conducerea ANCMRR trebuia să fie prezentă ! Sau, o fi fost prezentă, dar de partea altora ?!
Mă aștept să oferiți lămuriri suplimentare! Nu neapărat mie...
Și, până la urmă, domnule președinte, dacă tot ați considerat venituri acele ,,compensatorii,,, (la care, după același președinte-jucător, militarii-disponibilizați ar fi stat cu mîna întinsă), de ce nu v-ați zbatut, întrucât au fost impozitate, să fie luate în calculul revizuirii pensiilor ?!

P.S.4 Aplicând o schemă logică , pe următoarea ,,scenetă,, vă las pe Dvs să trageți concluzia:
La inceputul recalculării,pe când Dvs, domule general, probabil că nici nu începuseți să vă antrenați plutonul de specialiști în ale pensiilor, ministrul MApN declara :,,„Dacă o singură pensie militară va scădea îmi dau demisia" !
Începe, săracul, munca și, hodoronc-tronc, veniți Dvs cu ,,instrumentul,, specializat ! Ministrul vă crede de bunăcredință....și-i dați peste cap planul( adică, îl ajutați să-l ,,depășească,, , până la ,,apropape 10 %) !
Acu,io, cel care stau cu gura căscată la orice ministru, mai ales dacă e de meanepene, cum să fac să-l bag în aia a măsii, când știu că el mă va invita ,,să trec,, , mai întâi, și pe la Dvs !?
Să auzim și de bine, domnule președinte al ANCMRR !

6 comentarii:

 1. MANASIA ...
  DOAR MONARHIA
  MAI SALVEAZĂ ROMANIA !!
  Așa că revezi strădania made STOPS adică poanta mea grafică la margaSAVEmona... monaSAVE.RO
  și poate acum înțelegi și tu PROTESTUL contra juriului KULTUR-IST
  afișat pe ICĂ ȘT. O. VICTOR VIS.blog
  salve PARAdigitale.

  RăspundețiȘtergere
 2. Aha ! Acum înțeleg...Și ,aproape că sunt de acord !
  V-am facut o solicitare ceva mai devreme !
  Astept ! o zi grozava !

  RăspundețiȘtergere
 3. manasia, eram sigur c-o sa revii, in stilul tau caracteristic! nu sunt sigur daca impricinatii or sa ia cunostinta de critica, ei stiu ca nu prea mai are cine sa-i traga de urechi (de la caracal) si la desene cu cred ca se uita!il salut cu deferenta pe stops cu aceasta ocazie! la mai multe si mai dese postari pentru toata lumea!
  in privinta subiectului paralel, monarhia ar aduce anarhia. s-ar inmulti numarul nemultumitilor ajunsi in afara jucarelelor politice. majestatea sa e prea obosit sa mai lupte, iar actorasul nu prea are credibilitate (desi vorbeste frumos).

  RăspundețiȘtergere
 4. @RECTANGULAR
  Ajută-mă te rog ...
  de ce nu pot posta comentarii pe
  ică st o victor vis ??
  încearcă te rog
  îmi cere profilul dar
  nu mai functionează în continuare
  Cu mulțam anticipat
  STOPS

  RăspundețiȘtergere
 5. ANCMRR nu trebuie sa mai atace SCMD pentru ca nu este bine. Cum a-ti procedat pentru pentru amendamentele propuse la OUG-1/2011.
  Rusinicaaaaaaaaaaaa...

  RăspundețiȘtergere