vineri, 11 ianuarie 2013

Fetitei comandorului erou Adrian Marinescu i se refuza acordarea pensiei de urmas


Va supun atentiei o petitie adresata MApN si Statului Major al Fortelor Aeriene , institutii solicitate sa rezolve in mod favorabil si cat mai urgent  problema urmasilor comandorului -erou ADRIAN MARINESCU.
 Aceasta petitie se doreste a fi un sprijin pentru Daiana, fetita comandorului erou , caruia, desi tatal sau si-a servit patria pana la jertfa suprema, i se refuza dreptul de a avea o pensie de urmas.
Comandorul Adrian Marinescu s-a prabusit in data de 24/10/2006 cu un elicopter Puma de la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni in Lacul Golesti.
Alaturi de el si-au pierdut viata : locotenentul Constantin Cioarca si maistrul militar Constantin Hurchi, de la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni.
Timp de 20 de ani de cariera, Adrian Marinescu a fost si comandantul aeroportului militar de la Kabul, a participat la numeroase misiuni NATO, a primit medalii si distinctii. A fost pilotul multor personalitati, printre care presedintele Basescu, si i-a intalnit personal pe secretarii de stat Condoleeza Rice si Donald Rumsfeld.
Iata marturia sotiei eroului facuta in cursul zilei de 9 ianuarie 2013 :" mi-am dat seama cat de profesionist a fost mai ales de 6 ani incoace, de cand m-am confruntat cu o gramada de probleme si
 sunt in procese cu ministerul apararii, respectiv statul major al fortelor aeriene, pentru obtinerea drepturilor Daianei, noi fiind chiar singurele in situatia asta
. In actiunea depusa la Judecatoria Sectorului1, Cristina, sotia comandorului a relatat ca mai-marii Fortelor aeriene au refuzat sa-i dea pana si pensie de urmas fiicei sale, motivand ca plata este conditionata de rezultatele anchetei !!!
Va rog sa semnati aceasta petitie pentru a indrepta aceasta nedreptate strigatoare la cer. adresa http://www.petitieonline.ro/petitie/fetitei_comandorului_erou_adrian_marinescu_i_se_refuza_acordarea_pensiei_de_urmas-p36070145.htmlhttp://www.petitieonline.ro/petitie/fetitei_comandorului_erou_adrian_marinescu_i_se_refuza_acordarea_pensiei_de_urmas-p36070145.html
Multumim !

PS La adresa http://194.88.148.109/78/bf/fe/14/1622_ziarecom.pdf?c=aca08de6d34eb77fba20738f5b40181a veti gasi un CV al eroului absolut impresionant !
Adrian Marinescu , timp de 20 de ani de cariera,  a fost si comandantul aeroportului militar de la Kabul, a participat la numeroase misiuni NATO, a primit medalii si distinctii. A fost pilotul multor personalitati, printre care presedintele Basescu, si i-a intalnit personal pe secretarii de stat Condoleeza Rice si Donald Rumsfeld.
Asadar, dincolo de drama in sine, dincolo de grotescul in care e trimisa familia acestuia, doar acest CV ar fi trebuit sa protejeze familia indurerata si sa oblige institutiile statului ( ca sa nu mai vorbesc de ARPIA, eventual ANCMRR, structuri asociative care , in primul rand, prin preocuparile lor ar  trebui sa preintampine astfel de evenimente triste) .
Din pacate, ne consumam energia in dispute sterile care sa lase  impresia ca suntem, evident, preocupati,  dar facandu-ne ca nu vedem astfel de situatii siderante...

9 comentarii:

  1. Laudabila initiativa ca fost presedinte ,dar ce crezi despre atitudinea si comentariile la adresa ANCMRR-CARACAL,care, v-a scos in evidenta si v-a promovat in randul cetatenilor de onoare ai urbei noastre,careia ar trebui sa-i faceti cinste prin promovarea principiilor sanatoase,nu a disputelor sterile, urmarind scopuri straine statutului vostru ca asociatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi ,,cuprinsul,, comentariului este cumva pe langa tema, voi incerca sa va raspund, in masura in care voi intui ceea ce va intereseaza :

    1.Cu adevarat, admit, m-as fi simtit mult mai confortabil daca as fi stiut cu cine discut, va respect optiunea de va anonimiza.
    In acest moment, in primul rand m-ar incanta daca a-ti semna petitia, indiferent din ce arma proveniti ori din ce segment al societatii faceti parte! Este ingrozitor ce poate sa faca, uneori, o institutie a societatii, unui membru al sau .Cu atat mai greu de admis in cazul in care prizonieri sunt copii unui mort la datorie. Cunosc sentimentul de teama ,stiu ce inseamna asteptarea si bucuria revederii. Iar in cazul familiilor de zburatori acestea au o dimensiune aparte...
    2.Nu realizez exact la care atitudini si comentarii faceti referire:
    -daca tintiti solicitarea expresa a membrilor Clubului Pst. , aceea de a cere explicatii imediate in legatura cu acel gest incalificabil al conducerii ANCMRR din preajma Zilei Victoriei Revolutiei si a Libertatii, este una fireasca iar aici nu am ce comenta, din pacate ! Cert este ca ,din nefericire, in ochii administratiei locale, in niciun caz nu ne-am calificat , dovedind ca avem limite,prea apropiate, unii dintre noi !
    Din pacate, acele explicatii inca nu au venit...
    -daca vorbiti de atitudinile si comentariile celorlalti care, mai degraba, au evidentiat erori din partea conducerii ANCMRR Olt, acestea sunt opinii care pot folosi, sau nu,conducerii in analizele pe care si le face. Desi unele par interesante, le consider ca fiind efect al modului in care este perceputa activitatea biroului asociatiei...
    3.Mi-as fi dorit ceva mai multe date in legatura cu acea constatare, surprinzatoare si amara pentru mine, precum ca ar trebui ca ANCMRR-ului ,,sa-i faceti cinste prin promovarea principiilor sanatoase,nu a disputelor sterile, urmarind scopuri straine statutului vostru ca asociatie,,. Despre care principii ,dispute sterile ori scopuri vorbiti ?!
    Rugandu-va sa va identificati, eventual, daca ma cunoasteti, sa ma contactati pentru o discutie deschisa, va semnalez ca nu sunt membru in niciun for de conducere al asociatiei, drept urmare influenta mea in activitatea ANCMRR este una egala cu zero. Care activitate, printre altele, ar fi trebuit, in situatia in care n-are accente de ipocrizie, sa tinteasca si preintampine drame precum cea relevata de petitie. Chiar daca intamplarea nu-i din curtea sa...
    Se uita, prea usor, ca in orice asociatie care se respecta se contabilizeaza realizari, nu intentii!

    PS Sincer, nu am nicio idee despre modul in care ANCMRR m-ar fi,, scos in evidenta si v-a promovat in randul cetatenilor de onoare ai urbei noastre,,!!! Dincolo de faptul ca titlul meu n-are nicio legatura cu asociatia, habar n-am daca vreunul dintre presedinti a avut vreun beneficiu de pe urma asociatiei! Cu atat mai putin eu...
    In ceea ce ma priveste, am venit la conducerea acestei structuri intr-un moment extrem de tensionat al vietii sale reusind, alaturi de un extraordinar colectiv de camarazi dedicati ideii de asociatie , sa reunim, aproape saptamana de saptamana, in jur de 80-100 de membri! Poate fi un indicator pentru cei ce fac astfel de analize ?
    Daca, alaturi de membrii biroului executiv , am facut bine, sau nu, asociatiei, ar fi culmea sa o spun eu.Cert este ca niciunul dintre noi nu am cerut ceva asociatiei !? Cu atat mai putin sa ma(ne) faca catatean de onoare...
    Sunteti, cel putin, dezinformat ! Oare cine ar putea sa gandeasca asa ceva despre d-nii cdor ing Banica, col ing Marin, cdor Pop,col Breazu,col Ghimis, col Gojgar,col Dinu din Caracal,col Dinu din Draganesti etc etc etc ?!
    Pot depune marturie , fara rezerve, ca toti membrii biroului au muncit cu pasiune , eu fiindu-le recunoscator pentru aceasta! AM FOST O ECHIPA !Poate aceasta a fost cea mai mare realizare a mea...
    In ceea ce ma priveste,fara sa insemne ca ma justific, prefer marturia constiintei mele tuturor cuvantarilor ce se pot tine despre mine !
    Asteptand sa va intalnesc, va doresc sa fiti sanatos si...sa aveti timp !

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule anonim.

      Intrucat comentariul dumneavoastra nu are nici o legatura cu subiectul postat am sters comentariul dumneavoastra. Oricum mai aveti acest acest comentariu si la alte postari.
      Sa auzim numai de bine.

      Ștergere
  4. Dupa cum reiese din comentariu, "catetean" va facut prin adoptie,dar ati ramas fara onoare pt.ca ati exploatat bunatatea d-lui primar ANGHEL si dupa aceea l-ati muscat de la spate in fiecare ocazie.Nu mai spun ca desi nu aveati niciun drept, i-ati impus un tabel nominal pe care l-a supus aprobarii consiliului,necunoscand ca dealtfel,ati fost niste ostasi in misiune,nu revolutionari cum va credeti,asa cum spunea col.PRICINA de la Sindicatul militar intr-o emisiune tv.si inclin sa cred ca avea dreptate.Aici sunt banii nostrii ai contribuabililor,la voi.Pana cand,pana ce premierul va face ce a promis cu cei 20000 de smecheri aparuti dupa anul 2000 si care au beneficiat de niste sume importante pe nedrept?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce faceti mai,unionistilor,ati amutit ,v-a lovit anonimul in moalele capului? Sau va ocupati de imprastierea manifestelor murdare la adresa colegilor? Urit din partea voastra.

    RăspundețiȘtergere
  6. D-le "manasia" ,cum te intitulezi ,din ultimul comentariu reiese faptul ca o tot cotesti in legatura cu scopurile urmarite,dar daca erai corect,nu uitai sa treci pe tabel si comandantii,nu pe Sorin care-i un baiat fin, poate pe raposatul Gogontea, d-zeu sa-l odihneasca?!!

    RăspundețiȘtergere
  7. BINE AȚI VENIT LA MARE TEMPLUL ILLUMINATI. Ești om de afaceri sau femeie de afaceri, politician, muzician, student și vrei să fii foarte bogat, puternic și celebru în viață? Vă puteți realiza visele făcând parte din Illuminati. Cu aceasta, toate visele și dorințele inimii tale pot fi realizate pe deplin, dacă vrei cu adevărat să fii membru al marilor Illuminati, te poți contacta pentru a obține ceea ce ai nevoie în viață, trimite-ne un e-mail la e-mailul nostru ... ..
    E-mail direct către: (jameswilliamilluminate@gmail.com)
    Număr Whatsapp: (+234 7065 801 171)

    RăspundețiȘtergere
  8. BINE AȚI VENIT LA MARE TEMPLUL ILLUMINATI. Ești om de afaceri sau femeie de afaceri, politician, muzician, student și vrei să fii foarte bogat, puternic și celebru în viață? Vă puteți realiza visele făcând parte din Illuminati. Cu aceasta, toate visele și dorințele inimii tale pot fi realizate pe deplin, dacă vrei cu adevărat să fii membru al marilor Illuminati, te poți contacta pentru a obține ceea ce ai nevoie în viață, trimite-ne un e-mail la e-mailul nostru ... ..
    E-mail direct către: (jameswilliamilluminate@gmail.com)
    Număr Whatsapp: (+234 7065 801 171)

    RăspundețiȘtergere