sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Victor Ponta: indemnizatiile de hrana si haine nu se vor mai acorda intregii functionarimi din Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala..

Au trecut deja 30  de zile de cand actualul prim-ministru a pus o ,,eticheta,, dura, ciudata,  pe cei care lucreaza in sistemul de aparare si siguranta nationala, astfel :
,,În acest moment, şi poliţistul pe care eu îl iau duminică noaptea şi îl trimit la accidente, incendii, zăpadă, şi sutele de generali şi colonei care stau, ascut creioane şi se ocupă de bârfe prin minister tot aceleaşi drepturi primesc, doar că unul le primeşte la salariu de 10 milioane (lei vechi-n.r.), iar altul le primeşte la salariu de 100 milioane, ori lucrul ăsta cred că ar trebui să-l schimbăm odată şi o dată. Nu mi se pare corect să te faci că lucrezi la stat şi să ai 150 milioane pentru că stai într-un birou. Când ai salariu 80 milioane poate nu trebuie să îţi mai dau şi bani de hrană şi echipament, îl dau celui care are 10 milioane şi stă în stradă", a afirmat şeful Guvernului.,,
Faptul ca, nici pana in prezent, nu a fost urmata de o replica explicita,sa evidentieze  ca chiar asa stau lucrurile ? ! Ar fi ingrozitor ! Personal refuz sa cred ca , cel putin, in MApN lucrurile stau chiar asa...

PS În fond, fostul ministru al Apărării a fost întrebat de ce nu a intervenit în emisiunea Danei Grecu de la Antena 3 pentru a puncta “dramele prin care trecem noi cei 30 de mii de rezervişti cu pensiile diminuate minţiţi şi ignoraţi continuu de foştii şi actualii guvernanţi.”
În postarea sa ministrul explică “nu voi ocoli aceasta temă, ea fiind o prioritate pt mine şi în capacitatea parlamentară pe care o deţin. În acest sens, am dezbătut pe larg subiectul cu noul ministru al apărării, care a reacţionat pozitiv, avand în vedere faptul că sumele necesare se pot
deduce în urma clarificarii procesului oneros de recalculare a pensiilor.”
Mai mult Dobriţoiu precizează şi de unde apar aceste sume: “Până acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pentru pensionarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, că MApN cheltuie în plus peste 500 mii de euro pe lună ca urmare a creşterii multor pensii fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.”
Soluţia propusă de acesta este, potrivit propriilor explicaţii: “Deci, avand în vedere că suma necesara pentru întregirea pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperită din sumele marite în mod oneros, iar evaluarea, după cum spuneam acoperă o arie geografică restrânsă, urmând ca Auditul şi Curtea de Conturi a României – care din luna Ianuarie este implicată în proces- să extindă evaluarea asupra tuturor judeţelor, deci se aşteaptă că se vor economisi mult mai mulţi bani.”
Din perspectivă legislativă, Dobriţoiu, care este acum senator preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că “la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupaţionale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare.”
“Deci, nu voi face niciun pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat mâna în buzunar banditeşte. Cu stimă, Corneliu Dobriţoiu”.


sa fiti uniti camarazi !

2 comentarii:

  1. Au ajuns la putere, si-au vazut interesele atinse, GATA!
    "Promettre c'est noble tenir c'est bourgeois"
    ... si Ponta este socialist nu burghez ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Her rectangular, citesc ultima fraza rostita mai sus de fostul ministru, actual parlamentar in arcul puterii Corneliu Dobritoiu si nu-mi vine sa cred cata ipocrizie dezvaluie -,, nu voi face niciun pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat mâna în buzunar banditeşte.,, !!!
    Daca era rostita de un civil, mai treaca-mearga. Dar zisa de un general-fost ministru al apararii si neacoperita-n fapte imi provoaca scarba...
    Dar,poate ca si noi suntem naivi...Promettre et tenir sont deux !? Nu ?

    RăspundețiȘtergere