duminică, 27 ianuarie 2013

REVOLTĂTOR ! MAGISTRATII, O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL SI DE USL...


-Judecătoarea Elena Turcu, prinsă beata la volan şi achitată de instanta,  va avea o pensie de peste 10.500 de lei;

-Generalul magistrat Dan Voinea a fost cadorisit cu pensie de 18.500 de lei/lunar;

-Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi;

- la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei;

-Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 17.969 lei brut şi aparţine unui fost magistrat;

-Cea mai mare pensie de serviciu din Neamt este, fireste, a unui fost magistrat este de 16.606 lei brut etc etc etc

 

 Cat priveste procedura aplicata fostelor cadre militare cu ocazia recalcularii-revizuirii-re-re-re, iata ce declara un martor direct Jurnalului National :

“Lucrez la o unitate militară, ca angajat civil. Am participat la caterinca de arhivare a documentelor cadrelor militare, în acelaşi stil de hei(mi se)rupism ceauşist. Cu o săptămână înainte de ziua Armatei (25 octombrie), s-a făcut mare şedinţă mare cu toţi cei care lucram pe calculator. Am fost anunţaţi că trebuie să facem un efort până pe 25, să lăsăm activitatea noastră cea de toate zilele şi să ne dedicăm actualei probleme, care arde…
Ne-au împărţit pe 2 schimburi, vreo 40 de oameni, pentru a băga în sistemul informatic situaţiile cadrelor militare din cele mai străvechi timpuri. Un program obosit, făcut la repezeală (normal), care trebuia să înghită informaţii de la circa 20 de calculatoare/schimb, şi care mergea foarte prost. Care era procedura? Din beciurile prăfuite unde ţineau dosarele cu situaţiile respective, nişte oameni de bine făceau poze cu o mână, şi cu cealaltă ţineau dosarul respectiv. Pozele respective erau puse pe CD-uri, aduse la noi, trase la imprimantă şi trântite pe masă la noi, ordonate după ani, luni. Noi trebuia să introducem numele, prenumele, gradul, salariul brut, gărzi – acolo unde era cazul.
Erau cazuri când nenorocirea aia de ştampilă acoperea două nume şi nu aveam încotro, trebuia să sărim peste. Bineînţeles, în primele două zile am protestat la colonelul care răspundea de «afacere», că muncim de pomană, programul mergea foarte greu, imaginile îngheţau, nu memorau datele introduse de noi, aveam probleme legate de vizibilitatea documentelor…
Nea colonelul lu’ peşte, prima oară a început să urle la noi: să ne vedem de treabă şi să nu mai comentăm! În rest, unde nu înţelegeam săream peste foi întregi.
Erau cazuri când în cadru nu intra chiar coloana cu nume, se vedea doar prenumele, câteodată nici atât. Bineînţeles, din cauza ochiului fotografului. Erau cazuri când dosarul respectiv nu era deschis corespunzător şi, la fel, nu se vedea numele; erau cazuri când dosarele erau scrise de mână, cu un scris îngrozitor. Şi, bineînţeles, în cele mai multe cazuri, pur şi simplu paginile se vedeau foarte şters.
De menţionat că, dintre cei 40 de operatori PC, vreo 20 eram ceva mai tinerei, restul de 20 se apropiau periculos de vârsta pensionării, asta însemnând vedere mai slabă, mai degrabă obosită, răbdare la limită şi atitudinea «mi se rupe» foarte dezvoltată. Noi, ăştia mai tineri, care ne mai pricepeam, mai prelucram poza cu probleme, ne mai jucam cu contrastul pe imagine ca să stoarcem de informaţie amarâta aia de pagină. Am terminat cu partea noastră de documente la limită, cu uriaşe găuri negre în trecutul pensionarilor militari.
Cum era de aşteptat, sistemul îi îngroapă pe bieţii oameni cu ajutorul nostru, fir-ar să fie!
Încerc să îmi găsesc scuze pentru ca am participat la aşa grozăvie….”

 

PS   La un moment dat , ministrul sublinia : “nu voi ocoli aceasta temă, ea fiind o prioritate pt mine şi în capacitatea parlamentară pe care o deţin. În acest sens, am dezbătut pe larg subiectul cu noul ministru al apărării, care a reacţionat pozitiv, avand în vedere faptul că sumele necesare se pot

deduce în urma clarificarii procesului oneros de recalculare a pensiilor.”
Mai mult Dobriţoiu precizează şi de unde apar aceste sume: “Până acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pentru pensionarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, că MApN cheltuie în plus peste 500 mii de euro pe lună ca urmare a creşterii multor pensii fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.”
Soluţia propusă de acesta este, potrivit propriilor explicaţii: “Deci, avand în vedere că suma necesara pentru întregirea pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperită din sumele marite în mod oneros, iar evaluarea, după cum spuneam acoperă o arie geografică restrânsă, urmând ca Auditul şi Curtea de Conturi a României – care din luna Ianuarie este implicată în proces- să extindă evaluarea asupra tuturor judeţelor, deci se aşteaptă că se vor economisi mult mai mulţi bani.”
Din perspectivă legislativă, Dobriţoiu, care este acum senator preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că “la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupaţionale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare.”
“Deci, nu voi face niciun pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat mâna în buzunar banditeşte. Cu stimă, Corneliu Dobriţoiu”.

 

sa fiti uniti, camarazi !

 

 

3 comentarii:

  1. NU TE MAI MIRA MANASIA ...
    e unu "deal noștri" fost informator și cercetaș la mesteme din drumu taberii care a cercetat cazul traiectoriei glonțului lui SEMAKA drept în oglinda de bărbiereală a Maestrului Revoluției* SN * și care acum are 11.076 RON PENSIE BRUTTO (a ta și a mea adunate și mai dăm și doamnei Andriesei ...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, dezvaluirea Dvs nu ma linistetste. de niciun fel...Din contra, faptul ca aflu ca a fost si cerecetas imi ridica starea de nebine la un nivel ametitor...
      O zi grozava !

      Ștergere
  2. REPETIȚIE .... LEGISLATIV,LEGI, LEGI
    CONFUZIA NOȚIUNILOR ... LEGEA STATUTULUI
    CUVINTE ÎN PLUS ... LA NIVEL, PROCESUL DE , VOM AVEA ÎN VEDERE ...

    Înâlnim aceste la fel de caragialesco - cațaven-cioase esprimări în finalul textului-citat din lătrăul afișat mai sus;

    "... la nivel legislativ vom avea în vedere procesul de elaborare a noii legi ocupaționale a unei noi legi a statutului cadrelor militare"

    RăspundețiȘtergere