sâmbătă, 27 iulie 2013

ULUITOR ! „Oferiţi Transilvaniei protectorat cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud ”

Este cererea lui Laszlo Tokes pentru premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad.

Ca de obicei, finalul Şcolii de Vară ”Tusvanyos” din staţiunea harghiteană Tuşnad Băi a fost ”oficiat”, sâmbătă, de premierul Ungariei, Orban Viktor, secundat de secretarul de stat din Ministerul de Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, în chip de moderator, şi de europarlamentarul român Tokes Laszlo. În timp ce şeful executivului ungar s-a îngrijit mai mult, în discursul lui, de alegerile parlamentare şi europarlamentare de anul viitor, eurodeputatul Tokes a lansat un apel la adresa Budapestei de a oferi protectorat Transilvaniei.

”În secolul 20, ne-au cam dispersat evenimentele, comunităţile au fost dispersate fără să fie dizlocate. Suntem în Transilvania, a fost parte a Ungariei, s-a tras o linie şi acum nu mai e. Din această naţiune dispersată putem face o naţiune puternică doar dacă integrăm naţiunea prin sistemul dublei cetăţenii, numai în acest fel putem deveni o naţiune puternică, doar printr-o asemena politică naţională putem contribui la situaţia fiecărui maghiar, din New-York, din Tuşnad, din Argentina”, a concluzionat Orban Viktor.

Spre deziluzia organizatorilor, a lipsit însă preşedintele Traian Băsescu, prieten declarat al premierului ungar şi un obişnuit al ultimei zile a evenimentului de la Tuşnad Băi la precedentele ediţii.
 Tokes:

”Păcat că nu e aici şi preşedintele Băsescu, pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o localitate din Ţinutul Secuiesc autonom, despre care tovarăşul Dragnea ne tot spune că e pământ românesc!”
La finalul lecturii, europarlamentarul şi-a îndemnat auditoriul, în chip de concluzie:”Avem un drapel al Secuimii, haideţi să înfiinţăm acum şi un drapel al Transilvaniei, să mergem şi cu el şi pentru obţinerea autonomie!”.

PS  Vineri seară, departe de ochii şi urechile ziariştilor, premierul Orban a avut o ”întâlnire privată” cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cei doi întâlnindu-se apoi şi cu şefii tuturor partidelor maghiare din Voivodina, Ucraina Slovacia şi România, la care au participat şi ceilalţi oficiali din guvernul ungar aflaţi la Tuşnad Băi.


sursa http://www.gandul.info/reportaj/cererea-lui-laszlo-tokes-pentru-premierul-ungariei-viktor-orban-la-baile-tusnad-oferiti-transilvaniei-protectorat-11164785

,,Comandante,, , dupa ce ati dezbinat tot ce este romanesc, dupa ce ati dus tara intr-un faliment ce se preda, de ceva timp, in institutii europene de invatamant de profil  de la Ciresica cum se vad aceste lucruri ?! 
Tokes nu este cel decorat in 2009  de catre Dvs cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie?!

Dar mata, Ponta, nu ai nicio parere/putere ?! 
Oare cum crezi ca ar  fi privita/primita activitatea acestui Club daca si-ar derula actiunile  in Voivodina , Slovacia sau Ucraina ?!

RUSINEEEEE!

3 comentarii:

  1. Tokes Laszlo nu este dacat un neica nimeni, care crede ca el a facut revolutia in Romania in '89, pe care l-au bagat PDL-istii la inaintare, ca sa castige favoruri personale de la UDMR-isti. Asa ca ar trebui sa taca dracu din gura. Poate ar trebui sa invete sa voarbeasca limba romana ca doar Romania o reprezinta in Parlamentul European nu Ungaria.

    Tőkés jobb, ha nem hagyja, hogy a magyarországi és hagyjon minket békén. Mintha te olyan jó semmi, még a magyarok között vágni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. vĂZ că le bunghiți ... De ce nu faceți și voi o ȘCOALĂ DE VARĂ pe la GYULA PÂN'LA TISA ?! ...voi eroii ... lu pește !!

      Ștergere