joi, 12 septembrie 2013

DESPRE REAINTREGIREA PENSIILOR

Camarazii timisoreni comunica :


 Referitor la aplicarea Legii 241/2013 (reparatorie),precum şi la alte aspecte ale evoluţiei situaţiei actuale a pensiilor rezerviştilor, în urma discuţiilor cu directorul Casei de Pensii Sectorială a MApN, Domnul Col. Constantin Luca,  vă aducem la cunoştinţă următoarele:

a). Există sumele necesare plăţii pensiilor militarilor în rezervă, în cuantumul din decembrie 2010. Casa de Pensii Sectorială a MapN are evidenţa clară asupra acestor cuantumuri, dar pot apărea probleme în cazul în care unii rezervişti au avut hotărâri favorabile în instanţă în perioada 2011-2012, sau au primit decizii având cuantumuri mai mari pe baza altor acte juridice, iar Casele de Pensii nu au (!?) evidenţa acestora.
 Problema se va rezolva pe cale amiabila.

b). Casele de Pensii Sectoriale nu vor emite noi decizii de pensie, sumele de bani fiind primite, ca şi în februarie 2011, prin cupon de pensie.
 Acest lucru este o încercare de a împiedica obţinerea în instanţă , retroactiv, a sumelor de bani de care au fost privaţi rezerviştii.

  c). Deoarece hotărârea de guvern HG-S 1019/2010, care deşi doar a modificat HG-1294/2001, nu se aplică militarilor ieşiţi deja din serviciul activ, ultimele decizii de pensie primite (inclusiv în luna aceasta) ne aduc la nivelul grupelor de muncă prevăzute în ordinul ministrului M 116 de aplicare a HG-1294/2001. ..,,

PS Este de vazut daca, in leg cu pct c) al comunicarii, lucrurile vor sta chiar asa, in cazul tuturor ! 
Parerea mea este ca aviatorii, scafandrii, parasutistii etc vor fi in continuare penalizati...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu