sâmbătă, 21 septembrie 2013

Ministrul Muncii: Vom repara dreptul la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă

Proiectul de lege referitor la repararea dreptului la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă are avizul Comisiei de Muncă din Parlament, urmând doar să fie pus pe ordinea de zi şi votat de membrii Legislativului, a declarat, marţi, la Antena 3, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Repararea dreptului la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă nu este doar o promisiune a mea, ci şi a Uniunii Social Liberale. Trebuie să îndreptăm o discriminare, pentru că s-a trecut de la un mod de calcul al pensiei la altul, de pe o zi pe alta, fiind însă vorba de oameni care au lucrat în aceleaşi condiţii. Au fost condiţii grele de muncă, mai ales în cazul celor din siderurgie şi minerit.
Proiectul de lege referitor la repararea dreptului la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă are avizul Comisiei de Muncă din Parlament, urmând doar să fie pus pe ordinea de zi şi votat de membrii Legislativului", a afirmat Mariana Câmpeanu.
Potrivit acesteia, în procesul de modificare a Legii nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, au existat comentarii atât din partea Fondului Monetar Internaţional, cât şi din partea ComisieiEuropene."Comisia Europeană are anumite directive pentru sustenabilitatea sistemului de pensii. Din punctul meu de vedere, nu trebuie schimbată toată legea, deoarece modul de calcul al punctului de pensie este similar cu cel din alte ţări. Noi am început să aplicăm acest document, şi dorim să îndreptăm doar ceea ce este greşit în lege", a mai spus ministrul Muncii. -

sursa http://www.obiectiv.info/ministrul-muncii-vom-repara-dreptul-la-pensie-pentru-persoanele-care-au-lucrat-in-grupa-i-de-munca_18397.html#sthash.KBv47t7S.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu