joi, 19 septembrie 2013

U.S. Army Europe abandonează construcţia de baze în România şi Bulgaria

Comandantul U.S. Army Europe (USAREUR), generalul-locotenent  Donald Campbell, a anuţat că efectivele forţelor terestre americane din Europa se vor reduce de la 32.000 de militari la 30.000 iar constructia de baze din România şi Bulgaria a fost abandonată.


Potrivit lui Campbell forţa aflată în Europa poate îndeplini în continuare misiunea de susţinere NATO asigurând securitatea Europei şi fiind gata să răspundă la evenimente neprevăzute, în special în sprijinul generalului David Rodriguez ca şef al comandamentului Africa.

Planul de reducere se datorează reducerii cheltuielilor bugetare şi necesităţii de a continua negocierile cu Rusia.

Statele Unite şi-au închis recent cazarma de la Heidelberg şi Mannheim, unde era cartierul general al USAREUR. Bazele din Schweinfurt şi Bamberg vor fi închise în 2015.

 Pentagonul va rămâne cu şapte baze majore în Europa: cinci în Germania – Wiesbaden, Grafenwoehr, Kaiserslautern, Stuttgart şi Ansbach, una în Italia, la Vicenza, şi una în Belgia.

Efectivele USAREUR s-au redus de la 213.000 în 1989 la 32.000 şi a fost proiectată să fie redusă la 30.000 până în 2017.

sursa :http://www.military.com/daily-news/2013/09/13/army-adapts-to-fewer-troops-in-europe.html
             http://militar.infomondo.ro/actualitate/u-s-army-europe-abandoneaza-constructia-de-baze-in-romania-si-bulgaria.html

Cu toate acestea luna viitoare vor începe lucrările de instalare a sistemului american de apărare antirachetă, de la Deveselu, conform Acordului bilateral semnat în 2011.

PS Este o gluma ! Exceptand Deveselu, cu specificul sau, tare ma indoiesc ca U.S. Army a avut in vedere pregatirea trupelor sale terestre in  garnizoane permanente din Romania ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu