joi, 15 septembrie 2011

OLTEANPRESS

1 Directoriilor de instituţii din Olt li se cer 500 de milioane lei pentru funcţiile obţinute?

Mi-a fost cerută demisia din cadrul DADR, cu toate că eu mi-am dat demisia. OK. Dacă este aşa, nu plec din această instituţie până ce PD-L nu-mi returnează cei 10.000 lei daţi pentru a primi funcţia, înainte de campania electorală. Bani daţi “la negru”, fără a primi chitanţă. Oricum, din 2007 şi până acuma, am dat, în total, aşa, peste 1 miliard de lei.(…) Cei 10.000 sunt prima tranşă, urmând ca până în toamnă să mai dau 30.000 lei, iar la începutul anului 2012, o altă tranşă de 50.000 lei, în total 90.000 lei… Banii i-am dat Comisiei pentru campanie, din care făceau parte Dan Bălaseşcu, Daniel Bărbulescu, Ana Anghel…”, acuza public Valeriu Matei directorul DADR.

Asadar, acum când 2012 bate la uşă, directorii PDL din instituţii sunt reevaluaţi...Evident, in interesul cetățeanului...portocaliu .Asa ca, de ce sa nu fie pe faza si Direcţia Naţională Anticorupţie ?


2 Slatina este, alături de alte localităţi din Olt, beneficiara unui mega-proiect de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare cu finanţare europeană, proiect ce ar trebui sa se finalizeze in 2013. Acest lucru înseamnă apă mai bună, dar şi preţuri mai mari. Știți cu cât a scăzut consumul de apă în ultimii ani in acest municipiu? Dacă în 1994, pe vremea RAGCL, se vindeau cam un milion şi vreo trei sute de mii de metri cubi pe lună, la ora actuală a scăzut chiar sub trei sute de mii de metri cubi lunar...
În același timp,pierderile din reţea le suportă doar Compania de Apă !Lunar este vorba de aproximativ cincizeci de mii de metri cubi, ceea ce înseamnă cam două sute de milioane de lei vechi.
Alo, Caracalulosule , esti p-aci ?!

3 Cataloage online la scolile din Caracal, de la inceputul anului scolar


Parintii elevilor din Caracal pot vedea notele si absentele copiilor lor de acasa, din fata computerului, deoarece, incepand din acest an scolar, in municipiu a fost implementat un sistem de cataloage electronice, anunta Agerpres. Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat miercuri, ca sistemul de cataloage electronice va fi functional in perioada imediat urmatoare astfel incat parintii sa vada notele si absentele chiar din primele saptamani de la inceperea cursurilor.



4 Formularul E 112, soluţia salvatoare pentru opt olteni

Numărul oltenilor interesaţi de formularul E 112 este în creştere. Dacă în anul 2010 au fost eliberate numai două astfel de formulare, în perioada ianuarie-august 2011 opt olteni şi-au tratat gratuit afecţiunile în străinătate în baza acestui document.

Formularul a fost emis cel mai des pentru tratarea unor boli ale sistemului circulator, dar şi pentru afecţiuni oncologice sau neurologice. „Asiguraţii care solicită formularul E 112 vor depune la casa de asigurări de sănătate următoarele documente: cerere, copie a actului de identitate sau, după caz, a certificatului de naştere; un raport medical care va conţine recomandarea pentru efectuarea tratamentului în străinătate, dosarul medical din care să rezulte diagnosticul pacientului şi faptul că serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat într-un interval de timp normal în nici una din unităţile sanitare din România; precum şi o confirmare scrisă din partea unităţii sanitare din statul membru al Uniunii Europene din care să rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical în perioada indicată de persoana solicitantă“, a spus Constanţa Coteneanu, purtătoarea de cuvânt a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu