marți, 20 septembrie 2011

OLTEANPRESS

Cică:

Dan Bălăşescu, secretarul general al PDL Olt, a ţinut să precizeze faptul că la funcţia de primar al Primăriei Caracal nu va fi un candidat comun PDL - UNPR, referindu-se la ec.Gheorghe Anghel,actualul primar al municipiului Caracal, cel care şi-ar fi anunţat candidatura din partea coaliţiei.


-În cadrul unei conferinţe de presă, organizată la sediul PNL Olt, preşedintele Ioan Ciugulea a anunţat că liberalii olteni vor susţine candidaturile social democraţilor Paul Stănescu, la preşedinţia Consiliului Judeţean Olt, şi Marius Oprescu, la Primăria Slatina. De asemenea, liberalii olteni au anunţat că în cadrul biroului politic judeţean s-a stabilit ca în restul localităţilor din judeţ să candideze pe liste separate, pentru a atinge scopul înfiinţării USL, acela de a distruge PDL.

-Primăria Caracal, amendată de Garda de Mediu
Comisariatul Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat, în prima jumătate a lunii septembrie, 49 de controale, aplicând, cu această ocazie, patru amenzi contravenţionale. Printre cei sancţionaţi cu amendă s-a aflat şi Primăria Caracal, care a trebuit să scoată din buzunar suma de 1.000 de lei, deoarece nu a constituit registrele locale ale spaţiilor verzi de pe raza municipiului, pe baza normelor tehnice aprobate prin ordin al ministrului mediului şi al ministrului administraţiei şi internelor, în termen de un an de la elaborarea şi publicarea acestora.

-Oltul, cobaiul marilor companii străine pentru organismele modificate genetic ?
De ani şi ani Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal pune la dispoziţia giganţilor care practică biotehnologia la nivel mondial teren pentru testarea plantelor modificate genetic. Aceste experimente nu sunt străine de politicile promovate de anumite grupuri de interese autohtone – „ancore“ ale marilor concerne care duc o politică economică agresivă menită să transforme ţări precum România în pieţe de desfacere pentru propriile afaceri cu organisme modificate genetic (OMG). Afacerea de la Caracal aduce staţiunii de cercetare zeci de mii de euro la un singur contract. Organismele modificate genetic sunt considerate în multe ţări un pericol pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea umană.
Judeţul Olt, vizat pentru cultivarea de soia modificată genetic
Dacă România va deveni producătoare de asemenea culturi, Oltul se va număra printre zonele fertile pentru cultivarea OMG. “România are o specificitate aparte şi un teritoriu care ne permite cu mult succes să delimităm culturile modificate genetic de cele bio, să nu se încrucişeze. Avem şi zonă de deal şi de munte şi de şes. Cultura de soia modificată genetic are numai anumite arealuri în care poate fi cultivată, în zonele de sudul ţării – Mehedinţi, Olt, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi, Buzău şi în Banat, la Timişoara şi mai putem şi prin Moldova, în două judeţe”, declara, nu cu mult timp în urmă, Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, actual deputat din partea PD-L.
Porumbul MON 810 - interzis în şase ţări, experimentat la Caracal.Deşi MON 810 a fost aprobat iniţial de UE în 1998, şase ţări – Austria, Ungaria, Grecia, Franţa, Luxembourg şi, mai recent, Germania, interzicând deja cultivarea porumbului. Acestora li s-a adăugat şi Bulgaria.



-Oltenii au câştigat în medie 1.252 de lei din salariu, pe luna iulie, potrivit unui raport al Direcţiei Judeţene de Statistică. Câştigul salarial mediu net înregistrează astfel o creştere cu 14,1% faţă de perioada similară din 2010 şi o creştere de 3,1% faţă de luna iunie. Cele mai mari creşteri, comparativ cu luna anterioară, s-au înregistrat în agricultură, silvicultură şi pescuit cu 0,5%, în industrie şi construcţii cu 7,3%, în servicii scăzând cu 1%. Cel mai mare câştig salarial mediu net s-a înregistrat în industrie şi construcţii, 1.478 lei. La sfârşitul lunii iulie, în judeţul Olt erau 61.488 de angajaţi, cu 1,9% mai puţini faţă de luna iulie 2010.Trai, nenică, pe oltenii aștia !

-Proiectul de înregistrare în evidenţele de cadastru şi în cartea funciară a tuturor proprietăţilor prinde viteză !
Proiectul privind Completarea Sprijinului UE pentru Restructurarea Agriculturii (CESAR), cu o valoare de 51,4 milioane euro, fonduri de la bugetul de stat şi de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a început deja ! Deocamdată, în județ, rânjesc de fericire locuitorii din Iancu Jianu.
Soluţii pentru moştenirile nerezolvate, pentru înscrierea actelor de mână sau pentru persoanele care nu deţin acte de indentitate nu s-au găsit deocamdată...

-Alimentele de la UE au ajuns în 12 localităţi oltene.
Alimentele oferite prin Planul European de Ajutoare către Persoanele Defavorizate au ajuns deja în posesia primilor beneficiari olteni. Produsele alimentare au fost distribuite către 12 localităţi oltene. Din cei 71.452 olteni care beneficiază de ajutoarele alimentare în acest an, 41.315 sunt pensionari cu pensii mai mici de 400 lei, 14.266 sunt olteni cu venit minim garantat, 12.663 persoane cu handicap şi 3.308 şomeri.
Întreaga cantitate de produse a ajuns la primăriile localităţilor Scorniceşti, Potcoava, Oboga, Călui, Iancu Jianu, Baldovineşti, Gostavăţu, Vulpeni, Caracal, Fălcoiu, Dobrosloveni şi Dobrun.

zile mai bune !

-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu