miercuri, 2 iunie 2010

ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVA SI RETRAGERE
FILIALA JUD. VRANCEA "STEFAN CEL MARE"

Focsani
Nr.34
Din 21.05.2010

PROTEST

Cadrele militare în rezerva si retragere din judetul Vrancea, membre a asociatiei noastre, va aduc la cunostinta protestul lor fata de preconizata masura de reducere a pensiilor cu 15%. Aceasta masura nu are la baza o corecta analiza economica si ne duc cu mintea la curbele de sacrificiu instituite între 1931-1933, perioada în care au fost 3 curbe de sacrificiu.
Nu putem fi de acord cu aceasta masura abuziva ai total neconstitutionala, la fel cum nu am fost de acord cu îndatorarea tarii la FMI, din cauza presiuni externe, care a amanetat viitorul copiilor si nepotilor nostri.
Suntem de acord sa fim solidari cu tara, cum am fost întreaga noastra cariera si viata dedicata apararii acestui neam, dar nu putem fi solidari cu jaful national facut în 20 de ani sub obladuirea tuturor fortelor politice, care s-au întrecut pentru a prinde guvernarea, cu singurul scopul nedeclarat dar precis, acela de a parveni.
Nu pensionarii au vândut întreprinderile românesti si nici bogatiile naturale lasate de Bunul Dumnezeu pe aceste sfinte plaiuri, bogatii pe care noi trebuia sa le folosim cu grija parinteasca pentru a lasa si copiilor nostri ceva.
De 20 de ani statul este în permanenta reforma si devine din ce în ce mai slab, din toate punctele de vedere, înregistrând cea mai grava dilutie a institutiilor sale.
In parlament si în presa asistam neputinciosi la un bombardament de declaratii care arata câta instabilitate politica domneste în tara, lucru cu care noi nu putem fi de acord, deoarece în aceste momente de cumpana pot usor lua avânt ideile extremiste si xenofobe.
Categoric, scaderea pensiilor va duce la micsorarea fluxurilor comerciale, la o diminuare a cererii de produse si servicii, care se va regasi în diminuarea încasarilor statului.
Daca analizam problema si din punct de vedere juridic, constatam ca, diminuarea pensiilor nu este permisa de lege, deoarece dreptul la pensii si asigurari sociale pentru cadrele militare este garantat de stat, iar drepturile de pensii sunt imprescriptibile si nu pot fi cedate total sau partial.
La fel spune si Constitutia României la art. 44. Dreptul de proprietate privata:
(1) Dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului, sunt garantate.
În acceptiunea art. 1 din Protocolul 1 la C.E.D.O. notiunea de bun a fost dezvoltata încât sa cuprinda nu numai drepturile reale astfel cum acestea sunt definite în dreptul intern, dar si numitele sperante legitime, respectiv pensiile noastre, care sunt clar determinate în dreptul intern si recunoscute fie printr-o hotarâre judecatoreasca sau printr-un act administrativ.
Reducerea cu 15% a pensiilor, dovedeste ingerinta statului si determina privarea partiala de proprietate.

Potrivit celor aratate, pensia câstigata sau stabilita prin decizia de pensionare sau judecatoreasca constituie proprietate, în sensul reglementarii art. 1 din Protocolul 1 la Conventie iar reducerea ei, reprezinta ingerinta din partea statului criticata de acest protocol .
Categoric statul va pierde la CEDO toate procesele, iar firmele de avocatura sigur vor prospera iar despagubirile si onorariile destul de mari, se vor plati tot de la bugetul de stat, adica tot din banii nostri.
Constitutia României la art. 44. Dreptul de proprietate privata arata în continuare:
(2) Proprietatea privata este garantata si ocrotita în mod egal de lege, indiferent de titular.
Noi traim din pensie si veniturile noastre sunt pensia in plata.
Masura de diminuare a veniturilor nu se aplica la toti cetatenii români si în acest mod genereaza discriminare, pentru ca statul nu ocroteste în mod egal veniturile cetatenilor, asa cum arata textul din Constitutie.
Si noi platim din pensii impozit la stat, iar prin aceasta masura impozitul creste la 31%.
Nu am auzit în acest plan de masuri ca bancherii, antreprenorii, patronii, proprietarii, sau persoanele autorizate urmeaza ca din SOLIDARITATE cu tara sa plateasca la fel ca pensionarii un impozit pe venitul lor de 31%.
Noi nu cedam parte din pensia noastra pentru a acoperi economia subterana, spagile, comisioanele si banii scosi cu valizele din tara pe care autoritatile statului sau facut ca nu le vad. Evaziunea fiscala, coruptia, minciuna, lipsa de morala, de atâtea ori demascate de multi ziaristi, nu au determinat în ultimii 20 de ani reactii corespunzatoare de stopare din partea statului.

ÎN CONCLUZIE
Cerem sa se reanalizeze planul de masuri si scoaterea oricarei prevederi referitoare la diminuarea pensiilor în plata, iar în caz contrar, ne rezervam dreptul de a ne adresa instantelor de judecata nationale si internationale, pentru recuperarea pagubelor noastre si dreapta despagubire.


Pentru Comitetul director al
ANCMRR Filiala Vrancea
Presedinte,
Lt.cdor (r) ing Chirica Aurelian
chiricaaurelian@yahoo.com

7 comentarii:

  1. Conducerea ANCMRR- filiala OLT a luat la cunostinta de ,, Protestul militarilor in rezerva din Filiala ANCMRR Vrancea subscriind la acesta si sustinandu-l ca fiind un protest al nostru !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt total de acord cu protestul

    RăspundețiȘtergere
  3. colegilor sa ne trezim odata ! va invit la mitingul de inceput al oltenilor din data de 03 06 orele 16 00 organizatla Slatina!

    RăspundețiȘtergere
  4. DACA AR STI BASE NE-AR FACE PE TOTI...DOAR SUNTEM D-UN NEAM
    Pe vremea comunismului, când Ceauşescu voia să scumpească un produs
    alimentar, de exemplu carnea, cu 10%, se anunţa pe surse că preţul va
    fi mărit cu 20%. Atunci oamenii erau lăsaţi să treacă, în mod gradat,
    prin toate stările, de la murmur, critici, agitaţie, până când se
    ajungea la o anumită stare de spirit.

    Apoi Ceauşescu apărea la televizor şi spunea că ştie că sunt
    nemulţumiri şi, ca să crească puterea de cumpărare a oamenilor, anunţa
    o mărire cu doar 10% a preţului cărnii, după care lumea respira
    uşurată !

    RăspundețiȘtergere
  5. SA FIU SINCER, SUNT DEZAMAGIT SI PLICTISIT SA MAI ASTEPT REACTII, ATITUDINI DIN PARTEA PREA-MULT DEZVOLTATULUI CORP AL GENERALILOR...Doamne si cu cata infatuare se plasau in fruntea noastra cand aveam rezultate si era nevoie sa explice cineva cum le-am reusit !

    RăspundețiȘtergere
  6. Încet dar sigur industria de apărare românească moare

    Constructorul avioanelor IAR-99 “Şoim”, Avioane Craiova, va trece în aceasta luna printr-un nou val de disponibilizări.

    Mai bine zis 200 de angajaţi îşi vor pierde locul de muncă, urmându-i astfel pe alţi 300 de specialişti disponibilizaţi în 2009.Ar fi existat varianta ofertei de offset făcută de SAAB care în cadrul acordului de achiziţie al unor avioane multirol Gripen să învestească în uzina de la Craiova însă decidenţii români preferă achiziţia de avioane second hand fără oferte de offset !

    RăspundețiȘtergere
  7. la multi anio camarazilor din Mures ! Sa aiba parte de o manifestatie reusita !

    RăspundețiȘtergere