miercuri, 8 februarie 2012

ANCMRR, SCENA DE TEATRU A ABSURDULUI

Am primit, spre publicare si sustinere, un mesaj al conducerii filialei ANCMRR-Brasov.
Lucrurile ar fi fost in regula daca eram noi, oltenii, sustinuti in acelasi demers initiat acum multe saptamani.



Tel. 0268/414955 Sediul: Cercul Militar Braşov (UM 02477) STAR: 2008 – 0118 Str. MUREŞENILOR Nr. 29
e-mail: ancmrrbv@yahoo.com Nr. 07 din 27.01.2011

PREŞEDINTELUI
ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE
„Alexandru Ioan Cuza“
BUCUREŞTI

Domnului General dr. Mihai Iliescu

În urma studierii documentelor pe care ni le-aţi trimis cu nr. 775 şi 776 din 13 septembrie 2011 şi mai recent cu nr. 1062 şi 1063 din 13 decembrie 2011, am rămas cu unele nelămuriri pe care vă rugăm să ni le precizaţi.
La început ne luăm permisiunea de a exprima aprecierile noastre pozitive pentru tot ce aţi făcut, în numele nostru, al întregii Asociaţii, pentru ca recalcularea şi revizuirea pensiilor militare să se soldeze cu rezultatele cunoscute. De asemenea, apreciem şi susţinem fără reserve acţiunea de a chema Guvernul în instanţă pentru rezolvarea favorabilă a problemelor celor a căror pensie a scăzut, cu care suntem pe deplin şi pentru totdeauna solidari.
Aceleaşi aprecieri exprimăm pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru domnul ministru Gabriel Oprea.
Rezultatele pozitive, ne-au dat prilejul, ca pe plan local, să demontăm mitul pensiilor „speciale“, „nesimţite“, „de lux“, etc. şi să demonstrăm că înaintea acestei operaţiuni, pensiile noastre au fost calculate corect, cu destulă zgârcenie, ceea ce a dus, în urma revizuirii, la creşterea unui procent semnificativ al acestora, pe baza aşa zisului principiu al contributivităţii.
Nu dorim să evidenţiem şi alte aspecte din rezultatele pozitive ale conducerii Asociaţiei, ele intrând în domeniul firescului.
În continuare, vă supunem atenţiei unele nelămuriri rezultate din documentele mai sus menţionate, nelămuriri datorate contradicţiilor între cele communicate şi prevederile Statutului A.N.C.M.R.R., precum şi relaţiilor care ar trebui să existe între conducerea centrală şi a Filialelor.
Faptul că doriţi „ … ca acest PARTID (U.N.P.R.) să devină partidul de suflet al nostru“ … „partid pe care dorim să ne sprijine la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite … “ constituie o autentică şi de necontestat poziţie partizană, de încălcare clară a prevederilor art. 5 din Statutului A.N.C.M.R.R.. Unde mai este echidistanţa faţă de toate partidele şi formaţiunile politice pe care am promovat-o de la înfiinţare şi cu care, pe drept cuvânt ne-am mândrit, ca principiu fundamental al organizării şi funcţionării Asociaţiei noastre?
Să ne iertaţi expresia, dar ne întrebăm: Ce va determinat, Domnule General, să faceţi o asemenea pătimaşă declaraţie? Ce viziuni de viitor aţi avut cu un partid ai cărui membri marcanţi sunt catalogaţi de clasa politică drept oportunişti, profitori, trădători politici, traseişti, etc.? Să fi fost un partid de 30 – 40% în sondaje şi tot ar fi trebuit să vă dea de gândit, ce va face A.N.C.M.R.R. când acesta nu va mai fi la putere, când vom avea un alt ministru al Apărării şi un alt preşedinte de ţară. Ne vom vinde sufletul altui partid aflat pe val? că noi nu avem cum să trecem în opoziţie, unde n-am mai găsi nici preşedinte de onoare şi nici un fel de „înalt patronaj“.
Aţi uitat sau aţi ignorat, dumneavoastră şi Biroul Permanent Central faptul că în politică sunt numai interese, foarte, foarte puţine sentimente şi deloc sentimentalisme.
Ne îndemnaţi să participăm la dezbaterile organizate de aşa zisa platformă Uniunea Social Progresistă.
Dumneavoastră ştiţi cum se desfăşoară aceste dezbateri?
Noi ştim … cu adeziunile de aderare pe masă. Ori noi nu admitem ca Filiala noastră judeţeană să devină filiala judeţeană a U.N.P.R. aşa cum s-a întâmplat în unele judeţe şi de care este imposibil să nu aveţi cunoştinţă.
Noi am fost contactaţi de conducerea filialei judeţene Braşov a U.N.P.R. şi ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la dezbaterile care vizează binele ţării, al armatei şi al cadrelor militare în rezervă şi în retragere, aşa cum suntem dispuşi să discutăm cu orice alt partid politic legal constituit în România.
Până la discuţia cu noi, după părerea noastră, conducerea U.N.P.R. mai are multe probleme interne de rezolvat.
I-aţi citit Programul Politic? Noi l-am citit. De-l veţi citi veţi constata cu surprindere că „partidul nostru de suflet “ nu are nici cea mai vagă referire la Sistemul Naţional de Apărare, la armată sau la cadrele militare în rezervă şi în retragere, iar celelalte prevederi, cu o oarecare tangenţă sunt palide, generale, ambigue, fără substanţă, valabile pentru orice partid din orice ţară.
Declaraţia dumneavoastră şi îndemnurile insistente de a ne apropia de acest partid, faţă de care nu avem nici un fel de aversiune, dar deocamdată nici simpatii, trebuie să recunoaşteţi că reprezintă un derapaj impardonabil al conducerii Asociaţiei, care ne implică pe noi toţi, membri ai acesteia, pentru care nici măcar statutul nu putea să vă împuternicească.
Recunoaştem dreptul constituţional, democratic al fiecărui membru al Asociaţiei, cu sau fără atribuţii de conducere, de a avea convingeri şi simpatii politice, partide şi personalităţi politice agreate, dar acestea nu pot fi afişate public atâta timp cât suntem, în mod temporar, la conducerea A.N.C.M.R.R. sau a Filialelor acesteia. Ştiţi foarte bine, ca şi noi, că înregimentarea politică a Asociaţiei ar însemna sfârşitul ei. Nu putem fi nici remorca şi nici motorul partidelor politice. Nu acesta este rolul şi rostul nostru ca Asociaţie „apolitică“.
Problema nu este ca noi să nu facem politică ci să nu facem politică partizană, în interiorul sau în numele Asociaţiei.
Am aşteptat şi mai aşteptăm, de când aţi lansat sintagma „partidul nostru de suflet“, să reveniţi public pentru a o corecta, să mai reparaţi cât se mai poate imaginea de Asociaţie „apolitică“. a A.N.C.M.R.R..
Nu ştim cum a fost percepută la Bucureşti, dar aici la Braşov, mulţi membri şi-au exprimat nedumerirea, îngrijorarea şi uni chiar indignarea pentru acest demers al dumneavoastră.
Unii au părăsit Asociaţia iar alţi sunt pe cale să o părăsească. Vă asigurăm că sunt pesonalităţi de înaltă competenţă profesională, socială şi politică, cu verticalitate cum vă place să afirmaţi deseori, devotaţi ţării, armatei şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care au şi ştiu să-şi exprime opiniile.
Dacă dumneavoastră nu daţi o revenire la cele transmise şi publicate anterior, credem că sunteţi de acord că trebuie să faceţi aplicarea prevederilor art. 12, al. 2, rândul 3 din Statutul A.N.C.M.R.R. şi să vă urmaţi crezul politic, dar fără noi.
Ca şi în trecut, acum şi în viitor, milităm fără rezerve, cu toată convingerea şi capacitatea noastră pentru întărirea A.N.C.M.R.R., pentru creşterea rolului, prestigiului şi influenţa acesteia în societate pe termen nedefinit de lung.
Asta ne permite să ne exprimăm clar, hotărât, fără echivoc şi fără reţinere poziţia noastră, opiniile noastre, căci pe lângă alte calităţi, Asociaţia o are şi pe cea de a fi democratică.
Dacă veţi aprecia că opiniile noastre, diferite de ale dumneavoastră, nu sunt în conformitate cu ceea ce ne-aţi transmis prin documentele la care am făcut referire, vă rugăm să acceptaţi două propuneri:
- Să veniţi dumneavoastră la Braşov, că n-aţi fost la noi de multă vreme. Nu să daţi socoteală aşa cum incorect aţi înţeles data trecută, ci ca să cunoaşteţi mai bine, la ea acasă, o Filială măricică, bine aşezată în A.N.C.M.R.R. şi în societate. Nu punem pe seama Asociaţiei unele derapaje mai mari sau mai mici săvârşite de cei aflaţi la conducere sau oricare membru al ei. Apreciem însă obligaţia fiecăruia dintre noi de a-şi asuma responsabilitatea faptelor şi spuselor sale, ca dovadă de bune intenţii, loialitate, hotărâre şi curaj, calităţi care pretindem că ne caracterizează.
- De nu veţi avea timp sau disponibilitate să daţi curs invitaţiei noastre, a doua propunere este ca problemele la care acest document se referă, să facă obiectul unui punct pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliului Director al A.N.C.M.R.R..

În numele membrilor Filialei Judeţene „General Mihail Perju“ Braşov a A.N.C.M.R.R.
Cu respect,
PREŞEDINTE
Gl. Bg. (r)

Braşov, 27.01.2011 Silvestru HANGANU

PS Sa zicem c-ar fi ceasul al 24-lea...

Zile mai inspirate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu