joi, 9 februarie 2012

Ungureanu, un premier acuzat de trădare

Asadar, de astazi, avem un nou prim-ministru, chiar daca acesta si-a inceput mandatul incalcand grosolan, o lege speciala care-l obliga la neimplicare politica.
Din pacate acesta, se pare, are buboaie mari in cap.
Iata ce graieste, in acest sens, unul din bransa care, pana in acest moment, nu a fost contrazis .

Iata despre ce e vorba:


Locotenent colonelul SRI Nicolae Ulieru, unul dintre oamenii de încredere ai lui Virgil Măgureanu şi cel mai longeviv purtător de cuvânt al serviciului, a dezvăluit încă de acum doi ani planul lui Traian Băsescu în ceea ce-l priveşte pe Mihai Răzvan Ungureanu. Şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE) trebuia să fie numit încă din 2009, în funcţia de prim-ministru al unui Guvern PDL-PNL. De altfel, aşa se explică de ce, în 2007, Mihai Răzvan Ungureanu a acceptat funcţia de şef al SIE, trecând din tabăra liberalilor în cea a lui Traian Băsescu.



Nicolae Ulieru susţine şi că Mihai Răzvan Ungureanu este ofiţer acoperit al unui serviciu secret străin, ceea ce constituie un act de trădare, povestind şi un episod care ar dovedi acest lucru şi care îl are în prim-plan pe Omar Hayssam. În opinia lui Ulieru, Ungureanu “a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi”.

“A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus <>. Înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană a SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcută la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin. Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI”, a spus Nicolae Ulieru.

Potrivit Inpolitics, Ulieru a dezvăluit şi că Mihai Răzvan Ungureanu a făcut intervenții în cazul Omar Hayssam, dorind ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la teroristul sirian în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare. Potrivit lui Ulieru, acest lucru nu face decât să confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin.

De asemenea, Nicolae Ulieru s-a oferit să prezinte toate informaţiile pe care le deţine în faţa comisiilor parlamentare.

Iulian Tănăsescu


sursa :http://www.ziuanews.ro/ro/Dezvaluiri/Ungureanu-un-premier-acuzat-de-tradare-_12780

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu