joi, 16 mai 2013

NEDREPTATE, in formatie-MARS !

În ședința din 16 aprilie, Guvernul României a luat în discuție situația pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru a identifica o soluție sustenabilă.
Astfel, în urma discuțiilor cu toate ministerele implicate, Guvernul a decis să susțină proiectul de "Lege privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională" având ca și co-inițiatori pe vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul apărării Mircea Dușa și ministrul afacerilor interne Radu Stroe.
Având în vedere că, în acest moment, nu există resursele bugetare necesare, Guvernul a decis să susțină ca aceste modificări legislative să fie în vigoare de la 1 ianuarie 2014, reparându-se astfel încă o nedreptate făcută pensionarilor militari de către Guvernul Boc.
Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 17.04.2013

PS Asta ar veni cam asa-frate,este dovedit ca esti nevinovat dar...mai stai si mata nitel in puscarie, doar pana la 1 ianuarie 2014 !
Te deranjeaza ?!

Don procuror-prim-vataf al acestei tari, oriunde in lumea asta democratizata s-ar intampla asa ceva , sfatuitorul, initiatorul  sau sustinatorul unei astfel de proceduri ar fi fost aruncat la lada de gunoi a istoriei !
Doar la noi si...la romani este altfel!

Un comentariu:

  1. De ce protesteaza Fanica?


    Iata ca au trecut Sarbatoarea de Armindeni, Sfintele Pasti, Ziua Europei, Ziua Regelui, chiar si Zilele Beiusului, va trece ea, pe nesimtite, si primavara iar noi tot pana la genunchiul broastei vom fi ajuns. Unii s-au saturat, altii s-au scarbit, altii nu-s interesati, alti-s secatuiti, obositi, altii-s multumiti… Ce sa mai vorbesc – un adevarat Turn Babel in care fiecare tipa la fiecare dar nimeni nu-ntelege nimic… cum spuneam intr-o postare mai veche, "dialogul intre SCMD si USL se desfasoara ca un dialog intre un balbait si un surd. Culmea, USL-ul nu aude prea bine cu urechea stanga iar SCMD vorbeste neclar si cu mai multe voci..." Ehe, sunt valoros, am ajuns sa ma autocitez...
    Si iata, ce n-a vazut Beiusul in 750 de ani, vede acum, in anul de gratie 2013 - pentru prima data un militar in rezerva protesteaza decent, in tacere, cu aprobare de la Primarie, in cel mai circulat loc al urbei, in fata Monumentului Vanatorului de Munte (langa Vasilica, cum cu drag ii spun beiusenii vajnicei santinele care de aproape trei decenii vegheaza urbea). Este vorba de capitanul in rezerva Horvath Stefan care, de la 1 Mai, protesteaza in fiecare zi intre orele 10.00 - 11.00 pana in data de 1 iunie a.c.

    Cpt. r. HORVATH STEFAN protestand in fata Monumentului Vanatorului de Munte

    Pentru ce protesteaza in nume propriu

    Imi amintesc ca nu cu multa vreme in urma, acest ostean facea garda la acest monument sau facea parte din garda drapelului. Oare ce l-o fi determinat sa recurga la acest protest? Si ma intreb: cine-am fost si ce-am ajuns? Ca doar cu trei ani in urma, la o depunere de coroane de Ziua Armatei facea parte din delegatia, destul de numeroase a Sindicatului Militarilor nou infiintat. Atunci, ne-am prezentat toti in negru sau culori inchise in semn de doliu pentru Rezerva Armatei Romaniei care urma sa fie decapitata de puterea portocalie… Cand ma uit, parca nu am fost noi aceia, nici la depunerea de coroane si nici mai demult…

    25.10.2010 - Delegatia SCMD Filiala 1 Beius la Depunerea de coroane prilejuita de sarbatorirea Zilei Armatei Romaniei (cu x - cpt.r. Horvath Stefan)
    Si cat de plini de avant eram atunci. Si cat de mult ne apreciau activitatea si ne sustineau atat PSD cat si PNL. (Desigur, lor le convenea sa aiba un varf de lance...) Si cat de frumos ne-au inselat asteptarile... ca deh, ei sunt politicieni... Si noi ce mama dracului mai suntem acum - o masa de manevra folosita de dansii si de care nu stiu cum sa se mai scape? Pai nu-i asa, fratilor - raspunsul, in prima faza il primiti de la colegul meu Fanica. Si chiar nu vreti sa stiti cat de paguboasa va fi pentru dv. continuarea raspunsului... amplificat. Pentru ca ati invatat, dragi parteneri din USL (zic asa pentru ca doar stiti ca suntem parteneri in urma protocoalelor semnate), ciudat de iute, unele naravuri ale guvernarii bocbasiste. Cum ar fi dusul cu presul. Carevasazica v-ati integrat. OK, doar ca noi ne-am integrat inaintea voastra in... NATO. Iar integrarea s-a infaptuit cu NOI iar nu cu VOI. Si s-a infaptuit pe spinarea noastra, pe vietile noastre care au fost puse la mezat iar VOI nu sunteti decat beneficiarii acestei integrari si ar trebui sa ne acordati, inaintea promisiunilor si vorbelor goale RESPECT, REPARATII MORALE SI MATERIALE. Ca daca nu, stim noi cum sa ne facem intelesi, sa va scoatem dopurile din urechi si sa vorbim la unison... in Bucuresti.
    Am zis!

    Publicat de Simion R. Suciu la 21:05
    Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook
    Etichete: Cpt.r. HORVATH STEFAN, protest Beius, SCMD BEIUS, USL
    3 comentarii:

    karadeniz16 mai 2013, 06:11

    Cred că întrebarea corectă era - De ce protestează doar Fănică ?
    Răspundeţi
    Simion R. Suciu16 mai 2013, 08:18

    Corect. Ideea e ca am avut mai multe ocazii sa protestam dar am fost dusi cu presul si iata unde am ajuns. Si daca ma gandesc bine, am fi fost scutiti de multe neplaceri. Oricum, prea mare nadejde nu am (avand in vedere zelul alesilor din Senat.

    RăspundețiȘtergere