miercuri, 22 mai 2013

Senatul a adoptat măsuri pentru majorarea pensiilor militare care au fost reduse în 2010

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, în unanimitate, proiectul de lege prin care sunt majorate pensiile militare care au fost reduse în luna decembrie 2010, informează Mediafax.
Măsura va fi aplicată doar în cazul celor care au obţinut sume mai mici după recalcularea sau revizuirea pensiilor.
Proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari ai PNL şi PSD, între care Corneliu Dobriţoiu şi Gabriel Oprea, urmează să fie supus votului final în Camera Deputaţilor.
Potrivit actului normativ, adoptat de Senat, măsura de majorare a pensiilor militare la nivelul din 2010 ar urma să fie aplicată din luna următoare intrării în vigoare a legii, cu toate că Guvernul a susţinut ca dată de intrare în vigoare 1 ianuarie 2014.
Pentru a putea beneficia de majorarea pensiilor, militarii care au înregistrat o reducere a acestor venituri trebuie să adreseze Casei de Pensii o solicitare pentru emiterea unei decizii de revizuire.

Un comentariu:

  1. Sigur, este un pas...
    Numai ca este unul facut cu mari ezitari, bajbaieli ca si cand s-ar face o mare favoare cuiva desi, de fapt, era ceva d-un firesc-firesc !
    Acum,toata chestia aceasta, mai vine cu o mare dezamagire-aceea provocata de cei carora le-au fost afectate veniturile care, dintr-odata , sunt dispusi chiar si la umilinte doar-doar li se rezolva problema...
    Adica, sa ajungi pana acolo incat sa rogi parlamentarii-initiatori ai proiectului reintregirii pensiilor sa renunte la cateva amendamente logice, de bun simt si care ar fi fost tot in favoarea ,,afectatilor,, sau sa inghiti mizeria indusa de decizia ca aceasta reantregire sa se aplice tocmai din 2014 DOAR-DOAR PENTRU CA ACEST PROIECT SA TREACA mai REPEDE DE PARLAMENT !?
    Pai, fratilor,asa, dintr-odata, nu mai suntem sunteti fermi, intransigenti, hotărâti, neșovăitori, neclintiti asa cum sta bine militarului ?!
    Pacat...Mare pacat !

    RăspundețiȘtergere