joi, 30 mai 2013

ZIUA REZERVISTULUI MILITAR


Instituirea "Zilei Rezervistului Militar" prin H.G. nr. 467/2010 exprimă aprecierea autorităţilor şi societăţii române faţă de rezervistii care şi-au servit cu devotament şi onoare ţara.

 Desi prin rezervişti militari se înţelege orice persoană care deţine grad militar în rezervă sau în retragere, respectiv soldaţi, gradaţi, subofiţeri, maiştri militari, ofiţeri şi generali, indiferent de instituţia publică din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în care şi-au desfăşurat activitatea, din pacate ,cu aceasta ocazie isi manifesta atasamentul fata de aceast ,,club,,  doar fostele cadre militare in rezerva si in retragere.Or este arhicunoscut ca in acţiunile militare desfăşurate de România în cadrul războiului de independenţă (1877-1878), războiului de Întregire a neamului (1916-1919) şi în cel de-al doilea război mondial (1940-1945), precum şi pe timp de pace, TOTI rezerviştii militari au avut o contribuţie importantă la păstrarea independenţei şi suveranităţii ţării, a valorilor militare şi culturale ale poporului român...

În contextul actual al crizei care afectează întreaga lume şi a eforturilor care se depun de către forţe patriotice şi oamenii responsabili din societatea românească, rezervistii militari, cu atat mai mult fostele cadre militare in rezerva si in retragere, sunt chemaţi să se mobilizeze şi să contribuie la redresarea situaţiei din România şi la apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români. În aceste vremuri grele trebuie să punem pe prim plan interesul naţional şi să dovedim că jurământul pentru apărarea ţării a fost şi este crezul nostru.
Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne legitimăm existenţa în evoluţia noastră istorică, să ne venerăm înaintaşii, să acţionăm cu dăruire şi abnegaţie pentru îndeplinirea nobilelor misiuni asumate în spiritul devizei ,,PATRIE, ONOARE, DEMNITATE,,.

Cu ocazia aniversării Zilei Rezervistului Militar adresez multă sănătate, bucurii, fericire alături de familie şi de cei dragi  membrilor Asociaţiei Veteranilor de Razboi-filiala Caracal,  membrilor Asociaţiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere-filiala judeteana Olt, membrilor ARPIA-Caracal, ai  Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate-filiala Caracal precum si  rezervistilor Clubului Parasutistilor Militari din Caracal !
Aceleasi ganduri bune le indrept catre toti ceilalti camarazi-rezervişti români !

col(r) Enache Constantin

3 comentarii:

  1. Conducătorilor noştri
    (de Ziua Rezervistului Militar)

    Priviţi în ochii noştri trişti,
    de-aveţi curajul să priviţi,
    ne spuneţi, astăzi, REZERVIŞTI
    şi ne furaţi, şi ne minţiţi!

    Priviţi-ne în ochi, c-am fost
    în postul nostru neclintiţi,
    când voi şedeaţi la adăpost,
    strângând averi de nesimţiţi!

    Priviţi-ne în ochi, măcar,
    voi, ce-n huzur vă lăfăiţi,
    priviţi-ne o clipă, doar,
    şi-aveţi curajul să roşiţi!

    Colonel (r.) Ilie Bâtcă

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine îşi mai aduce aminte?
    Azi am mers să achit factura telefonului Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, al cărei secretar executiv sunt. Puteam să o mai lălăi câteva zile, nefiind nicio grabă, dar aşa suntem noi, bătrânii, vrem să ne achităm la timp dările. Că or fi ele către stat sau către oricine altcineva, nu contează!
    Dar nu asta voiam să vă spun, şi anume cât de conştient sunt eu, când e vorba de datorii. Alta este durerea mea! După ce a „butonat” numărul telefonului pentru care venisem să achit factura, fata de la ghişeu şi-a ridicat privirea către mine şi mi-a zis, sincer, din toată fiinţa ei: „LA MULŢI ANI!” Citindu-mi nedumerirea din priviri, m-a lămurit: „Păi, ieri, a fost ziua dumneavoastră, a rezerviştilor militari!”
    Aşa este! Ştiam asta! Ştia şi fata de la ghişeu! Dar dumneavoastră, domnule Băsescu, domnule Ponta şi toţi ceilalţi domni care vă daţi mari patrioţi, mai ştiţi ce a însemnat ARMATA ROMÂNĂ de-a lungul timpului? Eu zic că nu mai ştiţi şi nici nu aţi ştiut vreodată. Altfel aţi fi transmis măcar un mesaj pentru cei care, o viaţă întreagă, au pus mai presus de orice PATRIA şi TRICOLORUL!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate cam asa stau lucrurile in ,,live,, ...Si , tot din pacate, avem si noi o farama de vina in chestia asta...

    RăspundețiȘtergere