vineri, 24 mai 2013

Ups !! Valoarea medie a pensiilor în Europa (in Euro).

N-ar mai fi multe de comentat. Poate doar locul României în Uniunea Europeană în acest "clasament" şi că valorile afişate sunt din iulie 2011 .
Numai bulgarii au o valoare a mediei pensiilor mai mică decât a noastră (cu 32 de euro). În termeni reali însă, cred că şi ei ne depăşesc, pentru că preţurile acolo, la produsele de bază, sunt mult mai mici decât la noi.

Şi ar mai fi de subliniat faptul că, Bosnia, care a traversat ani grei de distrugeri în război, şi care nu este nici măcar membră a UE, are practic o medie a pensiilor egală cu cea a României.

Asadar:

Luxemburg (3.000 Euro)
Norvegia (1760)
Grecia (1620)
Danemarca (1411)
Elvetia (1393)
Italia (1141)
Franta (1108)
Islanda (1046)
Suedia (1060)
Finlanda (1050)
Austria (1026)
Spania (877)
Belgia (847)
Germania (791)
Malta (615)
Slovenia (604)
M. Britanie (460)
Polonia (437)
Cehia (390)
Portugalia (354)
Ungaria (332)
Croatia (321)
Estonia (288)
Letonia (258)
Lituania (220)
ROMANIA (177)
Bosnia (171)
Bulgaria (145)
Albania (55)

sursa :http://victorvis55.blogspot.ro/2012/01/valoarea-pensiei-medii-in-europa.html

PS Ce ar mai fi de  adaugat?  Poate faptul ca militarii pensionari sunt, cu siguranţă, pe ultimul loc în toată Europa, indiferent de apartenenţa, sau nu, a  celor cu care s-ar compara,  la UE ? !  
Sau poate faptul ca, avand aceasta pensie, in tari precum Luxemburg, Norvegia, Grcia etc etc , am fi socotitati un fel de  "asistaţi" ?! 
Ori poate faptul ca , desi avem venituri de 2 bani, avem preturi de top ?!
Mai frate, si cand te gandesti ca peste 4 milioane de  pensionari mioritici (imensa mare majoritate ) nu viseaza, nici macar, la acesti 177 euroi...

O SEARA EXCELENTA !

2 comentarii:

  1. REEVALUĂRI SINDICALE. Doamna s-a conformat deşi nu a înţeles de unde scandalul iar legea a fost votată în unanimitate dar cu o mică intervenţie: dacă şi când va fi promulgată, pensionarii vor trebui să ceară ei să li se aplice legea. Nimeni nu a observat şi nu a sesizat cursa întinsă, nimeni nu vrea să mai gândească, toţi văd numai bani, bani bani, toţi au uitat de drepturi, de onoare, de demnitate. Se pare că domnul Oprea are un fix, să îi pună pe pensionari să ceară ceea ce vrea el să facă. Aşa a procedat şi pe legea Boc, când ne-a pus să cerem să ne fie revizuite pensile, să cerem datele pentru recalculare, la fel acuma a introdus o condiţie a aplicării noii legi, cererea pensionarilor de a le fi revizuită pensia, deşi nu ar fi necesar.Casele de pensii ştiu foarte bine cui au crescut şi cui au scăzut pensile, domnul Oprea însuşi afirma că au crescut pensile la 90% din pensionari şi chiar afişase pe site-ul ministerului toate pensile recalculate arătând care au crescut şi care au scăzut. Acuma de ce e nevoie să ceară pensionarii în scris să le revină pensile la cuantumul din 2010? Oare Casa Sectorială de Pensii nu are situaţia clară ? Păi noi tot de la ei o avem. Casele de pensii au făcut măgăria, casele de pensii să o dreagă, cei care au calculat pensiile din ordinul lui Oprea să facă acelaşi lucru acuma din ordinul aceluiaşi Oprea. Numai că prin noua chichiţă care iniţial nu era trecută în proiect, se încearcă inchiderea definitivă a proceselor pe care pensionarii le-au intentat caselor de pensii. Cerând revizuirea şi revenirea la cuantumul din 2010, dar în baza legii 119 sau a OUG-1/ 2011, pensionarii practic nu numai că acceptă noua lege a pensiilor pe care pînă acuma o contestau cu decizii cu tot, dar chiar vor cere să “ li se facă dreptate” în baza ei, a calculării pensiei conform contribuţiei, practic renunţă la toate celalalte puncte pe care le cereau în instanţă, pentru că ministerul va merge în instanţă cu aceste cereri arătând că practic conflictul a fost încheiat şi petenţii au cerut singuri revizuirea pensiei acceptând de facto noua lege şi noile decizii pe care nu au cum să le mai contesten pentru că ei înşişi au cerut o nouă decizie. Foarte inteligent din partea lui Oprea. Aşa scapă Oprea şi ministerul de toată bătaia de cap în timp ce pensionarii militari rămân cu o promisiune că li se vor da banii în 2014 sau cine ştie când.

    RăspundețiȘtergere
  2. LEGEA REPARATORIE INREGISTRATA LA CAMERA DEPUTATILOR
    Luni 27 05 2013, a inceput la Camera Deputaților, in regim de urgenta, procesul legislativ pentru proiectul de lege L121, adoptat de Senat.
    Aceasta a fost inregistrata cu numarul PL-x nr. 164/2013 (pura coincidenta) - Proiect de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională si trimisa pentru aviz la: Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi si pentru amendamente si raport la Comisia pentru muncă şi protecţie socială si Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (termen depunere amendamente: 04.06.2013 si depunere raport: 13.06.2013)
    http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13122

    RăspundețiȘtergere