luni, 21 iunie 2010

Oprea şi ANCMRR îl decorează pe denunţătorul Gheorghe Turda

Oare ce criterii trebuie să îndeplineşti pentru a fi decorat sau avansat la propunerea Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere?

Recent la Conferinţa Naţională Aniversară a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (A.N.C.M.R.R.), desfăşurată, la Palatul Cercului Militar Naţional sub “înaltul patronaj” al ministrului Apărării, Oprea Gabriel, i-a fost înmânată Emblema de Onoare a A.N.C.M.R.R. generalului de brigadă (r) Gheorghe Turda, mai cunoscut ca interpet de muzică populară.

Ce se mai ştie despre acest Gheorghe Turda este că, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a cerut Curţii de Apel Bucureşti să-i constate calitatea de colaborator al Securităţii. Într-un raport din anul 1971, un ofiţer de Securitate se arăta că Gheorghe Turda s-a prezentat de bunăvoie la postul de miliţie şi a relatat următoarele: „Mătuşa mea Konradt Ileana intenţionează să plece din ţară definitiv. Are aprobat un paşaport la data de 8 august 1971 de către Inspectoratul de Miliţie şi Securitate Maramureş”.

Adică marele general Gh. Turda e un fel de pârâciosul familiei care a fugit să-şi toarne mătuşa la Securitate pentru a nu-i distruge marea carieră de cântăreţ în devenire la acea vreme. De fapt Turda încerca astfel să-şi arate sprijinul nesolicitat şi să încerce o “autopurificare” dat fiind faptul că se afişase prin acelaşi sat, Săpânţa, cu o studentă olandeză, lucru ce atrăsese atenţia miliţienilor locali.

Mare om, mare caracter ! Un exemplu de urmat,  pe gustul ministrului Oprea ... Si cum gusturile nu se discuta( mai ales in  armata, ce Dumnezeu !), inseamna ca e musai sa fie si pe gustul nostru ?!

Tovarasilor presedinti de filiale, vrem atitudine fratilor, altfel ne mocirlim si-n suflet ...! 


Oare de ce trebuia decorat?

sursa http://militar.infomondo.ro/

Un comentariu: