luni, 2 mai 2011

Care sunt cele zece arme pe care le au doar SUA

Sovieticii au explodat prima lor armă nucleară în 1949, iar China a anunțat anul trecut că îşi va construi propriul bombardier Stealth. Chiar și-așa, sunt câteva arme pe care restul lumii nu le are. Unele existe deja de mai bine de câțiva ani, altele au fost modificate, iar unele se află încă în faza de producție.



MQ9 Reaper Drone



Produs de General Atomics Aeronautical Systems și lansat 2001

Aeronava este cea mai mare din arsenalul SUA care nu este condusă de piloți. Avengura aripilor este de 20 de metri, are o greutate , atunci când este goală, de 2,2 tone și poate suporta 1,8 tone de combustibil. Timpul de zbor este de de 36 de ore. Avionul zboară la o altitudine de peste 15.000 metri și poate citi o plăcuță de înmatriculare de la trei km distanță.


AA12 Atchisson Assault Shotgun




Produs de Maxwell Atchisson și lansat în 2005

AA12 poate trage cinci gloanțe de calibru 12 pe secundă, iar pentru că reculul este proiectat la doar 10% dintr-o pușcă normală, arma poate fi folosită pentru trageri din șold cu doar o singură mână. Proiectate pentru folosința de lungă durată, testele au arătat că arma poate trage până la 9.000 de runde fără să fie curățată sau să se blocheze.

PHASR Rifle





Produsă de Departamenul de Apărare și lansată în 2007

Pușca PHASR este o armă cu laser ce se poate ține în mână, capabilă să orbească și să dezorienteze pe oricine este luat în raza de acțiune. Deși armele care cauzează orbire sunt interzise printr-un protocol al Națiunilor Unite din 1995, această armă provoacă doar orbirea temporă; așa a trecut de interzicere.

The Taser Shockwave



Produs de TASER și lansat în 2008

Acest model poate electrocuta o mulțime de oameni la o simplă atingere de buton. Arma are o rază de acțiune de 7,6 metri.

The Black Knight



Produs de BAE Systems și lansat în 2008

The Black Knight este o combinație între un tanc controlat prin telecomandă și vehiculele de recunoaștere, fabricat pentru situații prea riscante pentru vehiculele conduse de oameni. Pentru a menține costurile scăzute, tancul are un sistem de arme și componente de motor similare cu cele ale vehiculului Bradley Fighting, condus de oameni.

The Active Denial System



Produs de Raytheon și lansat în 2008

Arma aruncă un câmp de unde electromagnetice, mai scurt decât microundele, care sunt automat absorbite de primul strat de piele uman. Durerea este atât de intensă încât soldații o numesc „Goodbye Weapon“. Arma a fost testată pe prizonieri și a fost eliberată în Afganistan în 2010, însă a fost retrasă inexplicabil câteva luni mai târziu.

The Laser Avenger



Produsă de Boeing și lansată în 2009

Are doar câțiva centimetri în diametru și este invizibilă cu „ochiul liber“, Avenger este de 20 de ori mai caldă decât plita unei sobe electrice și poate pătrunde cu ușurință prin scuturile artileriei. Arma este în prezent testată și pentru a deturna vehicule aeriene.

MAARS Robot



Produs de QinetiQ și lansat în 2009

Acesta este un robot care dezamorsează bombe, cu modificări. Este ușor adaptabil la diferinte necesități. El poate fi transformat fie într-o pușcă mitralieră MB240, fie într-un lansator de grenade de 44 milimetri. Până acum, acest tip de armament nu a fost utilizat în luptă.

XM2010 Enhanced Sniper Rifle



Produs de Remington și lansat în 2010/2011

Acest produs este o modificare a carabinei cu lunetă, în vârstă de 22 de ani, M24. Aceasta este construită pentru a fi eficientă la altitudini ridicate și distanțe lungi, precum cele din Afganistan. După ce lunetiștii americani absolvesc cursul de cinci săptămâni al școlii Fort Benning sunt capabili să nimerească o țintă umană de nouă ori din zece de la o distanță de 600 de metri.

XM25 Individual Airburst Weapon System



Produs de Heckler & Koch, urmează a fi lansată în 2014

XM25 va putea lansa cu acuratețe o grenadă de generație viitoare de 25 de milimetri, până la o distanță de 500 de metri. Detonarea poate fi programată manual cu 10 metri înainte de a-și atinge ținta.

SURSA: Business Insider

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu