luni, 9 mai 2011

EVENIMENTE CARE PÂNDESC...

-Banca Naţională a României a revizuit în urcare prognoza de inflaţie pentru 2011, de la 3,6%, la 5,1%, iar pe cea de anul viitor de la 3,2% la 3,6%.
Isărescu nu vrea preţuri fixe la combustibili.El a adăugat că preţul combustibililor nu va mai creşte mult în acest an, dar va contribui cu aproape 1% la inflaţia de la sfârşitul lui 2011, estimată în prezent la 5,1%.
Prognoza pentru sfârşitul anului nu cuprinde majorarea de preţuri, care ar putea avea loc, din toamnă, la energia termică.

-Preţurile la alimentele procesate, mai mari cu până la 12% în următoarele două luni. Preşedintele Romalimenta: Nu se poate face nimic pentru stoparea creşterii.
"În ultima perioadă, preţul la carne a crescut cu aproximativ 20%. Asta înseamnă produsul din carne undeva pe la 8%, deci asta va fi posibila scumpire. Nu la fiecare produs. În mod normal n-ar mai trebui să crească preţul la ulei şi la zahăr, pentru că e producţie primară, ar trebui să se plafoneze preţul la pâine, ar trebui să scadă sau să rămână constant preţul la legume şi fructe pentru că vine perioada caldă, dar la produsele procesate putem asista la creşteri de preţuri care nu pot să depăşească un 10-12% dacă, Doamne fereşte, nu se întâmplă ceva pe plan european", a spus S.Minea,preşedintele Romalimenta, la emisiunea "După 20 de ani"

-Euro s-a putea deprecia accentuat luni, în urma zvonurilor că Grecia a evocat posibilitatea ieşirii din zona euro la o întâlnire a mai multor miniştri de Finanţe din zona euro, potrivit estimărilor unor analişti chestionaţi de The Guardian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu