CAMERA DEPUTAȚILOR
În cursul dezbaterilor din Parlament, de la Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, în cadrul cărora trebuia aprobată OUG1/2011 privind măsurile de recalculare a pensiilor militare, membrii PDL au părăsit şedinţa întrucât ceilalţi parlamentari doreau adoptarea unui amendament care prevedea ca pensiile militare care în urma recalculării ar fi fost diminuate acestea urmau să fie plătite în cuantumul vechi.
Mai precis, poziţiei opoziţiei i s-au raliat şi parlamentarii UDMR şi UNPR care au susţinut adoptarea amendamentului. În această situaţie amendamentul avea şanse să fie adoptat.
Ca urmare parlamentarii PDL au părăsit sala de şedinţe lăsând comisia fără cvorumul necesar adoptării unei decizii.
Membrii PDL au invocat faptul că nu cunosc impactul financiar al unei astfel de măsuri.
Acest lucru atestă faptul că intenţia PDL a fost de la început de reducere a pensiilor militare nu de recalculare a acestora.
SENAT
span style="font-weight:bold;">Un nou mod de calcul al impozitului pe autovehicule, aprobat de Senat. Se va ţine cont de marcă, tip şi motorizare
Parlamentarii au adoptat, cu 45 de voturi "pentru", 40 "împotrivă" şi o abţinere, o propunere legislativă privind modificarea modului de calcul al impozitului pe autovehicule, proiect care îl are ca iniţiator pe deputatul PSD Robert Sorin Negoiţă.
Deputatul a propus, prin iniţiativa legislativă, ca baza de impozit să fie valoarea maşinii, iar ministerul finanţelor să întocmească un catalog în care va stabili valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip, motorizare (eventual nivel de dotări opţionale).
Potrivit proiectului, această taxă ar urma să fie de 0,75 din valoarea maşinii.
Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, acest proiect, în pofida recomandării Comisiei pentru buget, care a întocmit un raport nefavorabil.
Impozit de 13% pentru salarii şi pensii - iniţiativă adoptată de Senat
Parlamentarii au adoptat, cu 50 de voturi "pentru", 36 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, care îi are ca iniţiatori pe deputaţii Tudor Ciuhodaru, Mircia Giurgiu şi Aurel Vlădoiu.
Guvernul nu a susţinut adoptarea iniţiativei legislative, iar Comisia pentru buget a întocmit raport nefavorabil.
Senatorii au respins însă în plen raportul negativ al senatorilor finanţişti, iniţiativa legislativă urmând să fie dezbătură de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.
P.S. Daca, in proportie de peste 90%, cuantumul pensiilor fostelor cadre militare cresc in urma revizuirii/recalcularii, care-i logica acestui gest?
Procentul, atat de mult mediatizat, este o fi nașpa ?!O fi vreo bagabonțeală ?
ZILE MAI BUNE ROMÂNILOR !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu