duminică, 8 mai 2011

Fabrica de Arme Cugir proiectează o armă nouă pentru armată

În baza unui program naţional privind realizarea produsului “Armă de asalt calibrul 5,56 mm X 45 cu muniţia aferentă” Fabrica de Arme Cugir (FAC) a încheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, urmând ca pâna la sfârsitul anului 2011 sa producă primele prototipuri ale noului model de armă.

Potrivit, directorul general al fabricii, Horea Suciu, noua armă ar fi un AKM îmbunătăţit, cu un alt design şi alte configuraţii, ambidextru, cu un sistem de adaptare pe toata arma – cu luneta, cu lanterna, etc.

“Deocamdată suntem în faza de proiectare, una avansată, şi avem speranţe că o să primim şi comenzi, poate chiar şi de pe piata externă. Pâna în octombrie trebuie scoase primele zece arme – prototip”, a declarat Suciu.

Noua arma de asalt va fi realizată în totalitate la Fabrica de Arme Cugir, ea fiind în prezent în faza de testare, iar testele se realizează atât în laboratoarele fabricii, cât şi la Academia Tehnică Militară.

“Dacă acest proiect se va finaliza, la Cugir, s-ar produce câteva zeci de mii de astfel de arme, a completat declaraţia directorului general, administratorul special al Fabricii de Arme şi Uzinei Mecanice Cugir, Radu Roşianu

sursa : agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu