miercuri, 11 ianuarie 2012

Primarul Caracalului, Gheorghe Anghel, a pierdut procesul cu PSD Olt

Magistraţii craioveni nu au admis recursul lui Anghel

Luni, la Curtea de Apel Craiova, s-a judecat recursul formulat de Gheorghe Anghel în procesul cu Organizaţia PSD Olt, în urma căruia instanţa îl obligă pe primar să pună în aplicare hotărârea politică.



„Respinge recursul. Obligă recurentul la 1.000 lei cheltuieli de judecată către intimaţi. Irevocabilă”, este soluţia dată de magistraţii craioveni.


Anghel n-a convocat şedinţe ordinare de peste un an

În luna noiembrie a anului trecut, Comitetul executiv al Organizaţiei municipale PSD Caracal a stabilit ca cinci dintre cei şase consilieri locali social-democraţi să fie excluşi din partid. Conform legii, această decizie politică ducea la pierderea mandatelor de drept ale consilierilor Valerică Ionescu, Dănuţ Ghiţă, Eugenia Oprea, Georgeta Mincă şi Filimon Sebastian Pavel, dacă primarul Gheorghe Anghel ar fi ţinut cont de unele acte normative în vigoare. Acesta nu a dat curs solicitării partidului, pentru a-şi proteja cei cinci acoliţi, cu ajutorul cărora să-şi păstreze majoritatea în Consiliul Local.


„În luna noiembrie 2010, Organizaţia PSD Olt a comunicat Primăriei municipiului Caracal şi Consiliului Local Caracal hotărârea excluderii celor cinci din partid. Domnul primar nu a respectat Legea 393/2004 şi Legea 215/2001, conform cărora, în prima şedinţă ordinară, ar fi trebuit să introducă pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind revocarea din funcţie a celor cinci consilieri. Până în luna aprilie 2011, primarul a refuzat să întrunească în şedinţă Consiliul Local Caracal. În aprilie, când primarul a convocat o astfel de şedinţă, nu a introdus pe ordinea de zi proiectul privind excluderea celor cinci”, ne-a declarat consilierul caracalean Ion Bondrescu.


Fiindcă primarul nu a vrut să aducă la cunoştinţa legislativului caracalean hotărârea de revocare din funcţia de consilier local a celor cinci, Organizaţia PSD Olt, prin preşedintele Paul Stănescu, şi prin consilierul local PSD Caracal, Ion Bondrescu, au introdus o acţiune la Tribunalul Olt, prin care solicitau instanţei să-l oblige pe primarul Anghel să includă pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare propunerea de constatare a încetării de drept a calităţii de consilier local pentru cei cinci. Plângerea a fost depusă pe 17 august 2011 la Tribunalul Olt, iar la prima înfăţişare, pe 13 septembrie, primarul Gheorghe Anghel a obţinut o amânare, pentru a-şi angaja un apărător. Cauza s-a judecat pe 27 septembrie, iar soluţia magistraţilor îl obligă pe edilul Caracalului să facă ce spune legea. Recursul formulat de edil faţă de decizia magistraţilor olteni a fost respins de Curtea de Apel Craiova.

sursa :http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=11275&title=Gheorghe-Anghel--obligat-de-instanta-sa-puna-in-aplicare-decizia-PSD.html

PS. O fi de bine ? O fi de mai rau ? Mare branza, parerea mea !
zile mai calde, eurocaracalenilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu