miercuri, 6 noiembrie 2013

COMUNICAT ANCMRR

COMUNICAT Nr. 30 din 05.11.2013


Stimaţi camarazi,

Pe data de 05.11.2013, o delegaţie a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, formată din dl. gl. (r.) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU, preşedintele Asociaţiei, dl. gl.div.aer.(r.) Vasile DOMNU, şi dl. cdr.(r.) Constantin ALEXANDRU, a fost primită la Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Camerei Deputaţilor, unde a avut discuţii cu preşedintele Comisiei, dl. Ion MOCIOALCĂ, dl. deputat Florin IORDACHE şi dl. deputat Viorel ŞTEFAN.
În cadrul discuţiilor a fost abordată problema modificării Legii 329/2009, delegaţia noastră subliniind incosistenţa motivării juridice a art.17, fapt pentru care a propus introducerea unui articol nou, 171, prin care să fie eliminată interdicţia cumulului pensiei cu salariul în cazul pensionarilor militari. Delegaţia ANCMRR a precizat că această măsură nu ar avea un impact bugetar, având în vedere că pensionarii militari ar fi încadraţi în posturi ce există în statele de funcţiuni, fiind bugetate deja. Mai mult, încadrarea acestora, pe bază de concurs, ar putea chiar aduce un plus la bugetul de stat. Domnul deputat Viorel ŞTEFAN a menţionat că această chestiune este esenţială în susţinerea proiectului nostru, iar domnul deputat Florin IORDACHE a apreciat pozitiv motivarea noastră în scopul aprobării eliminării prevederii respective din legea 329/2009.
Preşedintele ANCMRR a informat că propunerea de modificare a fost trimisă şi la Guvern, domnului prim ministru Victor PONTA, precum şi domnului vice-priministru Gabriel OPREA, care au promis să susţină promovarea acesteia.
În concluzie, domnul Ion MOCIOALCĂ a declarat că este de accord cu propunerea noastră şi va acţiona pentru aprobarea ei de către Parlament.
Cosiderăm că rezolvarea acestei problem va elimina o nedreptate făcută pensionarilor militari actuali, fiind benefică şi pentru pensionarii militari viitori.

BIROUL PERMANENT CENTRAL

PS Salut initiativa conducerii centrale si ma intreb : pe cand o initiativa care sa permita recuperarea in plan financiar a pierderilor pricinuite fostelor cadre militare care au lucrat in ,,alte conditii,,  urmare a modificarii legislatiei in domeniu ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu