sâmbătă, 30 noiembrie 2013

FELICITARE ,,95 de ani de la Marea Unire”


Dragi camarazi, membri ai A.N.C.M.R.R. ,,Alexandru Ioan Cuza”, dragi rezerviști și pensionari militari vă felicităm cu dragoste și recunoștintă de Ziua Natională a ROMÂNIEI.
 Sărbătorind la 1 Decembrie Ziua Națională a ROMÂNIEI,putem afirma, cu motive temeinic argumentate, că anul 1918 reprezintă, în istoria poporului român, anul încununării victorioase a lungului șir de lupte și sacrificii umane și materiale pentru făurirea Statului National Unitar.
 Sacrificiile armatei în campania anilor 1916 – 1917 au fost răsplătite de izbânda idealului national. La 1 Decembrie nu sărbătorim doar Unirea Transilvaniei cu România, această memorabilă zi reprezintă clipa finală a înfăptuirii marelui ideal national, se aniversează deopotrivă revenirea în granitele istorice a românilor din Basarabia și Bucovina. Este ziua când fiecare suflare românească nealterată trebuie să-și manifeste recunoștinta fată de toti eroii cunoscuti și necunoscuti, care au contribuit pas cu pas la nașterea României întregite.
 Cunoscând urmările tragicului an 1940 pentru români, apreciem că sărbătoarea Unirii trebuie să reprezinte o vie sperantă de viitor, iar acest sfânt deziderat nu ne-a rămas în grijă doar pentru a-l perpetua și transmite altor generatii, ci să depunem eforturi pe măsura fiecăruia, astfel încât bucuria și spiritul României Întregite să reînvie odată și pentru totdeauna.
LA MULTI ANI ROMÂNIA !
 LA MULTI ANI TUTUROR ROMÂNILOR !

PREȘEDINTELE A.N.C.M.R.R..,,Alexandru Ioan Cuza”
General (r) prof.univ.dr.//Mihai ILIESCU//

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu