vineri, 1 noiembrie 2013

PROIECTUL LEGII PENSIILOR MILITARE DEMN DE O ADEVARATA EPOPEE !

Va mai amintiti de promisiunile facute de ultimii doi  ministri ai apararii care, recunoscand  că recalcularea pensiilor militarilor a generat discriminări si  a bulversat sistemul pensiilor militare, au admis, cu subiect si predicat, ca este necesara o lege a pensiilor militare?
Vom face.... si vom drege.... si ,, in cateva luni veti avea spre dezbatere un proiect al legii pensiilor militare,, , dupa modelul tarilor cu mare traditie democratica si miltara. 

Mai precis, in toamana, conform promisiunilor ministrilor, ar fi trebuit  ca acest proiect  sa intre in  dezbaterea  structurilor militare, a rezerviştilor dar şi a sindicatelor.....Mai mult, se sugera ca proiectul ar putea deveni lege,  cel tarziu, la inceputul anului viitor !

Iata ca a trecut ceva mai mult de un an de zile si , desi aveau de unde porni in acest demers necesar si de bun simt, desi s-a constituit o comisie in acest sens, probabil bine platita, desi au beneficiat de expertiza , nefericita,  a rezervistilor iata ca se pare ca suntem tot intr-un joc de glezna...

Suprinzatoare este atitudinea, aparent nefireasca, dezinteresata a  conducerilor celor doua mari asociatii ale fostelor cadre militare active, ANCMRR si SCMD. Mai mult, reprezentantii scmd, prin comunicate demne de o cauza mai buna,  incercau sa insinueze o vina in batatura  Ministerului Muncii care, chipurile, ar fi cel care blocheaza proiectul ! 
Care ar putea fi adevarul, pe unde o haladui acest proiect dar si daca ar putea fi  ceva putred in spatele usilor inchise ale conducerilor meapeneului, si  asociatiilor fostelor cadre militare, ati putea intelege din raspunsul primit de camaradul nostru, dl Constantin Giurgea, cel care s-a adresat ministerului in acest sens. 
Multumindu-i camaradului nostru pentru gestul facut de a-mi pune la dispozitie corespondenta sa cu MApN, redau mai jos materialul:




Zile mai inspirate !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu