vineri, 11 noiembrie 2011

REACȚII CAMARADEREȘTI !

Stimati Camarazi !

O stire preluata din InfoMondo Militar ne-a cutremurat :
Biroul Operativ Teritorial al SCMD - Filiala 1 Pitesti, a luat la cunostinta cu ingrijorare, declaratiile incredibile, fara precedent - ANCMRR fiind o organizatie APOLITICA - facute de Biroul Permanent Central al ANCMRR, in adresa trimisa ministrului Apararii Nationale, prin care solicita interventia ministrului in modificarea OUG 1/2011, in sensul mentinerii in plata a pensiilor diminuate, dupa procesul de recalculare initiat de PDL ,UNPR si UDMR .
Ce este ingrijorator, este faptul ca, demersul acesta tardiv, slugarnic si obedient, prin care o asociatie reprezentativa pentru Armata Romana se pune la dispozitia unui partid politic (UNPR) pe care-l considera ''partidul de suflet al nostru'', decredibilizeaza definitiv si irevocabil conducerea acestei asociatii, aruncand in derizoriu existenta ei. Noi nu credem si nici nu putem admite ca membrii acestei asociatii, militari in rezerva si in retragere, cu o cariera militara remarcabila, incheiata cu mari sacrificii si privatiuni, accepta dezonoarea si umilinta, puse pe tava de catre conducerea asociatiei, in fata unor politicieni traseisti, compromisi si iresponsabili fata de institutia militara in ansamblul ei. Iata ce afirma Biroul Permanent al asociatiei in adresa trimisa ministrului Apararii : ''Domnule ministru, va rugam sa sprijiniti politic in cadrul Coalitiei de guvernare corectarea prezentei Ordonante (OUG1/2011 n.r.) considerand ca aceasta masura va determina incetarea definitiva, a activitatii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, activitate desfasurata contrar onoarei si demnitatii militare (ce marlanie domnilor expirati!). Noi, ofiterii, subofiterii si maistri militari in rezerva si in retragere nu avem nimic comun cu formele asociative denumite ''sindicate'' si in mod deosebit cu asa zisa lupta sindicala a cadrelor militare. Domnule ministru, propunerea mai sus mentionata o vom concretiza intr-un APEL pe care il vom adresa si altor cadre din conducerea UNPR-ului (presedinte si secretar general), pentru ca dorim ca acest partid sa devina partidul de suflet al nostru, partid care ne-a pastrat rangul si onoarea noastra ca militari ai rezervei armatei romane, partid care are in compunerea sa generali si ofiteri in rezerva cu un inalt simt al onoarei si al datoriei fata de patrie, partid pe care dorim sa ne sprijinim la greu, partid pe care dorim sa-l sprijinim in situatii deosebite."
Calificam aceasta atitudine, o BLASFEMIE la adresa componentei de rezerva a sistemului de aparare al tarii, a natiunii si a respectarii principiilor unui stat de drept. Aceasta este lupta asociatiei pentru drepturile militarilor disponibilizati, in rezerva si in retragere? Inregimenteaza membrii ei intr-un partid politic ilegal constituit in Parlamentul Romaniei pentru a vota incalcarea legilor? Va mai amintiti noaptea de 15 septembrie 2010-furtul legiferat de Roberta Anastase pe Legea pensiilor si girat de presedintele Romaniei? Dar insultele (facuti pomanagii si nesimtiti), pentru ca in valul de ura generala, declansat de propaganda Guvernului, sa fiti transformati in civili, dependenti de punctul de pensie? Va mai amintiti de cate ori in Parlament, pe langa frauda, balanta a fost inclinata in defavoarea noastra de ''independentii'' d-lui Oprea, care n-au admis nici macar amendamentul prevazut in Legea 19/2000 potrivit caruia din doua cuantumuri, sa ramana cel mai favorabil noua? Si pentru legile noastre ocupationale, pentru care se bate acum SCMD, ce ati facut domnilor din conducerea ANCMRR? Nu ati spus nimic de faptul ca deciziile de pensie pe care le-ati primit in ianuarie 2011, sunt si ilegale si nule de drept! Nu spuneti nimic de faptul ca pe 24 ianuarie 2011, SCMD a scos 15 000 de oameni in strada la Bucuresti, dand ultimatum Guvernului si Presedintiei, ca pe 17 februarie sa ne vina pensiile din decembrie si drepturile furate pe luna ianuarie. De teama, Puterea a admis dar nu ne-a prorogat si legile si prin urmare, toate pensiile militare, se incaseaza la ora actuala ilegal, mai devreme sau mai tarziu urmand sa ni se ia banii inapoi ca ''foloase necuvenite''!
Ne asteptam sa-i scrieti d-lui ministru si despre Ofensiva Decisiva a SCMD declansata in JUSTITIE, atat in plan intern cat si international, despre rezultatele obtinute, despre MERITELE acestei organizatii sindicale militare, SINGURA care-si dovedeste prin fapte UTILITATEA PUBLICA, singura organizatie militara sindicala care lupta pentru APARAREA PRINCIPIILOR, a STATUTULUI cadrelor militare in rezerva si in retragere, a respectarii legilor si drepturilor fundamentale ale cadrelor militare si implicit ale cetatenilor.
Este inadmisibil, jenant, compromitator, iresponsabil si abject, sa atacati din nou organizatia sindicala militara, indemnandu-va membrii sa puna umarul la desfiintarea SCMD !
Ce fel de utilitate publica mai are acesta asociatie pe care ati subordonat-o UNPR-o grupare vremelnica, constituita din fosti grupati, in cardasie cu toti traseistii politici demolatori, corupti si dictatori, tradatori ai interesului national? Asa intelegeti sa luptati pentru interesul national al Romaniei, pentru armata, valorile, traditiile si simbolurile sfinte ale ei ?
Asa va respectati propriul STATUT care prevede la articolul 1 ca A.N.C.M.R.R este APOLITICA? Ce spun membrii ANCMRR ?''.
Prin declaratii oficiale, de iure si de facto, acum sunteti o ASOCIATIE POLITICA subordonata exclusiv intereselor UNPR!
Stimati Camarazi - membri ai ANCMRR ,
In toate actiunile intreprinse de SCMD pentru apararea drepturilor noastre, consfiintite si statuate prin legi ocupationale si nu numai, Nu am avut niciodata si Nu avem nici-o retinere, de a va apara, de a va simti tot timpul alaturi de noi. Sunteti fratii nostri, suntem intr-o batalie comuna impotriva unei dictaturi, care, inconstient, iresponsabil, premeditat sau nu, incurajeaza coruptia, haosul, si indeamna la nerespectarea legilor!
Potentialul uman al SCMD este impresionant si capabil sa dea o riposta hotarata tuturor impostorilor politici si de alta natura, care atenteaza la drepturile militarilor in special si ale cetatenilor in general. SCMD nu a dezmintit, a facut si face dovada adevaratei UTILITATI PUBLICE-este singura organizatie militara care apara drepturile militarilor. Suntem organizatia care ne-am asumat rolul de catalizator si manager al Societatii Civile, punandu-i la dispozitie expertiza noastra pentru a o organiza si a-i asigura functionalitatea si utilitatea. Participam activ la identificarea tuturor compatibilitatilor de sprijin reciproc cu toate fortele democratice din opozitie, pentru indeplinirea marelui proiect de schimbare a actualei puteri. Actionam numai in spiritul si litera STATULUI SCMD si a respectarii legilor. Comitetul Director si in mod deosebit Presedintele SCMD, Dl. Col.(r) dr.Mircea Dogaru, a stabilit cu claritate STRATEGIA de actiune a SCMD, pe anul 2012. Provocarile sunt mari si solicita eforturi, responsabilitati si riscuri si, prin urmare, VA ADRESAM INDEMNUL de a lupta alaturi de noi. NIMIC nu se castiga fara lupta! Avem de partea noastra JUSTITIA care isi dovedeste din ce in ce mai mult impartialitatea, competenta profesionala si independenta !
Biroul Operativ Teritorial al SCMD Filiala 1 Pitesti cere imperativ Comitetului Director initierea unei actiuni de sesizare a Institutiei-Parlamentul Romaniei (Comisia de Specialitate cea mai indicata ), pentru inceperea procedurilor de anulare a atributului de UTILITATE PUBLICA acordat ANCMRR !


Honor et Patria! Vae Victis !
Presedintele SCMD Filiala 1 Pitesti ,
Col.(r)ec.Victor Popescu

SURSA : filiala 1 Pitesti a camarazilor nostri din scmd

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu