duminică, 9 septembrie 2012

RECENSĂMÂNT 2012. CE NU VOR CONDUCATORII STATULUI SA STIM.


Populaţia stabilă recenzată a României a scăzut în ultimii 10 ani cu peste 2,6 milioane de persoane, ajungând în prezent la 19.043.767 de persoane. Acesta este cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii 35 de ani, conform datelor preliminare ale celui mai recent recensământ realizat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari oraşe ale ţării afectate de această scădere, mai exact municipiile reşedinţă de judeţ, au fost Galaţi, Dolj, Iaşi, Braşov şi Constanţa. În total, doar la nivelul acestora, populaţia stabilă recenzată a scăzut cu 296.384 de locuitori, aproape de două ori cât întreaga populaţie recenzată, în 2012, a municipiului Piteşti.

Principalele cauze care au dus la scăderea numărului au fost, conform reprezentanţilor primăriilor locale, plecarea locuitorilor în pribegie in afara tarii, urmare a lipsei acute de fonduri" cu care se confruntă comunitatile din cauza sistarii activitatilor economice, multe fiind in ,,moarte clinica, precum si din cauza reducerea natalitatii.


Un amanunt picant este faptul ca , desi stau in cea mai saraca zona a tarii, conform statisticilor, maghiarii din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc & comp nu pleacă din acese zone pentru că "îşi iubesc pământul natal" !

PS Nu stiu cat de bine este facut acest recensamant, mai degraba pot admite ca a fost facut...romaneste ! Adica, de-an p...a !
Luand, totusi in calcul aceste date ar trebui sa avem mult mai nitei parlamentari...
Probabil ca asta e motivul pentru care nu se oficializeaza actiunea !

Cum, daca scadem din populatia stabila a Romaniei pe cei 3,8 milioane minori- atunci avem sub 16 milioane de cetateni cu drept de vot si referendumul de demitere ar fi fost validat.


Care va sa zica a fost scrificat acest interes al populatiei de demitere a Basescului pentru ca, la ciolanul parlamentar, sa fie echipa cat mai completa ! Adica, cat mai multi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu