vineri, 7 septembrie 2012

Reacţia ministrului Apărării la îngrijorarea CE privind achiziţia avionului multirol fără a se respecta legislaţia UE

Comisia Europeana prin oficialii de la Bruxelles îşi exprima îngrijorarea cu privire la posibilitatea încheierii unor contracte de achiziţii de avioane de luptă fără organizarea unor licitaţii.
Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a făcut o declaraţie in acest sens :,,Doresc, în acest cadru, să reafirm angajamentul Guvernului României de a desfăşura nu doar procedurile referitoare la înzestrarea cu avionul multirol, ci la toate programele de înzestrare strategică a Armatei României, în deplină concordanţă cu prevederile legislaţiei europene, ţinând în acelaşi timp cont de relităţile economice şi bugetare grele prin care trece ţara, ca de altfel, întreaga Uniune”.

De aemenea, este de subliniat faptul că România este singura ţară membră UE care nu a aderat la Codul de conduită pentru achiziţii militare şi offset al Agenţiei Europene de Aparare. În acest sens Alexander Weis, directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), reafirma în martie 2010 pentru Realitatea TV, că la originea motivelor care au determinat guvernul român să nu semneze acordul, a stat disputa politică dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. “Guvernul a recomandat aderarea la Codul de conduită, dar preşedintele a refuzat. Din ce motive exact nu ştim”, declara Alexander Weis la 30 iunie 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu