duminică, 23 septembrie 2012

STUPOARE

Ultima adunare saptamanala a ANCMRR Olt, constructiva dealtfel, si care s-a desfasurat in absenta presedintelui, a dezvaluit, din pacate, si o alta fata, una mai putin estetica, a acestei extraordinare structuri asociative, asociatie care, de-alungul timpului, s-a dovedit a fi reper pentru celelalte filiale ale ANCMRR, una tenace, bataioasa atunci cand a fost vorba de apararea intereselor persoanelor fizice (?!) asociate, totul pe un fond constructiv, echilibrat, de suficienta toleranta.

Astfel, in momentul in care un camarad, persoana fizica (sic), din ANCMRR Olt, a dorit sa ia cuvantul, inainte de a expune ceva, a fost colizionat extrem de ferm de catre cel care conducea sedinta,cu o formula absolut nefericita, neinspirata,ce tinea, parca, de alte vremuri : ,,daca vreti sa vorbiti de sindicat (SCMD) nu aveti voie ,,!?. Si, ca sa vezi, impricinatul-persoana fizica nu intentiona nicio clipa sa aminteasca de sindicat, dorea, in schimb, sa dea o replica intr-o cauza care-l viza si de care tocmai se amintise in adunare...

Sigur, intrebari ar fi multe. Nu doresc, insa, sa intru in amanunte, sa fac procese de intentie cuiva, convins fiind ca am asistat la un incident ce nu se va mai repeta, prea curand. Tin, totusi, sa atrag atentia ca, abordand problemele in aceasta maniera, ceva nu este in regula...

Pacat ! Mai ales ca, acest episod, amar ,s-a intamplat intre doi ofiteri in rezerva. de fata cu subofiterii si maistrii militari,persoane fizice (sic) din filiala !
Marturisesc ca am fost extrem de dezamagit, mai ales ca unul dintre cei doi ofiteri in rezeva constituia, pentru mine, un exemplu in ceea ce priveste relatiile interpersonale...

Daca doriti sa reconstruiti,asa cum v-ati propus, domnilor alesi in conducerea filialei, va trebui sa dibuiti o alta cale...

cu regret si ingrijorare,
de joi, un om privit ca subiect cu drepturi și obligații ( persoana fizica )Enache Constantin

PS Intreb si eu :
1. nu suna mai elegant ,,membru,, decat ,,persoana fizica ,, ? Formula, ,,daca cineva, ca persoana fizica, doreste sa spuna ceva ,, , o fi ea vreo constructie romaneasca, insa nu tine, deloc, de traditia asociatiei !

2. care este motivul pentru care punctul ,,Diverse,, al oricarei adunari saptamanale a , deacum,persoanelor fizice din filiala, punct consacrat, dealtfel, trebuie ramplasat cu ,PROPUNERI,, ? ! Luati in calcul ca vreo persoana fizica asociata doreste sa faca doar un anunt, sa relateze ceva, sa semnalizeze ceva, nicidecum sa faca vreo propunere...
Hm !

5 comentarii:

  1. Manasia nu-ti fa probleme. Ce si-au propus vor reusi. VOR DISTRUGE ACEASTA ASOCIATIE, CEA CARE I-A CEAT, FARA NICI O JENA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest domn care a condus este dl. col.(r.) Branescu A. care nu a informat la momentul respectiv de predarea catre Primaria Caracal a Dispensarului Militar din Caracal - sau intentia( vezi arhivele din ANCMRR Filiala jud. Olt).
    Dansul nu cunoastea protocolul dintre SCMD Filiala Caracal si ANCMRR Filiala Olt- jenant......
    Anul trecut dansul a incercat sa medieze conflictul dintre Lt.col.(r.) Lia Adrian si Lt.col.(r) Burneiu Dorel (a uitat sa ia masuri impotriva celui care a umbrit aceasta activitate in speta dl.Lt.col. (r.) Lia Adrian )- CAZ PENAL- jenant.....ca rasplata conducerea ANCMRR Filiala Jud. Olt l-a propus pentru avansare la gradul onorific de colone in rezerva.....ASTA DA MASURA- CURIORIZATE...oare cine la propus ...ca persoana....OARE NU CEI DE LA CAR-PM CARACAL).
    Bine a spus domnul de mai sus..

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnului rectangular :
    -speranta mea este ca spiritul nascut din dorinta sincera de asociere, fara vedetisme, a celor care au infiintat ANCMRR Caracal si CAR-PM, va dainui ! Sincer !

    Domnului ,,anonim,,:
    Desi mi-as fi dorit sa stiu cu cine vrb, incerc o explicatie :
    marturisesc ca e posibil sa aveti dreptate. Numai ca , daca a facut ceea ce semnalati, cred ca a facut-o fara nici cea mai mica intentie distructiva...
    Mai degraba cred ca nici nu si-a dat seama de urmari, probabil, necunoscand istoria acestei foste Case a Armatei a Subofiterilor.
    Apoi, nici nu era obligat sa faca vreo informare ANCMRR Olt...

    -in legatura cu acea propunere de avansare a d-lui Lia Adrian, cred ca ideplineste conditiile de avansare.
    Totusi, daca daca asa stau lucrurile, si cazul nu si-a gasit rezolvarea fireasca, atunci ceva nu e in regula...Personal, nu as cauta o vina presedintelui pentru ca acesta nu stia speta.

    RăspundețiȘtergere
  4. In alta ordine de idei, ceea ce am semnalat nu a urmarit, in niciun caz, deschiderea vreunei dispute.Nu e stilul meu !
    Nu am vizat decat exprimarea unei mari dezamagiri, neputandu-ma dezice de ceea ce am sustinut constant, si anume, dialogul, colaborarea cu orice structura asociativa ce are in compunere cadre militare in rezerva si in retragere, fie ea si SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  5. Consider ca domnul col.(r.) Braneswcu TREBUIA sa informeze si conducerea ANCMRR Filiala Jud. Olt, despre aceste transferuri de imobile la momentul respectiv si conducerea asociatiei lua toate masurile pentru a intra in posesia ei. Atunci daca nu era obligat de informeze asociatia, vina apartine ANCMRR Filiala Jud. Olt.
    Consider ca d-voastra cunoasteti mai bine probleme.
    Referitor la avansari, am citit aprecierea d-voastra si nu sunt de acord cu ea.

    RăspundețiȘtergere