joi, 11 aprilie 2013

COMUNICAT A.N.C.M.R.R.




CE SCHIMBĂRI ADUCE VÂNTUL DIN CRAIOVA!

În urmă cu ceva timp, a avut loc Adunarea generală a filialei ANCMRR din Craiova pentru analiza activităţii şi alegerea unui nou organ de conducere.

Recent, dl. col.(r) Naon, preşedintele filialei locale a SCMD a publicat o “analiză” a modului cum s-a desfăşurat această activitate deosebit de importantă pentru evoluţia ulterioara a filialei noastre. Materialul respectiv abundă în afirmaţii şi aprecieri referitoare la activitatea ANCMRR şi a conducerii sale, care nu au nici o legătură cu realitatea, dar nici cu bunul simţ care ar trebui să caracterizeze un ofiţer superior, chiar dacă este în rezervă. Domnul Naon ar trebui să înţeleagă că o eroare judiciară nu acoperă încălcarea unei decizii a Curţii Constituţionale, care statuează că pensionarii nu au dreptul să se organzeze în sindicate, pentru simplul motiv că sindicatul presupune două părţi, respectiv – angajat şi angajator – , ceea ce nu este cazul în ce priveşte pensionarii, indiferent de categoria lor, cu atât mai puţin pentru pensionarii militari.

Dacă domnului Naon şi altora ca el nu le place cum acţionează ANCMRR, de ce au venit la adunarea generală. Nu au înţeles că modul lor de comportare este contrar statutului acestei asociaţii de oameni serioşi, competenţi, ale căror eforturi se încadrează în prevederile legale şi de bun simţ.

Din materialul respectiv se deduce că aceşti aşa zişi ,,lideri” încep să simtă că modalităţile în care înţeleg ei lupta pentru corectarea unor ilegalităţi nu prea mai este împărtăşită nici chiar de membrii lor, motiv pentru care marea majoritate a acestora nu prea se mai amestecă în “acţiunile în forţă” atât de dragi liderilor respectivi, refuză să mai plătească nişte cotizaţii de care să benficieze ,,liderii”.

Mentalitatea că ,,trebuie să fim o forţă”, pe care o promovează aceşti lideri, cu pretenţia absurda că o mână de oameni ar putea obliga sistemul de conducere a ţării să se plece în faţa lor este o eroare generată de nişte ambiţii care nu au nici o legătură cu spiritul de castă, de solidaritate a cadrelor militare în rezervă și în retragere.

Încercările disperate de a acapara filiale sau membri ai ANCMRR, sub lozinca unei așa zise solidarităţi, dovedesc încapacitatea acestor ,,revoluţionari de carton” de a se comporta civilizat, de a apela la lege pentru rezolvarea unor probleme. Oare aşa ar trebui să arate “adevărul şi dreptatea” clamate de aceşti oameni? Oare aşa ar trebui apărate valorile naţiunii române? Dar oare au înţeles vreodată ce înseamnă aceste ,,valori ale naţiunii române”?

Domnul Naon îşi propune să redea cadrelor militare onoarea, demnitatea şi unitatea, dar folosind dezbinarea, promovând idei care nu au nici o legătură cu statul de drept, făcând abstracţie de situaţia dificilă în care se află ţara noastră în această criză care se prelungeşte spre limita suportabilităţii.

Specific pentru modul de gândire al acestor oameni este lipsa de înţelegere a necesităţii de a respecta legile ţării, dar şi normele statutare ale unei structuri cu reprezentativitate indubitabilă a unui număr de oameni mult peste cel pe care a reuşit să-l adune SCMD.

“Vântul de schimbare” care ar fi bătut la Craiova este rezultatul nesocotirii unor norme statutare obligatorii. Dacă vreţi unitate, stimaţi domni, veniţi la ANCMRR, respectaţi statutul acestuia şi vom putea avea rezultate favorabile.

Acuzaţi ANCMRR de “asociere” cu partide politice. Vă amintin că SCMD a fost primul care a făcut un pact oficial cu un partid politic. Noi nu ne-am permis atunci să vă considerăm trădători ai unor principii şi orientări, aşa cum procedează unii lideri ai SCMD. Credem că ar trebui să ţineţi, totuşi, seama de faptul că în jur de 90% dintre pensionarii militari au primit pensii majorate, ca urmare a măsurilor stabilite la insistenţa ministrului apărării naţionale din perioada respectiva, acelaşi care sprijină ferm şi revenirea pensilor diminuate la cuantumul din decembrie 2010. Ştim că vă pică greu această perspectivă, de natură să facă inutilă activitatea unui aşa zis sindicat. Probabil că aşa veţi reveni cu picioarele pe pământ.

Cu respect,

Cdr.(ret.) Alexandru CONSTANTIN, Jurist

sursa http://ancmrr.ro/comunicat-4/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu