joi, 29 august 2013

CASA SECTORIALA DE PENSII RASPUNDE


 La solicitarea  unei asociatii a rezervistilor, CSP a MApN face precizarea că va aplica Legea 241/2013 fără să fie nevoie de vreun demers din partea beneficiarilor.

Cum, din pacate, suntem condusi de niste speculanti, de cele mai multe ori, ordinari (vezi smecheriile facute prin OUG, HG, Norme de aplicare etc etc), ar fi fost necesar sa pricepem din raspunsul inaintat, cel putin 2  aspecte care tin in tensiune cam TOTI  pensionarii militari .

Astfel :

1 -Ce se va întîmpla cu reținerile din pensie operate pînă în prezent (inclusiv in luna august, desi legea reparatorie a aparut, cu precizarile necesare, in iulie !?) în cazul cuantumurilor micșorate prin revizuirile succesive.
Din răspunsul CSP " sumele de recuperat nu vor mai fi reținute " se poate specula  că sumele DEJA  reținute, chiar si  dupa aparitia legii reparatorii , pot fi considerate , la o adica,  SUME deja PIERDUTE... ;

2- Care este, de fapt,  sensul sintagmei ,, cuantumul cuvenit în decembrie 2010,, , avand in vedere faptul ca, in continuare, se primesc decizii, cele mai multe, revizuite in scadere ?
Dupa cum se stie, in multe cazuri dovedite, cuantumul cuvenit în decembrie 2010 nu coincide întotdeauna cu suma înscrisă pe cuponul de pensie din decembrie 2010.
In acest sens, ,,PLANO 10,, face o precizare  :,,Diferența poate proveni de la adăugarea ulterioară a sporurilor pentru condițiile de muncă potrivit Legii 90/2007, care a completat art. 9 din Legea 164/2001,,
Si cam asa stau lucrurile ! Dar, or mai fi alte explicatii sanatoase ?!

 Iata adresa CSP a MApN :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu