marți, 20 august 2013

MESAJ INCURAJATOR AL ANCMRR !

Intr-un comunicat  care doar dupa semnatura poate fi atribuit ANCMRR-ului, altfel pare o scriere a unei structuri ce isi doreste sa justifice valul de decizii de pensii prin care se micsoreaza cuantumul acestora, se fac niste mentiuni ciudate ...

Astfel :
1-se insinueaza ca cei afectati vor trebui sa ,, prezente dovezi din care să rezulte că pensia lor trebuie revizuită în plus,, !?

Adica, o luam de la inceput ! 

Carevasazica, nu Casa de Pensii Sectoriala, cea care intocmeste si elibereaza aceste decizii in scadere, trebuie sa motiveze acasta actiune, ci  TU, pensionarule octo/nanogenar  ce esti!
TU vei fi cel trimis din nou la arhivele vraiste ale meapeneului  si, prin intermediul angajatilor aceluiasi minister, gaseste-ti  informatii legate de veniturile tale...
Asta,  in conditiile in care se recunoaste deschis ca personalul arhivelor nu este suficient, dar nici calificat in acest sens, iar baza de date este ,,bolnava,, : pentru cei mai multi dintre arhivari este  logogrifa, ilizibila in extrem de multe situatii , lipsesc statele suplimentare, , etc, etc .
Ce sa mai vorbesc despre faptul ca arhivele refuza ostentativ eliberarea de copii/fotocopii cu privire la veniturile tale...
Si atunci ?

2.-mai spune juristul semnatar ca patzitzii ,, vor primi drepturile cuvenite, retroactiv, pe trei ani de la data constatării că majorarea este justificată, dacă plata nu a început în luna următoare constatării,, .

Asa o fi in toate situatiile ? Chiar si daca  inaintezi cererea de revizuire după 01 01 2014, chestie realista din diverse motive pe care nu le mai dezvolt ?

Iata comunicatul :


,,COMUNICAT NR. 23 Din 20.08.2013


Stimaţi camarazi,

Mulţi dintre dumneavoastră au primit, în ultimul timp, decizii de pensie prin care se micşorează, cu diverse sume, cuantumul drepturilor stabilite.
Cauzele care au generat emiterea unor astfel de decizii constau în greşelile făcute la revizuirea pe baza OUG 1/2011, care, potrivit legii, trebuiau corectate. Conform art. 2 din legea 241/2013, revizuirea se face de către Casa de pensii sectorială a M.Ap.N., din proprie iniţiativă sau la cererea beneficiarului. De regulă, revizuirea în minus se face automat de către Casa de pensii sectorială.
Pensionarii care pot prezenta dovezi din care să rezulte că pensia lor trebuie revizuită în plus, vor primi drepturile cuvenite, retroactiv, pe trei ani de la data constatării că majorarea este justificată, dacă plata nu a început în luna următoare constatării. Dacă această lege rămâne în vigoare şi după 01.01.2014, sau prevederile ei vor fi preluate în noua lege a pensiilor militare de stat, depunerea unor astfel de dovezi nu este limitată în timp.
În cazul revizuirii în minus a pensiei, nu se mai cere restituirea sumelor primite în plus, înainte de emiterea noii decizii.
Vă reamintim că, începând cu luna octombrie, toate pensiile diminuate vor reveni la cuantumul din decembrie 2010.

Şef serviciu juridic,
Cdr.(ret.) jurist Constantin Alexandru,,

Un comentariu:

  1. Acesta asociatie a fost cu nasu in suflet si nu a facut nimic ( chiar a incurcat problemele militarilor pensionari . CINSTE SINDICATULULUI .

    RăspundețiȘtergere