vineri, 23 august 2013

INCREDIBIL ! CULTUL EROILOR IGNORAT DE ALESI...



Zero lei. Atât valorează istoria naţională în ochii aleşilor neamului. Ministerul Apărării n-a alocat niciun ban pentru cinstirea zecilor de mii de soldaţi români care au murit sau au căzut prizonieri pe frontul de luptă din Al 2-lea Război Mondial. De altfel, România nu are bani nici să-şi rescrie onest istoria - tot bugetul alocat cultului eroilor abia dacă se ridică în acest an la 500 de mii de euro.

Într-o lume a afacerilor, nu mai este loc pentru reculegere sau momente emoţionante. Valoarea este dată de conturile din bancă, cinstea are culoare politică, iar dreptatea aparţine celor care o propovăduiesc în jargon.

23 august 1944 a fost exploatat zeci de ani de comunişti. Acum nu mai este tratat în nici un fel. Şi vorbim de un moment care a marcat istoria României. Anul acesta, in memoria eroilor români căzuţi la datorie la 23 august 1944, Ministerul Apărării Naţionale a alocat suma de Zero lei. Exact cu 77 de ani în urmă, aproape 140 de mii de militari români au murit sau au fost luaţi prizonieri de Armata Roşie pentru ca şefii statului şi generalii din ministerul de atunci al apărării să iasă basma curată dintr-o campanie militară dezastruoasă. Oricum, în opinia autorităţilor, suma alocată pentru cinstirea eroilor nu este publică.



Câţi bani alocă statul anual pentru ca românii să-şi aducă aminte de eroii ei



Dacă ar fi să împărţim bugetele secrete la cei 1,4 milioane de militari căzuţi în luptă în perioada 1877-1945, am obţine sume derizorii. În 2009 puteam vorbi de 0,71 euro pentru fiecare erou, iar acum de numai 0,28 euro. Pentru comparaţie, Germania alocă 30 de euro, iar Franţa sau Italia, 10 euro. "Cred că fiecare dintre românii care sunt în viaţă astăzi ar trebui să reţină că 23 august 1944 reprezintă în continuare o zi foarte importantă din istoria noastră, chiar dacă nu mai este zi naţională, ca în urmă cu 20 de ani. Din punctul meu de vedere, cred că ministerul Apărării, forţele armate de astăzi ar trebui să investească şi bani şi suflet în celebrarea acestei zile", apreciază istoricul Adrian Cioroianu.


Ce ne mai permite bugetul atunci când vine vorba de istorie? Să restaurăm doar un monument istoric anual, din cele 20.705 existente. Iar 75% au nevoie urgentă de reparaţii.
Ne putem însă permite să irosim sute de milioane de euro pe proiecte fanteziste, pe studii de fezabilitate pentru drumuri care nu se construiesc niciodată.

SURSA :http://www.renasterea.ro

PS  Cand ma gandesc ca, recent, a fost reluata o disputa, CE DUCE IN PENIBIL INITZIATORII, in legatura cu  reprezentativitatea unei cruci comemorative ridicate in parcul municipiului in memoria jertfelor unor semeni, care cruce s-a bazat pe donatziile ezclusive facute de un grup de rezervisti ai comunitatzii , mi se face o suprema greatza...

In alta ordine de idei,  oare presedintii asociatiilor, fundatiilor si sindicatului rezervistilor care, foarte probabil, se vor dori aflati in prim-planul manifestarilor ce omagiaza trecutul glorios al inaintasilor,   vor fi stiut cate ceva despre aceasta ,,scapare,, a ministerului  ?! 
Mama ei de cestiune... 






Autor: www.realitatea.n

16 comentarii:

  1. 23 August – Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului
    Cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război a organizat, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial, din Bucureşti.
    La eveniment au participat reprezentanţi ai cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ai MApN, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

    Ziua de 23 august a fost declarată Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului prin Legea nr. 198/2011.

    Prin aceeaşi lege, ziua de 21 decembrie a fost declarată Ziua memoriei Victimelor Comunismului în România.

    Sursa: comunicat de presă al MApN

    Etichete: Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, eroi

    Aceast articol a fost adaugat Vineri, 23 August 2013 la 10:53 pm in Actualitatea militara, Romaneasca.



    Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

    2 Responses to “23 August – Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului”
    stopsy says:
    August 24, 2013 at 10:40 am
    ATENȚIE! țigănia este un fenomen molipsitor ! Care o fi diferența dintre “memoria victimelor” și “comemorarea victimelor” ?!

    Reply
    stopsy says:
    August 24, 2013 at 10:46 am
    La o țigănie …
    Buboiul Transnistria ca stat,
    De căldărarii împărați,
    De regi și regine-i plagiat,
    Fiind … autoproclamați.
    STOPS MMXIII

    Reply

    RăspundețiȘtergere
  2. TOT DE ... 23 august - ZIUA ȚIGĂNIEI (în loc de a MEMORIEI ...)

    Mult zgomot pentru...nimic!! Interesant a fost circul ...regilor care sau autonumit!!E pe undeva un ciolan de ros ! In rest ...a fost un om care a trait fara sa se ingrijeasca ducand o vita tiganeasca.

    romanul in 24.08.2013 08:31 ( 213.233.92.118 )

    Pentru spectacolul grotesc,pentru insistenta cu care tembeliziunile de stir(nu stiri) ne–au introdus in case hoarde de tzigani cu mustati,fara mustati,cu palarii texas sau fara palarii,cu pirande–n fustanele,cu tot felul de politicieni unii mai penibili ca altii care s–au intrecut in a fi prezenti la capataiul mortului,de felul lui tzigan caldarar care nu a muncit un minut in viata lui dar care s–a colorat din negru cioara in pestrit papagal,pentru toate acestea cat si pentru faptul ca 23 august ne–a adus un rege–n plus(de rad acum si curcile bete),pentru desfasurarea dfe forte ale statului la inmormantarea unui neica nimeni impopotonat cu titluri regale,acor tuturor care au contribuit in vre–un fel la tot acest circ de doi bani premiul PULI TZER sa–l frece tot restul vietii asta fiindu–le cea mai mare realizare a lor.RUSINE !

    my in 24.08.2013 10:07 ( 188.26.123.31 )

    La o țigănie ...
    Buboiul Transnistria ca stat,
    De căldărarii împărați,
    De regi și regine–i plagiat,
    Fiind ... autoproclamați.

    STOPS in 24.08.2013 11:09 ( 213.233.103.33 )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai sus sunt Opinii din TRIBUNA SIBIULUI ON - LINE !!
      SALVE,
      paraSTOPS.

      Ștergere
  3. Se spune in Municipiul Caracal ca presedintele unei asociatii ,, puternice ,, de militari in rezerva si retragere ar fi ,,colaborat ,, cu Serviciul de Informatii al Armatei inainte si dupa 1989.
    Consider ca, cei din conducerea asociatiilor, etc., de militari in rezerva si retragere sa instiinteze asociatia si sa-l depuna la dosar documentul de la CNSAS in care sa rezulte ca nu a colaborat cu fostele ( actuale dupa martie 1990 ) organe de securitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul Bichir a colaborat cu securitatea ?
      Trebuie sa se gandeasca bine.......sa intrebam pe S.....

      Ștergere
  4. co.al.mariei@gmail.com27 august 2013 la 00:49

    Hehehe !
    Ar fi o chestiune care ar pune in dificultate ceva persoane !
    Mare amuzament ar provoca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca au dat cu ,,ciocul,, unde nu trebuia.
      O problema foarte mare este - ce au facut unii ,,TOVARASI,, la Revolutia din Decembrie 1989 ?
      Din luna decembrie nu mai calca prin Cercul Militar Caracal, au plecat din ANCMRR cu .................
      Cine ghiceste cine este ?

      Ștergere
  5. " Se spune in Romania ca un prost arunca o piatra in lac si 1000 de destepti se chinuie sa o scoata". Fara alte comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bai anonimule "de Caracal" lasa-l pe "ins" sa-l depuna la dosar ca numai dosare si procese ai in cap -nefericit si procesoman ce esti,din care sa rezulte-nu cum prost scrii mai sus,iar pe manafiotul prieten de circulare prin posta,indeamna-l la mai putina greata de Manasia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule de la 27 august 2013, 18:06, , desi amuzat de insinuarea ta, te invit , cu toata sinceritatea, la o discutie ,,face to face,, pentru a dezbate pe ,,tema ,, si, eventual, pentru a-mi oferi indicii in legatura cu continutul sintagmei ,,prieten de circulare prin posta,, !

      Te rog !

      In speranta ca nu ma vei refuza, iti doresc o zi grozava !


      Ștergere
    2. Anonimule de la 27 august 2013, 18:06, esti foarte amuzant. Atentie cum o sa raspunzi tu la cea ai facut pana acum ?
      Cum ai luat garadele de col.( RUSINE ) ?

      Ștergere
    3. Bai "anonimus" te recunosc, cum ai deschis gura si-ai imprastiat cuvintele in comentariu.Iar "garadele" cum spui tu, le-am luat cu greu muncind,avand raspundere, nu ca tine,sa sari "cada"in '89-90 de la cpt.la mare comandor,asta da RUSINE!

      Ștergere
    4. In Caracal se spune ,,gradili,,asta pentru domnul de mai sus.Asa este cand vi de la capitala la tara ( Caracal ).

      Ștergere
  7. Informaţii generale
    Nr. unic (nr. format vechi) : 5252/207/2011
    Data inregistrarii 12.11.2012
    Data ultimei modificari: 15.03.2013
    Sectie: Secţia Penală şi pentru Cauze cu minori
    Materie: Penal
    Obiect: ucidere din culpă (art.178 C.p.)
    Stadiu procesual: Recurs

    Părţi
    Nume Calitate parte
    S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. SUCURSALA SLATINA Recurent ASIGURATOR
    PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CARACAL Recurent
    SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ SLATINA Parte civilă
    BULETEANU ION Recurent Inculpat
    IONESCU ILEANA LĂMBICA Recurent Parte civilă
    IONESCU MIHAI ANDREI PRIN REPREZENTANT LEGAL IONESCU ILEANA LĂMBICA Recurent Parte civilă

    Şedinţe
    31.01.2013
    Ora estimata: 09:00
    Complet: C1-penal
    Tip solutie: Dispus rejudecarea
    Solutia pe scurt: Admite recursurile declarate de parchet, de inculpat şi de partea civilă Ionescu Mihai Andrei, prin reprezentant legal Ionescu Ileana Lambica, casează în parte sentinţa, pe latură civilă şi, rejudecând: Majorează cuantumul daunelor morale pe care este obligat să le plătească asigurătorul părţii civile Ionescu Mihai Andrei de la 100.000 lei la 130.000 lei. Obligă asigurătorul să plătească părţii civile Ionescu Ileana Lambica suma de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu avocat. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Respinge ca nefondate recursurile declarate de asigurător şi de recurenta - parte civilă Ionescu Ileana Lambica. Obligă asigurătorul să plătească cu titlu de cheltuieli judiciare din recurs suma de 1.250 lei către Ionescu Ileana Lambica, reprezentant legal al părţii civile Ionescu Mihai Andrei. Obligă asigurătorul şi pe partea civilă Ionescu Ileana Lambica să plătească fiecare câte 80 lei cheltuieli judiciare către stat, în total 160 lei, din care 100 lei reprezintă 1/2 din onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31.01.2012.
    Document: Hotarâre 160/2013 31.01.2013

    TREBUIE SA-SI DEA DEMISIA DIN FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE AL A.N.C.M.R.R.
    CINE RASPUNDE DE INCALCAREA GRAVA A STATUTULUI ?

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le ANONIM, daca te consideri OM ar trebui sa-ti asumi raspunderea de a semna cu numele si prenumele acest comentariu. Din start esti un neica nimeni, iar pe langa aceasta esti si dezinformat. Dl col(rtr) ing. Buleteanu Ion nu este vicepresedinte la ANCMRR - Filiala jud. Olt, iar Statutul asociatiei nu a fost incalcat deoarece art.13, alin. 1, lit. d prevede: " incetarea calitatii de membru poate avea loc in cazul unei condamnari penale ramasa definitiva, pentru infractiuni intentionate.". CONCLUZIE: d-le NEICA NIMENI intai documenteza-te si apoi improasca cu noroi acesta asociatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Art. 13.
      (1) Încetarea calităţii de membru poate avea loc numai cu respectarea prevederilor statutare, în următoarele condiţii:
      a) la cererea personală scrisă;
      b) pentru neplata cotizaţiei pe o durată mai mare de doi ani;
      c) în cazul încălcării prevederilor statutare şi a devizei Asociaţiei;
      d) în cazul unei condamnări penale rămasă definitivă, pentru infracţiuni intenţionate;
      e) în caz de deces.

      In general domnul anonim 30 august 2013, 00:00 este documentat foarte bine, dar consideram ca acest domn trebuie sa-si dea demisia din functia de conducere a asociatiei indiferent cum il cheama.

      Ștergere