marți, 6 august 2013

D-ALE PENSIILOR ...

Din comunicatul Nr. 22 din 23.07.2013 al ANCMRR, unul aproape echilibrat, reiese , printre altele, o invitatie adresata pensionarilor militari care au depus contestații la Casa de pensii sectorială sau au deschis acțiuni în instanță în legătură cu deciziile de pesii emise , acestia fiind sfătuiți să trimită comunicări de renunțare la Comisia de contestații a M.Ap.N. , respectiv la Direcția pentru relația cu Parlamentul și Asistență Judiciară (București, str. Izvor , nr.110, sect. 5), după caz, dacă apreciază că problema a fost solutionată prin această lege.

 Din pacate, din comunicat nu reiese nicio initiativa a conducerii acestei asociatii pentru a-i sprijini pe acei membri ai sai afectati de neidentificarea tuturor veniturilor care stau la baza stabilirii pensiei , pentru fiecare caz in parte.
Atata timp cat micşorarea unor pensii revizuite are drept cauză principală neidentificarea unor venituri,  faptul că legea 241 aduce pensiile micşorate prin revizuire la cuantumul din decembrie 2010 ( plafonandu-le, in acelasi timp) lasa multe cazuri in ceatza, ceatza pusa si mai mult in evidenta urmare a unei alte  masuri aplicate discretionar - HGS -ul 1019.

Coroborate, toate aceste aspecte, cu faptul ca , in continuare, personalul aeronavigant ramane  perdantul principal , prin reducerea aplicata coeficientului grupei de munca in care este incadrat, lasa impresia unei discriminari gandite, si la care partasi ar putea fi si reprezentantii nostri din rezerva si din retragere ! Direct sau indirect...
Cum din comunicat  reiese ca nici cu aceasta situatie delicata nu-si bate capul  conducerea ANCMRR-ului, sunt indreptatit sa trag, cu amaraciune, aceasta concluzie !

O fi de bine ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu