luni, 20 septembrie 2010

CATRE INSTITUTIA PREFECTULUI JUDETUL OLT

CATRE INSTITUTIA PREFECTULUI
JUDETUL OLT

Profund indignati de modalitatea in care institutiile Statului Roman, abilitate legal, raspund la solicitarile structurilor organizatorice ale Cadrelor Militare in rezerva si in retragere, adresate cu respectarea normelor constitutionale si ale celorlalte acte normative, suntem nevoiti sa folosim calea unor proteste publice, pentru recunoasterea drepturilor ce ne revin. Prin aceasta forma de manifestare, consideram ca institutia Prefectului va face demersurile necesare pentru rezolvarea doleantelor noastre, iar opinia publica va avea posibilitatea sa ia cunostiinta de tratamentul neconstitutional la care sunt supusi rezervistii armatei romane.
Va incunostiintam ca AN.C.M.R.R. si-a exprimat opinia si a solicitat renuntatrea la actiunea de recalculare a pensiilor militare si modificarea corespunzatoare a Legii 119/2010 si a H.G. nr.735/2010 si nu a primit nici un raspuns.
Astfel:
- La data de 12 iulie 2010, prin adresa nr.483 s-a adresat Guvernului Romaniei, domnului Prim Ministru;
- La data de 12 iulie 2010, prin aceeasi petitie s-a adresat Curtii Constitutionale;
- La data de 12 iulie 2010, s-a adresat Presedintelui Romaniei si Avocatului Poporului;
- La data de 18 august 2010, s-a adresat Curtii de Apel Bucuresti.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, la data de 12 august 2010 s-a adresat Curtii de Apel Bucuresti.
In nenumarate randuri s-a adresat tuturor institutiilor statului, abilitate legal, fara a primi raspuns.
Ne exprimam solidaritatea si sustinem Protestul organizat la data de 25.10.2010, de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.
Alte motivari ale protestului alaturat:
1. Prin mijloacele mass-media , suntem etichetati ca “jefuitori de buget”, cu “pensii de lux”
si alte avantaje necuvenite.
Sunt lansate diverse ineptii si peiorative la adresa armatei, cu scopul de a o discredita si a-i stirbi prestigiul bine meritat.
Pe acest fond includerea armatei si pensionarilor ei in preconizatul “Sistem unic de pensii” este total neavenita, nejustificata si nu face decat sa amplifice starea de nemultumire a pensionarilor militari si a familiilor acestora.
Totodata nu recunoaste ca “pensia militara este ocupationala si nu contributiva”. Sistemul occupational de pensii se aplica in Romania din anii 60 ai secolului al XIX-lea si se regaseste in toate armatele NATO si in tarile U.E.
Prin abrogarea legilor specifice serviciului militar si includrea in “sistemul unitar de pensii” apreciem ca sunt eludate:
- Privatiunile si specificitatea serviciului militar, asumate si impuse prin legi, incalcarea carora suporta rigorile legii penale(depunerea Juramantului de Credinta, negocierea salariilor, timp de munca nenormat in aplicatii, trageri si serviciul de lupta, pe teatrele de actiuni militare), mutari la ordin din garnizoana in garnizoana, cu efecte negative asupra familiei, interventii obligatorii la calamitati sau dezastre naturale, munca gratuita pe santierele tarii in anii anteriori Revolutiei din 1989, de a fi prezenti la datorie la orice ora din zi sau din noapte, indiferent de anotimp sau stare a vremii, etc.
- Nivelul de competent militara, de stat major si de specialitate, impus de standardele de interoperabilitate cu militarii din structurile NATO, ale caror salarii si pensii sunt de 4-5 ori mai mari fata de cele ale militarilor romani;
- Apasatoarele masuri coercitive pe care le suporta militarii , pe intreaga scara ierarhica, inclusiv cu efect penal, care le afecteaza cariera si viata de familie.
Aceleasi efecte de ingrijorare si nemultumire sunt incluse si de recenta masura de interzicere a cumulului pensiilor cu salariul.
Prin aplicarea acestei legi sunt afectati:
- Pensionarii in varsta de 35-47 de ani, cu pensii anticipate, ca urmare a disponibilizarilor ordonate in urma restructurarii masive a Armatei;
- Pensionarii care au fost raniti in serviciul de lupta sau in teatrele de actiuni militare;
- Pensionarii proveniti prin trecerea in rezerva a soldatilor si gradatilor voluntari.;
- Pensionarii pe caz de boala.
Sustinem masura suspendarii pensiilor mari, unele exagerate, dar legea sa nu se aplice si cadrelor militare disponibilizate la ordin, ca urmare a restructurarii armatei.
Ingrijorarea nostra este determinate si de faptul ca asemenea masuri, mai sus mentionate, in conditiile unei armate profesioniste, sunt de natura sa loveasca in capacitatea de aparare a tarii, sa diminueze atractivitatea pentru cariera militara si sa determine unele valori militare reale sa paraseasca sistemul pentru domenii mai bine asigurate material si financiar.

Argumentam sustinerile noastre pe urmatoarele considerente:
1. Ne prevalam de principiile de drept international ale neretroactivitatii legii si sperantei legitime;
2. Pensia nu este un venit, ci o creanta a Statului, conform solutiilor date de CEDO;
3. Pensia este un drept castigat, conform Conventiei pentru Drepturile Omului, Protocol1 art.6;
4. Pensia constitue un drept patrimonial, conform Conventiei pentru Drepturile Omului Protocol1 art.1;
5. Asimilata dreptului de proprietate, pensia nu poate fi diminuata(prin recalculare spre exemplu) nici confiscata, conform Tratatului de la Lisabona art.45, Cartei Drepturilor Fundamentale a U.E. art.17, Declaratiei Universale a Drepturilor Omului art.17, pentru ca nu se poate aduce atingere dreptului de proprietate;
6. Diminuarea pensiilor prin legi anticonstitutionale si antieuropene costitue un caz de DISCRIMINARE, conform Conventiei pentru Drepturile Omului, Protocolul 1 art.6;
7. Peroanele in varsta au asigurat dreptul la securitate si asistenta sociala, la o viata demna si independenta, conform Cartei Drepturilor Fundamentaleale U.E., art.25 si art.34 si Declaratiei Universale a Drepturior Omului, art.25;
8. Orice cetatean are dreptul la o buna administrare, conform Cartei Drepturilor Fundamentale ale U.E., art.41;
9. Drepturile si libertatile castigate nu pot fi desfiintate, conform Declaratiei Universale a Drepturior Omului, art.30;
10. Institutiile de mai sus, U.E. trebuie sa intervina pentru reparatiile necesare, conform Cartei Drepturilor Fundamentale, art.41.

Alaturat inaintam si actiunile scrise si demersurile intreprinse de institutiile noastre coordonatoare la instantele abilitate legal.

Presedintele filialei judetului Olt a A.N.C.M.R.R.
Cdor(r)
Vasile BUJOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu